BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

adom
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la adom » 17 okt 2011, 19:45

Evo bas pregledam vijesti SS.ba iz tog perioda utakmice sa Portugalom 2009. godine. Neko je spominjao neke skaute kako su izvidjali za onog selektora: http://sportsport.ba/bh_fudbal/tajna-qu ... jeha/26999" onclick="window.open(this.href);return false;
A vidim i onu vijest o brutalnosti policije nad nasim navijacima, haman to se brzo zaboravilo :roll:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 okt 2011, 19:52

Nadam se da ćemo imati sreće s kartonima za uzvratnu utakmicu", kazao je Sušić, te napominje da ni Sejad Salihović neće biti spreman za Portugal.

"Tek je počeo voziti bicikl, ne znam kada će se potpuno oporaviti, ali vjerovatno neće biti spreman do Portugala", kazao je selektor.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 okt 2011, 19:55

bparena je napisao/la:Sto vas dvojica serete to nije normalno. Boli tebe kurrac hocemol mi imati ove cigane koje navodis. Ja sam na St. Denisiu vidjeo jednu jaku reprezentaciju koja iako se trudite da ko fol volite stalno nesto serete i baksuzirate. Ne trebaju nama oni - nama treba samo korektno sudzenje i nista vise od tih supaka. Kupi sebi poster Portugala i idi sanjaj. Nama su zmajevi dovoljni a vama bujrum ti cigani i sanjajte o njima.....

p.s. koliko li je ovdje samo onih koji ko fol vole zmajeve a ustvari samo seru i baksuziraju....
Cekaj, sad ispada da ja mrzim repku, jer sam naveo da imaju jako dobre igrace ?

Ja sam svjesan koliko mi znamo, i koliko potencijala imamo, ali treba biti malo realan, malo sagledati sadasnju situaciju, gdje nam nedostaje 3 standardnih igraca, sto protiv Portugala itekako moze biti presudno.
Ali to neznaci da se idemo odmah predati, siguran sam da cemo ostaviti srce na terenu, ali ipak, ne treba pretjerivati komentarima tipa yebat cemo im mayku, sto nas nije daleko dovelo u proslosti

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 17 okt 2011, 19:57

imal ko na forumu da je voljan pomoc sto se tice ulaznica za tekmu??nek se javi u inbox..hvala
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 okt 2011, 19:58

Principatus je napisao/la:
Nadam se da ćemo imati sreće s kartonima za uzvratnu utakmicu", kazao je Sušić, te napominje da ni Sejad Salihović neće biti spreman za Portugal.

"Tek je počeo voziti bicikl, ne znam kada će se potpuno oporaviti, ali vjerovatno neće biti spreman do Portugala", kazao je selektor.
E onda fakat halali Mujo materi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 okt 2011, 20:02

Vidjecemo, treba tako racunati kao da Salihovic nece igrati. A ako se kojom srecom oporavi, super. Mislim da mu je jos nogla otekla, to jest ceka se da se to poboljsa. A onda se jos mora vratiti u formu i mozda jos odigrati mozda utakmicu. Bit ce vremenski veoma tijesno. Mozda i ne odigra utakmicu do tada, ali ce biti spreman, slicno kao Ibisevic. Hoffenheim naravno nece biti odusevljen ako tad zaigra za nas.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 okt 2011, 20:06

Principatus je napisao/la:Vidjecemo, treba tako racunati kao da Salihovic nece igrati. A ako se kojom srecom oporavi, super. Mislim da mu je jos nogla otekla, to jest ceka se da se to poboljsa. A onda se jos mora vratiti u formu i mozda jos odigrati mozda utakmicu. Bit ce vremenski veoma tijesno. Mozda i ne odigra utakmicu do tada, ali ce biti spreman, slicno kao Ibisevic. Hoffenheim naravno nece biti odusevljen ako tad zaigra za nas.
Stanislawski rece da mu je koljeno bilo razbijeno,i da je to veoma spor stadijum oporavka.
Yebiga repka je bas zeznula dva Njemacka tima sa ovim dugim povredama vrlo im vaznim igracima.Ne konta se da je to repka ucinila,ali oni kontaju da ne ode nebi povrede ni bilo.SBB KBB.
Bez Salihovica u Zenici fakat nece liciti ni na sta.Bez Pandze,Papca,Mujdze,Salihovica bukvalno cjeli zadnji red.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 17 okt 2011, 20:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 okt 2011, 20:06

harishp je napisao/la:

Haman da će biti tako. :(

@Princi već neko vrijeme nagovještava Sejin izostanak u BuLi, tako da je te brige na vrijeme prenjeo. Najgore što su se strepnje obistinile (?).
Znao sam da ono ne može biti bezazlena povreda. Pa ono je boljelo kod samog gledanja.
Vom Jäger zum Gejagten

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 okt 2011, 20:18

Meni nije jasno a iznenadilo me kad je doktor reprezentacije rekao da ce Salihovic paizirati sedmicu dana. To su poslije potvrdili i u Hoffenhaimu. Evo mjesec ipo on ne igra, pa kakvi su to doktori, ono je i na TV izgledalo ruzno i ja sam u prvom trenu pomislio da je pokidao ligamente...

Nisam optimista da ce se oporaviti. Bez njega i jos ove trojice u odbrani ja gubim i poslednju nadu. Sto je previse, previse je, neda nam se nikako, ****. :cry:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 20:19

harishp je napisao/la:

Neka Portugalci računaju, a mi ćemo igrati sa Sejom. ;) :mrgreen: Pa ima još pola mjeseca boni...
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 17 okt 2011, 20:20

Kakvih pola mjeseca ima 25 dana
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 17 okt 2011, 20:21

afa97 je napisao/la:Kakvih pola mjeseca ima 25 dana
Od oka..ofrlje sam rek'o. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 17 okt 2011, 20:23

da 25 dana, samo 3 tekme BL. Stanislavski je rekao da nece igrati u prve dvije, dakle, ostala je samo jedna. Male su sanse da se Sejo vrati. :cry:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 okt 2011, 20:25

Edo_77 je napisao/la:Meni nije jasno a iznenadilo me kad je doktor reprezentacije rekao da ce Salihovic paizirati sedmicu dana. To su poslije potvrdili i u Hoffenhaimu. Evo mjesec ipo on ne igra, pa kakvi su to doktori, ono je i na TV izgledalo ruzno i ja sam u prvom trenu pomislio da je pokidao ligamente...

Nisam optimista da ce se oporaviti. Bez njega i jos ove trojice u odbrani ja gubim i poslednju nadu. Sto je previse, previse je, neda nam se nikako, ****. :cry:
Doktori su nam alaselamet :lol:
Mujdza nogu slomio a ovaj ga pustio jos da igra,tako je bilo i sa Salihovicem.
U redu Reuf i kompanija nisu redngen ali ako nemogu takve stvari da uoce da vise ni sekunde ne smije igrati sto se tice tih tekmi onda yebi ga.
Vedo je zbog koljena bukvalno zeznuo mogucu sjajnu formu i karijeru.
Tako da je i Salihovic ne malo oprezan.Ako bude i trunka sumnje da nece moci igrati,onda bolje mu je da sjedi s'mirom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 20:38

Ne znam gdje se onaj doktor za sise utrpa u reprezentaciju :roll:
Nego,htio sam napisati poduzi post,ali nemam vremena,nesto kontam ova ekipa je na vrhuncu,jaca nego ikad,navijaci su zeljni velikog takmicenja ko nikad,ako ovaj put ne odemo bojim se da sve ne splasne..
Mi na ovo EP jednostavno moramo otici..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 okt 2011, 21:39

Pa mislim da su doktori nase repke i Hoffenheima dali tacnu diagnozu, a to je rezultovalo jer je meniskus ugnjecen (Meniskusquetschung). Ovo su izgleda dodatne komplikacije, jer to jos uvjek oteklo (Schwellung), ali uglavnom nije nista trajno osteceno, sto je dobro. Hoffenheimova nova politika sto se tice povreda ce Salihovicu dopustiti vremena da bude 100% oporavljen, bez rizika. E sad bi to moglo dovesti do konflikta, ako se Sejo odluci, da prvu zaigra za nas. Ali otom potom.

Pitam se koliko je teren na BP kriv za ovu povredu. Na prvi pogled je Salihovic pogresno postavio nogu pri padu. Znam samo, da bi nam bilo itekako bitno taj teren poboljsati, kako nebi rizikovali povrede bas nasih reprezentativaca. Da nasima godi dobar teren vidjelo su u Francuskoj.

Sto se tice same utakmice, ovi izostacni u zadnjem redu su zabrinjavajuci. Vise od samog Portugala kao protivnika. Ako Pape rijesi taj problem adekvatno, nova odbrana se uigra i izvucemo pozitivan rezultat u 1. utakmici (to jest ne primimo gol, a zabijemo bar jedan) onda idemo vise rastereceno u 2. utakmicu. Prva utakmica ce sve odluciti, u barazima rijetko ko uspije da preokrene situaciju. Ako nam i Salihovic bude falio, moglo bi to rezultirati u povlacenju Lulica, onda se treba razmisljati i sa uvodjenjem Ibisevica od pocetka, kako bi naprijed bili jaci. Veoma nerado bih stavljao Lulica nazad, posebno kad se pogledaju njegove zadnje utakmice. Onda radije Jahica na lijevu, Vranjesa na desnu, Mravca ili Nadarevica kao stopera. Besic je jos tu, ali je jos dosta neiskusan. Mozda Rahimica pozadi kod Spahica, Zahirovica na DM pored Medunjanina, kasnije Besica uvesti. Vjerovatno cemo ipak morati igrati agresivnije naprijed, kako bi se vec pred golom Portugala branili. Rano zabiti gol, pa se lagano povuci, ali ne pasti kao u Francuskoj. Mnogo opcija, varijanti...

A sto se tice Portugala.
Portugal ima jedan problem. Ne funkcionisu kao ekipa.
Mi funkcionisemo kao podmazana masina. U tome je razlika.

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 17 okt 2011, 22:03

Principatus je napisao/la:Pa mislim da su doktori nase repke i Hoffenheima dali tacnu diagnozu, a to je rezultovalo jer je meniskus ugnjecen (Meniskusquetschung). Ovo su izgleda dodatne komplikacije, jer to jos uvjek oteklo (Schwellung), ali uglavnom nije nista trajno osteceno, sto je dobro. Hoffenheimova nova politika sto se tice povreda ce Salihovicu dopustiti vremena da bude 100% oporavljen, bez rizika. E sad bi to moglo dovesti do konflikta, ako se Sejo odluci, da prvu zaigra za nas. Ali otom potom.

Pitam se koliko je teren na BP kriv za ovu povredu. Na prvi pogled je Salihovic pogresno postavio nogu pri padu. Znam samo, da bi nam bilo itekako bitno taj teren poboljsati, kako nebi rizikovali povrede bas nasih reprezentativaca. Da nasima godi dobar teren vidjelo su u Francuskoj.

Sto se tice same utakmice, ovi izostacni u zadnjem redu su zabrinjavajuci. Vise od samog Portugala kao protivnika. Ako Pape rijesi taj problem adekvatno, nova odbrana se uigra i izvucemo pozitivan rezultat u 1. utakmici (to jest ne primimo gol, a zabijemo bar jedan) onda idemo vise rastereceno u 2. utakmicu. Prva utakmica ce sve odluciti, u barazima rijetko ko uspije da preokrene situaciju. Ako nam i Salihovic bude falio, moglo bi to rezultirati u povlacenju Lulica, onda se treba razmisljati i sa uvodjenjem Ibisevica od pocetka, kako bi naprijed bili jaci. Veoma nerado bih stavljao Lulica nazad, posebno kad se pogledaju njegove zadnje utakmice. Onda radije Jahica na lijevu, Vranjesa na desnu, Mravca ili Nadarevica kao stopera. Besic je jos tu, ali je jos dosta neiskusan. Mozda Rahimica pozadi kod Spahica, Zahirovica na DM pored Medunjanina, kasnije Besica uvesti. Vjerovatno cemo ipak morati igrati agresivnije naprijed, kako bi se vec pred golom Portugala branili. Rano zabiti gol, pa se lagano povuci, ali ne pasti kao u Francuskoj. Mnogo opcija, varijanti...

A sto se tice Portugala.
Portugal ima jedan problem. Ne funkcionisu kao ekipa.
Mi funkcionisemo kao podmazana masina. U tome je razlika.
Ovo zadnje što si rekao je tačno.Oni se oslanjaju na individualne kvalitete ronalda i nanija,Nemaju oni dobrog trenera da sve to posloži.Sreća nasa pa ih murinjo ne trenira,onda nebi imali nikakve sanse protiv njih.
Oni će sve dati na prodore ronalda,dobre trkačke i šuterske sposbnosti nanija i ubacaje sa strane.
Glavni zadatak je naravno zaustaviti placku,ako ih tu uspijemo zacepiti velika je sansa da izađemo kao pobjednici.Nravno ići će to puno teže u portugalu,nego u zenici,ali nije i nemoguće.
Nasi se moraju pripremiti fizički za svih 90 minuta.****,ali ne možemo govoriti da smo velika i močna reprezentacija,a ne možemo ni jednu veliku selekciju da pobjedimo.Mora to pročepiti negdje.Ako može norveška,možemo i mi ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 22:06

Sve to tako lijepo izgleda,samo treba zaustaviti individualne prodore Ronalda i Nania i mi smo na euru,vrlo lagano,prosto ko pasulj..

Pisete o tome kao da je to maciji kasalj,ta ce Ronaldo i Nani pored Zahirovica,Mravca,a tek na Vranjesa kad nalete..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 okt 2011, 22:09

Sad jos bez Seje, nemogu vjerovat :cry: .
Vranjes, Mravac, Subasic/Lulic u odbrani, moraju zaustaviti Ronalda, Nanija, Almeidu, Meirelesa .. Nek nam je bog u pomoci, samo nekako izdrzati ovu prvu tekmu da ne primimo gol ..

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 17 okt 2011, 22:13

Što spominjete Boga, kada ovaj čovjek sjedi na klupi:

slika

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.