FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 20 okt 2011, 19:59

Niti je City loš, niti bi se Bayern trebao plašiti Mailanda.

Ja ih čekam raširenih ruku.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 okt 2011, 20:01

anton 1983 je napisao/la:
Ja nisam za to jer bi Bayern ispo. Od njih redovno pušimo iako ih nadigramo. Samo kaj ćeš kad je u kartama napisano da "Bayern protiv Talijana puši"...Čak i uovakvom izdanju kada smo klasu iznad milana, teško da bi mi to prošli. Tu tekmu bi Inzaghi protiv nas odigro i zabio dva gola za završetak karijere :mrgreen:
Osim Intera mi smo pobijedili nekoliko talijanski klubova u protekle dvije sezone...Pa ne znam samo @antone kako si baš ti to mogao zaboravit. :D :D :D Pobijedili smo Romu, u Rimu izgubili al kući sigurna pobjeda i bili prvi ispred njih. Izbacili smo Fiorentinu u osmini finala, u ključnoj utakmici grupe u istoj sezoni smo razbili Juve. Napoli nas sad na svom stadionu nije mogao dobit, znači u zadnji par sezona protiv Talijana odlično stojimo i imamo odličan skor. Milan nam je prije bio neugodan protivnik, a Milan više i nije ta teška kategorija evropskog fudbala nego više prosjek.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 okt 2011, 21:01

Super decki, ako vam je Milan prosek i ako ga jedva cekate. :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 okt 2011, 21:56

Naravno da je prosjek kao i čitava italijanska liga.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 okt 2011, 22:09

Vala tvrditi da je Milan prosjek je glupo ali pored toga Napoli je igrao tipičnu padavičarsku igru, okrzneš igrača kad prolaziš pored odmah pada i to me je*eno nerviralo na utakmici sem činjenice da mi je Bayern izgledao da igra sa nekih 70% mogućnosti te kako nisu imali želje da idu naprijed ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 okt 2011, 22:17

thulkazal je napisao/la:Vala tvrditi da je Milan prosjek je glupo ali pored toga Napoli je igrao tipičnu padavičarsku igru, okrzneš igrača kad prolaziš pored odmah pada i to me je*eno nerviralo na utakmici sem činjenice da mi je Bayern izgledao da igra sa nekih 70% mogućnosti te kako nisu imali želje da idu naprijed ...
Effe je mislio prosjek evropskog fudbala (valjda je to i naznačio), a da ne pripadaju samom vrhu, to je i njima samim poznato.
Padavičarsku igru imaju (gotovo) sve južnjačke ekipe. Jer je to njihov stil, kada ne mogu na drugi način da dođu do cilja.
Bayern je pokušao sa "ručnom" doći do punog plijena. Došli su do polovičnog uspjeha, sa kojim mogu živjeti.
Vom Jäger zum Gejagten

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 okt 2011, 22:35

geronimo je napisao/la:Effe je mislio prosjek evropskog fudbala (valjda je to i naznačio), a da ne pripadaju samom vrhu, to je i njima samim poznato.
Padavičarsku igru imaju (gotovo) sve južnjačke ekipe. Jer je to njihov stil, kada ne mogu na drugi način da dođu do cilja.
Bayern je pokušao sa "ručnom" doći do punog plijena. Došli su do polovičnog uspjeha, sa kojim mogu živjeti.
prosjek ne prosjek taj tim ima igrače da može dobiti svakoga tako da ... i def su u nekom top 5/6 (Barca, real, man utd., čelski, bayern, inter, milan)

Nezz da li se podrazumijeva pod tim južnjacima Turci i Grci koji def. nisu padavičari... Uglavnom od Italijana Milan mi ne igra tako padavičarsku igru kao ni Inter ... možda ih nisam gledao dovoljno ali čak ako to i rade onda je u malim količinama i nije toliko ofirno kao protiv Napolija ... za Španiju neću da pričam ta liga osim fudbalskog centra pored ima i školu za glumu ...

Okačiš ti ručnu jer u Napoliju je mogla biti završena priča oko prvog mjesta a realno imali smo i šansu ali smo uprskali ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 okt 2011, 22:52

thulkazal je napisao/la: prosjek ne prosjek taj tim ima igrače da može dobiti svakoga tako da ... i def su u nekom top 5/6 (Barca, real, man utd., čelski, bayern, inter, milan)
Jeste, oni su u proširenom krugu favorita. Sa njima se nikad ne zna, mogu da fasuju od T'hama, ali isto tako da doguraju do kraja. Milan je to.
Ali pošto smo navikli na jači Milan, ovaj današnji neki okarakterišu kao prosjek. Moguće da oni nisu to, ali ja se, kao navijač Bayerna njih ne plašim.
thulkazal je napisao/la: Nezz da li se podrazumijeva pod tim južnjacima Turci i Grci koji def. nisu padavičari... Uglavnom od Italijana Milan mi ne igra tako padavičarsku igru kao ni Inter ... možda ih nisam gledao dovoljno ali čak ako to i rade onda je u malim količinama i nije toliko ofirno kao protiv Napolija ... za Španiju neću da pričam ta liga osim fudbalskog centra pored ima i školu za glumu ...
Mislim prvenstveno na Špance i Italijane. To je njihov hobi. :D
thulkazal je napisao/la: Okačiš ti ručnu jer u Napoliju je mogla biti završena priča oko prvog mjesta a realno imali smo i šansu ali smo uprskali ...
Kačim, kačim, ali nikako da okačim. :mrgreen:
Biće ovdje još vratolomija, možda ne za prvo mjesto, ali...

Treba vidjeti da neki od igrača nisu bili na svom nivou (pogotovo Ribery), te uz sve ostalo (i poznato :D ) ne trebamo biti toliko nezadovoljni remijem u Napulju.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 20 okt 2011, 23:28

Eto ja ću opet reći da su Napolitanci bili bukvalno šokirani kada su osjetili teren protiv Bavaraca. Tolika je Bayernova nadmoć bila da se stvarno radilo o igri mačke i miša, a ne zaboravimo da taj Napoli razmontirava i Milana i Intera kad god poželi. Pa kad ovako izdominiramo Talijanski hit, pa šta tek onda da se očekuje protiv Milana ili Intera. :?
Da, Milan i Inter su čisti prosjek... :!:

Inter nas prošle godine ono na trehu dobio :lol: , ali ovaj Bayern je beton, to već sada možemo reći, sposoban je pobijediti svakoga, a prvo mjesto u grupi je izbetonirano :D , a sada idemo u sljedeće utakmice samo da rašalujemo protivnike :D , i posao završen, institucija spremna za nokaut fazu. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 okt 2011, 00:16

Milan jeste vrhunski klub s reputacijom, 9 titula prvaka evrope, brojnim titulama u italiji, brojnim velikim igračima koji su tamo igrali, ali današnji Milan nije neka sila. Neke 4 godine već ne igraju četvrtfinale lige prvaka, s tim da su prije 2 godine igrali Evropsku ligu(usput tada su ispali od werdera). I sada kada se vidi koliko su puta njemačke ekipe u protekli par godina bile uspješnije od talijanski onda neki kažu kako je koeficijent nerealan. Uvijek smo samo mi opterečeni talijani, mi napadamo i slično, a neki se ne skidaju ovde sa teme Bayerna. Neki očigledno sanjaju Bayern i imaju noćne more. Prvi ja kad imam šta komentarisat o talijanskim klubovima to nisu postovi napada i uvreda, nego i kad se ima šta pohvalit pohvalim. Ali ovde ako se čovjek kritički osvrne o nekom klubu ili nekoj ligi odmah je protiv te lige. Bayern kad izgubi jednu utakmicu brojni stručnjaci su ovde da nešto kritikuju i vide neke slabosti. A to što su drugi slavni klubovi nestali sa evropske mape to se ne vidi. Najbolje je samo živjet u prošlosti. Uspjesi prošlosti se isto vrednuju, ali je bolje kada su potkrepljeni uspjesima i u sadašnjosti. Ali neki bi samo da ostanu u prošlosti zbog dobro poznatih razloga. A mi navijači Bayerna možemo da pogledamo ponosno i u prošlost i u sadašnjost a ako Bog da i u budućnost , pogotovo sa ovako sjajnom ekipom ;) .
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kicked21
Kontakt:

Post Postao/la kicked21 » 21 okt 2011, 00:31

Saurman je napisao/la:Naravno da je prosjek kao i čitava italijanska liga.
ne slazem se s tobom, ja mislim da su talijani ispo prosjeka :D

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 21 okt 2011, 02:40

sta se desava sa robenom,ima li kakvih novosti o staklenom :? do kad je oporavak predvidjen
VOLIM BAYERN

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2011, 11:06

effe_sa je napisao/la:
Osim Intera mi smo pobijedili nekoliko talijanski klubova u protekle dvije sezone...Pa ne znam samo @antone kako si baš ti to mogao zaboravit. :D :D :D Pobijedili smo Romu, u Rimu izgubili al kući sigurna pobjeda i bili prvi ispred njih. Izbacili smo Fiorentinu u osmini finala, u ključnoj utakmici grupe u istoj sezoni smo razbili Juve. Napoli nas sad na svom stadionu nije mogao dobit, znači u zadnji par sezona protiv Talijana odlično stojimo i imamo odličan skor. Milan nam je prije bio neugodan protivnik, a Milan više i nije ta teška kategorija evropskog fudbala nego više prosjek.
Veliki tim ili veliku trojku nismo izbacili u knockout fazi...o tome ti ja pričam. Sve ove tekme kaj smo dobili su bile u skupini, misleći pri tom na Juve i Romu. Fiorentina je drugorazredni Talijanski klub.

Vidio si i sam kak smo prošle sezone ispali o Intera, nigdje veze. O tom ti ja pričam...

Znam teško je nekom zamisliti da ovako truli i statičan Milan može pobjediti Bayerna, ali kaj ćeš kad je tako zapisano u zvijezdama...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 okt 2011, 12:05

Ja bih u ovom trenutku ruku u vatru smio staviti i reci da bi prosli svaki Italijanski klub, bez obzira koliko isti bili jaki ili imali neku bogatu tradiciju protiv nas.
Danasnji Bayern je jedan od najboljih timova na svijetu i nema te ekipe koja ne bi mogla biti nadigrana.
Puno sam samouvjeren, jer sam iz ovih 15-ak utakmica mnogo toga zakljucio, od tuda i potice moj optimizam.

@isakovich: Robben je krenuo sa trcanjem, znaci vec je u procesu laganog treniranja, tako da bi ga mogli ocekivati spremnog za neke dvije sedmice.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 okt 2011, 13:10

anton 1983 je napisao/la:
Veliki tim ili veliku trojku nismo izbacili u knockout fazi...o tome ti ja pričam. Sve ove tekme kaj smo dobili su bile u skupini, misleći pri tom na Juve i Romu. Fiorentina je drugorazredni Talijanski klub.

Vidio si i sam kak smo prošle sezone ispali o Intera, nigdje veze. O tom ti ja pričam...

Znam teško je nekom zamisliti da ovako truli i statičan Milan može pobjediti Bayerna, ali kaj ćeš kad je tako zapisano u zvijezdama...
Opet si počeo sa pesimizmom.... :D :D :D :D :D A samo mi reci o kojoj ti velikoj trojci govoriš???Često se to sada spominje vezano za Italiju, velika trojka....U velikoj trojci svih vremena su svakako Juve i Milan, o ostalom se može diskutovat i jedini klub protiv kojeg imamo jako negativan bilans je Milan. Juve-a smo pobijedili te sezone kada je igrao u ligi prvaka i opšte tad nije bila loša ekipa Juve-a. Juve kad se vrati u Ligu prvaka onda će Talijani imati jakog predstavnika, od ovih sad , od ova 3 kad bi me pitao koji mi je trenutno najkvalitetniji, rekao bih Napoli. Super fudbal znaju odigrat, ali protiv nas su odigrali loše, što je svakako bilo i do nas.Protiv Intera smo prije par godina znali pobijedit, to što su oni nas dobili zadnje dvije sezone ne vidim ja kao neku crnu seriju. Tradicija i te stvari su stvar koja ima značenja, ali to o velikim pechovima, crnim serijama, magijama, prokletstvima to su stvari koje možeš odmah ostavit po strani. Svaka utakmica je početak nove epizode, tu po ušima možeš dobit i od jednog Basela, a možeš i isprašit jednu Barcu.Mislim ako bi sad gledali široko, al već svi shvatit šta sam htio reči.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 okt 2011, 16:18

effe_sa je napisao/la: Opet si počeo sa pesimizmom.... :D :D :D :D :D A samo mi reci o kojoj ti velikoj trojci govoriš???Često se to sada spominje vezano za Italiju, velika trojka....U velikoj trojci svih vremena su svakako Juve i Milan, o ostalom se može diskutovat i jedini klub protiv kojeg imamo jako negativan bilans je Milan. Juve-a smo pobijedili te sezone kada je igrao u ligi prvaka i opšte tad nije bila loša ekipa Juve-a. Juve kad se vrati u Ligu prvaka onda će Talijani imati jakog predstavnika, od ovih sad , od ova 3 kad bi me pitao koji mi je trenutno najkvalitetniji, rekao bih Napoli. Super fudbal znaju odigrat, ali protiv nas su odigrali loše, što je svakako bilo i do nas.Protiv Intera smo prije par godina znali pobijedit, to što su oni nas dobili zadnje dvije sezone ne vidim ja kao neku crnu seriju. Tradicija i te stvari su stvar koja ima značenja, ali to o velikim pechovima, crnim serijama, magijama, prokletstvima to su stvari koje možeš odmah ostavit po strani. Svaka utakmica je početak nove epizode, tu po ušima možeš dobit i od jednog Basela, a možeš i isprašit jednu Barcu.Mislim ako bi sad gledali široko, al već svi shvatit šta sam htio reči.
Sad si mi dao ideju za Bayern Cro :mrgreen:

Ma gle, da se Real i MUTD postave na trepavice oni nas u knockout fazi LP nemreju dobiti, bez obzira što su realno gledajući od nas jači? To ti je tako zapisano u zvijezdama i protiv toga nemreš. neki ghnoj, neki otpadak, bilo kaj, mi ćemo pospremiti dok buju se oni obrušavali na Neueru. Pa sjeti se samo kak smo izbacili MUTD zadnji puta kad smo sa njima igrali, jednostavno mi smo za ta dva kluba nepremostiva stanica....Isto tako kad mi igramo protiv tih talijanskih govana mi moramo pukunuti 25 puta na gol da bi jedna lopta išla U OKVIR gola, a ne da bi završila u golu. ;) To ti je tak da ga ****! I onda se ti pitaš zakaj se ja grozim na pupanje Juvea sa noFcima od strane njihovih vlasnika...

Jedva čekam dan da SR Bavarska da Bayernu 300 miljona eura da si ih ovak malo potroši :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 okt 2011, 16:49

anton 1983 je napisao/la:Isto tako kad mi igramo protiv tih talijanskih govana mi moramo pukunuti 25 puta na gol da bi jedna lopta išla U OKVIR gola, a ne da bi završila u golu. ;) To ti je tak da ga ****!
To se zove taktika. Da su gledao jucer Udinese-Atletico, kao sto nisi, mogao si da vidis kako se to radi.

I onda se ti pitaš zakaj se ja grozim na pupanje Juvea sa noFcima od strane njihovih vlasnika...

Jedva čekam dan da SR Bavarska da Bayernu 300 miljona eura da si ih ovak malo potroši :mrgreen:
Reci mi, kad je to Piemonte dao pare u Juve, a Lombardia u Inter ili Milan :?: Samo prekrajas cinjenice, kako tebi odgovara. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 okt 2011, 19:43

anton 1983 je napisao/la: Sad si mi dao ideju za Bayern Cro :mrgreen:

Ma gle, da se Real i MUTD postave na trepavice oni nas u knockout fazi LP nemreju dobiti, bez obzira što su realno gledajući od nas jači? To ti je tako zapisano u zvijezdama i protiv toga nemreš. neki ghnoj, neki otpadak, bilo kaj, mi ćemo pospremiti dok buju se oni obrušavali na Neueru. Pa sjeti se samo kak smo izbacili MUTD zadnji puta kad smo sa njima igrali, jednostavno mi smo za ta dva kluba nepremostiva stanica....Isto tako kad mi igramo protiv tih talijanskih govana mi moramo pukunuti 25 puta na gol da bi jedna lopta išla U OKVIR gola, a ne da bi završila u golu. ;) To ti je tak da ga ****! I onda se ti pitaš zakaj se ja grozim na pupanje Juvea sa noFcima od strane njihovih vlasnika...
Skoro ćemo ući u psihološke teme, a ako počnem o tome niko ne ostade živ na ovoj temi :) Al samo moraš znati da ako vjerujes da nekog možeš pobijedit, al duboko vjeruješ onda ćeš ga i pobijedit, ako ekipa stvori sebi kompleks i duboko u psihi misli da nekog ne može dobit neće ga nikad ne dobit ili dok ne promijeni razmišljanje u glavi :) E neću sad više....

Kada govoriš o pumpanju novca i finansijama jasna je činjenica da se mnogo više novca pere i zabušava se mnogo više s porezom u drugim ligama nego u Bundesligi. U engleskoj mislim da to dobro kontrolišu isto. Al opet neke nervira što jedan šejk dođe i upumpa novac u Man. City i sad onda neki navijači Bayerna postanu zavidni na to ili neki drugi klubova gdje se posluje regularno. Ti sada spominješ i Juve....Ali zašto bi neko od Bayernovih navijača bio zavidan tim klubovima ako Bayern već godinama kroz zdravo poslovanje ima uspjeh. Opet na tome Bayernu drugi zavide. Ako neko zavidi Man. Citiju samo zbog toga što kupi toliko zvijezda onda je ta zavisnost čudna. Jer na kraju sezone će City definitivno imati manje uspjeha nego Bayern, iako će i oni neke uspjehe postić. Ali Bayern nije svoje utakmice gubio nikad zbog manjka finansijske moći i porazi su sastavni dio, ali uzroci budu obično drugi.Što se mene tiče može sad neko kupit i Bilbao pa i u njega napumpat 200 miliona eura...Evo imamo slućaj Malage pa kako sve sporo ide. Nek oni svi pumpaju novac u klub u nadi da se samo do uspjeha može novcem doći.Dugo godina je Inter ulagao para i para i nije bilo velikog uspjeha, pa kad je došao pravi trener onda je došao i onaj uspjeh največi.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 okt 2011, 21:35

isakovich je napisao/la:sta se desava sa robenom,ima li kakvih novosti o staklenom :? do kad je oporavak predvidjen
Odradio je laganih 60 min treninga a pošto se neće forsirati njegov povratak ,očekuje se da će biti fit za odprilike 4-5 sedmica.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 22 okt 2011, 11:23, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 okt 2011, 01:44

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Isto tako kad mi igramo protiv tih talijanskih govana mi moramo pukunuti 25 puta na gol da bi jedna lopta išla U OKVIR gola, a ne da bi završila u golu. ;) To ti je tak da ga ****!
To se zove taktika. Da su gledao jucer Udinese-Atletico, kao sto nisi, mogao si da vidis kako se to radi.

I onda se ti pitaš zakaj se ja grozim na pupanje Juvea sa noFcima od strane njihovih vlasnika...

Reci mi, kad je to Piemonte dao pare u Juve, a Lombardia u Inter ili Milan :?: Samo prekrajas cinjenice, kako tebi odgovara. ;)
@Magica uzaludno je njima objašnjavat.Meni je dovoljna činjenica što im prvi napadač ne zna hodat i tada znam sve o ovom klubu ;)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.