Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la Devil » 15 okt 2011, 22:20

[youtube][/youtube]
Dobra stvar. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 15 okt 2011, 22:31

Willy je napisao/la:[youtube][/youtube]
Poznat mi ovaj odnekud 8-)

Da se uključim u raspravu o metalu. Slušam rock, pomalo i sviram, prije sam poviše svirao :mrgreen: ali za metal nemam sluha nikako.. jednostavno mi je to prenategnuto.. Mogu slušati po par pjesama od većine metal bendova, ali to su uglavnom one koje sadrže najmanje metal zvuka kao npr. Nothing else... "Najmetalskiji" bend koji mogu slušati je Thin Lizzy, mada su oni hard-rock..

[youtube][/youtube]
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 15 okt 2011, 23:34

evo da postavim prvi snimak svoje ''skromne''grupe...pokusali smo odsvirati tisinu od bajage,pa et,uspjeli smo nekako..ovo je prvo zajednicko sviranje mene i jarana a i nemamo neki dug staz na gitarama..ja jedno 20 dana a on malo duze nekih 5-6 mjeseci...pa dajte neku ocjenu,nemojte bit puno strogi...

ja pjevam prvu strofu a on drugu....samo recite da ja bolje pjevam...da ga mogu zabavat malo :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 15 okt 2011, 23:54

Imaš dobar glas, ne zezam.. bolji si od druga :D Malo žurite u ritmu ( na nekim mjestima i previše), ali s obzirom na tako kratak staž u sviranju nije loše.. Ne znam jeste li to planirali, ali jedan trza prvo "donje" žice (više tonove) bar mi se čini, što ne zvuči loše.. Jeste li oba svirali otvorene akorde Am, C, G (na prvoj poziciji) ili je neki hvatao bare akord? (Ti vjerovatno još ne možeš to, dakle mogao je samo drug)
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 okt 2011, 00:03

T-MAC je napisao/la:evo da postavim prvi snimak svoje ''skromne''grupe...pokusali smo odsvirati tisinu od bajage,pa et,uspjeli smo nekako..ovo je prvo zajednicko sviranje mene i jarana a i nemamo neki dug staz na gitarama..ja jedno 20 dana a on malo duze nekih 5-6 mjeseci...pa dajte neku ocjenu,nemojte bit puno strogi...

ja pjevam prvu strofu a on drugu....samo recite da ja bolje pjevam...da ga mogu zabavat malo :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Nisam strucnjak,al zvuci dobro :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 16 okt 2011, 00:10

spielführer_21 je napisao/la:Imaš dobar glas, ne zezam.. bolji si od druga :D Malo žurite u ritmu ( na nekim mjestima i previše), ali s obzirom na tako kratak staž u sviranju nije loše.. Ne znam jeste li to planirali, ali jedan trza prvo "donje" žice (više tonove) bar mi se čini, što ne zvuči loše.. Jeste li oba svirali otvorene akorde Am, C, G (na prvoj poziciji) ili je neki hvatao bare akord? (Ti vjerovatno još ne možeš to, dakle mogao je samo drug)
ovo mi je trebalo :mrgreen:

a za ritam znamo,brzali smo..imali smo osjecaj kao da jedan drugog ganjamo...a to oko zica nije bas tako...

ima tu jedna caka,on svira samo sa palcem,dok ja sviram sa svim prstima,pa si mozda zato imao takav osjecaj...i da,islo je bez bare akorda... ;) ;)

uostalom,hvala na komentu...bice jos snimaka samo dok uvjezbamo ;)

@zahvaljujem dylane ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 16 okt 2011, 01:04

Uh yebem ti hljeb

[youtube][/youtube]
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 16 okt 2011, 01:09

[youtube][/youtube]
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 16 okt 2011, 01:17

[youtube][/youtube]
Thomas Müller - Fußballgott

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 16 okt 2011, 01:21

Veceras bas sranje

[youtube][/youtube]

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 16 okt 2011, 01:24

[youtube][/youtube]
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 16 okt 2011, 01:33

[youtube][/youtube]
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 16 okt 2011, 01:41

[youtube][/youtube]

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 16 okt 2011, 01:51

[youtube][/youtube] 4 godine :S
YNWA!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 okt 2011, 10:21

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 16 okt 2011, 10:25

[youtube][/youtube]
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 16 okt 2011, 10:35

T-MAC je napisao/la:evo da postavim prvi snimak svoje ''skromne''grupe...pokusali smo odsvirati tisinu od bajage,pa et,uspjeli smo nekako..ovo je prvo zajednicko sviranje mene i jarana a i nemamo neki dug staz na gitarama..ja jedno 20 dana a on malo duze nekih 5-6 mjeseci...pa dajte neku ocjenu,nemojte bit puno strogi...

[youtube][/youtube]
solidno dobar glas bit ce puno bolje kad se uskladite sa gitarama sve u svemu vrlo dobro ocjena 4
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 16 okt 2011, 12:32

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Unforgotten
Kontakt:

Post Postao/la Unforgotten » 16 okt 2011, 16:26

[youtube][/youtube]
Nije loše, s obzirom na to koliko dugo svirate.
Kao što je već neko rek'o malo je prebrzo, ali to se stiče vremenom, i samo vježba može dovesti do usklađivanja gitara.
Što se tiče glasa, i nije baš pjesma iz koje možemo vidjet' neke vokalne sposobnosti, al' je definitivno da imaš bolju "boju glasa" od jarana
I ja sa jaranom nešta slično pokušavam, ništa dosada nismo snimali, a i kako ćemo kad većinom u kafani uzmemo gitaru i mlatimo praznu slamu.

Ja bi vam preporučio da malo počnete praviti svoju muziku, ko zna, mozda pokreneta kakvu revoluciju 21. stoljeća.

Sretno vam :P

P.S. Evo sad vidjoh još vaših covera, ovaj nothing else matters intro nije loše, ofc fali malo vježbe da se uspješno pohvataju ti neki tabovi (znam po sebi jbg.). Definitivno ste dobri ukoliko svirate manje od godinu. Još jednom, sa srećom ;)
Prvak prve sezone PES6 sportsport.ba lige.

Kurt Cobain: "I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 okt 2011, 18:32

[youtube][/youtube]
s iskustvom ćete biti sve bolji,rock on ;)
i da ti pjevaš bolje
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 65 gostiju.