Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

motty
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la motty » 23 okt 2011, 20:34

nemojte zamjerit navijacima uniteda jos smo svi vruce glave pisemo gluposti od smjene fergusona remonta ekipe vjerujem i prodaje kluba itd itd. sutra ce se vec pisat racionalnije kad se malo stisa bura odu ovi sto su tu da hakaju a mi cemo da na miru prokomentarisemo ovo.

poraz ko poraz i vecini nije problem to vec kako sutra doc medju raju kako uc medju 50-60 ljudi na faks..

i zar neko moze pomislit da jedan poraz moze rijesit sezonu ma kakav on bio. gubilo se i prije od liverpoola od chelsea pa i od citya pa je titula dolazila na OT mozda to neki nece da shvate al je tako.

i pitanje je veliko kako ce city reagovat nakon ovoga nesumnjam da ce im bit teze nego unitedu tesko je doc igrat hladne glave protiv fulema il sta ja znam vec koga ako si utrpao unitedu 6 komada par dana ranije.
puno je bodova u igri izgubljeno je 3 a ne 10 bodova
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 23 okt 2011, 20:35

1.
Tottenham Hotspurs 4-1
Manchester United
1995/96 (prvaci)
2. Southampton 6-3
Manchester United
1996/97 (prvaci)
3. Newcastle United 5-0
Manchester United
1996/97 (pravci)
4. Chelsea 5-0 Manchester
United 1999/00 (pravci)
5. Manchester United 1-4
Liverpool 2008/09 (prvaci)
6. Manchester United 1-6
Manchester City 2011/12
(zar trebam išta reći)
GGMU. ♥
Glory Glory Man United !!! :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 okt 2011, 20:42

Valencia je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la::mrgreen: Izgleda da ove godine idemo zajedno na @rizin cartoon network. :lol:

ps. Baš bih volio čuti @Valenciju jel' i dalje misli ono što je mislio i Cityu i Unitedu? :lol:
Naravno da mislim. Jedna tekma nista ne moze promjeniti.

Manco je bolje stajao na terenu dok Evans nije napravio katastrofalnu gresku. Onda ih je Siti naprosto pojeo. Slicno kao sa Bajernom u Ligi prvaka. Sve bilo super dok Rafael nije izletio,.. Onda je Bajern zadao konacni udarac.

Ovaj poraz je jedna od vecih bruka u istoriji kluba (mozda i najveca, ne baratam podatcima :mrgreen: ), al' se na kraju moze ispostaviti kao korisniji ishod od recimo rezultata 0-1 - 0-2. Fergi je trenerski velemajstor, sigurno ce ovaj poraz promjeniti neke stvari. Mozda i spozna da su mi na nekim pozicijama potrebni bolji igraci.

Je l' vam sada jasnije zbog cega je smijesno porediti Mancu i Barsu :mrgreen: !??

Sto se tice Sitija, do crvenog nisu pokazali nista bolju igru nego sto je bila protiv Napolija, Viljareala i Bajerna. Gol su postigli iz svoje prve akcije. Poslije crvenog je druga prica. Sa crvenim je tekma zavrsena.

Imaju oni dobar tim, al' to nije dovoljno za titulu u EPL. Mislim, morali bi I Manco I Celsi odigrati katastrofalnu sezonu, sto ce se tesko desiti i jednim i drugim. Tek je pocetak sezone, vidjet cemo kako Siti odreagovati nakon vezana 2-3 poraze. Moje je misljenje da nisu zreli za titulu. Mozda za godinu - dvi,..

Neki su nakon deranja Arsenala pomislili da Manco moze parirati Barsi, na sta sam se samo slatko nasmijao. Ljudi nakon ovakvih tekmi padaju u euforiju, ne razmisljajuci da su ovakve tekme neobican splet (sretnih) okolnosti. Ove pobjede nista ne znace. Mancester je poderao Arsenal i Celsi, al' su ih rasturili Liverpul i Siti. Bajern je pojeo Sitija, a oni Junajted. Nista to ne znaci. Bitan je kontinuitet a ne jedna tekma.
Zapamtio sam ovaj post, pa sam ga sad (kad sam slobodan) iskop'o. :)

I da...
naravno da se slažem, ova tekma nije nikakvo mjerilo. Isto tako mjerilo nije bila ona tekma United-Arsenal, pa ni ona Bayern-City. Na osnovu te jedne tekme ne možeš ama baš ništa reći.

Al' suština je da i United i City uzimaju redom "manje protivnike", a City za razliku od Uniteda uzima i "veće". Do kraja sezone je još 5-6 takvih većih tekmi i za jedne i za druge, al' jednostavno City ima veći kvalitet, kvalitetnije igrače, pa stoga i ne čudi što pobjedjuje i velike.

Nisam gled'o tekmu, pa neću ni komentarisat. Tek da se složim sa nekim forumašima koji govore da ovo nije relana rezultat. Da, vidio sam statistiku (toliko sam uspio vidjeti ; i golove) i United nije bio puno slabiji, al' takva je sudbina, jbaji je. :mrgreen:

Poštujem Manchester United i smatram ga velikim klubom, al' kako koja tekma odmiče sve više sumnjam u nj. pobjednički mentalitet i nj. mogućnosti da osvoje EPL. Opet napominje da ne govorim na osnovu ove tekme, već redom:Benfica, Basel, Otelul ,Liverpool, pa evo ova. Istina, forma u EPL nema puno veze sa LP, al' je bitno to da ni u jednom takmičenju ne umiju pokazati "ko je gazda", "kako se pobjedjuje" i sve drugo što ih je krasilo recimo prošle sezone. Fali im Cleverly, a i pored njega fali im neko istog profila i boljeg kvaliteta, a takodje i malo iskusnijih igrača.

Vjerujem u Rooneya i za mene je najbolji napadač na svijetu, bolje reći napadač koga najviše uživam gledati, al' i on je trenutno u banani i pitanje je koji je to igrač koji može Manchester vući tokom perioda kada njemu ne ide.

Možda Berbatov ? Ili Welbeck, Chicharito? Sumnjam u Nanijevu moć da vuče superkvalitetne timove, a isto tako ne vidim drugih igrača koji to mogu ,sem nabrojanih. Young nije takav profil. On je uvijek "jedan od".Imati ekipu koja je poredjena Youngu znači imati prosječnu ekipu, ako me razumiješ? Po meni se ekipa treba osloniti na Berbatova, ako hoće dostići razinu "pobjednika", onakvog kakav je United bio prošlih godina.

I da, ne može jedan tim imati katastrofalnu sezonu,a da drugi zbog toga osvoji. Ako je i imaju, onda to znači da su loši, a ne da su imali peh sezonu.

Eto, malo sam potrudio i iskop'o tvoj post, al' znam ja da si ti jedan od onih dobrih sugovornika, pa se vrijedilo potruditi, inače ne bih, vjeruj mi. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 23 okt 2011, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 23 okt 2011, 20:46

Kako se zove serija koju prate igrači Manchester Uniteda? Six and the City.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 23 okt 2011, 20:50

Joj dosadni ste sa tim six and the city,hajd dobro prvi put je bilo smijesno,al nakon 15 puta vise nije.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 okt 2011, 20:54

@Arnelinho - lijep ti je post druze i drago mi je sto nije jedan od onih postova tipa "niste ni za qrca i sl".

United je danas zasluzio poraz...iskreno,meni ovaj poraz nece toliko smetati ako igracima dodju u glavu da moraju se truditi i da pocnu igrati bolje vec od iduce tekme. Bolje dozivjeti jednom jak samar,nego vise puta neke slabije. Zar ne??

Realno,danas je realan rezultat trebao biti nekih 3:0 (za City naravno). Svaki njihov odlazak u napad je bila opasnost za nas. Najgora je danas bila obrana. Koji im je qrac,neznam.

Mozda neces vjerovati,al meni je drago sto smo izgubili. Prvi put se radujem porazu Uniteda,samo zato sto Fergie drka sa sastavom i da gura nedokazanog Welbacka i Chicarita (koji ima samo jednu SOLIDNU sezonu) ispred Berbatova.

Rooney je nas najbolji napadac i jedan od najboljih na svijetu,al jednostavno fali mu igrac koji koristi mozak i koji je tehnicki potkovan kao sto je Berbatov. U toj igri Berba nece imati statistiku koji mnogi menadzeri ocekuju za napadaca,al ce zato Rooney zabijati kad god pozeli.

Ovaj poraz nije smak svijeta niti nas je puno kostao (osim sramote naravno). Lako ce se ovo dostici,mislim razlika Cityja. Samo je vazno da igraci prociste neke stvari u glavi i to je to.

Nemoze se praviti tolika oscilacija u igri...kako smo samo igrali protiv Arsenala a kako danas protiv Cityja ili prethodnih par utakmica.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 okt 2011, 20:57

uh koji fasung uniteda, otkako znam za sebe, nisam zapamtio da ste ovako fasovali

a i bili su se neki mozgovi ovdje digli sa velicanjem evre i vidica i fabia itd, kad su me pravili budalom i izvaljivali da im jedan Pike nije do koljena, igrac koji je doktor za srbijanskog psihopatu i kojekakvu balavarduji cupavu iz brazila
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 23 okt 2011, 21:00

Iskreno ne znam zasto Vidic je medju tom trojicom,ipak je on daleko kvalitetniji i od Evre i od Fabia.
On je sigurno jedan od najboljih Stopera danas na svijetu,tj sigurno je bio prvi ili drugi prije ove povrede,a sada vidjet cemo kakav ce biti kada opet pocne konstantno igrati.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 23 okt 2011, 21:06

Romariooo je napisao/la:uh koji fasung uniteda, otkako znam za sebe, nisam zapamtio da ste ovako fasovali

a i bili su se neki mozgovi ovdje digli sa velicanjem evre i vidica i fabia itd, kad su me pravili budalom i izvaljivali da im jedan Pike nije do koljena, igrac koji je doktor za srbijanskog psihopatu i kojekakvu balavarduji cupavu iz brazila
Dvojica od te trojice nisu uopšte igrali, haj se sad izvini što lupaš gluposti...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 23 okt 2011, 21:16

slika
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 okt 2011, 21:18

Romariooo je napisao/la:uh koji fasung uniteda, otkako znam za sebe, nisam zapamtio da ste ovako fasovali

dosadio si ba i bogu i narodu sa i sa barcom i pikeom i nekim svojim kilometarskim analizama koje veze nemaju sa zdravim mozgom i nekom normalnom pricom i diskusijom...sad iskuliraj :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 23 okt 2011, 21:19

slika

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 23 okt 2011, 21:19

Nisam se dosao nasladjivati vašim porazom, ali mi nije jasno gdje se izgubila ona brzina u veznom redu uniteda?
Uostalom ni liverpool se nije proslavio ovo kolo, tako da nemam pravo da rem-se, ali trebate se zamisliti, mislim da je rio svoje dao, kao i caragher uostalom.
A i Evans nije kalibar za Uniteda. ;)
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 23 okt 2011, 21:21

ackeey je napisao/la:Nisam se dosao nasladjivati vašim porazom, ali mi nije jasno gdje se izgubila ona brzina u veznom redu uniteda?
Uostalom ni liverpool se nije proslavio ovo kolo, tako da nemam pravo da rem-se, ali trebate se zamisliti, mislim da je rio svoje dao, kao i caragher uostalom.
A i Evans nije kalibar za Uniteda. ;)
Izgubila se povredom Cleverleya. A Evans nije kalibar ni da čisti halu u Unitedu...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 23 okt 2011, 21:23

Mislim da se ne smijemo oslanjati na povredu Cleverleya,nebi trebali ovisiti o jednom igracu.
Bog Zna kakav ce Cleverley biti kad se vrati,i hoce li odma biti u prvoj postavi,iako sam misljenja da je nas najbolji vezni tandem Anderson & Cleverley,mada mozda bi Cleverley bio Dobar i sa Fletcherom.
Prije sam uvijek kukao na Carricka i Fletchera kao tandem,tj prije par godina,kada jos nisam ni bio blizu ovog foruma,ali kad se sjetim njihove forme prije par godina,po meni je daleko bolja od forme veznog reda ove sezone.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 okt 2011, 21:24

slani grad je napisao/la:

dosadio si ba i bogu i narodu sa i sa barcom i pikeom i nekim svojim kilometarskim analizama koje veze nemaju sa zdravim mozgom i nekom normalnom pricom i diskusijom...sad iskuliraj :roll:
normalno, ovdje ako kazes da u svijetu ima priblizno dobar igrac vidicu ili bilo kojem velicanstvenom igracu iz unitedove odbrane, odmah te proglase budalom, al opet vrijeme i rezultati pokazu uvijek ko je tu zaista budala
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 23 okt 2011, 21:28

Jesam se ismijao kada sam ovo vidio. :lol:

slika
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 okt 2011, 21:29

ja tebe nikako ne kontam..mislim..sta je poenta tvoje price :? ...i sta hoces da dokazes...Vida jeste jedan od 10 najboljih na svojoj poziciji...i ima jos par igraca koji se mogu nosit sa njim...ko je ikad rekao da je kompletna ekipa Uniteda nenad.j.e.b.i.v.a :?
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 23 okt 2011, 21:37

Cartman je napisao/la:Ona tri gola pred kraj su nas ubila psihicki. Ogromna je razlika izgubit 1:3 i 1:6. Kad smo imali karaktere poput Keane to se nije moglo desavat na Old Traffordu.
Ili da ste imali znalca poput Mancinija koji je ubacio defanzivca nakon 0:2 u Minhenu....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 okt 2011, 21:40

Goldy je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ona tri gola pred kraj su nas ubila psihicki. Ogromna je razlika izgubit 1:3 i 1:6. Kad smo imali karaktere poput Keane to se nije moglo desavat na Old Traffordu.
Ili da ste imali znalca poput Mancinija koji je ubacio defanzivca nakon 0:2 u Minhenu....
šteta pa imaju Fergusona.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: aldin-8 i 6 gostiju.