adnan24 je napisao/la:Watzke je izjavio da je financijski za BvB mnogo bolje da izbori ponovo ligu prvaka sljedece sezone nego da npr. ove sezone izbori osminu finala(pa cak i cetvrtfinale) a da ne uspijemo biti medju 4 u Bundesligi.
Naravno da je bolje. Jedini način da se zadrže najbitniji igrači (što je glavni uslov za jak Dortmund u budućnosti) je kontinuitet igranja u LP. Slaba fajda klubu od četvrtfinala LP, ako na kraju završi izvan top 4.

Nije to sad nikakvo omalovožavanje CL, niti traženje izgovora za loše rezutate u istoj, već sasvim realan i objektivan pogled na prioritete za klub. Naravno, kao što neko reče, ima tu i dimenzije skidanja pritiska s momčadi u ovoj izjavi, ali ponajviše zbog medijski visoko iskreiranih očekivanjama nakon izvlačenja grupa. Mnogi su pisali kako će se BVB prošetati o ovom grupom, kako je među glavnim favoritima i slične nebuloze.
Fakat nevjerovatno zvuči da se od ekipe, koja je transfer period maltene završila u plusu, koja je pri tom prodala svog ''najboljeg'' igrača, u kojoj je prosjek starosti početnog tima jedva 22 godine (izuzmemo li golmana), čiji igrači uopće nemaju iskustvo igranja mečeva u CL, koja je pristupila izvlačenju iz četvrtog šešira, očekuju neki epski poduhvati u najjačem klupskom takmičenju na dunjaluku. Jedan Man City koji uloži osrednju naftnu bušotinu u transfer rezervnog igrača, je u istoj, ako ne čak i goroj situaciji od BVB-a. To je dokaz da ništa ne ide preko noći, pa čak i ako barataš tolikim novcima kao Mansour City, a de ne govorimo o ekipi koja nije imala transfer izdatak veći od 5 miliona u zadnjoj deceniji.
Opet ponavljam, nije u pitanju nikakvo traženje izgovora i sl., ali ne treba zaboraviti ni drugu stranu medalje. I ja sam nezadovoljan dosad ''realiziranim'' u CL, ali bo'me nije se ni uložilo da bi se očekivali veliki uspjesi. Da je doveden Klose npr.

, možda bi se i mogli nadati nečemu

, ali ovako..

I samo to neuluganje je poprilično jasan znak da klubu nije toliki prioritet ''prekonoćni'' uspjeh u CL. Naravno, da je realno bilo očekivati da klub prođe grupnu fazu, pogotovo nakon što smo saznali protivnike u grupi (moglo se 5 puta ''gore'' proći), ali opet s druge strane, i eventualni neuspjeh nije katastrofa, a i napisao sam zbog čega. Uprava ima dugoročni plan stabilizacije kluba u vrhu BuLi, a vremenom, tj. sticanjem iskustva, će doći i rezutlati u Europi.

Der Mann für die entscheidenden Tore.