Zeljo 5 titula i 4 kupa, Sarajevo 4 titule i 4 kupa...
Uglavnom, nista se ne mijenja.

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Koje 4 titule?sarajlija89 je napisao/la:9:8 izvinajvam se....![]()
2 juge i 2 u BiH.Armaaa je napisao/la:Koje 4 titule?sarajlija89 je napisao/la:9:8 izvinajvam se....![]()
VanBasten je napisao/la:BORDO FAN SHOP je počeo sa radom danas u prostorijama FK Sarajevo, ul. Maršala Tita 38b u centru Sarajeva, na I spratu... Dostupno je nekih tridesetak artikala, dok se dresovi očekuju u idućih 7-10 dana!
Radno vrijeme : 10.00h do 17.00h
1966/67,1984/85Armaaa je napisao/la:Koje 4 titule?sarajlija89 je napisao/la:9:8 izvinajvam se....![]()
U ligi je omjer izjednacen, dok u svim takmicenjima mi imamo 2 pobjede vise. Oni imaju trofej vise (ili 3 ako racunas i super kup) dok su ipak na nasoj strani 2 titule iz ex-yu, 2 finala kupa u ex-yu i veci broj bodova i prije i poslje rata (samo nemojte reci je.la vas ta statistika kad mi imamo vise titula, slazem se ja to i napisao sam ali i ovo je jako bitan statisticki podatak). U Europi su oni bolji prije rata, polufinale KUP UEFA ipak znaci nesto ali smo i mi imali zapazene rezultate u Europi prije rata.sarajlija89 je napisao/la:Pa dobro i vi za sebe to kazete. Uvijek je tako, nista neobicno...
Za mene licno, vrlo izjednaceno...sa rezultatske strane.
Primjera radi, vi ste prosle i pretprosle sezone uzeli kup i titulu i prestigli nas po broju trofeja, sad je 8-7, a razlika je mala, to se da vec ove godine bar izjednaciti, mozda.ne racunam Super kup, vec sam nekad govorio zasto...
Medjusobni dueli, izjednaceno. Mada ja cijenim da Sarajevo ima dvije pobjede vise, jer vi racunate i one dvije za penal-bod...al eto.
Uglevnom, izjednaceno je to dosta, sto i statistika pokazuje. Da su bogdo svi timovi sa tradicijom i renomeom u vrhu nase lige i da zauzimaju mjesta koja im pripadaju, a ne neki lijevi klubovi, onda uopce ne bi osporavali ili omalovazavali ni ove titule iz nase nam BiH i sigurno bi odredjeni kvalitet postojao, ali sta ces....bice bolje aBd.
Ma sve je to u 5 deka kao sto si rekao.Mislim da nigdje u svijetu dva rivalska kluba nisu toliko izjednacena ,kao nasa.Sto je u jednu ruku i posebna draz.Sto se tice ovog sto je Sarajlija napisao,apsolutno nisi u pravu kad kazes da mi brojeci ona tri,a ne 2 penal boda,uvrstavamo u regularne pobijede.Zeljo ima 2 pobijede prije rata vise od sarajeva,plus 3 puta penal bod.Ovo ti je 100 %.Sarajevo poslije rata ima dvije pobijede vise ,tako da je ukupan skoru broju pobijeda izjednacen.Nisam ovo pokrenuo zbog rasprave,nego da te ispravim da taj podatak o uracunatim pobijedama na penale apsolutno nije tacan,da je tako onda bi mi imali 3 pobijede vise.samosarajvo je napisao/la:U ligi je omjer izjednacen, dok u svim takmicenjima mi imamo 2 pobjede vise. Oni imaju trofej vise (ili 3 ako racunas i super kup) dok su ipak na nasoj strani 2 titule iz ex-yu, 2 finala kupa u ex-yu i veci broj bodova i prije i poslje rata (samo nemojte reci je.la vas ta statistika kad mi imamo vise titula, slazem se ja to i napisao sam ali i ovo je jako bitan statisticki podatak). U Europi su oni bolji prije rata, polufinale KUP UEFA ipak znaci nesto ali smo i mi imali zapazene rezultate u Europi prije rata.sarajlija89 je napisao/la:Pa dobro i vi za sebe to kazete. Uvijek je tako, nista neobicno...
Za mene licno, vrlo izjednaceno...sa rezultatske strane.
Primjera radi, vi ste prosle i pretprosle sezone uzeli kup i titulu i prestigli nas po broju trofeja, sad je 8-7, a razlika je mala, to se da vec ove godine bar izjednaciti, mozda.ne racunam Super kup, vec sam nekad govorio zasto...
Medjusobni dueli, izjednaceno. Mada ja cijenim da Sarajevo ima dvije pobjede vise, jer vi racunate i one dvije za penal-bod...al eto.
Uglevnom, izjednaceno je to dosta, sto i statistika pokazuje. Da su bogdo svi timovi sa tradicijom i renomeom u vrhu nase lige i da zauzimaju mjesta koja im pripadaju, a ne neki lijevi klubovi, onda uopce ne bi osporavali ili omalovazavali ni ove titule iz nase nam BiH i sigurno bi odredjeni kvalitet postojao, ali sta ces....bice bolje aBd.
Poslje rata smo mi bolji u Euro takmicenjima, 2 buta smo bili nadomak grupne faze (Kyev i Cluj) ali i oni imaju solidnih rezultata...
u 5 deka je to i samo daljnje svadje mogu nastati vecim poredjenjem
Ja ne znam za sva takmicenja,ali ti govorim za ligu,imam pred sobom knjigu sarajevski derbi,i govorim ti kakoje stanje u ligaskim utakmicama.Znam da je nekad neko isto pomenuo te penal bodove,kao uracunate pobijede,sto nema veze sa istinom.Ova knjiga je pravo dobra,podsijeti na sve prijasnje duele i generacije.Ima tone i tone podataka ,sve do 1999 godine.samosarajvo je napisao/la:Mescini da smo mi imali u svim takmicenjima 2 pobjede vise ali moze bit da grijesim...LP
Cekaj, hoces reci da te penal pobjede nisu uracunate kao pobjede ???Sto se tice ovog sto je Sarajlija napisao,apsolutno nisi u pravu kad kazes da mi brojeci ona tri,a ne 2 penal boda,uvrstavamo u regularne pobijede.Zeljo ima 2 pobijede prije rata vise od sarajeva,plus 3 puta penal bod.Ovo ti je 100 %.Sarajevo poslije rata ima dvije pobijede vise ,tako da je ukupan skoru broju pobijeda izjednacen.Nisam ovo pokrenuo zbog rasprave,nego da te ispravim da taj podatak o uracunatim pobijedama na penale apsolutno nije tacan,da je tako onda bi mi imali 3 pobijede vise.
Ovako drug,jedino da ti skeniram stranicu po stranicu,sa svakom pobijedom pa ces vidjeti.Nema mi sta Kajan racunati ,dovoljno je da prebrojis svaki izvjestaj.Olaksavajuca okolnost je ta da su zadnja 3 derbija zavrsena penal bodom.Sto znaci da covjek nije mogao izmisliti Zeljine pobijede,sa svake postoji izvjestaj,datum ekipe.Volio bi da te podatke mozemo naci negdije na internetu,jer mi se stvarno ne da skenirati 21 stranica.Da ti napisem pobijede reci ces mi da nije relevantno.Zaista ti nemam razlog lagati ,jedino da popijemo kafu negdije pa da ti donesem knjigu da vidis.Kljucni razlog koji buni navijace Sarajeva,jeste taj sto su novinari oduvijek pisali da prije rata je omjer bio 21-19 plus 3 penal boda za Zelju ,tako da ste vi to shvatali kao 3 pobjede uracunate u ukupni omjer.sarajlija89 je napisao/la:Cekaj, hoces reci da te penal pobjede nisu uracunate kao pobjede ???Sto se tice ovog sto je Sarajlija napisao,apsolutno nisi u pravu kad kazes da mi brojeci ona tri,a ne 2 penal boda,uvrstavamo u regularne pobijede.Zeljo ima 2 pobijede prije rata vise od sarajeva,plus 3 puta penal bod.Ovo ti je 100 %.Sarajevo poslije rata ima dvije pobijede vise ,tako da je ukupan skoru broju pobijeda izjednacen.Nisam ovo pokrenuo zbog rasprave,nego da te ispravim da taj podatak o uracunatim pobijedama na penale apsolutno nije tacan,da je tako onda bi mi imali 3 pobijede vise.
Sto bi Baka rekao, I thinksda jesu....
Mozel neki dokaz ovome sto tvrdis.... ma jesu brate..racunaju vam i te tri u zvanicnoj statistici, drugo je sto ih Kajan u svojoj knjizi, mozda, nije uracunao...
Ta knjiga ima poprilično grešaka, bar što se tiče Sarajeva, a vjerujem i Željezničarasarajlija89 je napisao/la:Cekaj, hoces reci da te penal pobjede nisu uracunate kao pobjede ???Sto se tice ovog sto je Sarajlija napisao,apsolutno nisi u pravu kad kazes da mi brojeci ona tri,a ne 2 penal boda,uvrstavamo u regularne pobijede.Zeljo ima 2 pobijede prije rata vise od sarajeva,plus 3 puta penal bod.Ovo ti je 100 %.Sarajevo poslije rata ima dvije pobijede vise ,tako da je ukupan skoru broju pobijeda izjednacen.Nisam ovo pokrenuo zbog rasprave,nego da te ispravim da taj podatak o uracunatim pobijedama na penale apsolutno nije tacan,da je tako onda bi mi imali 3 pobijede vise.
Sto bi Baka rekao, I thinksda jesu....
Mozel neki dokaz ovome sto tvrdis.... ma jesu brate..racunaju vam i te tri u zvanicnoj statistici, drugo je sto ih Kajan u svojoj knjizi, mozda, nije uracunao...
Nije jusufbegovic ,nego Dzidic hahhasarajlija89 je napisao/la:Imam knjigu, ne brini![]()
![]()
Fatić, Muharemovic i Jusufbegović na naslovnici...![]()
A provjeriću ja to, već... imamo mi jednog statističara na našem forumu.
opet te moram ispraviti,ta slika je sa derbija kada je Sarajevo dobilo 2-1 golom Noukena hahaha.Hajde nek se provjeri konacno,ja samo znam da godinama to nije rijeseno,ali sve ocigledno,jer opet kazem nisu se mogli izvjestaji i utakmice izmisliti.sarajlija89 je napisao/la:Hvala na ispravciDzidic jeste, ali je slican vala Jusufbegovicu...3 nosio...bar to znam, a slika je sa derbija, kad ste nas 2-0 dobili, mislim....Memic i Vazda....
Jbt, ja vase poznajem, a nase ne![]()
Evo, provjericemo. Neko je vec pitao na nasem forumu, ocigledno prati diskusiju ovdje.Saznacemo brzo jel uracunato ili ne...
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, BeYaZ, Google Adsense [Bot], rimljanin90 i 55 gostiju.