BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Dobro, mislim da su napuhane cijene, al spusti svaki za 5 miliona minimalac i to je ta cijena koju mogu uzet ( osim Gotze )
On je preivše napuhan. Bez obzira koliko je on dobar on neće bit prodan za toliku lovu, siguran sam.

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Sinoćnja prva postava ima u prosjeku 22,9 godina starosti. Izuzmemo li golmana, onda je to nevjerovatnih 22,1 godinu.
Da ne spominjem sad broj nastupa naših igrača u LP i uspoređujem ih sa onim iz Olympiakosa, nema smisla i neću da tražim tu opravdanja, ali svakako te brojke moraju imati makar 30% uticaja na sinoćnji i uopšte dosadašnje rezultate u LP. Neću reć na igru, jer smo u prva dva kola pokazali da se možemo nosit sa svima, nego prvenstveno na rezultate.
Schmelzer najlošije ocijenjen igrač sinoć. Ocjena 6.
Naš najbolje ocijenjen igrač je Lewandowski. Ocjena 2.
Da ne spominjem sad broj nastupa naših igrača u LP i uspoređujem ih sa onim iz Olympiakosa, nema smisla i neću da tražim tu opravdanja, ali svakako te brojke moraju imati makar 30% uticaja na sinoćnji i uopšte dosadašnje rezultate u LP. Neću reć na igru, jer smo u prva dva kola pokazali da se možemo nosit sa svima, nego prvenstveno na rezultate.
Schmelzer najlošije ocijenjen igrač sinoć. Ocjena 6.
Naš najbolje ocijenjen igrač je Lewandowski. Ocjena 2.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Što se tiče Sahina to i moja komšinica 76 -godišnja Havka zna da je imao klauzulu.tyler durden je napisao/la: pa najboljeg igraca Sahina ste prodali za sicu
i da kazem transfermarkt je toliko relevantan u pregovorima klubova i agenata![]()
A de ovo za transfermarkt mi reci

Ako je cijena nekog igrača na fudbalskom tržištu 17 mil (Barrios). To bi ga prodao za 10

http://www.transfermarkt.de/de/lucas-ba ... 58516.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ili Gotze 30 mil, a ti bi ga prodao za 20. Pa đe to ima?
http://www.transfermarkt.de/de/mario-go ... 74842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Ako je tebi realno da igrač koji vrijedi 20 mil, ode za 12 mil (klauzula za inostranstvo), a nije mu zadnja godina ugovora onda nešto nije uredu ili s tobom ili sa mnom pa to ne mogu shvatit.Zabac je napisao/la: Prodali su Sahina za optimalnu cifru koja je bila izmedju 12 do 15 milki.Sto je i ralna cjena...
Da najbolji igrač bundeslige prošle sezone za tebe realno vrijedi 12-15 mil, pa to nije normalno.
Evo pogledaj koliko je Sahin vrijedio u trenutku kada je prelazio u Real.
http://www.transfermarkt.de/de/nuri-sah ... 31095.html" onclick="window.open(this.href);return false;
....za sve je kriva klauzula..... a to nema veze s realnom vrijednosti Sahina koja je duplo veća... eto imaš fino i grafikon.
Najbolji igrači svakog kluba se prodaju makar za 30 - 50 % veću vrijednost nego je to tržišna vrijednost. To znaju i ptice na grani a i moj cuko Mrki. Samo bi neki retard prodao nekog igrača ispod njegove realno vrijednosti...

Ama Sema bolan, Transfermarkt je nešto slično kao ovo samo što tamo grupaforumaša određuje vrijednost igrača. Isto možemo i mi na ovom forumu uraditi.Semir bvb je napisao/la:Što se tiče Sahina to i moja komšinica 76 -godišnja Havka zna da je imao klauzulu.tyler durden je napisao/la: pa najboljeg igraca Sahina ste prodali za sicu
i da kazem transfermarkt je toliko relevantan u pregovorima klubova i agenata![]()
A de ovo za transfermarkt mi reci![]()
Ako je cijena nekog igrača na fudbalskom tržištu 17 mil (Barrios). To bi ga prodao za 10jel
![]()
http://www.transfermarkt.de/de/lucas-ba ... 58516.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ili Gotze 30 mil, a ti bi ga prodao za 20. Pa đe to ima?
http://www.transfermarkt.de/de/mario-go ... 74842.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nije TM loš po procjeni vrijednosti ali, svakako, nije ni relevantan po pitanju "stvarne" vrijednosti igrača i eventualnog transfera.
- tyler durden
- Kontakt:
kriv je BvB sto mu je takva otkupna klauzula ,to i oni sami znaju,zato ce Gotzeova sada biti 50 milja pa se nece zaebat ko prosli put sa Sahinom.Interes Reala se nije pojavio dan prije razgovora sa BvBom,nego vjerovatno pola godine raniej ili cak godinu ranije.
a ti stvarno ne kapiras da transfermarkt uopste nije bitan u pregovorima nit se to sta gleda. To sto ga raja koristi da bi dokazala neke cijene igraca,je smijesno.
Barriosa ne moze prodat niko za 25-30 milja,pa ti gledaj i dalje u taj transfermarkt.
a ti stvarno ne kapiras da transfermarkt uopste nije bitan u pregovorima nit se to sta gleda. To sto ga raja koristi da bi dokazala neke cijene igraca,je smijesno.
Barriosa ne moze prodat niko za 25-30 milja,pa ti gledaj i dalje u taj transfermarkt.
Ja Boga mi kad god vidim da se priča o cijenama nekih igrača bilo iz bundeslige ili neke druge lige, svi se pozivaju na transfermarkt. Pa čak ARD, ZDF, Sat1, HTV ili BHT kad su predstavljali vrijednosti reprezentacija BiH i Fra.
Tako da sigurno nisu ljudi bezze okačili cijene....
Cijene su svakako skočile nakon prošle sezone, sad je pitanje hoće li ih zadržat ili syebat
To ćemo da vidimo.
Ovo cijene na transfermarktu su s početka sezone kad ste se svi divili BvB-u. Sad kad ne zabilježimo dobar rezultat (mislim na LP, jer sam s bundeskom zadovoljan), svi to zaborave i onda ismijavaju i pokušavaju da opišu i uporede BvB s Hannoverom ili Woflsburgom.
Sa srećom...neću o tome i sličnim glupostima da pričam više...
Cijene su svakako skočile nakon prošle sezone, sad je pitanje hoće li ih zadržat ili syebat

To ćemo da vidimo.
Ovo cijene na transfermarktu su s početka sezone kad ste se svi divili BvB-u. Sad kad ne zabilježimo dobar rezultat (mislim na LP, jer sam s bundeskom zadovoljan), svi to zaborave i onda ismijavaju i pokušavaju da opišu i uporede BvB s Hannoverom ili Woflsburgom.
Sa srećom...neću o tome i sličnim glupostima da pričam više...
- tyler durden
- Kontakt:
evo ti odgovor
kad si uporan toliko
citas a ne vidis 

Zdena04 je napisao/la:Nije TM loš po procjeni vrijednosti ali, svakako, nije ni relevantan po pitanju "stvarne" vrijednosti igrača i eventualnog transfera.
Pročitao sam i vidio i odgovorio.tyler durden je napisao/la:evo ti odgovorkad si uporan toliko
citas a ne vidis
Zdena04 je napisao/la:Nije TM loš po procjeni vrijednosti ali, svakako, nije ni relevantan po pitanju "stvarne" vrijednosti igrača i eventualnog transfera.
Semir bvb je napisao/la:Ja Boga mi kad god vidim da se priča o cijenama nekih igrača bilo iz bundeslige ili neke druge lige, svi se pozivaju na transfermarkt. Pa čak ARD, ZDF, Sat1, HTV ili BHT kad su predstavljali vrijednosti reprezentacija BiH i Fra.
Evo malo copy-paste:
Klopp: Primili smo jeftine golove, ali nećemo odustati
Aktualni njemački prvak, Borussia iz Dortmunda, igrački nije bila inferiorna na terenu u Pireju, na gostovanju kod Olympiacosa u 3. kolu F skupine Lige prvaka, ali je svejedno izgubila s 3-1...
Hrvatski nogometaš Ivan Perišić je odigrao cijelu utakmicu za njemačkog prvaka koji nakon tri utakmice ima samo jedan bod. Trener ''žuto-crnih'' Jürgen Klopp krivicu za novi podbačaj svoje momčadi u Ligi prvaka svalio je na obrambene propuste.
- Primili smo potpuno nepotrebne golove. Kod mojih igrača nije bilo dovoljno koncentracije u ključnim trenucima. Igrali smo lijep nogomet, ali malo to vrijedi kada primite ovakve pogotke – rezignirano je govorio Klopp.
Inače, strijelci za Olympiacos bili su Holebas u 8. minuti, Djebbour u 40. i Modestou 80. minuti, dok je za goste poentirao Lewandowski u 26. minuti.
Arsenal predvodi ljestvicu sa 7 bodova, Marseille ih ima šest, Olympicos tri, dok je Borussija ostala na samo jednom bodu. Klopp svejedno nije izgubio nadu da njegova momčad može polučiti rezultat koji bi usrećio navijače.
- Ostale su nam još tri utakmice. Svakako moramo i dalje se jako truditi kako bi popravili bodovni saldo.
Lijevi branič Borussije Marcel Schmelzer smatra da je njegova momčad trebala uzeti barem jedan bod u Pireju.
- Igrali smo dobro, ali smo primili jeftine golove. Žestoko smo se borili i zaslužili smo nešto u ovoj utakmici. Prošle sezone nam je obrana bila udarna snaga momčadi, stoga je još čudnije da ove sezone radimo tako puno individualnih pogrešaka u zadnjoj liniji – rekao je Schmelzer.
*Ne ide najbolje Borusiji iz Dortmunda ove sezone, a Neven Subotić kaže da su mogli više barem u najelitnijem takmičenju.
Dortmund je sinoć drugi put zaredom poražen u LŠ.
''Sezona nije počela onako kako smo želeli. Jedan bod iz tri utakmice nije ono što smo zaslužili, ali nema nam druge, moramo da učimo iz naših grešaka i da probamo nešto da uradimo u naredne tri utakmice. Nemamo izbora, moramo da se borimo. Za većinu je ovo prvi put u Ligi šampiona'', izjavio je Subotić za oficijelni UEFA sajt i dodao.
''Počeli smo dobro, ali nam je falio prvi gol. Kada gubite, to vas stavlja u težak položaj i morate više da rizikujete. To se desilo dva puta. Posle izjednačenja, nismo bili na nivou. Pritiskali smo protivnika i imali smo dobre šanse, ali nismo imali sreće'', ocenio je srpski defanzivac.
Klopp: Primili smo jeftine golove, ali nećemo odustati
Aktualni njemački prvak, Borussia iz Dortmunda, igrački nije bila inferiorna na terenu u Pireju, na gostovanju kod Olympiacosa u 3. kolu F skupine Lige prvaka, ali je svejedno izgubila s 3-1...
Hrvatski nogometaš Ivan Perišić je odigrao cijelu utakmicu za njemačkog prvaka koji nakon tri utakmice ima samo jedan bod. Trener ''žuto-crnih'' Jürgen Klopp krivicu za novi podbačaj svoje momčadi u Ligi prvaka svalio je na obrambene propuste.
- Primili smo potpuno nepotrebne golove. Kod mojih igrača nije bilo dovoljno koncentracije u ključnim trenucima. Igrali smo lijep nogomet, ali malo to vrijedi kada primite ovakve pogotke – rezignirano je govorio Klopp.
Inače, strijelci za Olympiacos bili su Holebas u 8. minuti, Djebbour u 40. i Modestou 80. minuti, dok je za goste poentirao Lewandowski u 26. minuti.
Arsenal predvodi ljestvicu sa 7 bodova, Marseille ih ima šest, Olympicos tri, dok je Borussija ostala na samo jednom bodu. Klopp svejedno nije izgubio nadu da njegova momčad može polučiti rezultat koji bi usrećio navijače.
- Ostale su nam još tri utakmice. Svakako moramo i dalje se jako truditi kako bi popravili bodovni saldo.
Lijevi branič Borussije Marcel Schmelzer smatra da je njegova momčad trebala uzeti barem jedan bod u Pireju.
- Igrali smo dobro, ali smo primili jeftine golove. Žestoko smo se borili i zaslužili smo nešto u ovoj utakmici. Prošle sezone nam je obrana bila udarna snaga momčadi, stoga je još čudnije da ove sezone radimo tako puno individualnih pogrešaka u zadnjoj liniji – rekao je Schmelzer.
*Ne ide najbolje Borusiji iz Dortmunda ove sezone, a Neven Subotić kaže da su mogli više barem u najelitnijem takmičenju.
Dortmund je sinoć drugi put zaredom poražen u LŠ.
''Sezona nije počela onako kako smo želeli. Jedan bod iz tri utakmice nije ono što smo zaslužili, ali nema nam druge, moramo da učimo iz naših grešaka i da probamo nešto da uradimo u naredne tri utakmice. Nemamo izbora, moramo da se borimo. Za većinu je ovo prvi put u Ligi šampiona'', izjavio je Subotić za oficijelni UEFA sajt i dodao.
''Počeli smo dobro, ali nam je falio prvi gol. Kada gubite, to vas stavlja u težak položaj i morate više da rizikujete. To se desilo dva puta. Posle izjednačenja, nismo bili na nivou. Pritiskali smo protivnika i imali smo dobre šanse, ali nismo imali sreće'', ocenio je srpski defanzivac.
De mi reci ko bi dao 40-50 miliona za Goetzea ???? Da li vrijedi upola od tih 50 ? Mozda
Ali pogeldas koliko su ostali igraci placeni i sve ti bude jasno.Jedan Ozil je placen 12 miliona, Fabregas 28 miliona,Xabi Alonso 29,5 miliona.Sve su to igraci svjetske klase i ponajbolji na svojim pozicijama.Taj momak vrijedi koliko sam i rekao izmedju 20 i 25 miliona i to je maximum.On nije u rangu niti sa jednim od nabrojanih.Mlad jeste ali mlad je i Ozil i Fabregas.I pogledas da je jedan Fabregas 5-6 godina na vrhunskom nivou , Ozil 2-3 sezone a koliko Goetze ???
bariosova vrijednost na transfermaktu se procjenjuje na 17 miliona.
Perisiceva na 6 miliona.
Kagawina na 13 miliona.
Suboticeva i Hummelsova na 18 miliona
Goetzeova na 30 miliona
Dakle kagawa nije ni blizu cifre od 25 miliona.Humels ni blizu 35.Subotic ni blizu 30
Perisic ni blizu 15 a Barios ni blizu 25.
Goetze ni blizu 40-50 miliona.
Jel zaista ovaj transfermarket smatras realnim ??? Pa prema njima Goetze je vrijedniji od Alexisa Sancheza,Ibrahimovica,Benzeme,Higuaina,Cazorle,falcao-a,nasrija,Dzeke,Yaya Tourea,Nania,Mate,RvP,Suareza itd.
Realno od kojeg je igraca ovdje kvalitetniji i bolji ??? Mislim od niti jednog.Goetze jeste mlad ali na ovoj listi sto sam napisao svi su jako mladi izuzev Ibre i Yaye(28)....
Niko za tog momka nece dati 30 miliona u to budi ubjedzen.Prvi bi ga Bayern dobio za 22 miliona cirka.O Realu recimo,Barceloni ili Unitedu ne treba ni govoriti koliko bi mogli spustiti cjenu.Jer svako zeli igrati u tim klubovima i u koliko igrac izrazi zelju za odlaskom cjena mu automatski drasticno opada.
Ja ovo ne pisem jer imam nesto protiv BvB - naprotiv to mi je daleko najdrazi klub iz Bundeske.Ali malo realnosti bi trebalo ukljuciti.
btw : da se vodimo po transfermarktu Cesc Fabregas bi bio placen 54 miliona a ne 28.
Ali pogeldas koliko su ostali igraci placeni i sve ti bude jasno.Jedan Ozil je placen 12 miliona, Fabregas 28 miliona,Xabi Alonso 29,5 miliona.Sve su to igraci svjetske klase i ponajbolji na svojim pozicijama.Taj momak vrijedi koliko sam i rekao izmedju 20 i 25 miliona i to je maximum.On nije u rangu niti sa jednim od nabrojanih.Mlad jeste ali mlad je i Ozil i Fabregas.I pogledas da je jedan Fabregas 5-6 godina na vrhunskom nivou , Ozil 2-3 sezone a koliko Goetze ???
Perisiceva na 6 miliona.
Kagawina na 13 miliona.
Goetzeova na 30 miliona
Dakle kagawa nije ni blizu cifre od 25 miliona.Humels ni blizu 35.Subotic ni blizu 30
Jel zaista ovaj transfermarket smatras realnim ??? Pa prema njima Goetze je vrijedniji od Alexisa Sancheza,Ibrahimovica,Benzeme,Higuaina,Cazorle,falcao-a,nasrija,Dzeke,Yaya Tourea,Nania,Mate,RvP,Suareza itd.
Realno od kojeg je igraca ovdje kvalitetniji i bolji ??? Mislim od niti jednog.Goetze jeste mlad ali na ovoj listi sto sam napisao svi su jako mladi izuzev Ibre i Yaye(28)....
Niko za tog momka nece dati 30 miliona u to budi ubjedzen.Prvi bi ga Bayern dobio za 22 miliona cirka.O Realu recimo,Barceloni ili Unitedu ne treba ni govoriti koliko bi mogli spustiti cjenu.Jer svako zeli igrati u tim klubovima i u koliko igrac izrazi zelju za odlaskom cjena mu automatski drasticno opada.
Ja ovo ne pisem jer imam nesto protiv BvB - naprotiv to mi je daleko najdrazi klub iz Bundeske.Ali malo realnosti bi trebalo ukljuciti.
btw : da se vodimo po transfermarktu Cesc Fabregas bi bio placen 54 miliona a ne 28.
Stranger in the night. SIDA in the morning!
- tyler durden
- Kontakt:
Semir bvb je napisao/la:
Ja Boga mi kad god vidim da se priča o cijenama nekih igrača bilo iz bundeslige ili neke druge lige, svi se pozivaju na transfermarkt. Pa čak ARD, ZDF, Sat1, HTV ili BHT kad su predstavljali vrijednosti reprezentacija BiH i Fra.
Tako da sigurno nisu ljudi bezze okačili cijene.
ARD,ZDF,SAT1,HTV ili BHT ,su skupina novinara i sigurno,trziste ne zavisi od njihovog misljenja

ti ne mozes shvatis da je transfermarkt samo jedan obicni portal.
Igrač ide ispod svoje cijene samo ako je slučaj da mu ugovor ističe na za 1 godinu. Kao što je bio slučaj kod Ozila ili Cesca.Zabac je napisao/la:De mi reci ko bi dao 40-50 miliona za Goetzea ???? Da li vrijedi upola od tih 50 ? Mozda
Perisiceva na 6 miliona.
Kagawina na 13 miliona.
Goetzeova na 30 miliona
A cijene koje sam ja pisao su one cijene koje su se spominjale po medijima. Nisam ih ja izmislio. Te ovaj nudi ovoliko, te onaj nudi onoliko.
Pisalo je da je Arsenal ponudio 40 mil za Gotzea u augustu. To njemački novinari stalno spominju u kontekstu da je BvB odbio tu ponudu. Ovi iz BvB nisu to ni demantovali ni potvrdili. Dakle vrlo je moguće da je to istina...
A za Kagawu sam pisao od 18-25. Uzimajući u obzir da mu je vrijednost 13 mil, a da se spominjalo u januaru da je Man Utd spreman ponuditi 18 mil za japanca.
Nisam ništa pisao napamet, nego se vodio tržišnim cijenama i ciframa o kojima se špekulisalo u medijima.
Ovo špekulacije sam boldirao kad sam to pisao...
Dakle svjestan sam da je to rekla - kazala, ali kao sto Zdena reče nije toliko ni za zanemarit....
Fabregas je sa Arsenalom imao ugovor do 2014 !
nema apsolutno niti jedan dokaz da je Arsenal poslao 40 miliona za Goetzea.Jer zaista mislis da bi Wenger to dopustio???Pa taj covjek je za klasne igrace izdvajao po 15 miliona.Da da za decka od 19 godina 40 miliona ??? Jako smjesno.
Sjeti se da je taj isti Wenger doveo Reyesa za nekih 18 miliona.Hennrya za 11 , Arshavina za 20 itd...
Mislim suludo je razmisljati da bi za tog djecaka dao 40 kada je za te pare mogao dovesti WC igraca poput Aguerra..
Mogao dovesti za te pare pola Lilla.
uzeti recimo Hazzarda i M'Villu za te pare.
definitivno suplja prica i prica u prazno.
Takodjer Kagawa u Unitedu.Gdje da igra ??? Da igra pored Nania,Younga ,Valencije itd ??? Smijesno.Fergie je za 15 miliona doveo provjerenog EPL igraca Younga a ne neko novo otkrive poput Kagawe.
Definitivno niko ne bi ponudio te pare koje pises za te iste igrace.
Jedan Alexis Sanchez koji je proglasen za najboljeg igraca Seria A je bio placen 22 miliona i dodatnih 5 miliona u koliko bude imao broj nastupa,golova i bla bla bla...
Aguerro je placen 40 miliona a imao ugovor do 2015 , jedan od 3 najpozeljnija igraca u svijetu.Vjerovatno jedan od najboljih igraca svijeta.A ima 22 godine.
btw : Pisalo se da ce Barcelona platiti Fabregasa 50 miliona, sancheza 40 pa je oboicu platila gotovo 50 miliona
Pisalo se dosta gluposti koje mediji izmisljaju.
nema apsolutno niti jedan dokaz da je Arsenal poslao 40 miliona za Goetzea.Jer zaista mislis da bi Wenger to dopustio???Pa taj covjek je za klasne igrace izdvajao po 15 miliona.Da da za decka od 19 godina 40 miliona ??? Jako smjesno.
Sjeti se da je taj isti Wenger doveo Reyesa za nekih 18 miliona.Hennrya za 11 , Arshavina za 20 itd...
Mislim suludo je razmisljati da bi za tog djecaka dao 40 kada je za te pare mogao dovesti WC igraca poput Aguerra..
Mogao dovesti za te pare pola Lilla.
uzeti recimo Hazzarda i M'Villu za te pare.
definitivno suplja prica i prica u prazno.
Takodjer Kagawa u Unitedu.Gdje da igra ??? Da igra pored Nania,Younga ,Valencije itd ??? Smijesno.Fergie je za 15 miliona doveo provjerenog EPL igraca Younga a ne neko novo otkrive poput Kagawe.
Definitivno niko ne bi ponudio te pare koje pises za te iste igrace.
Jedan Alexis Sanchez koji je proglasen za najboljeg igraca Seria A je bio placen 22 miliona i dodatnih 5 miliona u koliko bude imao broj nastupa,golova i bla bla bla...
Aguerro je placen 40 miliona a imao ugovor do 2015 , jedan od 3 najpozeljnija igraca u svijetu.Vjerovatno jedan od najboljih igraca svijeta.A ima 22 godine.
btw : Pisalo se da ce Barcelona platiti Fabregasa 50 miliona, sancheza 40 pa je oboicu platila gotovo 50 miliona

Pisalo se dosta gluposti koje mediji izmisljaju.
Stranger in the night. SIDA in the morning!
Joj batice stvarno ne odustaješ?Zabac je napisao/la: Sjeti se da je taj isti Wenger doveo Reyesa za nekih 18 miliona.Hennrya za 11 , Arshavina za 20 itd...

Tržište se promijenilo dolaskom tajkuna u EPL. Ovo gore cijene prije i sad su ko nebo i zemlja
Tako da je Henderson plaćen 20 mil iz Sunderlanda. Neki Chamberlain iz 2 lige 12-13 mil. Downing 25 ili 30 nisam siguran, pa Jones 20 mil itd. Pa uporedi sad Henry 11 mil so ovim ovde.
A evo opet citiram sam sebe
Semir bvb je napisao/la:
Nisam ništa pisao napamet, nego se vodio tržišnim cijenama i ciframa o kojima se špekulisalo u medijima.
Ovo špekulacije sam boldirao kad sam to pisao...
Dakle svjestan sam da je to rekla - kazala, ali kao sto Zdena reče nije toliko ni za zanemarit....
Evo malo i statistike protiv Kolna.
Ukupno:
BvB 32 pobjede
Koln 25 pobjeda
neriješenih 19.
BvB kod kuće protiv Kolna: 22 pobjede 10 remija i 6 pobjeda Kolna.
Zadnjih 10 susreta:
2003/2004 23.08.2003
1.FC Köln -Borussia Dortmund 1:0
2003/2004 22.02.2004
Borussia Dortmund-1.FC Köln 1:0
2005/2006 11.09.2005
Borussia Dortmund-1.FC Köln 2:1
2005/2006 12.02.2006
1.FC Köln -Borussia Dortmund 0:0
2008/2009 29.10.2008
1.FC Köln -Borussia Dortmund 0:1
2008/2009 11.04.2009
Borussia Dortmund-1.FC Köln 3:1
2009/2010 08.08.2009
2009/2010 17.01.2010
1.FC Köln- Borussia Dortmund 2:3
2010/2011 15.10.2010
1.FC Köln -Borussia Dortmund 1:2
2010/2011 04.03.2011
Dakle 8 pobjeda, 1 remi i jedan poraz u zadnjih 10 susreta sa Jarčevima.
Ukupno:
BvB 32 pobjede
Koln 25 pobjeda
neriješenih 19.
BvB kod kuće protiv Kolna: 22 pobjede 10 remija i 6 pobjeda Kolna.
Zadnjih 10 susreta:
2003/2004 23.08.2003
1.FC Köln -Borussia Dortmund 1:0
2003/2004 22.02.2004
2005/2006 11.09.2005
Borussia Dortmund-1.FC Köln 2:1
2005/2006 12.02.2006
1.FC Köln -Borussia Dortmund 0:0
2008/2009 29.10.2008
1.FC Köln -Borussia Dortmund 0:1
2008/2009 11.04.2009
Borussia Dortmund-1.FC Köln 3:1
2009/2010 08.08.2009
2009/2010 17.01.2010
1.FC Köln- Borussia Dortmund 2:3
2010/2011 15.10.2010
1.FC Köln -Borussia Dortmund 1:2
2010/2011 04.03.2011
Dakle 8 pobjeda, 1 remi i jedan poraz u zadnjih 10 susreta sa Jarčevima.
Pročitaj malo ovaj tekst i učinak Gotzea u poređenju s najboljim igračima današnjice kad su bili 18-godišnjaci.Zabac je napisao/la: nema apsolutno niti jedan dokaz da je Arsenal poslao 40 miliona za Goetzea.Jer zaista mislis da bi Wenger to dopustio???Pa taj covjek je za klasne igrace izdvajao po 15 miliona.Da da za decka od 19 godina 40 miliona ??? Jako smjesno.
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... ed-out-on-" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakon odlaska 2 najbolja igrača Nasrija i Cesca u samo par dana, Wenger je bio očajan i tražio neko expresno rješenje. Dosta provjerenih igrača je već bilo zakapareno. Tako da je pokušao dovesti Wunderkinda iz BvB-a, a ponuda je navodno poslana zadnji dan transfer-perioda i glatko odbijena.
Što se tiče ovog, lijepo sam napisao u januaru se pričalo. A sjećaš li se Kagawe u prvom dijelu prošle sezone, kad je žario i palio. Tad nije ni bilo Younga a Valencia je bio povrijeđen. Tako da meni ova vijest itekako ima logike za taj period (januar). Kagawa je u januaru bio Bog-Allah to bejarabi.Zabac je napisao/la:Takodjer Kagawa u Unitedu.Gdje da igra ??? Da igra pored Nania,Younga ,Valencije itd ??? Smijesno.Fergie je za 15 miliona doveo provjerenog EPL igraca Younga a ne neko novo otkrive poput Kagawe.
Mislim stvarno Semire da nisi realan sto se tice tih cijena BvB-ovih igraca. Kagawa realno gledajuci vrijedi 10 mil. i svako ko nema veze sa fudbalom ponudio bi vise ili bi rekao da vrijedi. od svih igraca BvB najvise vrijedi gotze, ali i njegova cijena 40 mil nije realna nikako. vrlo talentovan mladic, po meni najtalentiraniji mladi (ali bas mladi) igrac u evropi, ali ostaje vremena da se vidi kako i sta ce uraditi..ostatajk ne bih ni izdvajao, napumpavanje cijena humelsa, subotica, schmelzera, grosskreutza, bendera....to su sve prosjecni igraci koji su odigrali jednu dobru sezonu, a znas i sam da je BvB ispala u 2. ili 3. kolu DFB pokala, ligu evrope i da ne spominjem. sinoc je BvB dokazao koliko vrijedi protiv nizerazrednog tima evrope Olympiacos-a.
pozdrav
pozdrav

Nemojte meni govorit da pretjerujem ono ovo.
Idi na goal, transfermarkt itd. pa njima reci da pretjeruju.
Ja samo govorim o onom što se priča i o glasinama. Tako da to ne znači da je to i moje mišljenje.
Mada nije daleko od toga
Nećemo više o cijenama. Da zatvorimo to poglavlje do neke druge rasprave
.
Idi na goal, transfermarkt itd. pa njima reci da pretjeruju.
Ja samo govorim o onom što se priča i o glasinama. Tako da to ne znači da je to i moje mišljenje.
Mada nije daleko od toga

Nećemo više o cijenama. Da zatvorimo to poglavlje do neke druge rasprave

Vjecito isti komentari poslije svake utakmice(cast izuzetcima)...
Za svaki poraz kriva je politika kluba...bas me interesuje gdje su takvi komentari bii prosle sezone
Igrali smo veoma lose i slazem se sa komentarom da je Klopp najveci krivac za igru od sinoc.Ne pada mi na pamet da pljujem po njemu ili nesto slicno ali prosuti bodovi u Francuskoj i Grckoj su velikim dijelom njegova "zasluga".
Marseille bi mu i oprostio ali nevjerovatno je da bukvalno iste greske ponavljamo.
Opet se desava da na nasoj polovini nedopustivo cesto protivnici imaju 3 na 3 ili 4 na 4...to je nedopustivo na ovom nivou.Nevjerovatno mnogo prostora su imali Grci na 20-25 metara od gola i kao i Marseille dolazili su u prilike a da nista nisu odigrali.
Da smo se malo povukli i cekali priliku iz polu-kontre i kontre dobili bi tekmu 100% ali iz nekog razloga mi moramo biti ti koji ce diktirati tempo iako to ni prosle sezone nije bilo nase glavno oruzje.
Na sve to individualno dosta gresaka...Schmelzer i Pisczek ocigledno van ritma...Subotic opet los(vrijeme je da Santana udje u prvih 11).
Napad dosta solidan u prvom poluvremenu osim Kagawe koji je upropastio 5-6 dobrih napada.Lewat dosta dobar,fin je i gol dao.Kad se vrati Barrios definitivno bi igrao s njim umjesto Kagave.
Jasno je da od prolaza nema nista,nadam se da cemo dobiti ova 2 meca kuci koja su nam ostala...najvise zbog navijaca na Westfalenu a i red je da se malo popravi uvaj veoma los utisak koji smo ostavili u ova 3 kola.
Za svaki poraz kriva je politika kluba...bas me interesuje gdje su takvi komentari bii prosle sezone

Igrali smo veoma lose i slazem se sa komentarom da je Klopp najveci krivac za igru od sinoc.Ne pada mi na pamet da pljujem po njemu ili nesto slicno ali prosuti bodovi u Francuskoj i Grckoj su velikim dijelom njegova "zasluga".
Marseille bi mu i oprostio ali nevjerovatno je da bukvalno iste greske ponavljamo.
Opet se desava da na nasoj polovini nedopustivo cesto protivnici imaju 3 na 3 ili 4 na 4...to je nedopustivo na ovom nivou.Nevjerovatno mnogo prostora su imali Grci na 20-25 metara od gola i kao i Marseille dolazili su u prilike a da nista nisu odigrali.
Da smo se malo povukli i cekali priliku iz polu-kontre i kontre dobili bi tekmu 100% ali iz nekog razloga mi moramo biti ti koji ce diktirati tempo iako to ni prosle sezone nije bilo nase glavno oruzje.
Na sve to individualno dosta gresaka...Schmelzer i Pisczek ocigledno van ritma...Subotic opet los(vrijeme je da Santana udje u prvih 11).
Napad dosta solidan u prvom poluvremenu osim Kagawe koji je upropastio 5-6 dobrih napada.Lewat dosta dobar,fin je i gol dao.Kad se vrati Barrios definitivno bi igrao s njim umjesto Kagave.
Jasno je da od prolaza nema nista,nadam se da cemo dobiti ova 2 meca kuci koja su nam ostala...najvise zbog navijaca na Westfalenu a i red je da se malo popravi uvaj veoma los utisak koji smo ostavili u ova 3 kola.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.