FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
I o odnosu kantonalnih vlasti prema tuzlanskim klubovima je godinama sramotan. Prethodna Vlada SDA – S BiH dvije godine zaredom FK Slobodi nije dala niti jednu KM. Neće ni ova SDP-SDA. Dakle, danas je donesena odluka o raspodijeli sredstava, pa će NK Zvijezda Gradačac dobiti 44.000 KM, a FK Sloboda 0 KM.
Znamo da je Sloboda u dubiozi, da je blokiran račun, da ne izmiruje obaveze. A, jel’ Sloboda jedina u F BiH sa takvim problemima? Naravno da nije. Ima i dužnijih i tužnijih, ali im lokalna zajednica i kantonalne vlasti nastoje pomoći. Ovakvoj Slobodi, kojoj je ruku na srce potrebna temeljna rekonstrukcija, niko neće da pomogne. Pa, zašto općinari i kantonalci ne uđu u klub, niko im ne brani. Neće, jer im očito odgovara tavorenje najstarijeg kluba na prostorima sjeveroistočne Bosne. U svojim nakanama i općina i kanton, čini se, i uspjet će. Sloboda će po svoj prilici biti ugašena, a kada se klub dovede do svršenog čina, kada se Sloboda ugasi, fejsbuklije će ustalasati javnost i sve će se na tom završiti. Ko govori o ugašenoj KK Slobodi mjesec dana nakon sramotne odluke? Samo oni koji su je iskreno voljeli, par novinara i par navijača i samo oni koji se o njen budžet nisu nikad ogrebali…
Aferim crveno – zelena koalicijo. Ubit će te sport sa samo jednim metkom. Zbog toga zaslužujete čestitke i ti Sejo premijeru i ti Nađo ministrice, a i vi svi ostali koji ste po raznoraznim linijama dospijeli u fotelje kako bi odlučivali o svetinjama koje se vole.
Znamo da je Sloboda u dubiozi, da je blokiran račun, da ne izmiruje obaveze. A, jel’ Sloboda jedina u F BiH sa takvim problemima? Naravno da nije. Ima i dužnijih i tužnijih, ali im lokalna zajednica i kantonalne vlasti nastoje pomoći. Ovakvoj Slobodi, kojoj je ruku na srce potrebna temeljna rekonstrukcija, niko neće da pomogne. Pa, zašto općinari i kantonalci ne uđu u klub, niko im ne brani. Neće, jer im očito odgovara tavorenje najstarijeg kluba na prostorima sjeveroistočne Bosne. U svojim nakanama i općina i kanton, čini se, i uspjet će. Sloboda će po svoj prilici biti ugašena, a kada se klub dovede do svršenog čina, kada se Sloboda ugasi, fejsbuklije će ustalasati javnost i sve će se na tom završiti. Ko govori o ugašenoj KK Slobodi mjesec dana nakon sramotne odluke? Samo oni koji su je iskreno voljeli, par novinara i par navijača i samo oni koji se o njen budžet nisu nikad ogrebali…
Aferim crveno – zelena koalicijo. Ubit će te sport sa samo jednim metkom. Zbog toga zaslužujete čestitke i ti Sejo premijeru i ti Nađo ministrice, a i vi svi ostali koji ste po raznoraznim linijama dospijeli u fotelje kako bi odlučivali o svetinjama koje se vole.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Probisvjet
- Kontakt:
Dovoljno ima onih u Tuzli koji vole Slobodu+nase porodice! Treba ih pomest na izborima i dati nekome drugom sansu!
Mislim da se NASA STRANKA ne bi odnosila tako prema sportu u Tuzli.
Treba pomest Jasmina Imamovica, Nadju Avdibasic, SDA-ocice koji rade protiv Slobode od kraja rata, SDP ovcice koji isto tako rade protiv Slobode jos od kada je Selim otisao sa funkcije gradonacelnika.
O Jasminu sta reci-supak, seljacic!
Treba pomest Jasmina Imamovica, Nadju Avdibasic, SDA-ocice koji rade protiv Slobode od kraja rata, SDP ovcice koji isto tako rade protiv Slobode jos od kada je Selim otisao sa funkcije gradonacelnika.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Emir ZENICA
- Kontakt:
Samo mi nije jasno zasto vi samo sutite,zasto nesto ne pokrenete,neke proteste ili nesto ? Doslo bi raje sigurno,svi oni kojima je Sloboda u srcu,to je sigurno.Nemojte dozvoliti da se klub kao sto je Sloboda ugasi.Borite se za klub .
Volim te Celik ! ! !
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
- Probisvjet
- Kontakt:
Boli briga njega sta boli Tuzlake jer on nije Tuzlak!SaltCityAttack je napisao/la:pokusajte malo na imamovicevom zidu na FB.... ja sam nesto napisao, a ako me izbrise iz prijatelja onda cu znati koliko je sati...jer nisam nista lose napisao prema njemu licno, vec jednostavno ono sto nas sve boli.
prije svega pozdrav za naseg nacelnika, kojem ja licno redovno dajem svoj glas iz dalekog Chicaga..naravno svi mi tuzlaci trebamo biti prezadovoljni sto vas imamo, ali ima ipak i nesto zbog cega smo i veoma nesretni i tuzni..Nije se smjelo dozvoliti da se zastitni znak naseg grada Slobod Dita ugasi, jer oni su bili godinama najveci ambasadori naseg grada.Nemojte dozvoliti da se to isto desi i sa FK Sloboda, jer vec odavno su ugaseni i visestruki rukometni prvaci Sloboda Solana i Jedinstvo...na stranu to sto FK Slobodu predstavlj uprava lopova , kao sto su i Ditu, ali valjda ima nacina da se i takvi otjeraju i pomognu klobovi koji su bili zastitni znak naseg grada...nadam se da moj post nije uvrijedljive prirode, jer pisem ono sto me jako boli, kao i vecinu tuzlaka
(oznaceno crvenom) Zasto da budemo sretni? Sretni smo bili dok je bio Selim.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Probisvjet
- Kontakt:
Kako da se borimo? Mi stari nemamo vise kuveta, a ovima mladima dovoljno je kupiti gajbu pive pa da budu zadovoljni!Emir ZENICA je napisao/la:Samo mi nije jasno zasto vi samo sutite,zasto nesto ne pokrenete,neke proteste ili nesto ? Doslo bi raje sigurno,svi oni kojima je Sloboda u srcu,to je sigurno.Nemojte dozvoliti da se klub kao sto je Sloboda ugasi.Borite se za klub .
Da je to bilo nekih sedamdesetih, osamdesetih godina, kada smo mi bili navijaci stadion tusanj bi bio okrenut naopacke i citava Yugollavija!
Nisu ovo vise navijaci Slobode koji vole Slobodu kao sto smo mi!
I jos nesto, nekada niti jedan navijac Slobode nije usao na utakmicu da ne plati puni iznos ulaznice!
Znalo se tribine-toliko, stajanje toliko, djeca i vojnici-50%, zene besplatno!
I onda dodje lagano od 5000-15000 gledalaca, sve zavisi od protivnika.
Ma slabi smo mi da bilo sta uradimo!
Sto se tice mene moja pomoc moze biti jedino 5KM za utakmicu, al sada necu ici dok je ovako stanje pa makar premro kod kuce dok traje utakmica.
Zalosno jer po mojoj evidenciji imam odgledanih utakmica FK Slobode 986
!
- Emir ZENICA
- Kontakt:
Ma vjeruj da bi i mladi krenuli nesto uraditi,al vjerovatno cekaju starije.Trebate nesto pokrenuti,proteste nek vas prvi put dodje 10,sljedeci put ce 50 i sve tako.Morate nekako jbt,nemojte dozvoliti da se klub ugasi.Probisvjet je napisao/la: Kako da se borimo? Mi stari nemamo vise kuveta, a ovima mladima dovoljno je kupiti gajbu pive pa da budu zadovoljni!
Da je to bilo nekih sedamdesetih, osamdesetih godina, kada smo mi bili navijaci stadion tusanj bi bio okrenut naopacke i citava Yugollavija!
Nisu ovo vise navijaci Slobode koji vole Slobodu kao sto smo mi!
I jos nesto, nekada niti jedan navijac Slobode nije usao na utakmicu da ne plati puni iznos ulaznice!
Znalo se tribine-toliko, stajanje toliko, djeca i vojnici-50%, zene besplatno!
I onda dodje lagano od 5000-15000 gledalaca, sve zavisi od protivnika.
Ma slabi smo mi da bilo sta uradimo!
Sto se tice mene moja pomoc moze biti jedino 5KM za utakmicu, al sada necu ici dok je ovako stanje pa makar premro kod kuce dok traje utakmica.
Zalosno jer po mojoj evidenciji imam odgledanih utakmica FK Slobode 986
!
Znam ja kako je prije bilo,al sad morate to zaboraviti i borit se protiv toga.Nikako mi ne ide u glavu kako samo sjedite i cekate.Jedan primjer smo mi,upravu smo otjerali,isto tako i vi,pokusajte nemate sta izgubiti.Nije da pametujem,nego iskreno zelim bolje Slobodi
Volim te Celik ! ! !
Kako ceš ih pomest, kad debil kvari "zdravu" cestu na bulevaru pa je evo opet popravlja, to mu je 2000 debilskih glasova. A toliko naselja oko Tuzle sto pripadaju opstini Tuzla, imaju neriješen problem puta, vode čak i kanalizacije.Probisvjet je napisao/la:Dovoljno ima onih u Tuzli koji vole Slobodu+nase porodice! Treba ih pomest na izborima i dati nekome drugom sansu!

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Šta je sa Emirom Alićem što je došao iz Želje ? Igra li on ikako, ima li šanse za prvu postavu ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Morate priznati...dok je on bio bilo je sporta
Sto je najvaznije nije nikad ispao supak....ostat ce zapamceno 1990. Tuzla sa Selimom jedini grad u BiH gdje nisu vladale 3 nacionalne stranke nisu imale vlast
A ovaj **** Jasmin, ja mislim da kad vidite onaj stav i onu facu da vidite da je levat mrtvi...nema u njemu ni trunka hrabrosti, pravi slabic

" onclick="window.open(this.href);return false;
legenda

- slani grad
- Kontakt:
kakav crni jasmin...ne spominjite mi to g.o.v.n.o i kvarite mi temu o voljenom klubu....
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Za našu stranku pogotovo odjeljenje u TZ mogu reći samoProbisvjet je napisao/la:Dovoljno ima onih u Tuzli koji vole Slobodu+nase porodice! Treba ih pomest na izborima i dati nekome drugom sansu!

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
U nasoj stranci su makar ljudi iz Tuzle sve , sto se ne bi moglo reci za ostale pa se ti i dalje smiji 

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
- Probisvjet
- Kontakt:
Općinski vijećnik Žarko Vujović, prema informacijama do kojih je došao vidiportal.ba, dobio je posao u JU "Naše dijete" Tuzla. Opis radnog mjesta tiče se pravnih poslova, tako da se Vujović vrlo brzo uhljebio u budžetskoj firmi, nakon neslavne epizode u direktorskoj fotelji KK Sloboda i nakon što ga je nova Skupština OKK Sloboda, faktički otjerala iz kluba.
Procurile su informacije kako je on imenovan za sportskog savjetnika općinskog načelnika, ali je takvu informaciju dementovao Jasmin Imamović, koji je rekao kako savjetnička i vijećnička funkcija nije spojiva. No, "čeličnim krilima naše partije" vrlo brzo je nađeno novo uhljebljenje u JU "Naše dijete". Po zaslugama ili ne - prosudite sami.
Procurile su informacije kako je on imenovan za sportskog savjetnika općinskog načelnika, ali je takvu informaciju dementovao Jasmin Imamović, koji je rekao kako savjetnička i vijećnička funkcija nije spojiva. No, "čeličnim krilima naše partije" vrlo brzo je nađeno novo uhljebljenje u JU "Naše dijete". Po zaslugama ili ne - prosudite sami.
Sad procita na jednom drugom sportskom portalu Leverkusen zagrijan za Slobodino dijete Rahmanovica !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
ovdje predizborna kampanja rano počela pravo 

Care Naša Stranka je Sarajevska a i da dobiju mandat ne bi imali dovoljno vijecnika da ga ispuneTaRgEt_ je napisao/la:U nasoj stranci su makar ljudi iz Tuzle sve , sto se ne bi moglo reci za ostale pa se ti i dalje smiji

Nullius in verba
nema stranke ljudi nikakve....
sta jos nismo probali...sda necemo nema sanse, sdp je otiso u k, nasa stranka i boljitak su male stranke, szabih se raspala....jedino nam radoncic ostane

sta jos nismo probali...sda necemo nema sanse, sdp je otiso u k, nasa stranka i boljitak su male stranke, szabih se raspala....jedino nam radoncic ostane

- Probisvjet
- Kontakt:

Yebo te vidi ovo!Pun!
A vidi ovo!Prazan!

HAJDUKOVA uprava (Maleš, Nižetić, Ciccarelli) nedugo nakon svog ustoličenja najavila je kako će se baciti na tržište zemalja bivše Jugoslavije.
S ovih prostora u Hajduk su dolazile vrhunske klase, a Bijeli su zagrizli za novog bisera BiH nogometa - Amara Rahmanovića.
Playmaker tuzlanske Slobode ima samo 17 godina, a osim Hajduka želi ga dovesti i Bayer Leverkusen, čiji su ga skauti već kontaktirali. Piše to Sportin.ba, ističući kako su Nijemci vrlo blizu potpisu ugovora s Rahmanovićem.
"Ne mogu ništa govoriti, trenutno mi je jedini cilj odigrati najbolje što mogu za Slobodu do kraja prvog dijela sezone", rekao je Rahmanović, kojem ugovor sa Slobodom istječe na proljeće sljedeće godine.
S ovih prostora u Hajduk su dolazile vrhunske klase, a Bijeli su zagrizli za novog bisera BiH nogometa - Amara Rahmanovića.
Playmaker tuzlanske Slobode ima samo 17 godina, a osim Hajduka želi ga dovesti i Bayer Leverkusen, čiji su ga skauti već kontaktirali. Piše to Sportin.ba, ističući kako su Nijemci vrlo blizu potpisu ugovora s Rahmanovićem.
"Ne mogu ništa govoriti, trenutno mi je jedini cilj odigrati najbolje što mogu za Slobodu do kraja prvog dijela sezone", rekao je Rahmanović, kojem ugovor sa Slobodom istječe na proljeće sljedeće godine.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.
Ma jok...ne da ne igra, vec ga nema ni na klupi...bagrcavi je napisao/la:Šta je sa Emirom Alićem što je došao iz Želje ? Igra li on ikako, ima li šanse za prvu postavu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.