Nerjeseno u Zenici, pobjeda u Portugalu.Cincinnatus je napisao/la:Portugalci su zreli za ispadanje. Cak i njihov narod vise ne vjeruje.
2-1 u Zenici, 1-1 u gostima i laku noc.
BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
aBd , Volim te bosno , i molim te boze pogledaj nas , ovo nam je 5. sasa za plasman !!!Cincinnatus je napisao/la:Portugalci su zreli za ispadanje. Cak i njihov narod vise ne vjeruje.
2-1 u Zenici, 1-1 u gostima i laku noc.
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
Ma jos je i bolje da ih Murinjo vodi, znamo da on ne uziva neki ugled ni u uefi ni kod sudija, ma njega ni njegova majka ne voli zato sto joj je drag i fin, nego zato sto joj je sin. 

Jedino sto mogu reci jeste da je ekspedicija Portugala odmah pristupila profesionalno i temeljito. Vec su poslali delegaciju u Zenicu i vidi se da nista apsolutno ne prepustaju slučaju. (http://sportsport.ba/bh_fudbal/portugal ... enom/66163" onclick="window.open(this.href);return false;) Mi smo u prethodnim kvalifikacijama, odnosno barazu platili cijenu vlastite lahkomislenosti, euforije, Cirinih akrobacija sa kojekakvim igracima, cestom mjenjaju sastava, neozbiljnom i netemeljitom pristupu, slabom skautingu, a o savezu da ne govorim... Ono što moramo uraditi jeste do masimuma i do najsitnije detalje pručiti igru Portugala. Ne sumnjam da ce i u ovom slučaju biti mućki sa sudijskim odlukama, posebno radi Ronalda, te pritiska svijetske javnosti i klubova (pogledajte sta vec sada radi Real Madrid). Dakle, njihov recept je jasan, jednostavno neće birati načine da izvrše pritisak na nas i tačka, te će u mnogim segmentima igrati prljavo bez ikakve sumnje.
Ne treba ponavljati otrcanu frazu da imamo ekipu koja moze pobijediti svakoga, jednostavno toga moramo postati svijesni i kapitalizirati na najbolji mogući način. Ono što nam je činiti jeste stusnuti zube, zapet iz petnih žila i izbaciti Portugal. Prethodne dvije godine predstavljaju parametar napretka našeg nacionalnog tima. Realno, mnoge su stvari posložene na svoje mjesto, od saveza, preko selektora do igrača. Ne kazem da imamo idelane uvjete za perfektan rezultat, ali u odnosu na frustracije koje smo proživljavali, recimo radi Sulje i kompanije iz saveza, možemo reci da takvih problema barem kad je reprezentacija u pitanju vise nemamo. Što se tiče Murinja, samo mogu konstatovati da ukoliko odigramo na najvišem nivou kao protiv Francuske on im nece bit od pretjerane pomoći. I nemojmo se zavaravat da ima puno vremena do utakmica baraza, upamtite Portugalci su izuzetno ozbiljno shvatili ovaj izazov.
Sretno Zmajevi!
Ne treba ponavljati otrcanu frazu da imamo ekipu koja moze pobijediti svakoga, jednostavno toga moramo postati svijesni i kapitalizirati na najbolji mogući način. Ono što nam je činiti jeste stusnuti zube, zapet iz petnih žila i izbaciti Portugal. Prethodne dvije godine predstavljaju parametar napretka našeg nacionalnog tima. Realno, mnoge su stvari posložene na svoje mjesto, od saveza, preko selektora do igrača. Ne kazem da imamo idelane uvjete za perfektan rezultat, ali u odnosu na frustracije koje smo proživljavali, recimo radi Sulje i kompanije iz saveza, možemo reci da takvih problema barem kad je reprezentacija u pitanju vise nemamo. Što se tiče Murinja, samo mogu konstatovati da ukoliko odigramo na najvišem nivou kao protiv Francuske on im nece bit od pretjerane pomoći. I nemojmo se zavaravat da ima puno vremena do utakmica baraza, upamtite Portugalci su izuzetno ozbiljno shvatili ovaj izazov.
Sretno Zmajevi!
Moraćemo iskorisitti svaku šansu za pogodak, ne smije nam se desiti da fulamo kao u Parizu u dva navrata. Onakve šanse jednostavno moramo iskoristiti.
-----------
nalećeh na drugom forumu na slikicu portugalske delegacije iz Krakowa
dagle im face nakon što su čuli Bosnia end Hercegovina

-----------
nalećeh na drugom forumu na slikicu portugalske delegacije iz Krakowa
dagle im face nakon što su čuli Bosnia end Hercegovina

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Da možemo igrat sa svakim...Možemo...Da imamo jaku ekipu u kojoj imamo i značajnije zvijezde poput Džeke, Pjanića, Spahića , Begovića i to znamo. Namjerno ističem ove igrače, jer radi se već o velikim imenima i o igračima koji igraju u jakim ligama. Naravno po renomeu možemo dodat Misimovića (jeste ime, ne igra u ligi petice trenutno, ali nije u formi i nekako zato sam više ove prije istakao), Salihovića (dugo u bundesligi, stekao ime, nije sad u nekom od onih večih njemački klubova al ipak tu je u jakoj ligi), Ibišević (isto ko za Salihovića, ali po malo nestao sa scene, povrede glavni uzrok)...Znači mi sad već imamo reprezentaciju sa značajnim imenima. Ali ima nešto što nikako nemamo i što me jako ljuti, a to je lobi. Jednim dijelom, i to velikim dijelom ne možemo mi imati lobi kao Njemačka, Francuska, Engleska, Italija, Holandija, pa i Portugal ali naši ljudi bi se trebali malo ugledat na susjede pa malo više radit na lobiju. Kako je moguće da jedan Vlatko Marković , predsjednik hrvatskog nogometnog saveza ima bolje odnose s vrhovnim funckcionerima Uefa-e nego naši Osim , Hadžibegić, Halilhodžić, Baždarević, pa ovo su proslavljena imena. Uefa može zakinut i Hrvatsku i Srbiju, i nas ali naši susjedi se bune, dan i noć lobiraju, dok naši funkcioneri i uvažene fudbalske ličnosti su ko obićna drva po pitanju toga. Osim je največe ime i on dosta toga radi, ali čovjek mora sav naš fudbal sam da popravlja a ima tešku bolest iza sebe, pa zar niko od ovih ostali bili ili ne bili u savezu ne mogu malo priskočit i malo skakat po glavama Uefinih funkcionera, dosađivat, protestovat, urgirat. Znači, mislim ne tražimo mi ništa nenormalno, neke povlastice, nego tražimo da koliko toliko budemo zaštičeni. Prije utakmice s Francuzima vidjelo se da nas sudije malo više poštuju, jedan engleski sudija zna npr. za jednog Džeku i postuje ga i cijeni, slično je s Begovićem, sad je Pjanić u Romi, bio je i u Lyonu ne tako malom klubu, sad to treba iskoristit, pa malo više pritisak izvršit. Kad bi neki malo mrdnuli prstom malo bi se promijenio odnos sudija. Ako se na tome ne poradi, onda nemamo šanse protiv Portugala. A po imenima igrača i čisto sportski gledajuči imamo. Ronaldo i Nani su njihove največe zvijezde, ostatak ekipe je onako solidan da kažemo. Ronaldo i Nani čine tu veliku prevagu, jer jesu veče zvijezde od skoro svih naših igrača, iako naš Džeko skoro je tu u rangu Nanija, Ronaldo je eto više ispred, ali i Ronaldo se može uštopat. Portugalcima je disciplina u igri i taj timski duh jako loš, možda i najlošiji od svih večih repki. Znači po čisto sportskom aspektu oni favoriti, mi s realnim šansama, zbog onog navedenog gore oni ogromni favoriti, mi totalni autsajderi i s totalno lošim šansama.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Goalgetter
- Kontakt:
Odbrana im sigurno nije jaca strana, nego, sto Carvalho i Pepe vise ne igraju u repci (barem u zadnjem mecu nisu igrali) ? Nisam nesto bas najbolje upucen ..
- tyler durden
- Kontakt:
Carvalho dobio godinu dana zabrane jer je napustio repku,a Pepe i Coentrao,povrede!Goalgetter je napisao/la:Odbrana im sigurno nije jaca strana, nego, sto Carvalho i Pepe vise ne igraju u repci (barem u zadnjem mecu nisu igrali) ? Nisam nesto bas najbolje upucen ..
- BH Patriot
- Kontakt:
Mislim da će Portugal izaći protiv nas u sljedećem sastavu:
.....................Eduardo........................
Eliseu..........Alves.........Pepe.......Coentrao
.........Moutinho............Meireles.............
Nani........................................Ronaldo
.............Almeida.........Postiga..............
Livin' La Vida Loca ;)
Carvalho se valjda nesto zakacio s trenerom, ili nesto slicno, samo se sjecam da je bilo po sportskim stranicama kako ovaj igrac Reala vise nece igrati za repku. A sto se tice onog debila od igraca - Pepea, on je valjda povrijedjen, zato ga nema ni u momcadi Reala...Goalgetter je napisao/la:Odbrana im sigurno nije jaca strana, nego, sto Carvalho i Pepe vise ne igraju u repci (barem u zadnjem mecu nisu igrali) ? Nisam nesto bas najbolje upucen ..

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- nero.piroman
- Kontakt:
Upravo sam odgledao drugo poluvrijeme utakmice izmedju Danske i Portugala i mogu reci da su veoma lose odigrali, Danci su citavo vrijeme kontrolisali igru i nisu dozvolili Portugalcima ni jednu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu, a morali su ganjati rezultat jer su gubili 1:0. Danci su odigrali veoma disciplinovano, organizovano i borbeno u odbrani, svi su se vracali, a preko kontri su razbili Portugalce i da im nije bilo golmana gubili bi najmanje 3-0, a ne 2-0 u tom trenutku. Ronaldo i Nani se nisu vidjeli na terenu i svaki napad im se svodio na ubacivanje visokih lopti u sesnesterac sto su Danci veoma lako rijesavali. Odbrana im je bila najlosiji dio tima, veoma spora i da nije bilo tog slobodnog udarca i gola Ronalda gdje je Sorensen veoma lose procijenio let lopte nikad ne bi uspili dati gol. Slicna je utakmica bila onoj u Parizu u prvom poluvremenu s tim da su Portugalci izgledali poput Francuza, a Danci poput nas. Sada vidim zasto se boje utakmica protiv nas, imaju i razloga jer ako budemo odigrali kao protiv Francuza u Parizu uvjeren sam da prolazimo na EP. Imaju odlicne pojedince, ali su kao tim veoma losi i mislim da ce to nasi moci znati iskoristiti. Vjerujem da je selektor Susic gledao utakmicu i vidio njihove slabosti i da ce pokusati odigrati bas kao Danci. Ne treba ih se bojati ni sekunde, samo hrabro po pobjedu
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.
- Goalgetter
- Kontakt:
Hvala vam za info
.
Sta da kazem, ne bih imao nista protiv da Pepe i Coentrao fale i protiv BiH, jako su dobri igraci, mada to vazi samo za Coentra-a, jer Pepe-a nemogu uvrstiti medju fudbalere.

Sta da kazem, ne bih imao nista protiv da Pepe i Coentrao fale i protiv BiH, jako su dobri igraci, mada to vazi samo za Coentra-a, jer Pepe-a nemogu uvrstiti medju fudbalere.
ma ovo je preofanzivno, jer nema sanse da igraju sa 2 spica + ronaldo i nani koji ne mogu obavljati toliko defanzivne zadatke s toga napolje jedan spic a igru veloso/tiagoBH Patriot je napisao/la:Mislim da će Portugal izaći protiv nas u sljedećem sastavu:

ser del barça es el millor que hi ha !
Kad se već povlače neke paralel Francuska - Portugal da spomenem da su Portugalci taktički mnogo lošiji od Francuza. To im je hronična boljka inače, na koncu zbog toga su i izgubili finale u Lisabonu kao i ovu tekmu protiv Danske.
Nije čudo što mjenjaju selektore ko čarape, rijetko se ko nađe da ih uspješno disciplinuje na tom planu. Ni Bentu ne ide baš najbolje.
Nije čudo što mjenjaju selektore ko čarape, rijetko se ko nađe da ih uspješno disciplinuje na tom planu. Ni Bentu ne ide baš najbolje.
glupost za hrabre je sebičan lijek
- Goalgetter
- Kontakt:
Sad uporedjivati njihovu malo slabiju tekmu, sa jedom od boljih utakmica od nasih, malo je nerealno. Nova utakmica, nove predispozicije, nova sreca ..
Nama nedostaje trojica odbrambenih igraca, 10 igraca imaju zute kartone, jos kako sudije nisu skrte da nam dijele zute kartone, neki igraci ce u duele sigurno ulaziti sa odredjenom opreznosti, dovoljno je samo da zakace malo Portugalske balerine, oni ce pasti. Ostaje samo jos nada, da Sejo ozdravi, i da se drugi takodje ne povrijede i da odrze svoju dobru formu.
Sto se tice Portugalaca, vracaju im se Pepe i Coentrao u tim, i sigurno ce to biti jaca ekipa nego ona sto je nastupila u Danskoj.
Sve u svemu, ja nikad vise nisam bio ubjedjen u to da necemo uspjeti, nadam se da me moj osjecaj vara.
Nama nedostaje trojica odbrambenih igraca, 10 igraca imaju zute kartone, jos kako sudije nisu skrte da nam dijele zute kartone, neki igraci ce u duele sigurno ulaziti sa odredjenom opreznosti, dovoljno je samo da zakace malo Portugalske balerine, oni ce pasti. Ostaje samo jos nada, da Sejo ozdravi, i da se drugi takodje ne povrijede i da odrze svoju dobru formu.
Sto se tice Portugalaca, vracaju im se Pepe i Coentrao u tim, i sigurno ce to biti jaca ekipa nego ona sto je nastupila u Danskoj.
Sve u svemu, ja nikad vise nisam bio ubjedjen u to da necemo uspjeti, nadam se da me moj osjecaj vara.
Pepe and Fabio Coentrao have resumed regular training after a spell on the sidelines.Oct 11, 2011 10:17:00 AM
Pepe i Coentrao zivi i zdravi.
Pepe i Coentrao zivi i zdravi.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Hulk: I turned down offer to play for Portugal
http://www.goal.com/en/news/60/south-am ... o-play-for" onclick="window.open(this.href);return false;
Portugalska posla, uvijek dovode brazilce. Deco, Pepe, Liedson, ima ih jos.
Hoce li za ovaj mjesec dana isposlovati neko pojacanje iz Brazila?
http://www.goal.com/en/news/60/south-am ... o-play-for" onclick="window.open(this.href);return false;
Portugalska posla, uvijek dovode brazilce. Deco, Pepe, Liedson, ima ih jos.
Hoce li za ovaj mjesec dana isposlovati neko pojacanje iz Brazila?
Nemaju se Portugalci sta brinuti. Kompletni su za prvu utakmicu a ni u drugu nece uci bez puno hendikepa. S druge strane nama u prvoj fale 4 standardna igraca sto znaci da cemo morati extra zapeti a sudije ce to "nagraditi" zutim kartonima tako da i u drugu utakmicu ulazimo bez minimalno 3-4 standardna.
Nisam nikakav kovac zavjera ali ovo su cinjenice. Na zalost za mene su ove kvalifikacije propale. Valjda ce nas sreca pogledati sljedeci put.
PS: Dabogda ne bio u pravu
Nisam nikakav kovac zavjera ali ovo su cinjenice. Na zalost za mene su ove kvalifikacije propale. Valjda ce nas sreca pogledati sljedeci put.
PS: Dabogda ne bio u pravu
-
- Kontakt:
po meni bi ovako trebali da igramo:
--------------begovic-------------
vranjes--spahic--hadzic--lulic
------rahimic--medunjanin-----
pjanic--misimovic--salihovic
--------------dzeko-------------
*ako anel hadzic nedobije na vrijeme odobrenje za igranje za BiH, onda na nejgovo mjesto treba staviti subasica.
**ako budemo igrali defanzivnije onda umjesto misimovica treba staviti zahirovica.
--------------begovic-------------
vranjes--spahic--hadzic--lulic
------rahimic--medunjanin-----
pjanic--misimovic--salihovic
--------------dzeko-------------
*ako anel hadzic nedobije na vrijeme odobrenje za igranje za BiH, onda na nejgovo mjesto treba staviti subasica.
**ako budemo igrali defanzivnije onda umjesto misimovica treba staviti zahirovica.
obicno nas je 90% uvjereno u prolaz... sad vidim vecina nas, kao i ja manje vise realno gleda, s obzirom da smo svjedoci koliko se toga stima i navlaci, pa sada imamo situaciju da vecina ne vjeruje u prolaz.. a s obzirom da mi nikad nismo upravu.. 

ser del barça es el millor que hi ha !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.