SSC Napoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: SSC Napoli

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 okt 2011, 22:59

@Magica
Bayern najjači klub u Evropi trenutno, svakako budući da su Real, Man Utd i Barca u nekoj drugoj galaksiji.

Inače Hamšik je definitivno precjenjen igrač, katastrofa, jedini koji su igrali večeras su Lavezzi i Maggio...

@Saurman

Penal nije bio, ukoliko je ono bio penal, onda je i bio i za Napoli u prvom, kad je igrač sa brojem 31udario loptu i to ispružene ruke.

Ali svejedno golgeterske (ne)sposobnosti Gomeza su došle do izražaja! :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 okt 2011, 23:05

Dobro ste se branili, ipak je Bavarska masina korak ispred.
Cestitke na osvojenom bodu. ;)

Treba biti realan i reci da su oba penala i mogla i nisu mogla da se sviraju. Bayern imao vise naklonosti od strane sudije, ali ne treba zaboraviti da je kasnije kriterij malo promijenjen, ali kako je tako je, remijem su svi zadovoljni.

I da:
MaGiCa je napisao/la: Jbga, ipak je BM top klub, koji je posle 2 Spanca i UTDa, najjaci klub u Evropi - trenutno.
Respect. 8-)
Razmisljam da ovo stavim u potpis. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 okt 2011, 23:20

bimbrlica je napisao/la:Cuj bavarska masina :?
Kakva je to masina u kojoj prvu postavu igraj Badstube,Van Buyten,Gomez :?
Jao što ti mene srkletiš svojim glupostima.
Čovječe ili dijete (šta god da si) taj Badstuber je standardan igrač Elfa, ekipe koja se prošetala kroz kvale.
Za Gomeza malo prelistaj statistiku, pa onda pričaj.
VB ionako nije standardan, on je žeton koji se ubacuje prilikom rotacije.
Tjeraš mene, a i druge da spamamo temu Napolija, samo zato što se tebi BM ne sviđa.

E, ne može tako druže bimbrlica, takvi kao ti, obično, nemaju slavnu karijeru na forumu.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 okt 2011, 23:23

@Gero: ko brise postove?

Ako je moj post na neprimjerenom mjestu, onda je i od bimbrlice isto, stoga bi i njegov trebao biti izbrisan.

Necemo diskriminaciju. :twisted:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 18 okt 2011, 23:28

geronimo je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:Cuj bavarska masina :?
Kakva je to masina u kojoj prvu postavu igraj Badstube,Van Buyten,Gomez :?
Jao što ti mene srkletiš svojim glupostima.
Čovječe ili dijete (šta god da si) taj Badstuber je standardan igrač Elfa, ekipe koja se prošetala kroz kvale.
Za Gomeza malo prelistaj statistiku, pa onda pričaj.
VB ionako nije standardan, on je žeton koji se ubacuje prilikom rotacije.
Tjeraš mene, a i druge da spamamo temu Napolija, samo zato što se tebi BM ne sviđa.

E, ne može tako druže bimbrlica, takvi kao ti, obično, nemaju slavnu karijeru na forumu.
Ne moze biti glupost kad god neko napise nesto protiv Bayerna :? Ako ja napisem da su Gomez i Badstuber losi igraci to ne znaci da pisem gluposti nego da imam razliciti misljenje od tebe i tebi slicnima.I ne znam jesam li covjek ili dijete,imam 22 godine pa me ti svrstaj gdje zelis ;)
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 okt 2011, 23:52

bimbrlica je napisao/la:Ne moze biti glupost kad god neko napise nesto protiv Bayerna Ako ja napisem da su Gomez i Badstuber losi igraci to ne znaci da pisem gluposti nego da imam razliciti misljenje od tebe i tebi slicnima.I ne znam jesam li covjek ili dijete,imam 22 godine pa me ti svrstaj gdje zelis
Brate nije bitno koliko imas godina nego da li se ponasas u skladu s istim , a pisao si glupost zbog toga sto si rekao da Bayern nije masina jer u njemu igraju Gomez,Badstuber ,Buyten , nije bitno ko igra nego kako taj tim igra . Sto se tice utakmice nisam je gledao ali prema komentarima vas ovdje na forumu i komentatora s Nove Tv sad ne znam koliko je bio objektivan ili subjektivan Bayern je bio bolji od Napolia imali su i taj promaseni penal ali mislim da s bodom mogu biti zadovoljni i jedni i drugi , malo vise Napoli ali gotovo nemoguce je da izvuku bilo sta iz Minhena do poraza moje misljenje pozz svima. 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 okt 2011, 23:53

Omerbavarac je napisao/la: Necemo diskriminaciju. :twisted:
Ma nema toga. ;)
@bimbrlica, o igračima Bayerna pusti pjesmu na njihovoj temi (ipak je Anton bio u pravu).
Niko ovdje nikoga ne ometa da iznese svoje mišljenje, ali ako se primjeti da komentar neće voditi ničemu osim svađe i prepirki (iz temelja - bespotrebnoj) onda se taj isti o korijenu sasječe.

Nadam se da si shvatio u čemu je problem. Nije sigurno u tome što ti ne trpiš Bayern i što imaš negativno mišljenje o istom.
Vom Jäger zum Gejagten

Zomby
Kontakt:

Post Postao/la Zomby » 19 okt 2011, 08:55

FORZA NAPOLI

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 09:51

Iskreno da vam velim, na sreću il nažalost tekam nisam gledao. naime u pol 7 me nazvo frend i reko imam ti kartu za Dinamo jel ideš i naravno moram ja ić :mrgreen: Kad se sve zbroji neznam jel bilo gore gledat tekmu na Maksimiru il se mučit sa streamovima? Prije tekme sam oćekivao da će sa streamovima bit problema tak da ne žalim preveč kaj se nisam odlučio na to da ju gledam...No opet kad sam pogledo Dinamo, nisam baš ziher da sam doneso pravu odluku...

Gledajući sveukupnu sliku neamo bit kaj nezadovoljni. 3 tekme , 7 punkti, a odigrali smo dvije u gostima...Sad slijede 2 doma i tu bi trebali osigurati prolaz i možda čak i prvo mjesto u skupini. No s druge strane kad pročitam komentare, vidim statistiku, ne mogu a da me malo nepoškalja to kaj nismo dobili. Mater ti talijansku i neuputit udarac na vrata, a zabit gol! Još uz to promašiti penal. Kad smo kod toga ja moram reć da ne volim kad Gomez puca te penale jer mi to nekak djeluje nesigurno. Dobro sad je lako srat kad je prvog promašio, ali on meni navek izgleda šlampavo kad to radi...

I to je taj famozni Napoli? :roll: Moram reć da sam oćekivao više od tima, koji hala fucu, ofenzivan nogomet itd...Dobra je stvar što smo u stanju i kad se talijanska momčad krumpira, ne izgubiti tekmu. To je već veliki napredak...

Da ne dulim dalje, "nezadovoljan " sam rezultatom nakon tekme iako bi prije tekme rekao da sam zadovoljan sa remijem. Isto tako zadovoljan sam sa trenutačnim stanjem u skupini kada smo mi u pitanju...

Bojim se da će na kraju Napoli fasovat i da će City biti taj koji će sa nama ići dalje...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 10:04

geronimo je napisao/la: @bimbrlica, o igračima Bayerna pusti pjesmu na njihovoj temi (ipak je Anton bio u pravu).
kaj sam sad OPET pametnoga reko? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 11:03

anton 1983 je napisao/la:Iskreno da vam velim, na sreću il nažalost tekam nisam gledao. naime u pol 7 me nazvo frend i reko imam ti kartu za Dinamo jel ideš i naravno moram ja ić :mrgreen: Kad se sve zbroji neznam jel bilo gore gledat tekmu na Maksimiru il se mučit sa streamovima? Prije tekme sam oćekivao da će sa streamovima bit problema tak da ne žalim preveč kaj se nisam odlučio na to da ju gledam...No opet kad sam pogledo Dinamo, nisam baš ziher da sam doneso pravu odluku...

Gledajući sveukupnu sliku neamo bit kaj nezadovoljni. 3 tekme , 7 punkti, a odigrali smo dvije u gostima...Sad slijede 2 doma i tu bi trebali osigurati prolaz i možda čak i prvo mjesto u skupini. No s druge strane kad pročitam komentare, vidim statistiku, ne mogu a da me malo nepoškalja to kaj nismo dobili. Mater ti talijansku i neuputit udarac na vrata, a zabit gol! Još uz to promašiti penal. Kad smo kod toga ja moram reć da ne volim kad Gomez puca te penale jer mi to nekak djeluje nesigurno. Dobro sad je lako srat kad je prvog promašio, ali on meni navek izgleda šlampavo kad to radi...

I to je taj famozni Napoli? :roll: Moram reć da sam oćekivao više od tima, koji hala fucu, ofenzivan nogomet itd...Dobra je stvar što smo u stanju i kad se talijanska momčad krumpira, ne izgubiti tekmu. To je već veliki napredak...

Da ne dulim dalje, "nezadovoljan " sam rezultatom nakon tekme iako bi prije tekme rekao da sam zadovoljan sa remijem. Isto tako zadovoljan sam sa trenutačnim stanjem u skupini kada smo mi u pitanju...

Bojim se da će na kraju Napoli fasovat i da će City biti taj koji će sa nama ići dalje...
Nisi gledao tekmu, ali govoris o tom "famoznom Napoliju". Stvarno me zabrinjavas ponekada, zagrebacki kobasicaru.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 12:26

MaGiCa je napisao/la:
Nisi gledao tekmu, ali govoris o tom "famoznom Napoliju". Stvarno me zabrinjavas ponekada, zagrebacki kobasicaru.
Pogledah statistiku, pročitah komentare, vidio sažetak. Mislim da se po tome ipak nešto da zaključiti. Ne bi vjerovao, ali ja imam kapacitete da to napravim. Oćeš reći možda da nije bilo tako ili ona statistika da Napoli nije uputio udarac u okvir vrata vara?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 13:11

anton 1983 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Pogledah statistiku, pročitah komentare, vidio sažetak. Mislim da se po tome ipak nešto da zaključiti. Ne bi vjerovao, ali ja imam kapacitete da to napravim. Oćeš reći možda da nije bilo tako ili ona statistika da Napoli nije uputio udarac u okvir vrata vara?
A jesi li video Svinjinu ruku i nedosudjeni penal + verovatno drugi zuti istome :?:
E onda dodji i daj misljenje o utakmici i snazi tog "famoznog Napolija". Poenta je da ne ume BM da igra sa Italijanima. Nista se tu nije promenilo.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 14:09

MaGiCa je napisao/la:
A jesi li video Svinjinu ruku i nedosudjeni penal + verovatno drugi zuti istome :?:
E onda dodji i daj misljenje o utakmici i snazi tog "famoznog Napolija". Poenta je da ne ume BM da igra sa Italijanima. Nista se tu nije promenilo.
Jesam vidio sam. Ja tu ruku ne bi sudio, ti bi. Problem je tvoj što ćeš se ti u ovoj raspravi fatati na jako nebitnu činjenicu za ono što se pokazalo na terenu. Znači cijela tvoja priča se vrti oko toga što je Schweini igrao sa rukom i to je bitno u cijeloj tekmi...Pa **** ak nemreš priznat da je Bayern nadigrao Napolia na svom stadionu, da su Napoliju pokazani svoji limiti i ako nemreš objektivno komentirati tekmu.

Zamisli koliko bi ja luser bio da ja sam pričam o tome kak Bayernu u finalu LP nije bio suđen penal kada je Maicon igrao sa rukom. To se dogodi i ide se dalje. Daj ukupan komentar na utakmicu, nemoj komentirati samo jednu sekundu ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 okt 2011, 14:11

Valencia je napisao/la:Volio bih da Napoli pobjedi,.. Al' bice ebeno tesko doci do pobjede. Bajern ima veci kvalitet i mnogo vece iskustvo. Napoli ih treba napasti, odbrana je daleko najlosiji dio Bajinog tima. To sto oni u 'monopol ligi' ne mogu primiti gol je vise do njihovih protivnika koji imaju mentalnu barijeru kada je sa druge strane Bajern. Posto volim procente,.. 50% pobjeda Bajerna, 30% remi i 20% pobjeda NapoLOG :mrgreen: .
Kao sto rekoh, odbrana Bajerna je sansa za Napoli. Bujten i Stuber nisu igraci za velike klubove. Bajern ima jako dobar tim, al' im odbrana nikad nije bila gora (blago receno). Al' eto, kada imas dosta jak ostatak tima onda se 'rupe' u odbrani manje primjete, jer protivnik nema hraborsti (nekad i mogucnosti) napasti sa vise igraca.

Sto se tice usporedbi Gomeza i Kavanija,.. Moram reci da nijedan nije po mome ukusu. Gomez se pokazao kao dobar sidras, al' takvi igraci polako bivaju prevazidjeni (makar kada su veliki klubovi u pitanju). Ipak, on savrseno odgovara igri Bajerna (igri preko krila, da se igra kroz sredinu Gomez ne bi bio dobar izbor). Njima treba sidras. Polivalentni napadaci kao Podolski nemaju dobru vjestinu na malom prostoru, nemaju 'ledjnu tehniku', njusku za gol, osjecaj za prostor,.. Takvi igraci se vole izvlaciti van sesnaesterca i igrati licem okrenuti golu,.. Vole veci manevarski prostor i kontrolu lopte. Kavani je upravo takav igrac. Nisam ga gled'o u NapoLOM, al' jesam u dresu Urugvaja. Nije me odusevio, al' mozda su za to 'krivci' Suarez i Forlan. Ipak, moj je utisak da je Gomez u ovom trenutku za nijansu ispred iako se radi o potpuno razlicitom profilu napadaca.

Kao sto neko rece, Hamsik ni ovaj put nista nije pokazao. Gled'o sam ga 2-3 puta u dresu Slovacke al' nisam primjetio bog zna kakav kvalitet. Mozda Napoli tu treba boljeg igraca. A inace imaju dobru podlogu za buducnost. Nadam se da ce nastaviti napredovati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 15:07

anton 1983 je napisao/la: Jesam vidio sam. Ja tu ruku ne bi sudio, ti bi. Problem je tvoj što ćeš se ti u ovoj raspravi fatati na jako nebitnu činjenicu za ono što se pokazalo na terenu. Znači cijela tvoja priča se vrti oko toga što je Schweini igrao sa rukom i to je bitno u cijeloj tekmi...Pa **** ak nemreš priznat da je Bayern nadigrao Napolia na svom stadionu, da su Napoliju pokazani svoji limiti i ako nemreš objektivno komentirati tekmu.

Zamisli koliko bi ja luser bio da ja sam pričam o tome kak Bayernu u finalu LP nije bio suđen penal kada je Maicon igrao sa rukom. To se dogodi i ide se dalje. Daj ukupan komentar na utakmicu, nemoj komentirati samo jednu sekundu ;)
Sad te prvi put ovo pitam ozbiljno: jel ti dobro :?: Da te nije neko opljackao ili prebio :?: Cura ostavila :?: :roll:
Sta lupas, bre, covece :?: Pa procitaj moje postove jednom, onako kako su napisani, a ne tvojom bolesnom logickom masinom.
Glede penala: ili je penal igra rukom ili nije. Ako je bio penal za BM, a nije bio za Napoli kod flagrantnijeg prekrsaja igre - onda ja imam pravo da to spocitavam. A videli bi BMa sa igracem manje i verovatnih 1:1 u 40om minutu.
I molim te da u nastavku ne trolujes, ne seruckas bez potrebe, jer mi se ne odgovara na tvoje spinove. Dosadan si. 1 si forum vec razbio, nemoj da pokusavas sa drugim. To ce rezultirati 1 ignore-om, koji ce biti perma prirode. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 15:10

Valencia je napisao/la: Sto se tice usporedbi Gomeza i Kavanija,.. Moram reci da nijedan nije po mome ukusu. Gomez se pokazao kao dobar sidras, al' takvi igraci polako bivaju prevazidjeni (makar kada su veliki klubovi u pitanju). Ipak, on savrseno odgovara igri Bajerna (igri preko krila, da se igra kroz sredinu Gomez ne bi bio dobar izbor). Njima treba sidras. Polivalentni napadaci kao Podolski nemaju dobru vjestinu na malom prostoru, nemaju 'ledjnu tehniku', njusku za gol, osjecaj za prostor,.. Takvi igraci se vole izvlaciti van sesnaesterca i igrati licem okrenuti golu,.. Vole veci manevarski prostor i kontrolu lopte. Kavani je upravo takav igrac. Nisam ga gled'o u NapoLOM, al' jesam u dresu Urugvaja. Nije me odusevio, al' mozda su za to 'krivci' Suarez i Forlan. Ipak, moj je utisak da je Gomez u ovom trenutku za nijansu ispred iako se radi o potpuno razlicitom profilu napadaca.

Kao sto neko rece, Hamsik ni ovaj put nista nije pokazao. Gled'o sam ga 2-3 puta u dresu Slovacke al' nisam primjetio bog zna kakav kvalitet. Mozda Napoli tu treba boljeg igraca. A inace imaju dobru podlogu za buducnost. Nadam se da ce nastaviti napredovati.
Kad odgledas Cavanijeve partije u Napoliju, onda dodji pa pricaj o istom. To se odnosi i na Hamsika.
Ovako zvucis kao one babe i dede iz 70ih, koji su znali da je Jadransko more najlepse na svetu, a bez da su bili na ijednom drugom.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 15:11

MaGiCa je napisao/la:
Sad te prvi put ovo pitam ozbiljno: jel ti dobro :?: Da te nije neko opljackao ili prebio :?: Cura ostavila :?: :roll:
Sta lupas, bre, covece :?: Pa procitaj moje postove jednom, onako kako su napisani, a ne tvojom bolesnom logickom masinom.
Glede penala: ili je penal igra rukom ili nije. Ako je bio penal za BM, a nije bio za Napoli kod flagrantnijeg prekrsaja igre - onda ja imam pravo da to spocitavam. A videli bi BMa sa igracem manje i verovatnih 1:1 u 40om minutu.
I molim te da u nastavku ne trolujes, ne seruckas bez potrebe, jer mi se ne odgovara na tvoje spinove. Dosadan si. 1 si forum vec razbio, nemoj da pokusavas sa drugim. To ce rezultirati 1 ignore-om, koji ce biti perma prirode. 8-)
ja sam komentirao post di si ti sveo cijelu utakmicu na jednu scenu i to je to. Sad o curama nećemo jer vidim da si pozdioPi :mrgreen: U nogometu se događaju previdi, ali se preko toga pređe i igra se dalje. Al dobro ti imaš talijanski način razmišljanja pa onda nemreš niti priznat objektivno stanje jučerašnje tekme...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 okt 2011, 15:24

MaGiCa je napisao/la:Kad odgledas Cavanijeve partije u Napoliju, onda dodji pa pricaj o istom. To se odnosi i na Hamsika.
Ovako zvucis kao one babe i dede iz 70ih, koji su znali da je Jadransko more najlepse na svetu, a bez da su bili na ijednom drugom.
Gled'o sam ih protiv Sitija i sada Bajerna. Gled'o sam Hamsika 2-3 puta u dresu Slovacke. Nista posebno. A Kavanija sam gled'o dosta puta u dresu Urugvaja, jer inace njihove utakmice rijetko propustam. Kavani je na Kopi bio prelos u svakoj minuti koju je odigrao, dok je na SP bio za koplje iza Forlana i Suareza. Doduse, mora se priznati da se tesko nametnuti pored Suareza i Forlana koji su svakako kvalitetniji napadaci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 15:34

Valencia je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Kad odgledas Cavanijeve partije u Napoliju, onda dodji pa pricaj o istom. To se odnosi i na Hamsika.
Gled'o sam ih protiv Sitija i sada Bajerna. Gled'o sam Hamsika 2-3 puta u dresu Slovacke. Nista posebno. A Kavanija sam gled'o dosta puta u dresu Urugvaja, jer inace njihove utakmice rijetko propustam. Kavani je na Kopi bio prelos u svakoj minuti koju je odigrao, dok je na SP bio za koplje iza Forlana i Suareza. Doduse, mora se priznati da se tesko nametnuti pored Suareza i Forlana koji su svakako kvalitetniji napadaci.
To sto je Cavani losiji u Urugvaju, nego u Napoliju - to je za diskusije druge vrste. To sto je Hamsik odigrao 2-3 utakmice za jednu losu Slovacku - to nije nikakav pokazatelj. Zajedno, uz Lavezzija, oni sacinjavaju najubojitiju trojku u Italiji, a i sire. A pogledaj varijacije Cavanija, pa ces videti koliko je kompletniji igrac od Gomeza. Posto nisi gledao Napoli, evo 1 klipcic koji pokazuje neke njegove sposobnosti:

[youtube][/youtube]

Druga je stvar sto nema Robberyja, Schweinsteigera i Muellera, vec sudbinu deli sa Garganom, Dzemailijem ili Zunigom. ;)

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.