FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 18 okt 2011, 23:05

U revanšu dobiti napolitance i Villareal dovoljno za prvo mjesto. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 18 okt 2011, 23:19

geronimo je napisao/la:
ribery je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Zasto pored sigurnih izvodjaca puca onaj kloc. :evil: :evil: Ko jos kaze da je isti odlican napadac njemu nema pomoci kao sto Nijemci kazu.
NIKAD mi to nece biti jasno.
Ne znam tačno na što se odnosio tvoj odgovor (dal' na sigurnog izvođača ili da li je dotični obični kloc), ali vaše nejasnoće, meni uopšte nisu jasne. :?

Bod osvojen, nije težak, kao što nije ni lagan, pa vi vidite da li je taman. :D
Na penal Gero. Hebem mu mater, Gomez je realno, 4-5 izbor za izvodjaca penala.

Klare

Post Postao/la Klare » 18 okt 2011, 23:19

Jest Gomez bio užasan, ali zašto odmah i toliko pljuvanje Mariana? :roll: Pa večeras je Muller nadmašio i nevjerovatno slabog Gomeza.

Marion je najbolji Njemački napadač i spada u samu kremu Evropskih golgetera. ;)
To što pišete, ništa je drugo do sviranje k.... ;)

Inače Napolitanci su lijepu fudbalsku predstavu učinili smećem od nogometa. :x
U drugom dijelu trčati nisu mogli, pa simulatorski kako samo oni znaju iznuđivati prekršaje, na njih desetak je sudija bio navučen, ko je gledao, to se moglo primjetiti.

Inače bod je dobar, ali kad ovako izdominiraš protivnika, tim rezultatom zadovoljan biti ne možeš...

Inače što se tiče naših igrača, Gomez i Muller najslabij, Badstuber slabiji no inače, a ostalo sve kao i uvijek na svom nivou.

Večeras najslabija karika Heynckes, j.ebaji ga brate, ali stvarno ne znam šta pokušavaš sa onim izmjenama u 90' i 93'.
Ribery od 75' hodati nije mogao, Alaba željan igre bio bi više od pomoći, još se Gomeza i Mullera trebalo mijenjati... slika

Ne znam svaka čast Jupp, ali izmjene mi nisu jasne, a nije prvi puta ove sezone, Ribery se mora poštediti, večeras ga se tjeralo do maksimuma, ne može tako da ga j.ebeš... slika

Slijede dvije domaće za prvo mjesto, a onda put Manchestera da orlovima krila srežemo. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 okt 2011, 23:52

Ako me neko pita dal sam zadovoljan nakon večerašnje utakmice onda mogu samo reči da se ovo može posmatrat iz 2 ugla. Prvi je taj što smo osvojili bod na gostujućem terenu protiv solidnog protivnika i ostali smo prvi, znači držimo sve u svojim rukama. Ali onaj drugi ugao je da smo igrali proječno pa čak i loše jer nismo iskoristili prilike koje su nam se prosto nudile. Bilo je tu šupljina pozada i grešaka kod Napolija, moglo se to mnogo bolje iskoristit i onda bi došla i pobjeda. Gomez je večeras zaslužio kritiku jer onako se penal nikad ne puca, ono je presmiješno izveden penal. Međutim ko što Heynckes reče i on je samo čovjek. Ali Mario mora uvijek biti skoncentrisan i ozbiljan, nema uzdizanja, u Lp ti niko ništa ne poklanja. Kod mnogih igrača Bayerna sam vidio nedostatak koncentracije. Ali s druge strane ne može svaka utakmica biti spektakl. Više smo večeras zaslužili pobjedu, jer faktički Napoli nije imao šuta po golu. U narednom susretu bi već mogli ovjerit prolaz, a za prvo mjesto bi trebali 2 pobjede, iako mislim da će i 4 boda biti dovoljna.
Neko kaže gore , čini mi se @amerosm što puca Gomez pored sigurnih izvođača, pa Gomez je do sad pogodio nekoliko penala za redom pa je sad opet šutirao prosta stvar. Fule su prije imali Schweinsteiger i Lahm, a najsigurniji izvođač je Robben kojeg nije bilo. Prema tome....
A nekad je penale znao izvodit i Ribery, moguće je da će ih sad opet izvodit Schweini ili Ribery. Ali sad Mario treba biti mangup pa kad naredni penal dosude za nas uzet loptu, zabit gol i sviju opet ušutkat. E to bi onda bio vrhunski mangupluk i dokaz klase. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 19 okt 2011, 00:10

Bavarci, mislim da cete vise problema imati na svojoj Alianz Areni, jer ovi iz Napolia mozda imaju i najjaci kontranapad u Evropi, tako da oprez u svakom slucaju. . .

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 okt 2011, 00:15

juveboy je napisao/la:Bavarci, mislim da cete vise problema imati na svojoj Alianz Areni, jer ovi iz Napolia mozda imaju i najjaci kontranapad u Evropi, tako da oprez u svakom slucaju. . .
Ne igraju valjda u Napolija Ronaldo,Ozil,Kaka,Higuain i Benzema :mrgreen:
Igra Bayo dobro mogli bi uz malo sreće i dogurati do finala LP.Pod sreća mislim da izbjegnu Barcu,Reala i Manchestera nije da njih ne mogu dobit samo protiv njih ne bi bili favoriti.Od ostalih ekipa su sigurno bolji.Čini mi se da im u Njemačkoj ne može niko ništa iako sam na startu sezone tipovao na BVB da će pomest sve :lol: Jbg ljudi griješe :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 okt 2011, 00:25

LBJ MVP je napisao/la:Pod sreća mislim da izbjegnu Barcu,Reala i Manchestera nije da njih ne mogu dobit
LBJ MVP je napisao/la:samo protiv njih ne bi bili favoriti
Protiv Barcelone objektivno niko se ne postavlja kao favorit iako ja ponavljam da Barcelona iz ove sezone po meni nije kao ona iz protekle dvije i da se itekako moze izbaciti iz LP-a , dok niti Manchester a ni Real nebi bili favoriti protiv Bayerna nego bi se stavljali u tu istu grupu , Real je dosta puta znao gubiti od Bayerna , dok Manchester nakon one pobjede 99-te godine nema nikako dobra iskustva s Bayernom jer su od tada uvjek odlazili pognute glave iz cjelokupnih duela ili dvomeca.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 okt 2011, 00:49

LBJ MVP je napisao/la: Igra Bayo dobro mogli bi uz malo sreće i dogurati do finala LP.Pod sreća mislim da izbjegnu Barcu,Reala i Manchestera nije da njih ne mogu dobit samo protiv njih ne bi bili favoriti.Od ostalih ekipa su sigurno bolji.Čini mi se da im u Njemačkoj ne može niko ništa iako sam na startu sezone tipovao na BVB da će pomest sve :lol: Jbg ljudi griješe :)
Ne zaboravi da smo vrlo često Manchester dobijali, pa čak i kad su mnogi vjerovali da su Red Devills bolji od nas.
Po kvalitetu mislim da smo ispred Manchestera. A protiv Barce pogotovo , a i Reala treba sreće, naravno da Bayern može još podići nivo svoje igre. Ali o Barci i Realu ima vremena kad će se razmišljat , sve korak po korak, a u Ligi prvaka ishod utakmice od hiljadu faktora zavisi, zato se treba pazit protivnika na koje baš ne računaju svi. Ti su nekad najopasniji.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 okt 2011, 00:56

Jbo Chuck Norrisa, Napoli da gol a nijednom ne opuca na isti. :D

Malo su se strasti smirile i sad sam jos zadovoljniji ovim bodom.
Kad malo bolje razmislim, velike su sanse da ih dobijemo kuci i na taj nacin sebi osiguramo prolaz, jer ako se ponovi vecerasnja partija do pobjede ce se sigurno doci.
Dva puta se ne mogu promasiti onakve prilike.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 okt 2011, 01:27

ribery je napisao/la: Na penal Gero. Hebem mu mater, Gomez je realno, 4-5 izbor za izvodjaca penala.
Pa ispade da nije baš na penal. Amer je mislio na nešto drugo i njegove ciljeve sam pročitao na vrijeme.
Da zlo bude veće, ja i on se tu u potpunosti slažemo. :D Ali našao je pogrešnu osobu kojoj će govoriti o statistici i o tome da li je Mario lep(dobar) ili je to samo do frizure (statistike).

Lani (i godinu ranije) je Bayern penaltike redovno fulao (mada ih je rijetko dobijao), izvođači su se mijenjali...i na kraju je Robben bio taj sretnik, koji bi trebao biti prvi izvođač udaraca sa kreča.
Danas (jučer) a bome i sutra :mrgreen: njega nema, pa je ta odgovornost pripala Gomezu.
Malo zbunjuje podatak da je Švajni pucao (ne znam tačno na kojoj utakmici), ali to je bilo radi nekog jubileja ili rođendana.
Vom Jäger zum Gejagten

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 okt 2011, 06:13

kroos treba da puca penale...btw jeli ko primjetio kako ovaj momak smireno igra ..par puta pod presingom napolija je primio loptu i iznio je kao doktor...i popravio je i defanzivne navike isto....a sto se tice teke ...par smijesnih faulova za napoli,bajern je cini se igrao sa pola snage,,,nekontam juppa i zamjene 5 minuta pred kraj...one izmjene je morao praviti oko 70te minute a ne pred kraj..

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 okt 2011, 10:10

Upamtite u Minhenu će Napoli primiti tri komada,a onaj konj mancini koji neće dočekati kraj sezone
u sitiju kaže da mogu osvojiti ligu prvaka i da još mogu do prvog mjesta u grupi,koji debil
ako budu treći biće im to veliki uspjeh...šteta za DŽeku što je u onakvoj ekipi...

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 19 okt 2011, 10:58

I ako je bod sasvim zadovoljavajuci treba zaliti za propustenim prilikama i steta je sto nisu uzeli sva tri boda na kraju .Ekipa je bila opet na nivou ,zaustaviti Napoli da nema prakticno sanse u cijeloj utakmici nije sigurno lako ,tako da sa pobjedom u naredom kolu prakticno osiguravaju prolazak dalje .A razlog zasto je Gomez fulio penal su laseri :o :D :D

slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 11:08

Papilon20 je napisao/la:I ako je bod sasvim zadovoljavajuci treba zaliti za propustenim prilikama i steta je sto nisu uzeli sva tri boda na kraju .Ekipa je bila opet na nivou ,zaustaviti Napoli da nema prakticno sanse u cijeloj utakmici nije sigurno lako ,tako da sa pobjedom u naredom kolu prakticno osiguravaju prolazak dalje .A razlog zasto je Gomez fulio penal su laseri :o :D :D

slika

Razlog zasto je promasio penal ne lezi u laserima, vec u Gomezovoj gluposti da sutira aman po sred gola i u MDSu, koji je najbolji skidac penala u Italiji (verovatno i najbolji golman) - i statisticki i kako god hoces drugacije.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 okt 2011, 14:26

Dobro, ne bih ga baš etiketirao kao najboljeg skidača penala (postoji i Handanović), al' sigurno je Gomez glavni i jedini krivac za ovako izveden penal. Nije to do lasera.

Što se tiče Bayerna, bili su bolji, al' nisu na kraju slavili. Samo, mislim da niko nije razočaran ovim bodom. Ovo je sigurno najteže gostovanje koje će Bayern imati u grupi (lakše je na Eastlandsu, smijem se kladiti), a uspjeli su ga uspješno riješiti. Napoli, s druge strane, je ostvario svoj cilj - ne izgubiti domaću utakmicu i tako nastaviti ovu borbu za 2. mjesto u grupi.

Vjerujem da obje ove ekipe mogu proći dalje, te da će City morati dobrano zasukati rukave kako bi nastavio svoj pohod u CL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 20 okt 2011, 11:00

Ja se nešto puno ne sikiram za remi u Napoliju. Naravno, ljepše bi bilo da smo pobijedili, ali poslije je&anja, nema kajanja. Ruku na srce, penala više nije bilo nego što jeste i imao sam neki osjećaj da će ga Gomez fuliti. Čak mi ni sami igrači nisu djelovali toliko zainteresovano da pokupe pobjedu. Ono što su prije mene naglašavali, i ja isto podvlačim: ne kontam Juppove izmjene u nadoknadi vremena :?
No, najbitnije iz svega ovoga je: nama je jedna tradicija pala, njima je jedna tradicija pala (prije nas, 6 utakmica zaredom u Europi nisu primili gol na svom terenu); nismo poraženi - niz nepobjedivosti je produžen na 13 utakmica i to je ono najvažnije. Ukupno je primljeno samo 2 gola u 14 utakmica. Malo nas je Bayern umazio sa dominantnim utakmicama i stalnim pobjedama i sad gledamo konju u zube.
Poslije Nurnbega, imamo 3 utakmice zaredom kod kuće (u sva 3 takmičenja) i sve se to može lijepo posložiti. Manu i dalje može ganjati rekord u BL, a nikad nije kasno da se u Europi drugi niz započne 8-) 8-) 8-)
Sent from my Philips Smart TV.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 20 okt 2011, 13:38

ne znam sta se sekirate , Bayern je dosao sa jasnim ciljem da ne izgubi.Bio je bolji ali ne nesto pretjerano bolji.Utakmica kao utakmica nije bila na ocekivanom nivou.
Bayern ce kako god okrenes biti prvi u ovoj grupi jer je za klasu jaci od ostalih ekipa sto su pokazali vise puta.
Sto se tice Gomeza mislim da ne bi trebao nikada izvoditi penale pored Švajnija,Riberija,Robbena,Krossa,Lahma pa i Van Buytena :D
Mozda mu pokusavaju na silu podici cjenu iako je odlican igrac i vrhunski centarfor.

Koliko Bayern moze ove sezone u LP...
Moze mnogo , jaci su nego li proteklih x godina i to mnogo.Medjutim nisu samo oni jaci.
Po mome licnom misljenju Real je jaci u odnosu na prslu sezonu dosta.Barcelona je jaca nego ikada iako ponekad ne izgleda tako.Guardiola radi jako pametnu stvar a to je tempiranje forme.Ima mocan ruster i ima par genijalaca.
bayern moze igrati sa svima podjednako dobro osim sa Barcelonom gdje bi se ja mislim izgubio u silnim passovima i promjenama ritma.Real je jaci zasigurno,kako individualno tako i takticki.Medjutim u koliko se poklope neke stvari imli bi ozbiljne sanse da ih izbace.United uopste nije jaci od Bayerna i to bi im bila nekako najbolja karta za ulazak u finale na Alianzz areni.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 okt 2011, 15:48

Bod u gostima protiv Napolia uopste nije los. Ostali smo prvi na tabeli i nismo porazeni. Sada ih docekujemo kuci i tu treba pobjediti. Samo mi je krivo sto smo primili gol :twisted: Da smo odigrali 0:0 bilo bi puno ljepse :)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 okt 2011, 18:55

„Potrošili smo mnogo novca dok je Klinsmann vodio klub, a imali malo uspeha“, rekao je Hoeness.

Hoeness je dodao da je Klinsmann koristio skupe kompjutere da bi igračima predstavljao taktiku, dok su sadašnjem treneru J. Heynckesu potrebni samo markeri i tabla.

:lol: :lol: :lol:

Nema sta, stvarno su ustedeli.
Inace, bice BM prvi u grupi, jer je City los, a ja bih voleo da vam zreb dobese ACM, koji ce biti najverovatnije drugi u svojoj grupi. Idealno da vidimo kako bi se BM nosio sa heavyweight kategorijom. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 okt 2011, 19:41

MaGiCa je napisao/la:Inace, bice BM prvi u grupi, jer je City los
Ne znam baš za ovu konstataciju da je City loš. Pa radi se o klubu koji trenutno vodi u najjačoj ligi svijeta :roll:
MaGiCa je napisao/la: a ja bih voleo da vam zreb dobese ACM, koji ce biti najverovatnije drugi u svojoj grupi. Idealno da vidimo kako bi se BM nosio sa heavyweight kategorijom. ;)
Ja nisam za to jer bi Bayern ispo. Od njih redovno pušimo iako ih nadigramo. Samo kaj ćeš kad je u kartama napisano da "Bayern protiv Talijana puši"...Čak i uovakvom izdanju kada smo klasu iznad milana, teško da bi mi to prošli. Tu tekmu bi Inzaghi protiv nas odigro i zabio dva gola za završetak karijere :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.