Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bandit
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la bandit » 08 avg 2009, 07:36

kksiroki je napisao/la:Bitno je da se uvijek nekoga drugog optužuje , bitno je da nisu krivi menadžeri tj kvazimenadžeri da nisu krive određene skupine ljudi nego se po običaju optužuju "nacionalni" klubovi , kao kriv je Široki što mu klinci igraju u Hrvatskoj ili Borčevi u Srbiji ili što su se neki Bosnini prestali odazivati (Anđelić), a ja se pitam koji bi iole normalan roditelj dozvolio da mu klinca vode ljudi koje uopće ne zanima dobrobit istih nego li samo osobni interesi , većina ovdje na forumu je uvijek krivila klubove ali na kraju se vidi tko je kriv i pored svega objektivnog i neobjektivnog tko snosi najveću krivicu .

A recimo da je situacija idealna ... KSBiH ustrojen maltene kao HKS ... po tebi bi tad svi omladinci Sirokog igrali za BiH a HR im nebi bila ni pod razno ... :arrow:

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 08 avg 2009, 11:37

bandit je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:Bitno je da se uvijek nekoga drugog optužuje , bitno je da nisu krivi menadžeri tj kvazimenadžeri da nisu krive određene skupine ljudi nego se po običaju optužuju "nacionalni" klubovi , kao kriv je Široki što mu klinci igraju u Hrvatskoj ili Borčevi u Srbiji ili što su se neki Bosnini prestali odazivati (Anđelić), a ja se pitam koji bi iole normalan roditelj dozvolio da mu klinca vode ljudi koje uopće ne zanima dobrobit istih nego li samo osobni interesi , većina ovdje na forumu je uvijek krivila klubove ali na kraju se vidi tko je kriv i pored svega objektivnog i neobjektivnog tko snosi najveću krivicu .

A recimo da je situacija idealna ... KSBiH ustrojen maltene kao HKS ... po tebi bi tad svi omladinci Sirokog igrali za BiH a HR im nebi bila ni pod razno ... :arrow:
Pa vi/ti ponovno miješaš kruške i jabuke , šta bi bilo kad bi bilo , jesi ti siguran u to što pišeš , ja mislim da nisi a to što će netko izabrati ovaj ili onaj put to je njegova stvar , da si upućen znao bi u kakvim uvjetima se pripremaju U-16,U18,U20 reprezentativci Hrvatske na odnosu na BiH selekcije, zapravo u BiH ne postoje U20 a evo ni U16 , i šta bi ovi momci trebali svako drugo ljeto sjediti kući radi togo što se nekome digao pa NEĆE da finacira ove dvije selekcije . Nego vi/ti opet napadajte mladiće a stanite iza Nikice,Nihada i Co. koji su jedini i isključivi krivci zbog svega što se dešava sa svim selekcijama na čelu sa seniorima jer po svemu su važniji klupski od interesa reprezentacije.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

KK Slavija
Kontakt:

Post Postao/la KK Slavija » 12 avg 2009, 21:00

KK Slavija je napisao/la:
Kaka je napisao/la:Zaboravili ste na velikog talenta Stefana Ignjatovica iz Slavije......sa 17 godina igra Premier ligu.....zasluzio je poziv repke ali tu su bili neki problemi sa licencom tako da mora cekat sledecu godinu...uz njega definitivno Nebojsa Andjelic,Nermin Buza,Dino Latifagic i Ali Demic,a od starijih nemojte zaboraviti na Camdzica i Klinca

Kume koju premier ligu???? Stefan Ignjatovic je sin domara u dvorani slavije, a o talentu da ne pricam.... Ne moze 94-om godistu zabiti 5 poena... :))))
Ma sta pricate, Stefan je extra basketas,kad je zabio po 40 na utakmici,neki nisu znali sta je kosarka.

By: Mifov
Zadnja izmjena: KK Slavija, dana/u 13 avg 2009, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 avg 2009, 21:02

Kaka je napisao/la:Zaboravili ste na velikog talenta Stefana Ignjatovica iz Slavije......sa 17 godina igra Premier ligu.....zasluzio je poziv repke ali tu su bili neki problemi sa licencom tako da mora cekat sledecu godinu...uz njega definitivno Nebojsa Andjelic,Nermin Buza,Dino Latifagic i Ali Demic,a od starijih nemojte zaboraviti na Camdzica i Klinca

Kume koju premier ligu???? Stefan Ignjatovic je sin domara u dvorani slavije, a o talentu da ne pricam.... Ne moze 94-om godistu zabiti 5 poena... :))))
Ma sta pricate, Stefan je extra basketas,kad je zabio po 40 na utakmici,neki nisu znali sta je kosarka.
je li se meni cini ili ti sam sebi kontriras. :roll: :roll: :roll:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 avg 2009, 21:22

Kume koju premier ligu???? Stefan Ignjatovic je sin domara u dvorani slavije, a o talentu da ne pricam.... Ne moze 94-om godistu zabiti 5 poena... :))))[/quote]

Ma sta pricate, Stefan je extra basketas,kad je zabio po 40 na utakmici,neki nisu znali sta je kosarka.[/quote]
je li se meni cini ili ti sam sebi kontriras. :roll: :roll: :roll:[/quote]

ovdje se stvarno meni cini da Slavija sam sebi kontrirasi pobijas sve svoje argumente...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

KK Slavija
Kontakt:

Post Postao/la KK Slavija » 13 avg 2009, 00:29

TaRgEt_ je napisao/la:Kume koju premier ligu???? Stefan Ignjatovic je sin domara u dvorani slavije, a o talentu da ne pricam.... Ne moze 94-om godistu zabiti 5 poena... :))))
Ma sta pricate, Stefan je extra basketas,kad je zabio po 40 na utakmici,neki nisu znali sta je kosarka.[/quote]

ovdje se stvarno meni cini da Slavija sam sebi kontrirasi pobijas sve svoje argumente...[/quote]

Nisam ja komentirao nego moj jaran sa mog profila, posto ga on nema... Sada sam uredio taj post... ;)

Ja i dalje stojim pri svome misljenju da on blage veze nema...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 avg 2009, 00:52

TaRgEt_ je napisao/la:Kume koju premier ligu???? Stefan Ignjatovic je sin domara u dvorani slavije, a o talentu da ne pricam.... Ne moze 94-om godistu zabiti 5 poena... :))))

ovdje se stvarno meni cini da Slavija sam sebi kontrirasi pobijas sve svoje argumente...[/quote]

Nisam ja komentirao nego moj jaran sa mog profila, posto ga on nema... Sada sam uredio taj post... ;)

Ja i dalje stojim pri svome misljenju da on blage veze nema...[/quote]

Aha ok bi mi cudno pa reko da pitam :D
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 27 jan 2010, 15:57

Mladi krilni centar Halil Kanacevic (rodjen 23 decembra 1991) odlicno igra za universitet Hofstra u NCAA ligi.

http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=46448

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 02 feb 2010, 19:47

Kadetski reprezentativac Nemacke Dino Dizdarevic (190, 1995) pruzio solidnu partiju protiv Srbije na turniru u Turskoj.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 11 feb 2010, 20:30

albiongate je napisao/la:Mladi krilni centar Halil Kanacevic (rodjen 23 decembra 1991) odlicno igra za universitet Hofstra u NCAA ligi.

http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=46448
http://sportsport.ba/bh_kosarkap-31234.htm

Buducnost BIH kosarke nije samo u SAD, nego i uTurskoj. Ali zahvaljajuci Nihat Izica, oni cu igrati za Tursku.
Miloš Knežević – Bradley Braves

Miloš je rođen u Las Vegasu (Nevada), prva je godina fakulteta, igra centra, a ove sezone je odigrao sedamnaest utakmica, da nije bilo povreda mogao je i više. Igra u prosjeku 5,8 minuta po utakmici, ima prosjek od 1,8 poena, 0,9 skokova i 0,1 asistenciju po utakmici. Najbolje utakmice ove sezone odigrao je protiv Presbyteriana i Loyole protiv kojih j eubacio po 11 poena.
Mali je rodjen u Kninu. On je srbin iz Hrvatske.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 feb 2010, 22:07

Ko se u našem savezu posljednjih godina sjetio Gorana Sutona. Niko do onog trenutka kada je mladi Sarajlija zaigrao u finalu NCAA lige za svoj Michigan State. Tada su ga spazili i Hrvati, kaparisali za svoj nacionalni tim, a u našem savezu su rekli, pa eto momak neće da igra za nas, nek mu je sretno.

Ovaj Ljevo koji je napisao clanak ne prati stanje u nasoj kosarci i lupa gluposti.
Ovo je najveca laz koju sam procitao u zadnje vrijeme, a evo i zasto.
Doticni gospodin Ljevo, kad vec ne prati BH kosarku i novinar je od jucer, mogao bi makar da pokaze malo entuzijazma i provjeri sta pise. Igrom slucaja pratim Gorana Sutona vec par godina i njega je Neno Markovic zvao na okupljanje reprezentacije dok Suton nije bio ni K od kosarkasa a kamoli igrao finale NCAA lige.

a sto se moze lagano provjeriti na ovom linku:
http://****/arhiva/2007/06/13/978938

ovom http://www.banjalukalive.com/sport/mark ... baraz.html

Pa da ima iole obraza i postovanja prema Neni Markovicu ciji rad ocito ne prati (to je jedini selektor koji je okupljao bas ovakve odbjegle sinove i davao im do znanja da mogu racunati na BH repku, pogledati pod Gordic, Kikanovic koje je Neno gurno u repku a na okupljanjima su bili Bajic, Jusufagic, Dino Hodzic i ostali koje mozete vidjeti na linkovima), dao bi izvinjenje i demant na istom ovom portalu i rekao jedino ono sto je prava istina a to je da je Goran Suton izbjegavao poziv u BH repku, lagano selektora Markovica i godinu kasnije kada se dokazao prebjegao na Repesin mig u kockasti dres.

Za napisati clanak je potrebno malo vise od pretazivanja NCAA lige i veze sa BiH, vadjenja statistike i iznosenja neistine.

Nek je nama sretno sa ovakvim novinarcicima, zbog takvih amatera koji vladaju svim sferama BH drustva se i ono malo ljudi sto ispravno radi zanemaruje. SRAMOTA!!!
Cuva Bog Zelju svog!

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 11 feb 2010, 22:45

svaka cast mirza. nemamo mi ni N od novinara u drzavi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 feb 2010, 23:38

moj mirza i ja sam ostao frap pa i ja pratim sutona od neninog vremena kada je istog doveo na okupljanje repke
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 13 feb 2010, 14:22

Srdjan Pejicic (198, 1991) iz Kanade, poreklom iz BIH, dolazi u Sarajvo u Martu i bice prikljucen treninzima KK Triland. Decko je odlican suter.
[youtube][/youtube]

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 14 feb 2010, 17:33

Krilni igrac Admir Sahbegovic (203, 1991, Engelwood HS) ima ponudu od NCAA ligasa Jackonsville.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 24 feb 2010, 21:38

Ismar Seferagic (1994, Lawrence Park HS). Mali dobro igra u Kanadi.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 feb 2010, 00:22

mirzza je napisao/la:Ko se u našem savezu posljednjih godina sjetio Gorana Sutona. Niko do onog trenutka kada je mladi Sarajlija zaigrao u finalu NCAA lige za svoj Michigan State. Tada su ga spazili i Hrvati, kaparisali za svoj nacionalni tim, a u našem savezu su rekli, pa eto momak neće da igra za nas, nek mu je sretno.

Ovaj Ljevo koji je napisao clanak ne prati stanje u nasoj kosarci i lupa gluposti.
Ovo je najveca laz koju sam procitao u zadnje vrijeme, a evo i zasto.
Doticni gospodin Ljevo, kad vec ne prati BH kosarku i novinar je od jucer, mogao bi makar da pokaze malo entuzijazma i provjeri sta pise. Igrom slucaja pratim Gorana Sutona vec par godina i njega je Neno Markovic zvao na okupljanje reprezentacije dok Suton nije bio ni K od kosarkasa a kamoli igrao finale NCAA lige.

a sto se moze lagano provjeriti na ovom linku:
http://****/arhiva/2007/06/13/978938

ovom http://www.banjalukalive.com/sport/mark ... baraz.html

Pa da ima iole obraza i postovanja prema Neni Markovicu ciji rad ocito ne prati (to je jedini selektor koji je okupljao bas ovakve odbjegle sinove i davao im do znanja da mogu racunati na BH repku, pogledati pod Gordic, Kikanovic koje je Neno gurno u repku a na okupljanjima su bili Bajic, Jusufagic, Dino Hodzic i ostali koje mozete vidjeti na linkovima), dao bi izvinjenje i demant na istom ovom portalu i rekao jedino ono sto je prava istina a to je da je Goran Suton izbjegavao poziv u BH repku, lagano selektora Markovica i godinu kasnije kada se dokazao prebjegao na Repesin mig u kockasti dres.

Za napisati clanak je potrebno malo vise od pretazivanja NCAA lige i veze sa BiH, vadjenja statistike i iznosenja neistine.

Nek je nama sretno sa ovakvim novinarcicima, zbog takvih amatera koji vladaju svim sferama BH drustva se i ono malo ljudi sto ispravno radi zanemaruje. SRAMOTA!!!
tada su bili i nesovic i ostali...u maloj dvorani skenderije cini mi se da su trenirali...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 26 feb 2010, 17:05

i na dobrinji u merkatorovoj dvorani, ili na mojmilu nisam 100% siguran, samo znam da se ovaj amater nije izvinuo
Cuva Bog Zelju svog!

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 03 mar 2010, 13:19

Ivo Baltic (KC, 203, 1991, Ohio NCAA)
http://sports.espn.go.com/ncb/player/pr ... erId=46027
He was born in Bosnia during a time of peace and prosperity for his family, Soon, war gripped the country, and the Baltics were forced to flee
http://varsity.kansascity.com/custom/ar ... ws_id=2149

Born Feb. 19, 1991 ... Son of Alojz and Aziza Baltic
http://www.ohiobobcats.com/sports/m-bas ... ivo00.html

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 08 mar 2010, 14:44

Juniorski reprezentativac Nebojsa Maksimovic pres'o u OKK Celik ... :arrow:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lumani i 17 gostiju.