BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Mozda ne bi bilo lose zvati Nadarevica, Mravac je uzasan igrac i on je sklon velikim greskama koje nas mogu kostati plasmana. Po mom misljenju bolje bi bilo da igra Ronaldo, smatram da se ne trudi dovoljno za repku, Real mu nece dati da se trosi,a i saigraci ga bas i ne vole. Portugalci sada igraju prljavu igru, svim silama pokusavaju da diskvalifikuju Bilino Polje, a igrati na Kosevskom groblju, to bi bilo porazavajuce, pocev od atmosfere, navijanja i ostalih stvari koje smo se nagledali. Portugal je nikad losiji, a mi nikad jaci, nadam se da je ovo neki znak aBd
.

<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Kosevsko groblje? Prejako!<3 LiMes <3 je napisao/la: a igrati na Kosevskom groblju, to bi bilo porazavajuce, pocev od atmosfere, navijanja i ostalih stvari koje smo se nagledali.

"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
- Principatus
- Kontakt:
Ovog momka pustiti na Portugalce.
Kako je Ognjen miran i tih, covjek nikad nebi pomislio da ubija na terenu.
[youtube][/youtube]
Kako je Ognjen miran i tih, covjek nikad nebi pomislio da ubija na terenu.

[youtube][/youtube]
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Cijela BiH je ponovo u groznici zbog velikog događaja, a u nastavku teksta donosimo pet razloga za optimizam u dvomeču sa Portugalom:
1. Individualni kvalitet igrača
Naš državni tim ima nekoliko kvalitetnih igrača koji jedinim potezom mogu riješiti utakmicu. Suparnci se s razlogom najviše pribojavaju Edin Džeke, ali jasno ističu i Miralema Pjanića. Svakakoda njih dvojica mogu biti prevaga, ali ne treba zaboraviti ni Salihovića, Ibiševića, Misimovića... Uz njihove poteze veže nas dosta emotivnih trenutaka.
2. Sjajna forma i "pariski“ dvoboj
Zmajevi su gladni velike scene. U posljednje vrijeme izabranici Safeta Sušića igraju odlično. Ono na čemu se može temeljiti optimizam jeste "pariski“ dvoboj sa Francuzima. Naši su igrali sjajno, naročito prvih 45 minuta. Uz onakav pristup i zalaganje, šanse Portugala su znatno manje. Za potpuni uspjeh ključno je zaustaviti Ronalda.
3. Oscilacije u igri Portugala
Naši suparnici su u kvalifikacijama primili 12 golova (mi osam). Zanimljivo, Kipar je Portugalcima na njihovom terenu postigao četiri pogotka, a Island tri. To pokazuje oscilacije u igri i ranjivost posljednjeg bedema. Ovom treba dodati još jednu činjenicu. Naime, i Norveška je kao i Portugal imala 16 bodova, ali je otpala iz baraža zbog lošije gol razlike. Dakle, lako su mogli završiti i kao treći u grupi.
4. Selektor Paulo Bento izgubio povjerenje
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Paulo Bento odavno je izgubio povjerenje javnosti. Atmosfera se pogoršala nakon poraza od Danske u posljednjem kolu kvalifikacija za EURO. Upravo je taj kiks gurnuo Portugal u baraž. Već sada se spominje da bi ga u dodatnim kvalifikacijama mogao zamijeniti Jose Mourinho.
5. Podrška navijača bh. reprezentaciji
Iako ne igraju, navijači su bitan faktor za uspjeh. Bh. reprezentacija može se pohvaliti da ima jednu od najbolje organizovanih navijačkih grupa. Uvijek su uz državni tim, uvijek daju podršku. I kada ne ide kako treba sa tribina se čuje podrška. Tako će biti u u dvobojima sa Portugalom.
Za kraj treba istaći da se nadamo da ćemo konačno imati i mrvu sreće i konačno uspjeti otići na veliko takmičenje.
1. Individualni kvalitet igrača
Naš državni tim ima nekoliko kvalitetnih igrača koji jedinim potezom mogu riješiti utakmicu. Suparnci se s razlogom najviše pribojavaju Edin Džeke, ali jasno ističu i Miralema Pjanića. Svakakoda njih dvojica mogu biti prevaga, ali ne treba zaboraviti ni Salihovića, Ibiševića, Misimovića... Uz njihove poteze veže nas dosta emotivnih trenutaka.
2. Sjajna forma i "pariski“ dvoboj
Zmajevi su gladni velike scene. U posljednje vrijeme izabranici Safeta Sušića igraju odlično. Ono na čemu se može temeljiti optimizam jeste "pariski“ dvoboj sa Francuzima. Naši su igrali sjajno, naročito prvih 45 minuta. Uz onakav pristup i zalaganje, šanse Portugala su znatno manje. Za potpuni uspjeh ključno je zaustaviti Ronalda.
3. Oscilacije u igri Portugala
Naši suparnici su u kvalifikacijama primili 12 golova (mi osam). Zanimljivo, Kipar je Portugalcima na njihovom terenu postigao četiri pogotka, a Island tri. To pokazuje oscilacije u igri i ranjivost posljednjeg bedema. Ovom treba dodati još jednu činjenicu. Naime, i Norveška je kao i Portugal imala 16 bodova, ali je otpala iz baraža zbog lošije gol razlike. Dakle, lako su mogli završiti i kao treći u grupi.
4. Selektor Paulo Bento izgubio povjerenje
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Paulo Bento odavno je izgubio povjerenje javnosti. Atmosfera se pogoršala nakon poraza od Danske u posljednjem kolu kvalifikacija za EURO. Upravo je taj kiks gurnuo Portugal u baraž. Već sada se spominje da bi ga u dodatnim kvalifikacijama mogao zamijeniti Jose Mourinho.
5. Podrška navijača bh. reprezentaciji
Iako ne igraju, navijači su bitan faktor za uspjeh. Bh. reprezentacija može se pohvaliti da ima jednu od najbolje organizovanih navijačkih grupa. Uvijek su uz državni tim, uvijek daju podršku. I kada ne ide kako treba sa tribina se čuje podrška. Tako će biti u u dvobojima sa Portugalom.
Za kraj treba istaći da se nadamo da ćemo konačno imati i mrvu sreće i konačno uspjeti otići na veliko takmičenje.
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Neznam zasto djeluje mi situacija dosta komplikovanija sa obzirom na ove zute kartone , al imam neki dobar osjecaj
... Jednostavno ovaj Bento nije Quieroz , jer onaj dugo radio sa ferguson , ljudi znate li koja je to prednost , a ovaj je mlad samo sporting vodio i manjka mu iskustva... Ronalda i nanija moraju dvojica cuvati to da jedan izlazi na njega drugi da kupi lopte kad mu malo omakne tj da su ivjek dvojica blizu , ostalo se samo paziti meirelesa a to moze rahimic , spahica imamo nemamo se sta napadaca bojati... Moramo pokusati u Zenici izvuci 0:0 ili 1:0 i tamo ici otvoreno , nebi mozda lose bilo mislim glupo je reci al 0:1 iizgubit oni bi morali stati na loptu i onda da mi idemo sa svim raspolozivim igracima , totalno ofanzivno ufatili bi ih na pogresnu nogu i trrpppaajjj onda...
Kuci:
------------BEGOVIC------------
Jahic--Nadarevic-Spahic-Lulic
-----Rahimic--Medunjanin---
Pjanic-----------Salihovic----
-------------Misimovic--------
--------DZEKO---------------
U Gostima:
-------Begovic---------------
--Jahic-Pandza-Spahic-Papac
----Rahimic----Medunjanin
Pjanic----Salihovic --Lulic
-------Dzeko-------------
Salihovic modza ovdje djeluje cudno al nek malo se mjenja sa pjanicem , jer covjek ima sut nenormalan , jedan njegov sut moze promjenit cijeli tok utakmice... Misimovic mi je drag igrac al jednostavno ovi idu brze dosta sto jest jest...
pozzz

Kuci:
------------BEGOVIC------------
Jahic--Nadarevic-Spahic-Lulic
-----Rahimic--Medunjanin---
Pjanic-----------Salihovic----
-------------Misimovic--------
--------DZEKO---------------
U Gostima:
-------Begovic---------------
--Jahic-Pandza-Spahic-Papac
----Rahimic----Medunjanin
Pjanic----Salihovic --Lulic
-------Dzeko-------------
Salihovic modza ovdje djeluje cudno al nek malo se mjenja sa pjanicem , jer covjek ima sut nenormalan , jedan njegov sut moze promjenit cijeli tok utakmice... Misimovic mi je drag igrac al jednostavno ovi idu brze dosta sto jest jest...
pozzz
>>No body likes us but we dont care<<
@DELUX kuci bi sa tom defanzivom bili poderani k'o napoltanka po bokovima.I nebi bilo ni potrebe da idemo u goste.
Vranjes ili takav tip igraca mora biti pozvan kao desni bek kao i u defanzivi inace ima da nas nema.
Vranjes ili takav tip igraca mora biti pozvan kao desni bek kao i u defanzivi inace ima da nas nema.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
naravno da je bolje. ronaldo trosi previse lopti, suta iz svih mogucih situacija, podredjena mu je kompletna ekipa pa cesto gledamo kako poput navijaca stoje i ocekuju da ronaldo uradi cudo.<3 LiMes <3 je napisao/la:Po mom misljenju bolje bi bilo da igra Ronaldo...
sto se tice nase repke, mislim da pape nije lud pa da u prvoj utakmici na teren posalje rahimica i zahirovica.
obadvojica imaju karton zbog kojeg ce jedan od njih dvojice ostati na klupi - trebace nam za revans u portugalu.
safetov tim je daleko jaci od cirinog pa slobodno mozemo reci da ce kristinu i co. docekati uragan kojem se nece moci suprostaviti. istina, sudija ce navlaciti, sudija ce nas kartonirati, al´ taj isti sudija nece braniti niti ce zabijati za portugal. pobjeda s dva gola razlike i onda s mirom na revans u kojem cemo ´podebljati´ defanzivu(rahima, zaha i medo) i odigrati nerijeseno

vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Sušić: Možemo im dati gol i u Zenici i u Lisabonu
http://img40.imageshack.us/img40/4061/1 ... 1d8qk4.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img40.imageshack.us/img40/4061/1 ... 1d8qk4.png" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Kad se sjetim novembra 2009 .
14.11 i 18.11
Gorilo jeeeeeeeeeeeeeee !
Sada smo iskusniji red je da mi njih izbacimo da bude 1 - 1

Gorilo jeeeeeeeeeeeeeee !

Sada smo iskusniji red je da mi njih izbacimo da bude 1 - 1

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
mandraX je napisao/la:
![]()
![]()

-
- Kontakt:
eee.gdje su sad oni naši silni propovjedači budučnosti da nam odma kažu koliko će biti,ima jedna proročica koja je tačno predvidjela hasanovu saobračajku,možda je treba pitati kakko proći protiv portugala

-
- Kontakt:
i ja se tome nadam .... samo da neprimimo GOL u Zenici .... tamam kad bi i 0:0 zavrsilo bio bi prezadovoljan .... jer znamo koliko GO u gostima znaci ....VanBasten je napisao/la:Sušić: Možemo im dati gol i u Zenici i u Lisabonu
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC
Sta reći ?
Ovaj dnasnji portugal je jaci na krilima nego zadnji put kad smo s njima igrali dok im je odbrana presmijesna u odnosu na te dane. Siguran sam da cemo im zabit u obje tekme a sad koliko cemo primiti to ne bih zaista znao ali samo se nadam da ce ti nasi golovi biti dovoljni za prolaz. Vrijeme je za osvetu
Ovaj dnasnji portugal je jaci na krilima nego zadnji put kad smo s njima igrali dok im je odbrana presmijesna u odnosu na te dane. Siguran sam da cemo im zabit u obje tekme a sad koliko cemo primiti to ne bih zaista znao ali samo se nadam da ce ti nasi golovi biti dovoljni za prolaz. Vrijeme je za osvetu

Željezničar 1921
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
najbolji prijedlog na forumuGoalgetter je napisao/la:Najbolje dobit Portugal 5:0 u Zenici, i onda sasvim smireno idemo u Portugal

ha ja, da ne gubimo živce u uzvratnoj tekmi.
odlično!
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
[youtube][/youtube]hamo_pipa je napisao/la:najbolji prijedlog na forumuGoalgetter je napisao/la:Najbolje dobit Portugal 5:0 u Zenici, i onda sasvim smireno idemo u Portugal![]()
ha ja, da ne gubimo živce u uzvratnoj tekmi.
odlično!
evo najbolje taktike. Cilj je ucerat vise golova u njihov gol, a sto manje u nas gol

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
i to je konkretna taktika i dobra za nas 

Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
Zar nisu rekli , da se nece igrati tekme na bilinom polju ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
- BH Patriot
- Kontakt:
Rekli su da će se igrati u Zenicu, zašto pitaš ?
Livin' La Vida Loca ;)
Portugalci su se zalili na teren BP isti dan kad su nas izvukli, ali siguran sam da cemo igrati na njemu. Ne vidim ni jedan razlog da se padne pod pritisak Portugala da se igra u Sarajevu, jedino ako UEFA bude reagovala da im ispuni zelju !Bosnier je napisao/la:Zar nisu rekli , da se nece igrati tekme na bilinom polju ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.