BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Edin TM87
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Edin TM87 » 13 okt 2011, 21:31

Goldy je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la: Pa cujes li ti sebe molim te? Bjelorusi su nam izdominirali jer je falilo po tima (citaj Pjanic), a vamo kaze nije bitno ko igra, nego kako, a kako cemo igrat bez Spahica i Rahimica npr nego lose :lol: :lol: :lol: :lol:
znaci Kipar je mogao odigrati nerijeseno sa portugalom, ali oslabljena bih ne moze?

da -bitno je kako se igra...ako neko nastupa bojazljivo i prepadnuto kao ti ne moze pobjediti...a pogotovo ako se ne zalaze... a ja vidim da se ti ne zalazes bas da shvatis neke stvari samo ponavljas prestrasenu mantru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: citam i ne vjerujem, albanija je razbila portugal u dvije tekme prije 2 godine, pa su nas yebali u barazu bez ronalda, kakav ba kipar sta ti je
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 okt 2011, 21:31

[youtube][/youtube]

pogledajte od 6:32 i start mravca ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 21:32

High je napisao/la:Razlika je što će selekcija Portugala ovaj dvomeč s nama shvatiti ozbiljnije nego taj duel sa Kiprom.To sve govori.
Kao sto su mec sa dancima shvatili ozbiljno?

I za tvoju info ozbiljnost nekada nije dobra za uspjeh , ako stvari shvatis isuvise ozbiljno igras u grcu i ne mozes da pokazes sve sto znas..ili sagoris u zelji... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 okt 2011, 21:32

npr. Odbrana Estonije koja je zavrsila ispred Srbije.Igraci dolaze iz sljedecih klubova :

Estonija:

Vitesse, Neftchi,Flora Tallin, Aalesund

Srbija :

Man Utd. Chelsea, Dortmund, Man City
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 13 okt 2011, 21:33

High je napisao/la:Razlika je što će selekcija Portugala ovaj dvomeč s nama shvatiti ozbiljnije nego taj duel sa Kiprom.To sve govori.
A mi cemo njih shvatiti kao da igramo protiv Luxemburga, predpostavljam :lol: :lol:

Pa jbm majku, valjda se i mi nešto pitamo na terenu u tih 180 minuta baraža...jeste li zaboravili da smo sa njima (i to sa ludim Ćirom na klupi i njegovom nenormalnom 3-5-2 formcijom) vrlo dobro nosili prošle godine u sred Lisabona, pogodili dvije precke...to smo vrlo brzo zaboravili, izgleda ;) ...pa što mi bosanci imamo hronicno bolesnu potrebu da svojim protivnicima dajemo nenormalnu snagu, a sa druge strane sa svoje igrace omalovažavamo i podcijenjujemo....ne kažem da trebamo letiti u nebesa i hvaliti svoje, ali nemoj da hvalimo i pretjerujemo svaku mjeru prema protivniku.
Jest, imaju Ronalda, Nanija, Meirelesa,Pepa itd - tacno...ali Boga mi, imamo i mi Džeku,Pjanića,Misimovića,Lulića,Ibiševića,Medunjanina...ti momci svakoj ekipi mogu nanijeti štetu...a to ne vidite, jelde...samo vidite Ronalda, Nanija i ostale jer navijate za njihove klubove i divite se njihovim potezima svake hefte ...zaslijepljeni ste njihovom velicinom i kvalitetom, a zapravo cinjenica je da su završili drugi u grupi iza Danske (Koja ih je oderala) a imali isti broj bodova na kraju kao yebena Norveška.
Zadnja izmjena: spizz, dana/u 13 okt 2011, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 13 okt 2011, 21:34

Edin TM87 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Pa cujes li ti sebe molim te? Bjelorusi su nam izdominirali jer je falilo po tima (citaj Pjanic), a vamo kaze nije bitno ko igra, nego kako, a kako cemo igrat bez Spahica i Rahimica npr nego lose :lol: :lol: :lol: :lol:
Htio je reći i upravu je: Pogledaj Bjeloruse, a pogledaj nas u Zenici! Čija imena su bolje igrala?
Kakva imena molim te, mi imamo 3 vrhunska igraca, Spahic, Dzeko i Pjanic, ostalo je prosjek sto govore i njihovi klubovi, citav tim bez njih trojica igra u slicnim klubovima k'o Bjelorusi.

Pazi, dohvaca se Kipra :lol: :lol: Ma jok, ako SAD u kosarci izgubi tekmu, to je **** ekipa, mi bi ih dobili bez Teletovica :lol: :lol: :lol:
Pa pola ekipa koje ce igrati na Ep su prosjecne, ma majku mu zar je biti prosjecan sramota.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 13 okt 2011, 21:35

pravo stanje stvari će se znati dan dva uoči tekme ,kad budemo znali jel Portugal kompletan imal povreda kod nas i sl.
Nije isto igrat protiv Portugala sa i bez Ronalda ili Nanija da ne govorim šta je Džeko za nas,i da ne nabrajam
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2011, 21:35

Goldy je napisao/la:
harishp je napisao/la:Pa San Marino imaju dobru taktiku ali ih nesto zayebaje.
Kakva taktika kad ti fale kljucni igraci.
kakvi god igraci budu bolji su od kiparskih koji su odigrali nerijeseno u portugalu....ili ti mozda mislis da je kipar bolji od bih rezervista?
Nije ni Albanija pa nam bod uzese.
Fino je biti optimista.
Ali jednostavno mi nismo ista ekipa bez jednog standardnog a kamoli njih vise.
Sitni faulovi ofirna dva tri zuta strogo oniam koji vec imaju zuti,koji nepostojeci faul na rubu sesnaesterca. eventualno penal i prica zavrsena.
i mene interesuje za Pepea a valjda je Carvalho baniran.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 okt 2011, 21:36

vendeta87 je napisao/la: Pa pola ekipa koje ce igrati na Ep su prosjecne, ma majku mu zar je biti prosjecan sramota.
Nije yebemu, al' ne mozemo proc' Portugal i sudije sa rezervama u Lisabonu! :cry:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 13 okt 2011, 21:36

DŽEKO: NISMO IMALI SREĆE

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler, napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, nije zadovoljan žrijebom, no smatra da su on i njegovi saigrači u ovim kvalifikacijama pokazali da mogu i najboljim momčadima zadati glavobolju.
Strijelac gola u Parizu i najbolji bh. fudbaler, Edin Džeko, nije zadovoljan današnjim žrijebanjem.

"Nismo bili miljenici sreće, no imamo priliku da se revanširamo Portugalcima za poraz u baražu za Svjetsko prvenstvo", rekao je Džeko za službene stranice Evropske fudbalske federacije.

"Bilo koja momčad u čijim redovima igra Ronaldo je favorit, ali u ovim kvalifikacijama smo pokazali da i najboljima možemo zadati glavobolju. Nismo imali sreće protiv Francuske, no možda je Portugal naša ulaznica za Evropsko prvenstvo", dodao je bh. Dijamant

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 21:38

Edin TM87 je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: citam i ne vjerujem, albanija je razbila portugal u dvije tekme prije 2 godine, pa su nas yebali u barazu bez ronalda, kakav ba kipar sta ti je

dobra opaska...samo pogresan zakljucak....ispravan zakljucak je da forma varira...sve zavisi od dana kakav ti se potrefi...a ovi losi rezultati portugala govore da se itekako moze s njima igrati..prosli put su nas dobili ali imali su i tonu srece..sve one zicere precke i stative koje smo fulali ne treba zaboraviti...naravno niko ne moze reci bih sigurno prolazi, ali ni obrnuto...realno sve je moguce...oni su na papiru malo jaci , ali bih je u boljoj formi i igra dopadljiviji fudbal u zadnje vrijeme

i osim toga mi igramo dva puta kao domacini-jeste li culi danas nasrijevu izjavu kako je imao osjecaj da se igra u Bosni radi navijanja?

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 13 okt 2011, 21:40

Edin TM87 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la: Pa pola ekipa koje ce igrati na Ep su prosjecne, ma majku mu zar je biti prosjecan sramota.
Nije yebemu, al' ne mozemo proc' Portugal i sudije sa rezervama u Lisabonu! :cry:
Nema veze hocemo li ili necemo proci, vazno je da se odigra momacki pa kako bude. A Pape bi treba pozvati 25 igraca tako da moze preduprjediti eventualne izostanke zbog kartona.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 13 okt 2011, 21:40

harishp je napisao/la: i mene interesuje za Pepea a valjda je Carvalho baniran.
nezz za pepe-a ali ovdje u komentarima ljudi spominju da bi se trebao vratiti

a što se tiče karvalja ...
"And, on Friday, Gilberto Madail, president of the Portuguese Football Federation, only added further problems by saying that Carvalho’s ban could be reduced."

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 okt 2011, 21:40

Kad smo vec kod toga da nam igraci igraju u malim timovima sjetite se samo kako je bek Frajburga izdominirao beka Mancestera u utorak
Thomas Müller - Fußballgott

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 21:41

deni_23 je napisao/la:DŽEKO: NISMO IMALI SREĆE

ma ovo džeko udara ćirinu pilu naopako! svaka čast, dobro igra a zna i preko stampe psihološko propagandno da djeluje, ne bi li nas Portugal shvatio neozbiljno kao Kipar :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

High

Post Postao/la High » 13 okt 2011, 21:41

@ Goldy

Manje-više sam upoznat sa rezultatima utakmica iz grupe u kojoj je bio Portugal.Jesu kiksali par utakmica,igrali loše,nazovi to kako hoćeš,al' ne znam zašto porediš neke stvari.Selekcija Kipra ih je iznenadila,uredu.Portugal je na samom startu kvalifikacija očajno igrao što potvrđuje i ta famozna utakmica sa Kiprom.Ni ja sam ne znam dva igrača iz te reprezentacije,kad' uporedimo to sa Portugalcima onda to jest' iznenađenje,Bože moj.Tad' su bili na početku utakmica grupne faze i sigurno da Portugalu nije bio imperativ pobjeda kao što je sad' protiv nas u baražu.Dali su četiri komada,taj isti tim će igrati protiv nas,misliš da ćemo primiti manje golova ? Oni tada nisu bas imali kvalitetan pristup,misliš da će sad' protiv nas dozvoliti kiks ? Njima je ovo biti ili ne biti,sumnjam da će ovo prepustiti slučaju.Nisu bajno igrali protiv Danske,ali imaju igrače koji mogu uraditi dosta toga kad' im treba.
Zadnja izmjena: High, dana/u 13 okt 2011, 21:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 13 okt 2011, 21:41

ha,sta drugo rec nego da portugal nije imao srece 8-) ....odbilo im se od glavu sto nisu klepili makar bod onim nesretnim dancima i sad ce fulat jedno veliko takmicenje 8-) ;) ....tako to biva u sportu....kazna za profulan zicer je neminovnost....veliki sam fan Uniteda i bit ce mi tesko sto jedan gigant poput Nanija nece vidjet ovo EP al zivot ide dalje....NIKAD LABAVO...VOLIM TE BOSNO :twisted: :twisted:
Zadnja izmjena: slani grad, dana/u 13 okt 2011, 21:43, ukupno mijenjano 2 puta.
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 13 okt 2011, 21:42

Znam da smo svi veoma potišteni nakon sramotnog prolaza Francuske, ali glavu gore i prije meča na Stade de Franceu smo govorili da imamo popravni (baraž) što je opet veliki uspjeh za malu državu sa Balkana .

Naš protivnik Portugal je stari poznanik još od prošlog ciklusa kvalifikacija i ispadanja u baražu za WC i onog historijskog uspjeha pod vodstvom starog lisca Ćire. Sada smo mnogo jači i iskusniji, svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo našeg protivnika smo već analizirali i uglavnom nam predstoje epski dueli u ovom dvomeču.

Portugal pod vodstvom izbornika Benta ipak se nije uspio plasirati na Euro direktno nakon debakla protiv direktnog konkurenta Danske koja je na tom susretu potpuno zasluženo došla do pobjede. Tokom tog susreta naš protivnik Portugal nije uspio stvoriti izglednu šansu za pogodak, te je ovaj rezultat suviše realan. Naravno ne trebamo podcijeniti protivnika jer suviše smo se puta opekli kada je riječ upravo o tome, igrači kao što su Ronaldo, Nani, Coentrao, Meireles, Carvalho, Almeida .. su velika imena u današnjem fudbalu i uz hrabru igru kao protiv Francuske nadam se i vjerujem u pozitivan rezultat iz ovih duela dvaju reprezentacija!
Livin' La Vida Loca ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 okt 2011, 21:44

Zamislite da smo mi reprezentacija koja u svojim redovima ima Ronalda,Coentroa,Pepea,Nania..pa mi bi se ufurali,nebi nam iko bio ravan :mrgreen:
Dobijes protivnika za baraz i onda vidis da njemu u prvoj postavi igra stopera kojekakav Panda iz Belgijske lige,a cak nije ni clan Anderlechta,Standarda,Genka ili Club Brugga,jedinih njihovih klubova koji izazivaju kakav-takav respekt u evropi,da su tu takodje nekakav 40-godisnji Rahimic koji igra u Cska Moskvi svaku 15-tu utakmicu,da je jedan od glavnih igraca covjek koji igra u Maccabi Tel Avivu :lol:
Pa mislim da bi svi ocekivali barem 5 komada u mrezi protivnika :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 13 okt 2011, 21:45

Ma nasi trebaju sve pokusati, a Portugalci su pod pritiskom oni su u ulozi favorita a mi nemamo sta izgubiti. Sad strucni stab treba dobro njihovu igru da skenira i da nadje njihove greske.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.