Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- Sir Matt
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
To nam se dešava otkad Kerič ne igra . Zanimljivo . 

"If you can't beat them, join them" - Michael Owen
To nam se dešava otkako Cleverley ne igra...Sir Matt je napisao/la:To nam se dešava otkad Kerič ne igra . Zanimljivo .
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Njegov sam najveci protivnik, ali u trenutnoj situaciji zasluzuje da igra. Barem je dovoljno pametan da zna kad treba ostat pozadi. Ovi ostali idu naprijed ko djeca bez ikakve taktike.Sir Matt je napisao/la:To nam se dešava otkad Kerič ne igra . Zanimljivo .
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Sir Matt
- Kontakt:
Koliko vas misli da će Clevrley samom pojavom na terenu učiniti Nania zeru stabilnijim igračem , Youngu objasniti da ne mora po svaku cijenu centrirati , Smallinga vratiti u tračnice , Rooneya eludirati od uzaludne igre okolo , Chicharitu presaditi jaja od Welbecka .... pa i Evru napravit barem upola Evrom ? Ako je dobar a jeste , nije TaličniTom jeebemga .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen
- Centre forward
- Kontakt:
Ljudi se pola godine , nekad i duže , muče za 6-icu na faxu , a United je dobije za 90 minuta 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- Bošnjanin_89
- Kontakt:
Definitivno da je, po meni, temelj svih problema Uniteda u sredini terena, i prije sezone je vecina potencirala na taj dio tima kao najlosiji sto se do sada pokazalo tacnim. Povrede i neuigranost trenutne odbrane jesu, izmedju ostalog, uzrok tolikog broja tih suteva i generalno labilne defanzivne igre ali relativno los fond igraca na sredini terena je po meni najveci uzrok. Mislim da je neminovnost sto skorije dovodjenje barem 2 igraca na tom dijelu terena, kreativca i defanzivca. Na Ajaxovog Eriksena tipujem kao kreativca, cinjenica da je sa svojih 19 godina jedan od glavnih igraca te ekipe i standardni reprezentativac Danske je dovoljna preporuka, a za defanzivce sam vec prije pominjao M'vilu ili Tiotea kao igrace koje bih volio vidjeti, siguran sam da bi donijeli novu dimenziju nasoj defanzivnoj igri. No ipak, najbitnije od svega jeste da dodje neko kvalitetan, a sad dal' ce se usput meni ispuniti ove zelje je druga stvar.Cartman je napisao/la:Nevjerovatna statistika: United dopusta najvise udaraca na svoj gol u citavoj ligi. 123 udarca dosada, znaci vise od 13 po utakmici. To dovoljno govori u kakvom je stanju odbrana. Vazan razlog za ovo je i mizerni vezni red.
Sto se Kleverlija tice sigurno da nam je nedostajao, ali daleko od toga da bi nesto drasticno promijenio kada je nasa igra u pitanju, dakle vise zbog sirine igrackog kadra i rijesenja vise u sredini, nego zbog nadprosjece kvalitete kojom trenutno ne raspolaze, a kakva je nama potrebna. Ugl dok ne saniramo sredinu terena, igra ce nam manje-vise bit u skladu sa igrama igraca koji je trenutno cine, dakle toplo-hladno.
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA
Bravo, slazem se 100%. Svi pricamo o ovom veznom redu vec godinama, a on postaje sve slabiji i slabiji. Ni prosle sezone nismo bili zadovoljni a sad nas jos napustio Scholes a Fletcher nikad gori.Bošnjanin_89 je napisao/la:Definitivno da je, po meni, temelj svih problema Uniteda u sredini terena, i prije sezone je vecina potencirala na taj dio tima kao najlosiji sto se do sada pokazalo tacnim. Povrede i neuigranost trenutne odbrane jesu, izmedju ostalog, uzrok tolikog broja tih suteva i generalno labilne defanzivne igre ali relativno los fond igraca na sredini terena je po meni najveci uzrok. Mislim da je neminovnost sto skorije dovodjenje barem 2 igraca na tom dijelu terena, kreativca i defanzivca. Na Ajaxovog Eriksena tipujem kao kreativca, cinjenica da je sa svojih 19 godina jedan od glavnih igraca te ekipe i standardni reprezentativac Danske je dovoljna preporuka, a za defanzivce sam vec prije pominjao M'vilu ili Tiotea kao igrace koje bih volio vidjeti, siguran sam da bi donijeli novu dimenziju nasoj defanzivnoj igri. No ipak, najbitnije od svega jeste da dodje neko kvalitetan, a sad dal' ce se usput meni ispuniti ove zelje je druga stvar.Cartman je napisao/la:Nevjerovatna statistika: United dopusta najvise udaraca na svoj gol u citavoj ligi. 123 udarca dosada, znaci vise od 13 po utakmici. To dovoljno govori u kakvom je stanju odbrana. Vazan razlog za ovo je i mizerni vezni red.
Sto se Kleverlija tice sigurno da nam je nedostajao, ali daleko od toga da bi nesto drasticno promijenio kada je nasa igra u pitanju, dakle vise zbog sirine igrackog kadra i rijesenja vise u sredini, nego zbog nadprosjece kvalitete kojom trenutno ne raspolaze, a kakva je nama potrebna. Ugl dok ne saniramo sredinu terena, igra ce nam manje-vise bit u skladu sa igrama igraca koji je trenutno cine, dakle toplo-hladno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Mislim da Talični Tom samo neće Evru napravit barem upola Evrom, a da će ovo sve ostalo uspjeti, nema bolje stvari za tim kad postoji igrač kojem uvijek možeš dodati loptu i biti siguran da će on uvijek znati šta da radi sa njom. Novi Scholes je rođen i vratiće se bolji nego ikad!Sir Matt je napisao/la:Koliko vas misli da će Clevrley samom pojavom na terenu učiniti Nania zeru stabilnijim igračem , Youngu objasniti da ne mora po svaku cijenu centrirati , Smallinga vratiti u tračnice , Rooneya eludirati od uzaludne igre okolo , Chicharitu presaditi jaja od Welbecka .... pa i Evru napravit barem upola Evrom ? Ako je dobar a jeste , nije TaličniTom jeebemga .
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Mislim da je to ključno. Možda ne konkretno Carrickovo neigranje, ali definitivno izostanak pomoći veznjaka u defanzivi, a i naši bekovi su češće na protivničkoj polovici nego na svojoj, ali i to je posljedica te nešto ofanzivnije (rekao bih preofanzivne) igre ove sezone. Prošlih godina, kad Evra ili desni bek (ko god to bio) ode naprijed Carrick ili ko već ostaje da popuni eventualnu rupu. Ove godine nema igrača iz veznog reda koji ostaje nazad.Još jedna činjenica je bitna, ove godine nam je i desni bek ofanzivan (Smalling ili Jones), a dosad je O'Shea ipak bio nešto odmjereniji u tim izletima prema naprijed, uostalom, čovjek i nema tu kvalitetu igranja prema naprijed.Sir Matt je napisao/la:To nam se dešava otkad Kerič ne igra . Zanimljivo .
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Sad je Karik glavni motor ManU
Fali vama nogometni kreativac tipa Roy Keane, jedan je kralj Roy Keane.

Keane nije kreativac, Keane to nikada nije ni bio. Keane je bio uzor i primjer svima kako se treba ponasati prema klubu, kako se boriti na terena pa nekada cak i sa previse zara. Keaneu se ne bi nikada desilo da primi 3 gola u sudijskom vremenu, on bi grizao i sa slomljenom nogom ako treba. Kada drugi igraci vide kako se jedan bori htjeli ne htjeli moraju i oni povecati automatski borbenost a vecini se digne moral kada cuju aplauz 70 i kusur hiljada ljudi jednom svom saigracu koji ne prestaje da trci 90 minuta. To je bio Keane, nikako kreativac ali zato covjek koji na svoj, poseban, nacin dize ekipu iz mrtvih. Rodjeni vodja!Zomby je napisao/la:Sad je Karik glavno motor ManU![]()
![]()
Fali vama nogometni kreativac tipa Roy Keane, jedan kralj Roy Keane.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- JuveSissoko
- Kontakt:
bolje da se nisi javljaoZomby je napisao/la:Sad je Karik glavni motor ManU![]()
![]()

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
@Runi
Reci da Roy Keane nije kreativac, fakat je smiješno, liku niko lopte nikad nije mogo uzeti, a bogami niti ga ko mogao proci...top nogometna kreativnost tj. jedan od najboljih nogometni kreativaca na svojoj poziciji.
@Juvesisa jesi jadan.
Reci da Roy Keane nije kreativac, fakat je smiješno, liku niko lopte nikad nije mogo uzeti, a bogami niti ga ko mogao proci...top nogometna kreativnost tj. jedan od najboljih nogometni kreativaca na svojoj poziciji.
@Juvesisa jesi jadan.
Hvala @Rooney.Rooney88 je napisao/la:@Arnelinho
Uvijek si ovdje dobrodosao, besmisleno je i govoriti to jer ti niko ne moze uskratiti pravo ovdje da pises. Za mene si jedan od boljih forumasa sa kojima se uvijek moze voditi zdrava i normalnda diskusija. Navrati cesce!

Da se malo dotaknem i Uniteda, da ne bude da ovde samo potpisujem sporazume.

Realno, katastrofa se desila u sudijskoj nadoknadi, a ne tokom cijele tekme. Što se tiče navijača izgleda da sam pogodio.

DoviNdjenja.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Pod "kreativac" se obično podrazumijeva onaj koji pas igrom može da izbaci krilo ili napadača u izglednu poziciju da uputi centaršut odnosno postigne gol, u tom smislu su i reakcije ostalih. Roy Keane bi po tom opisu bio klasični razbijač protivničke igre, a nedostatak tehničke potkovanosti je nadoknađivao borbenošću.Zomby je napisao/la:@Runi
@Juvesisa jesi jadan.
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Ma Scholes je boq .. Kakve je imao pasove :O
Jedan je Scholes
Cleverly je dobar ali ...
Jedan je Scholes

Cleverly je dobar ali ...
Jarane kreativac kada kazes misleci za igraca u veznom redu onda mislis na igrace tipa Ozila, Xavija, Sneijdera, Inieste, Fabregasa, Misimovica, Pjanica, Eriksena...da ne nabrajam dalje. Igraca koji unosi kreativni duh u veznom redu, to je onaj igrac koji zna sta ce s lotpom, ima raspored svojih saigraca, zna je podvaliti u prazan prostor, zna preuzeti igru i napade na sebe, razigrava ekipu. Keane nije takav igrac. Nije on taj profil veznjaka. Ne kazem da je los, daleko od toga, to mi je jedan od najdrazih sto su ikada nosili dres Uniteda ali jednostavno kititi njega titulom kreativca nije moguce iz ocitih razloga. Dakako da je koristan za klub, u nekim slucajevima vise nego gore nabrojani ali necemo tako daleko i biti nerealni.Zomby je napisao/la:@Runi sve je to kreativnost![]()
Nego reci da Roy Keane nije kreativac, fakat je smiješno, liku niko lopte nikad nije mogo uzeti, a bogami niti ga ko mogao proci...jedan od najboljih nogometni kreativaca.
@Juvesisa jesi jadan.
@Arnelinho
To i jeste kljuc. Mnogi zbog te sudijske nadoknade i spominju Keanea. Jednostavno nisam navikao, a ni dozivio, da United u sudijskom vremenu prima 3 gola, bog te pa to sebi nesmije nijedna ekipa iole ambiciozna dozvoliti.

To bi bilo to u nekoj konacnici. Sada za dalje, ove utakmice sto slijede, ja se bojim jos kojeg poraza jer evo ide Everton koji nam nikada nije bio lak domacin a s obzirom na nasu trenutnu formu i na mentalitet ekipe koji covjek ne moze prepoznati te moral koji je takodjer drasticno poljuljan ja ne mogu ocekivati nista drugo osim jos jednog poraza. Sve bih dao da se vratimo odmah u tom mecu ali nekako sam misljenja da ni veliki SAF to ne moze izvesti. Daj boze da grijesim...
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
-
- Kontakt:
S kim next igramo? , zaboraviti sve i naprijed GGMU !
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
- JuveSissoko
- Kontakt:
sto bolan, ufatio te u opasnoj grešci pa se ljutisZomby je napisao/la:@Runi
@Juvesisa jesi jadan.

jos si i dalje ustrajan da je kreativac.Cini mi se da ti nisi Roya bas puno gledao.Ako jesi eh vala onda jos gore

p.s. Kreativnost je mentalni proces koji uključuju stvaranje novih ideja, pojmova, ili rješenja problema, ili novih poveznica između postojećih ideja ili pojmova.
Kean nije nesto bio previse kreativan po ovoj definiciji

Zadnja izmjena: JuveSissoko, dana/u 24 okt 2011, 20:20, ukupno mijenjano 2 puta.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Sutra Aldershot vani u Carling Cup-u...ragazzidelsud1987 je napisao/la:S kim next igramo? , zaboraviti sve i naprijed GGMU !
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.