Ubjedljivo najjača knjiga,posebno za osobe koje vole razmišljati i koje vole komplikovana djela !nedžad je napisao/la:dali je netko od vas citao knjigu stepski vuk i dali moze nesto reci o tom romanu
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
E za seriju sam cuo, i mnogo raje mi je preporucilo da je pogledam, ali eto nikad mi se nije dalo, i srecom da je tako. Vise cu uzivati uz knjigu. Nit' si bio preopsiran, nit' prenapadan, nit' si mi sta otkrio (ovo me podsjeti na Hasanaginicuthe scouser je napisao/la: Evo valjda se Dante nece ljutiti, uvescu te ja. Ako si cuo za ili gledao seriju Game of Thrones,ona ti je nastala po Martinovoj knjizi. Inace,odmah nakon sto sam pregledao seriju, ja sam procitao svih 5 njegovih knjiga, od cega sam se natjerao da zadnju procitam na engleskom,toliko sam se bio zapalio.
Knjiga je prelijepo odrađena, bar po meni. Martin je inače čini mi se doktor historije, tako da koristi neke motive iz srednjeg vijeka (ratovi ruža u Engleskoj npr.) . Ima pregrš zanimljivih likova, i što je daleko najbitnije ne boji se "ubiti" pozitivne likove, što djelu daje novu dimenziju s obzirom na žanr,bojiš se da li će biti happy end (ne znam ni ja hoce li biti,trebaju izaci jos 2 knjige,a s radnjom nije ni blizu kraja). Naravno, knjiga je puna klasika tipa zmajevi etc. , ali uvodi i neka druga magična bića.
Nadam se da nisam bio preopširan,prenapadan ili ne daj Bože da sam ti šta otkrio. Knjigu ti toplo preporučujem, a koliko sam upratio tvoj književni ukus, garantujem da će ti se svidjeti.

Hvala lijepo.

p.s. nemojte traziti ovdje da vam prepricavamo knjige koje imate za lektiru, nego knjigu u ruku, zastekat se negdje na toplo (svakako se vrijeme ubilo za citanja) i navalite.

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- the scouser
- Kontakt:
Molim lijepotanzla je napisao/la:E za seriju sam cuo, i mnogo raje mi je preporucilo da je pogledam, ali eto nikad mi se nije dalo, i srecom da je tako. Vise cu uzivati uz knjigu. Nit' si bio preopsiran, nit' prenapadan, nit' si mi sta otkrio (ovo me podsjeti na Hasanaginicuthe scouser je napisao/la: Evo valjda se Dante nece ljutiti, uvescu te ja. Ako si cuo za ili gledao seriju Game of Thrones,ona ti je nastala po Martinovoj knjizi. Inace,odmah nakon sto sam pregledao seriju, ja sam procitao svih 5 njegovih knjiga, od cega sam se natjerao da zadnju procitam na engleskom,toliko sam se bio zapalio.
Knjiga je prelijepo odrađena, bar po meni. Martin je inače čini mi se doktor historije, tako da koristi neke motive iz srednjeg vijeka (ratovi ruža u Engleskoj npr.) . Ima pregrš zanimljivih likova, i što je daleko najbitnije ne boji se "ubiti" pozitivne likove, što djelu daje novu dimenziju s obzirom na žanr,bojiš se da li će biti happy end (ne znam ni ja hoce li biti,trebaju izaci jos 2 knjige,a s radnjom nije ni blizu kraja). Naravno, knjiga je puna klasika tipa zmajevi etc. , ali uvodi i neka druga magična bića.
Nadam se da nisam bio preopširan,prenapadan ili ne daj Bože da sam ti šta otkrio. Knjigu ti toplo preporučujem, a koliko sam upratio tvoj književni ukus, garantujem da će ti se svidjeti.), naprotiv natjerao si me da nadjem knjige i procitam. Potrazim te ovdje da jos malo razmijenimo utiske nakon sto zavrsim s citanjem.
Hvala lijepo.
p.s. nemojte traziti ovdje da vam prepricavamo knjige koje imate za lektiru, nego knjigu u ruku, zastekat se negdje na toplo (svakako se vrijeme ubilo za citanja) i navalite.

Knjige ja mislim da možeš naći u onoj "Mak" gradskoj biblioteci, ali nisam siguran. Ako ti nije mrsko, možeš skinuti sa baneprevoz.com, i čitati u Adobeu.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
Potrazicu u gradskoj, mada sam u vecini biblioteka postao persona non grata. Ne vracam im na vrijeme. Al' radim na tome.the scouser je napisao/la:
Knjige ja mislim da možeš naći u onoj "Mak" gradskoj biblioteci, ali nisam siguran. Ako ti nije mrsko, možeš skinuti sa baneprevoz.com, i čitati u Adobeu.

Citao Pottera i Baskervilskog psa na kompu prije par godina, jos me oci bole.

- underground
- Kontakt:
nedžad je napisao/la:dali je netko od vas citao knjigu stepski vuk i dali moze nesto reci o tom romanu
gdje me nadje

hesseov klasik koji mopisuje samacki zivot glavnog lika u romanu harija gallera...sama simbolika naslova (stepski vukovi zive samackim zivotom) otkriva nam jedan od glavnih modernistickih idejnih koncepata tj alijenaciju ili ti ga otudjenost
glavni lik hari je osamljenik koji zazire od ljudi i cijelog drustva te se vrlo kriticki odnosi prema pomenutom...bitno je pomenuti da ova knjiga nema strogo naglasenu fabulu nego svoj knjizevnoumjetnicki izraz postize prodorom esejistike u djelo,pa tako ne cudi kad pripovjedac na nekoliko stranica iznosi ili opisuje neku tezu ili misljenje lika pojasnjenu nekim psiholoskim ili filozofskim principima...vrlo je vazan,za razumijevanje ove knjige,moment psihoanalize tj podvojenosti licnosti..dobri stari frojd je nekad davno ustanovio ego alter ego i id..eh ovaj id ti je najbitniji..on se sastoji u nasima nagonima tj u zajednickim osobinama nas i zivotinja samo sto mi kao ljudi imamo sposobnost da te iste nagone suzbijemo razumom i uklopimo ih u u okvire drustveno prihvatljivih normi..
uglavnom knjiga ti je sva oko ovoga sto sam napisao a sve ce ti biz jasnije kad je procitas

valjda sam ti pomogao

UNITED CONVICTS ! ! !
Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!
Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!
Evo stoji ta knjiga pored mene,imam je bas za lektiru,ali nisam jos ni poceo citatiunderground je napisao/la:nedžad je napisao/la:dali je netko od vas citao knjigu stepski vuk i dali moze nesto reci o tom romanu
gdje me nadje![]()
hesseov klasik koji mopisuje samacki zivot glavnog lika u romanu harija gallera...sama simbolika naslova (stepski vukovi zive samackim zivotom) otkriva nam jedan od glavnih modernistickih idejnih koncepata tj alijenaciju ili ti ga otudjenost
glavni lik hari je osamljenik koji zazire od ljudi i cijelog drustva te se vrlo kriticki odnosi prema pomenutom...bitno je pomenuti da ova knjiga nema strogo naglasenu fabulu nego svoj knjizevnoumjetnicki izraz postize prodorom esejistike u djelo,pa tako ne cudi kad pripovjedac na nekoliko stranica iznosi ili opisuje neku tezu ili misljenje lika pojasnjenu nekim psiholoskim ili filozofskim principima...vrlo je vazan,za razumijevanje ove knjige,moment psihoanalize tj podvojenosti licnosti..dobri stari frojd je nekad davno ustanovio ego alter ego i id..eh ovaj id ti je najbitniji..on se sastoji u nasima nagonima tj u zajednickim osobinama nas i zivotinja samo sto mi kao ljudi imamo sposobnost da te iste nagone suzbijemo razumom i uklopimo ih u u okvire drustveno prihvatljivih normi..
uglavnom knjiga ti je sva oko ovoga sto sam napisao a sve ce ti biz jasnije kad je procitas![]()
valjda sam ti pomogao

I hoce li meni ikad neko sta reci za ovo,postoji li ovako nestu uopce
Dylan Dog je napisao/la:Posto vidim da se ova tema aktivirala,dali bi mi ko znao odgovoriti na nesto sto se raspitujem odredjeno vrijeme:
Ima li koje dijelo od H.P.Lovecrafta da je izdato na jeziku nekog od ovdasnjih naroda![]()
To pokusavam naci.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Ja danas pokusao neko stivo naci u biblioteci,kaze ona sto radi " Nema decko ovde nista,sve je kod Tanzle na citanju"tanzla je napisao/la:Potrazicu u gradskoj, mada sam u vecini biblioteka postao persona non grata. Ne vracam im na vrijeme. Al' radim na tome.the scouser je napisao/la:
Knjige ja mislim da možeš naći u onoj "Mak" gradskoj biblioteci, ali nisam siguran. Ako ti nije mrsko, možeš skinuti sa baneprevoz.com, i čitati u Adobeu.![]()
Citao Pottera i Baskervilskog psa na kompu prije par godina, jos me oci bole.

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Zlocin i kazna je najbolji roman svih vremena, a Dostojevski najbolji pisac svih vremena. Sin duda.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
Eno incognito pitar poceo da zjbava.
Evo underground fino napisao o Stepskom vuku. Ja cu biti iskren i reci da se uzasavam tog djela, zbog otudjenosti, samoce, depresije. Ja sam ipak zoon politikon.

Evo underground fino napisao o Stepskom vuku. Ja cu biti iskren i reci da se uzasavam tog djela, zbog otudjenosti, samoce, depresije. Ja sam ipak zoon politikon.

Delimicno se slazem.Javier je napisao/la:Zlocin i kazna je najbolji roman svih vremena, a Dostojevski najbolji pisac svih vremena. Sin duda.
tanzla je napisao/la:Eno incognito pitar poceo da zjbava.![]()

Brate trenutno citam neke "cudne" knjige,pa ne bih ovde da komentarisem

Mora da citas Memorandum SANU?

tanzla je napisao/la:Mora da citas Memorandum SANU?![]()
![]()

E jedino to ako ne citam

Jel ti stvarno mislis da neko cita dela tih "akademika" osim njih samih

Ja sam ti Tanzla tebra ozbiljan covek

i ja sam procitao svih 5 knjigathe scouser je napisao/la:Molim lijepotanzla je napisao/la:E za seriju sam cuo, i mnogo raje mi je preporucilo da je pogledam, ali eto nikad mi se nije dalo, i srecom da je tako. Vise cu uzivati uz knjigu. Nit' si bio preopsiran, nit' prenapadan, nit' si mi sta otkrio (ovo me podsjeti na Hasanaginicuthe scouser je napisao/la: Evo valjda se Dante nece ljutiti, uvescu te ja. Ako si cuo za ili gledao seriju Game of Thrones,ona ti je nastala po Martinovoj knjizi. Inace,odmah nakon sto sam pregledao seriju, ja sam procitao svih 5 njegovih knjiga, od cega sam se natjerao da zadnju procitam na engleskom,toliko sam se bio zapalio.
Nadam se da nisam bio preopširan,prenapadan ili ne daj Bože da sam ti šta otkrio. Knjigu ti toplo preporučujem, a koliko sam upratio tvoj književni ukus, garantujem da će ti se svidjeti.), naprotiv natjerao si me da nadjem knjige i procitam. Potrazim te ovdje da jos malo razmijenimo utiske nakon sto zavrsim s citanjem.
Hvala lijepo.
meni je bolja prva knjiga od serije
tako da procitajte knjigu a onda seriju

Ma zjbavam se ovo za SANU..Tribalian je napisao/la:tanzla je napisao/la:Mora da citas Memorandum SANU?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E jedino to ako ne citam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jel ti stvarno mislis da neko cita dela tih "akademika" osim njih samih![]()
![]()
![]()
Ja sam ti Tanzla tebra ozbiljan covekcitam trenutno " Bornovu izdaju"
![]()

Cek jel to Ludlum napisao? Ono identity,supremacy folovi?
Jeste brate
Ovo je 4. deo " Bornova izdaja" ,kupio sam knjigu jos pre 2 godine,ali nikako da je procitam
video sam najavu filma za kraj ove godine ,pa reko ajde knjigu da procitam da me uputi u film
p.s. Brate ,suze mi isle kad si napisao ono za SANU
de se toga seti
sad idem u off,al kad pomenu SANU ,setim se Cosica izlapelog ,te njegovih knjiga o zavadjenoj braci ( tnicice i partizani)
pa se setih pre neki dan procitam negde,neki lik iz nekog sela u Srbiji bio partizan ,prvoborac,a brat mu bio na suprotnoj strani,i lik toliko bio ocajan odmah posle rata 1945. sto mu je buraz (ne) komunista i lik promeni prezime u Visarionovic i kad je bilo ono 1948, ubili ga njegovi zbog prezimena

p.s. Brate ,suze mi isle kad si napisao ono za SANU

- Donnie Darko
- Kontakt:
Mozel neko preporucit neku dobru historijsku knjigu, tipa Cold Mountain ili jos bolje, Zeleno Busenje. Bio bih zahvalan 

Suti ja sam neki dan mislio da je Cosic dobio Nobelovu za knjizevnost, pa sam vec bio spreman da zaboravim citati.Tribalian je napisao/la:Jeste brateOvo je 4. deo " Bornova izdaja" ,kupio sam knjigu jos pre 2 godine,ali nikako da je procitam
video sam najavu filma za kraj ove godine ,pa reko ajde knjigu da procitam da me uputi u film
![]()
p.s. Brate ,suze mi isle kad si napisao ono za SANU![]()
![]()
de se toga seti
sad idem u off,al kad pomenu SANU ,setim se Cosica izlapelog ,te njegovih knjiga o zavadjenoj braci ( tnicice i partizani)
pa se setih pre neki dan procitam negde,neki lik iz nekog sela u Srbiji bio partizan ,prvoborac,a brat mu bio na suprotnoj strani,i lik toliko bio ocajan odmah posle rata 1945. sto mu je buraz (ne) komunista i lik promeni prezime u Visarionovic i kad je bilo ono 1948, ubili ga njegovi zbog prezimena
![]()
![]()

A za tog partizana, eto mu Staljin 'ebo ga on.

p.s. Donnie Darko ja sam skoro citao knjigu "Atila", moze se nazvati historijskom, posto govori o njegovom odrastanju, zarobljenistvu i kasnije vojskovanju. Onako zanimljiva je, saznas neke fakte. Napisao Vilijem Nejpijer.
http://www.laguna.rs/n1303_knjiga_atila_laguna.html" onclick="window.open(this.href);return false;
@tanzla da se samo nadovezem na kolegu. Nemoj se vezati likove. Ne ocekuj previse magije, carobnjaka. U prvom planu su ljudi sa svojim najgorim i najboljim osobinam. Ocekuj neocekivano. Tek u pozadini i daljini neljudsko zlo raste!
Znas sta je Bellum omnia contra omnes(valjda se ovako pise), e to je u Pjesmama leda i vatre. Na youtubu imas seriju Igra prestola(tako kucaj). Ipak prvo procitaj Igru prestola. UZIVAJ!
Znas sta je Bellum omnia contra omnes(valjda se ovako pise), e to je u Pjesmama leda i vatre. Na youtubu imas seriju Igra prestola(tako kucaj). Ipak prvo procitaj Igru prestola. UZIVAJ!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ijaaaaaaaaoooooooooo gde me nadje,mogu do ujutru da preporucujem istorijske knjigeDonnie Darko je napisao/la:Mozel neko preporucit neku dobru historijsku knjigu, tipa Cold Mountain ili jos bolje, Zeleno Busenje. Bio bih zahvalan

Kad to iscitas javi se za jos

- Donnie Darko
- Kontakt:
Ima li ova "50 najvećih laži i legendi svetske istorije" negdje u pdf formatu 

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 69 gostiju.