FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ne kradete kao drugi, pa kako ste nastali nego preuzeli igrače iz Želje!?
Sad će normalno uslijediti demant!
I u poslijeratnim takmičenjima Željo od sarajeva ima 4 ili 5 trofeja više!
Usput, sretan vam rođendan!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Kako ba Celik prvi ?Sarajlijc@ je napisao/la:Celik prvi , Komsinice druge (mislim da imaju jedan trofej vise od nas ) i onda Mi
U ostalom sretan rodjendan drugom najvecem klubu u drzavi

svoj ti pos'o !
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Kako je poslijeratni Zeljo nastao ? ( Drugi svj. rat )Bianconeri1988 je napisao/la:Ne kradete kao drugi, pa kako ste nastali nego preuzeli igrače iz Želje!?
Da imate 3 trofeja vise , superkup vas izvlaci.
Hvala.
@Grbavica moj zivot lako brate

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Imaju 3 ratna trofeja i sta jos ?Sarajlijc@ je napisao/la:Kako je poslijeratni Zeljo nastao ? ( Drugi svj. rat )Bianconeri1988 je napisao/la:Ne kradete kao drugi, pa kako ste nastali nego preuzeli igrače iz Želje!?
Da imate 3 trofeja vise , superkup vas izvlaci.
Hvala.
@Grbavica moj zivot lako brate
svoj ti pos'o !
komsije,mozetel nas barem danas zaobici.. 

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
došli ljudi fino da vam čestitaju, nikakve provokacije samo želimo da znamo kako ste to vi najuspješniji fudbalski klub u BiH, i kako Čelik ima više titula od Želje ?Nemojte se ljutitimma_hz je napisao/la:komsije,mozetel nas barem danas zaobici..

SRETAN ROĐENDAN

DRUG NEBI TI PUNCA
Stara latinska kaže ''Čuvaj se Danajaca i kad darove nose''
Ima ih svaka ima čast, ali ima i kompleksaša do bola...
Ne odgovarati na provokacije braćo...
Ima ih svaka ima čast, ali ima i kompleksaša do bola...
Ne odgovarati na provokacije braćo...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- ultra_CImanija
cestitke i od mene velikom klubu i velikom rivalu, al ne mogu vjerovati da jedan navijac sarajeva moze reci da je celik ispred njih pa jos i ispred zelje, celik sa tri ratne titule dok je sarajevo (grad) pod opsadom bilo i nismo hljeba imali kako treba.... a gdje je juga tu i te titule pa kupovi, super kupovi evropa itd tako da za mene ZELJO I SARAJEVO pa 10 praznih mjesta pa ostali instant klubovi... jos jednom sretan rodjendan i nadamo se da cemo vas vidjeti i cuti na derbiju 

SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
Htio bi da pozdravim bordo braću , pošto sam novi . SRETAN ROĐENDAN !! 

SARAJEVO , HORDE , BOG I CARSIJA <3
Ali i mene ozbiljno zanima kako ste najuspjesniji fudbalski klub, eno vidim jambo plakate po gradu na oko lijepi a onda na njima procitan ono NAJUSPJESNIJI pa me zanima kako gdje kad. Ovo je ozbiljno pitanje i nije provokacija. Kako se razumijem u sport pikaju se uspjesi tj osvojene lige i kupovi preko kojih se izlazi u evropu i naravno evropski uspjesi. pa me zanima odakle i kako ste najuspjesniji
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
- sarajlija89
- Kontakt:
Ma dobro, relano, dvije titule iz bivse Juge imaju posebnu tezinu. Igrali smo jos i dva finala kupa, te imali par zapazenih utakmica u Evropi u to vrijeme... MANCHESTER, HSV, ANDERLECHT...kad su ti klubovi najjaci bili...
Najbolji igrac svih vremena na ovim prostorima je Safet Susic, Fazlagic prvi kapiten reprezentacije iz BiH, Musemic najbolji centarfor Evrope i jos mnogo fudbalskih i prije svega ljudskih velicna kao sto su Hase rahmetli i pokojni Keli...
Ne bih da osporavam i omalovazavam u toj mjeri ove sadasnje trofeje i uspjehe, pa i igrace, ali mislim da je to neuporedivo sa onim vremenom.
Najbolji igrac svih vremena na ovim prostorima je Safet Susic, Fazlagic prvi kapiten reprezentacije iz BiH, Musemic najbolji centarfor Evrope i jos mnogo fudbalskih i prije svega ljudskih velicna kao sto su Hase rahmetli i pokojni Keli...
Ne bih da osporavam i omalovazavam u toj mjeri ove sadasnje trofeje i uspjehe, pa i igrace, ali mislim da je to neuporedivo sa onim vremenom.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
Slazem se sa tobom, titule iz juge u voma veoma teske, i imate ih dvije ali samim tim vam nedaje za pravo da se proglasavate najuspjesnijim a nemati uporiste i cinjenice u tim izjavama, nemam nista ni protiv koga ali mora se istina govoriti, da su stavili jedan od najuspjesnijih, slozio bi se ali hladno reci najuspjesniji je u najmanju ruku smijesno, ali laz recena vise puta postaje istinasarajlija89 je napisao/la:Ma dobro, relano, dvije titule iz bivse Juge imaju posebnu tezinu. Igrali smo jos i dva finala kupa, te imali par zapazenih utakmica u Evropi u to vrijeme... MANCHESTER, HSV, ANDERLECHT...kad su ti klubovi najjaci bili...

NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
- partibrejker1921
- Kontakt:
Oba kluba su velika i posebna na svoj način, ali je činjenica da Željezničar ima više trofeja. U svim tim takmičenjima nastupalo je i Sarajevo... Po mom mišljenju, smiješno je pričati koji je trofej vrijedniji itd. Glupo je pričati o tome koji je klub veći, svakom je baš njegov poseban i velik jer ga voli i navija za njega. No, o trofejima se već može raspravljati, a oni su u ovom momentu na strani Željezničara. Matematika je egzaktna nauka, 12 je više od 9 i to je to. : )
Usput, da kažem ono zbog čega sam i svratio na ovu temu - Sretan rođendan! Nije mala stvar proslaviti 65 godina postojanja u bilo čemu...
Usput, da kažem ono zbog čega sam i svratio na ovu temu - Sretan rođendan! Nije mala stvar proslaviti 65 godina postojanja u bilo čemu...
BORDO FAN SHOP je počeo sa radom danas u prostorijama FK Sarajevo, ul. Maršala Tita 38b u centru Sarajeva, na I spratu... Dostupno je nekih tridesetak artikala, dok se dresovi očekuju u idućih 7-10 dana!
Radno vrijeme : 10.00h do 17.00h
Radno vrijeme : 10.00h do 17.00h
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ne govore samo titule o uspjesnosti 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
- sarajlija89
- Kontakt:
Pa dobro i vi za sebe to kazete. Uvijek je tako, nista neobicno...
Za mene licno, vrlo izjednaceno...sa rezultatske strane.
Primjera radi, vi ste prosle i pretprosle sezone uzeli kup i titulu i prestigli nas po broju trofeja, sad je 8-7, a razlika je mala, to se da vec ove godine bar izjednaciti, mozda.
ne racunam Super kup, vec sam nekad govorio zasto...
Medjusobni dueli, izjednaceno. Mada ja cijenim da Sarajevo ima dvije pobjede vise, jer vi racunate i one dvije za penal-bod...al eto.
Uglevnom, izjednaceno je to dosta, sto i statistika pokazuje. Da su bogdo svi timovi sa tradicijom i renomeom u vrhu nase lige i da zauzimaju mjesta koja im pripadaju, a ne neki lijevi klubovi, onda uopce ne bi osporavali ili omalovazavali ni ove titule iz nase nam BiH i sigurno bi odredjeni kvalitet postojao, ali sta ces....bice bolje aBd.
Primjera radi, vi ste prosle i pretprosle sezone uzeli kup i titulu i prestigli nas po broju trofeja, sad je 8-7, a razlika je mala, to se da vec ove godine bar izjednaciti, mozda.

Medjusobni dueli, izjednaceno. Mada ja cijenim da Sarajevo ima dvije pobjede vise, jer vi racunate i one dvije za penal-bod...al eto.
Uglevnom, izjednaceno je to dosta, sto i statistika pokazuje. Da su bogdo svi timovi sa tradicijom i renomeom u vrhu nase lige i da zauzimaju mjesta koja im pripadaju, a ne neki lijevi klubovi, onda uopce ne bi osporavali ili omalovazavali ni ove titule iz nase nam BiH i sigurno bi odredjeni kvalitet postojao, ali sta ces....bice bolje aBd.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- partibrejker1921
- Kontakt:
Naravno, slažem se. Prilično izjednačeno.sarajlija89 je napisao/la:Pa dobro i vi za sebe to kazete. Uvijek je tako, nista neobicno...
Primjera radi, vi ste prosle i pretprosle sezone uzeli kup i titulu i prestigli nas po broju trofeja, sad je 8-7, a razlika je mala, to se da vec ove godine bar izjednaciti, mozda.ne racunam Super kup, vec sam nekad govorio zasto...
Šta očekuješ od derbija?
- sarajlija89
- Kontakt:
Ma ne znam brate.
Pratim ja i Zelju koliko mogu, izjednaceno je to otprilike i po kvalitetu. Prekid igra je vasa glavna snaga. I jedni i drugi imaju par dobrih pojedinca, tako da trenutak inspiracije moze odluciti....sve zavisi kako se potrefi...
Sve je moguce, samo da ne bude 0-0 vise, jer ne bi imalo smisla.
Velika prednost za vas je ako Horde tu ne budu, a izvjesno da nece, jel
Podrska, ipak, dosta znaci u ovim tekmama...steta za derbi, kako god.
Kao navijac Sarajeva, ocekujem dobru igru i zalaganje na nivou, ostalo je sve splet okolnosti i trenutak inspiracije i srece, jer su fkt ekipe izjednacene, s tim da Zeljo ima mozda malo siru klupu .
Obzirom na sve, domaci teren, bez nasih navijaca, dobra forma...favoriti ste, blagi.... sto ne znaci da mi dolazimo sa bijelom zastavom. Vezni red ce biti kljucni u ovoj tekmi, ko tu ostvari prevagu i namtene svoju igru, blizi je pobjedi.
Otprilike, jedan gol moze odluciti, znaci, bitno je prvi postici
Nek bude sve fer i korektno, nek bolji pobjedi, a naravno, nadam se da ce to biti Sarajevo...
Samo, steta za navijace...
Pratim ja i Zelju koliko mogu, izjednaceno je to otprilike i po kvalitetu. Prekid igra je vasa glavna snaga. I jedni i drugi imaju par dobrih pojedinca, tako da trenutak inspiracije moze odluciti....sve zavisi kako se potrefi...
Sve je moguce, samo da ne bude 0-0 vise, jer ne bi imalo smisla.

Velika prednost za vas je ako Horde tu ne budu, a izvjesno da nece, jel

Kao navijac Sarajeva, ocekujem dobru igru i zalaganje na nivou, ostalo je sve splet okolnosti i trenutak inspiracije i srece, jer su fkt ekipe izjednacene, s tim da Zeljo ima mozda malo siru klupu .
Obzirom na sve, domaci teren, bez nasih navijaca, dobra forma...favoriti ste, blagi.... sto ne znaci da mi dolazimo sa bijelom zastavom. Vezni red ce biti kljucni u ovoj tekmi, ko tu ostvari prevagu i namtene svoju igru, blizi je pobjedi.
Otprilike, jedan gol moze odluciti, znaci, bitno je prvi postici

Nek bude sve fer i korektno, nek bolji pobjedi, a naravno, nadam se da ce to biti Sarajevo...
Samo, steta za navijace...

Šampioni Jugoslavije: 1966/67, 1984/85
Šampioni Bosne i Hercegovine: 1998/99, 2006/07
Kup BiH: 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05
Superkup BiH: 1996/97
Vicešampioni Jugoslavije: 1964/65, 1979/80
Vicešampioni Bosne i Hercegovine: 1994, 1996/97, 1997/98, 2005/06, 2010/11
Finalist Kupa Maršala: 1966/67, 1982/83
Finalist Kupa BiH: 1998/99, 2000/01
Finalist Superkupa BiH: 1997/98, 1998/99
Najveći uspjesi na Euro-sceni prije rata:
- 1/8 finala Kupa Šampiona (1967/68)
- 1/8 finala Kupa UEFA (1982/83)
Najveći uspjesi na Euro-sceni poslije rata:
- 1. kolo Kupa UEFA (2002/03, 2007/08)
- 3. pretkolo Lige Prvaka (2007/08)
- Play-off (4. kolo) Europa Lige (2009/2010)
Zadnja izmjena: High, dana/u 24 okt 2011, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
mozes li pojasniti 8:7sarajlija89 je napisao/la:Pa dobro i vi za sebe to kazete. Uvijek je tako, nista neobicno...
Primjera radi, vi ste prosle i pretprosle sezone uzeli kup i titulu i prestigli nas po broju trofeja, sad je 8-7, a razlika je mala, to se da vec ove godine bar izjednaciti, mozda.ne racunam Super kup, vec sam nekad govorio zasto...
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Kyle88, Proximic, riki46, skoJaa i 70 gostiju.