FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
kazu opet bilo belaja...
- KB-TM87
- Kontakt:
http://www.easilysharing.com/images/799 ... 089792.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
evo jedna iz moje kolekcije
evo jedna iz moje kolekcije

Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Danas u Gabeli nisam gledao utakmicu, ali situacija u kojoj se Svraka našao u idelanoj sitaciji, govori sama za sebe. Svi znamo da je Svraka zadnji vezni igrač. Međutim, Svraka je jedan od rijetkih, ako ne i jedini igrač u ovoj našoj ligi koji može odigrati cijelu utakmici u jakom ritmu i to na sljedeći način. Kada se branimo, onda je Svraka na poziciji destruktivca kao zadnji vezni, a već u slijedećem napadu Svraka igra u liniji sa Bešlija (Selimović), Jamak, Svraka i Zeba. Taj ritam ne može svako da odigra i zbog toga ga Amar najviše cijeni i u njega ima veliko povjerenje. Pa u utakmici protiv loše Slobode, Svraka je bio čas u fazi napada, čas u fazi odbrane i pretrčao je za još jednog igrača i uvijek bio na pravom mjestu. Ta igra u fazi zadnje linije i odbrane je poznata, al', zar nam Svraka nije donio tri boda protiv Borca kada je u fazi napada izlevatio odbranu Borca i bukvalno kreirao gol Adiloviću. Da nema te motoričke sposobnosti, nikada ne bi bio u poziciji da razvali Borac. Na kraju krajeva, svi znamo koliko u današnjem fudbalu znači trka.barbarez je napisao/la:Slazem se sa vecinom stvari koje si napisao i smatram da se stvari polako slazu i da mi imamo jako lijepe sanse u nastavku prvenstva.Ja nikada nisam bio pljuvac i naravno nikada nisam likovao zbog Zeljinog neuspjeha,ja sam u tom klubu bio i kad je bilo najteze,i kad se iz ljubavi igralo,i pored toga rastao sam kao navijac i taj klub mi je jednostavno u venama.Al evo hocu da kazem svima ovdije na forumu,da vam se poserem i na Jamaka i Svraku.Ko god kaze da ono sto ta 2 igraca pruzaju ima smisla i obraza da se nazove fudbalom,jednostavno pojma nemaju.Nemojte mi samo pominjati neki gol u Zenici ili asistenciju u Banja Luci,pa i budala bi ubola jednom da toliko igra .Ucinak je katastrofalan.Pitate se zasto mi uglavnom stvari rijesavamo nakon prekida ,pa upravo zbog ove dvojice,pa oni nista konkretno ne rade,niti kreiraju,niti brane.Nema jadni Zeba s kim da izradi akciju.Mozda ce mi reci neko kako Amar najbolje zna,ma on je prinudjen da ih stavlja,jer nema bolje,a i one koje ima ,drzi u nemilosti,jer valjda na njima trenira autoritet.Ja cu uvijek postovati ono sto Amar radi,ali necu postovati da mi neko na zor prica kako su njih dvojica dobri .Ne sporim ja da mozda oni imaju mogucnosti za napredak,ali ono sto pokazuju,treba dublje analizirati i vidjecete koliko dobrog a koliko loseg oni daju nasoj igri.Mozda se mozemo vaditi zbog nekog individualnog kvaliteta pojedinih igraca ,ali kad bude trebao doprinos cijele ekipe,e onda cete vidjeti koliko oni ne mogu i ne znaju.Svaka cast na pobjedi danas,tesko je bilo ,ali idemo dalje ,nadam se uz bolju i dominantniju igru.avlami97 je napisao/la:Nisam od onih koji su nakon 2-3 odigrana kola govorili o propuštenoj prilici za titulu i jedva dočekali da popljuju sve što ima veze sa Željom. Sada se tipovi koji su za sve krivili Amara, Adilovića, Svraku, Jamaka, Bešliju i koga već ne (@Safira, @rodom sa mejtaša i mnogi drugi), prihinjili i čekaju svoju šansu za nove opservacije. Trudio sam se u tom periodu, da im kažem da je prerano za bilo kakvu analizu, ali džaba. To kod ovih i njima sličnih nije pilo vode. Govorio sam da bi se iole validna analiza mogla napraviti na polusezoni ili najranije nakon trećine prvenstva, ali to vajni stručnjaci nisu fermali ni 2%. Srećom prođe i ta trećina prvenstva i evo da i ja kažem koju o igri i rezultatima u proteklom periodu.
Odigrano je 10 kola, od toga 4 na Grbavici i 6 na strani. Na Grbavici smo od mogućih 12 osvojili 10, a na strani od mogućih 18, također 10 bodova. S obzirom na raspored to je veoma respektibilan rezultat, koji nam daje realne šanse da se borimo za prvo mjesto na kraju prvenstva. Jedina smo ekipa u ligi koja je na svakoj utakmici dala gol i to nije mala stvar. Gušo nije primio gol 530 minuta ili uzmemo li u obzir i njegove ranije utakmice u KUPU, preko dvije godine.
Porediti nas neću ni sa jednom ekipom, osim što ću naglasiti da je Široki igrao 5 utakmica na Pecari, a Sarajevo 6 na Koševu. Treba napomenuti da je Sarajevo odigralo od 4 gostujuće, 3 van Sarajeva, s tim što su jednu igrali na neutralnom terenu (GOŠK). Znači dvije prave na strani.
Još bih podvukao da smo svaku ekipu nadigrali, bez obzira na rezultat, a jedino nam je prave probleme napravio GOŠK i to samo u prvom poluvremenu.
Volio bih sada, da se pljuvači jave na temu i citiraju svoje postove iz druge polovine avgusta.
Naprijed Željo ljubavi moja, do duple krune naravno. Sa ovim duple sam dotakao i KUP. U njemu ne gubimo godinama.
Sa svim ostalim se slazem,ali od ove dvojice mi je muka majkemi,da Bog da ja bio u krivu i od njih Zeljo vidio hajra i prodo ih za milione,ali eto uostalom vrijeme ce pokazati sta oni (ne) mogu.
Jamaka, mnogi napadaju. On ne igra u fazi odbrane, ali ima izuzetna rješenja u fazi napada. Svojim potezima izbacuje igrače u gol šansu, često mijenja pravac napada, a zna krenuti i pravo na gol. To je Amar vidio i od kada su Svraka i Jamak u ekipi mi stalno pobjeđujemo i uz to ne primamo golove. Ne kažem da su oni najbolji, jer boljih imamo dosta, ali njih dvojica, su veoma važni za našu igru.
Možda ja fudbal, gledam malo drugačije, al' ono što vidim pokušao sam ti preslikati ovim postom.
Svaki trener kaže: "Ekipa koja pobjeđuje, ne mijenja se". U dobrom smo ritmu i za sada svaki igrač, daje svoj maksimum, što me raduje. Kada ne bude tako, vratić se pljuvači. Ništa se ne boj.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
mejtašu je dohakala ova utakmica, srce ga je strefilo
a i ovi su se ushajdekali, prpa guzi, istopila se najavljivana dvocifrena, trocifrena, četverocifrena prednost...iako mi još uvijek imamo 6 gostovanja, a oni 4

a i ovi su se ushajdekali, prpa guzi, istopila se najavljivana dvocifrena, trocifrena, četverocifrena prednost...iako mi još uvijek imamo 6 gostovanja, a oni 4

- Bianconeri1988
- Kontakt:
Svraku to trčanje i drži u prvih 11!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- zubanovic89
- Kontakt:
mislim da je ovo zebi 11 asistencija ove sezone
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
za 2 minute pocinje pregled na bht, pa ukoliko neko je u mogucnosti nek snimi gol, pa nek postavi
Za zivot cijeli!
- zubanovic89
- Kontakt:
naš izvjestaj je 4 po reduThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:za 2 minute pocinje pregled na bht, pa ukoliko neko je u mogucnosti nek snimi gol, pa nek postavi
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
Ja Ode i price mu 

A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!
Ja sam pokušao da snimim sa mobitela, ali leti slika jer je presvijetlo bilo, sunce ubi, kad bude tamnije onda ne lete one crte i može se vidjeti... nadam se da neko ima mogućnost da snimi s TV-a pa da prebaci da još koji put pogledamo.
Ono penala nije vidjelo, ja ne znam šta tripuju Odović i onaj reporter, više je penal onaj Nasrijev nego ono...
Ono penala nije vidjelo, ja ne znam šta tripuju Odović i onaj reporter, više je penal onaj Nasrijev nego ono...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- KB-TM87
- Kontakt:
Al je reporteru bilo krivo
Rutinski

Rutinski

Željezničar - kult glavnog grada
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
al smo imali srece u prvom poluvremenu, cudim se kako nismo gubili nakon 45 minuta
Za zivot cijeli!
- bistrikboy
- Kontakt:
kad ide - ide...ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:al smo imali srece u prvom poluvremenu, cudim se kako nismo gubili nakon 45 minuta
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- themaniaks
- Kontakt:
E vala nek je i nas jednom sreca pomazila
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:za 2 minute pocinje pregled na bht, pa ukoliko neko je u mogucnosti nek snimi gol, pa nek postavi
Odradili smo dva najteza gostovanja Siroki i Borac, mesarsko gostovanje u Travniku i uvijek zaj_ebeni Celik...u sljedecoj polusezoni vrijedno pomena gostovanje je kod Zrinjskog i derbi koji i nije gostovanje. Plus sto bih naglasio da smo zavrsili gostovanje kod Olimpica, koji nama bas lezi, ali ostalima nikako, Borac je vec izgubio, nadam se da ce i Siroki kada bude igrao...mnogo nade i ocekivanja od lige, ali i kupa svakako!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001