Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

reds
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la reds » 23 okt 2011, 10:31

Jimmy from the hood je napisao/la:#lfc have had 153 shots in the Premier League this season and scored 12 goals.
#mufc have had 138 and scored 25. (8% conversion vs 18%.)
Zbog toga smo u ovom trenutku daleko od vrha.

Dalglish zadovoljan s igrom, nezadovoljan samo s rezultatom

Iako je Liverpool odigrao vrlo skromnih 1-1 na svom Anfieldu protiv Norvich Cityja u 9. kolu engleskog nogometnog prvenstva, menadžer ''crvenih'' Kenny Dalglish nije kritizirao svoju momčad ili sebe samog...

Naprotiv, Dalglish je napao kritičare urugvajskog napadača Luisa Suareza, koji je na utamici promašio nekoliko jako dobrih šansi. Stao je Dalglish u obranu svog 24-godišnjeg napadača, baš kao što je to učinio i nakon što je branič Manchester Uniteda Patrice Evra optužio Suareza za rasizam nakon najvećeg engleskog derbija prošlog tjedna, koji je također završio s rezultatom 1-1, iako je Liverpool i u toj utakmici vodio.

- Postoje ljudi koji dovode integritet Suareza u pitanje, no, zapravo bi trebalo dovesti u pitanje integritet tih ljudi. On je na igralištu uzoran nogometaš, s obzirom na način na koji pristupa igri i na koji se ponaša – smatra Dalglish.

Potom je škotski menadžer podvukao kako je zadovoljen onime što su njegovi igrači odigrali remiju protiv Norvicha.

- Mislim da smo zaslužili tri boda. Igrali smo dobro, stvorili smo puno šansi, imali smo i dobrih dodavanja. Trebali smo i uvjerljivije voditi, no, kada ne iskoristite puno prilika, uvijek postoji mogućnost da suparnik zabije jedan gol i vrati se u igru. Norwich je tu mogućnost znao iskoristiti.

- Opet, i u završnici smo mogli do sva tri boda, ali je njihov vratar sjajno obranio udarac Suarezu, a Carroll je propustio zabiti glavom. Stoga smo razočarani s ovih 1-1. No, uvjeravam vas da će biti utakmica u kojima ćemo igrati lošije i ipak pobijediti – zaključio je Dalglish.
FK Pjetlovi

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 23 okt 2011, 10:33

the scouser je napisao/la:Zanima me, ko je odgovoran za politiku dovođenja aklimatizovanih igrača , Comolli ili KK ? Mislim da je to ono zbog čega trenutno ispaštamo.
Cija god da je bila usro' je pravo sa njom.Valjda ce je promijeniti do januara.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 okt 2011, 10:35

Nisam gled'o utakmicu, al' sam neugodno iznenađen rezultatom iste. Nisam očekiv'o provlačenje Norwicha, al' to je draž fudbala. Ne možemo prije utakmice upisati bodove bez obzira o kojem protivniku je riječ.

Sreća po Liverpool je užasan start Arsenala, te to što je Newcastle u vrhu (a svi znamo da Svrake nemaju kvalitet ni širinu da se zadrže na ovako visokoj poziciji), jer u protivnom bismo već sad mogli pričati o još jednoj sezoni za zaborav. A, tek je 9 kola iza nas. :mrgreen:

Izgovora za 1:1 ne bi smjelo biti. Dobro, može se ovdje pisati kako je Suarez bio sebičan, kako je sreća bila na strani Kanarinaca, al' to sve možemo okačiti mačku o rep. :mrgreen: Ovakve utakmice se trebaju riješiti u što ranijoj fazi. Dakle, već u 1. poluvremenu pokazati ko je gazda i do kraja utakmice samo filovati protivnika. :mrgreen:

Ništa, sljedeće kolo kontra bivšeg trenera pa da vidimo na šta će to ličiti. Mogli bismo svjedočiti padu Liverpoola, jer WBA nije ekipa za baciti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 23 okt 2011, 11:36

Imali smo 2-3 precke-stative, i 2-3 90%tne sanse kada je lopta otisla pored gola.. Jednostavno nismo imali srece, ja sam prezadovoljan igrom i stvorenim prilikama u napadu, dok je odbrana vec druga prica, nmgu sacuvat mrezu protiv vrbanjuse ako u timu ne igra defanzivni vezni ;)

Sto se tice Suareza, Adama, Enrikea prezadovoljan sam kako su se uklopili.. Downing, Henderson i Carroll jos uvijek nisu izgubljen slucaj imali su i oni dobrih trenutaka.. Dobro englezi kazu da je sindrom novodoslih uhvatio nas tim, svako oce da se dokaze i nest pa nam onda tim zakaze

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 23 okt 2011, 11:56

Enrique jos nije pokazao ni 70% onoga sto je radio u Newcastleu. Smeta mu loš vezni red koji mu uzima prostor.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 okt 2011, 12:41

meni je ovaj comolli goli **** i on i posao koji je odradio. **** te potrosis 100 miliona za manje od godinu dana i ne napravis neki bas respektabilan sastav. sve je to ok i osrednje trenutno i imamo tih dosta talentovanih igraca ali sa ovakvom politikom mi necemo uci u ligu prvaka u naredne 3 sezona a titula ce vjerovatno dok sam ja ziv da ostane san za nas.
od kad sam se ja rodio liverpoolu ne ide pa mozda je i do mene :mrgreen:
You are someone else I am still right here

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 23 okt 2011, 12:49

Mozemo mi pricati sta hocemo ali tek sad vidimo da su se velike pare potrosile jako jako lose.Cak mislim da je bolje bilo da smo ostavili Torresa i Meirelesa i njima dodali Adama,Enriquea i Suareza.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 okt 2011, 12:55

bimbrlica je napisao/la:Mozemo mi pricati sta hocemo ali tek sad vidimo da su se velike pare potrosile jako jako lose.Cak mislim da je bolje bilo da smo ostavili Torresa i Meirelesa i njima dodali Adama,Enriquea i Suareza.
pored suareza ni ronaldo ne bi zabio gola. koliko je čovjek sebičan, pa mogu se trenutno sjetiti preko pet situacija gdje je mogao dodati nekome.

1. kuytu protiv boltona
2. carrollu protiv evertona (nema veze što je dao gol, sebičan ostaje)
3. carrollu protiv wolvesa
4. kuytu protiv norwicha
5. gerrardu protiv norwicha

ČOVJEČE TO JE PET GOLOVA! koliko god smo dobili s suarezom toliko smo i izgubili.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 23 okt 2011, 12:57

Carlo je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:Mozemo mi pricati sta hocemo ali tek sad vidimo da su se velike pare potrosile jako jako lose.Cak mislim da je bolje bilo da smo ostavili Torresa i Meirelesa i njima dodali Adama,Enriquea i Suareza.
pored suareza ni ronaldo ne bi zabio gola. koliko je čovjek sebičan, pa mogu se trenutno sjetiti preko pet situacija gdje je mogao dodati nekome.

1. kuytu protiv boltona
4. kuytu protiv norwicha

ČOVJEČE TO JE PET GOLOVA! koliko god smo dobili s suarezom toliko smo i izgubili.
Sve si ti upravu ali je on jedini igrac u Liverpoolu koji moze donijeti preokret,koji moze napraviti nesto sam.Puno smo mi izgubili odlaskom Torresa,nismo mi toga jos uvijek ni svjesni.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 okt 2011, 13:04

bimbrlica je napisao/la:
Carlo je napisao/la:

1. kuytu protiv boltona
4. kuytu protiv norwicha

Sve si ti upravu ali je on jedini igrac u Liverpoolu koji moze donijeti preokret,koji moze napraviti nesto sam.Puno smo mi izgubili odlaskom Torresa,nismo mi toga jos uvijek ni svjesni.
uredu je to, ali da je barem dva puta od ovih pet dodao nekome o tome ne bi raspravljali nego bi već raspravljali o idućoj tekmi.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 23 okt 2011, 13:06

Da nije Suareza mi bismo sada bili gori nego sa Hodgsonom. Gubitak Torresa je ogroman, takav igrač nam je potreban uz Suareza zato bih volio da dođe Higuain.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 23 okt 2011, 13:09

@Carlo kad se Suarez dovodio znalo se da je sebican igrac i da mu je puno drazi pogodak od asistencije.Onaj koji je napravio ovu transfer politiku je pogrijesio i usrao stvari ali ima jos vremena da se to popravi.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 23 okt 2011, 13:14

Znači da rezimiramo, dobili smo odličnog lijevog beka. Doveli smo fantastičnog Coatesa, novog Samia.
Adama smo bukvalno džabe dobili, svi znamo o kakvom se igraču radi. Henderson i Carroll su mladi, vjerovatno još nisu ni svjesni za kakav klub igraju, oni su ti prema koji King, pa Gerrard i Carragher moraju biti nešto "čvršći". Downing je takođe' doveden kao igrač koji kreira šanse ali zaista nije ni sjena onog iz Ville, da kažem i Middlesbrougha. Nadam se da će nas yebena sreća napokon pogledati, i da ćemo početi zabijati golove a ne pogađati neke prečke i stative. Znam da nije sve u sreći, ali jednostavno nas nekada napusti, možda i u ključnim trenucima. Ja ne znam šta se dešava na pauzi od petnaestak minuta, ali padamo u drugom poluvremenu i to nikako nije dobro.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 okt 2011, 13:16

Jimmy from the hood je napisao/la:Da nije Suareza mi bismo sada bili gori nego sa Hodgsonom. Gubitak Torresa je ogroman, takav igrač nam je potreban uz Suareza zato bih volio da dođe Higuain.
taj covjek i jeste ono sto nam treba... neko kome ne treba previse prilika da zabije gol i zna se jako lijepo otvoriti i naci sebi prostor.
suarez jeste igrac koji moze prelomiti utakmicu ali mene je on ubjedljivo najvise puta iznervirao ove sezone. izgleda da ni kenny nece biti dovoljno jak da ovaj klub dovede u red...

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 23 okt 2011, 13:19

Eh, da nam je Ferguson ... :mrgreen: Kad se sjetim kakvi su samo Nani i Ronaldo bili, a onda prerasli u dvojicu igrača koji su u top 5 na svijetu.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 okt 2011, 13:21

Jimmy from the hood je napisao/la:Eh, da nam je Ferguson ... :mrgreen: Kad se sjetim kakvi su samo Nani i Ronaldo bili, a onda prerasli u dvojicu igrača koji su u top 5 na svijetu.
ma ne znam mene neki crnjaci pucaju....

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 23 okt 2011, 13:23

Jimmy from the hood je napisao/la:Eh, da nam je Ferguson ... :mrgreen: Kad se sjetim kakvi su samo Nani i Ronaldo bili, a onda prerasli u dvojicu igrača koji su u top 5 na svijetu.
ne bi ga da je još toliki :mrgreen:

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 23 okt 2011, 14:14

Nas ubi reprezentativna pauza.
Poslije prve pauze pauze izgubili smo od Stoka i Tottenhama, onda se napokon vratili a sada dva remija. Rezultate treba očekivati tek poslije baraža, a sada nikako ne sumnjam da ćemo naredne dvije ligaške utakmice dobiti.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 okt 2011, 14:17

Što se Suareza tiče, fino je ono bilo osmišljeno, al' je plan očigledno propao. Po meni je KD (ili ko je već odgovoran za nj. dovodjenje?) računao na to da će Suarez&Caroll igrati u tandemu (i naravno zabijati), a onda bi bilo puno lakše igrati i Suarezu, al' očigledno je Caroll bio promašaj. Na vašu žalost, isto je ha Caroll ha Bendtner. :mrgreen:

Higuain je preskup i ne vjerujem da će doći (da će ga pustiti), to bi bilo sa konja na magarca (budimo realno, to jeste tako), a pored toga bi Real ostao bez nenadoknadivog igrača. Ima puno jeftinijih igrača, koji mogu Liverpoolu donijeti širinu.

Po meni L'poolu samo to fali. Jbna širina. Ne može tekmu početi Henderson/Downing ili neko drugi, a na klupi nemati ni jednog igrača makar približnog kvaliteta. Nema ko preokrenuti tekmu, a ni oni koji igraju nisu baš WC igrači.

Što se napadača tiče, siguran sam da bi Liverpoolu sjeo ,k'o kec na desetku, Sow. Momak igra najbolje kad je najteže ( u onim rutinskim tekmama je nešto slabiji). U vezu dovesti nekog tipa Mireles. On je ipak, a to morate priznati, bio neko ko može i sjediti na klupi, a i odlučiti tekmu- takav L'poolu fali. Juče da je KD imao makar 1 opciju na klupi a da je kvalitetna ,Liverpool bi dobio makar 3-1. U odbrani po meni fali lijevi bek. Ima Enrique ,al' je jedini (AureliJE ne brojim). I da, Carragheru je vrijeme da preuzme omladinski pogon. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 okt 2011, 14:21

Možda je ovde spas:
Liverpool scouting Brazil striker Damiao - report
Liverpool are ready to snatch Brazilian striker Leandro Damiao away from Tottenham, according to reports.

Kenny Dalglish's Anfield outfit have had the Internacional star scouted on six occasions recently, while assistant boss Steve Clarke was there in the flesh when the 22-year-old scored the only goal - his first strike for his country - against Ghana at Craven Cottage earlier this month.

Now Liverpool could launch a January move for Damiao, who nearly joined Tottenham in the last transfer window, according to Goal.com.

That would frustrate Spurs, who had a £16.5m bid turned down in August but who believe they are in pole position to sign the Brazilian after building strong links with Internacional over the signing of Sandro last year.
;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.