BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 okt 2011, 18:44

Treba Torlaka sa Spahom staviti. :)

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 13 okt 2011, 18:45

GAZI BOSNO, GAZI!!!
Idemo sada oderat cigane :D
Dragon Town

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 okt 2011, 18:45

Goldy je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Joj najgore ce mi biti ako ispadnemo,a kao treba da budemo ponosni,jer smo igrali dobro,nosili se ravnopravno,bili fer i korektni,nismo simulirali :evil:

Ja bi najradije da budemo najgori,da se valjamo po terenu,da simuliramo,da im ne vracamo loptu(nisu ni Francuzi nama) da ih udaramo,provociramo,igramo anti-fudbal ali da odemo na EP.

pa navijaj za Francusku, ko ti brani ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ok,ti uzivaj u nasem nogometu i prati ostale reprezentacije na TV-u u Poljskoj i Ukrajini.
Sto mi moramo biti dobri a jebu nas kako hoce ti "civilizovani evropljani!" :roll:
Mrzim patetiku tipa "mi ovako nebi voljeli da se plasiramo",et ja nisam tako fin nazalost kao ostali,ja bi ipak volio da i mi odemo na prvenstvo pa i sa poklonjenim penalom,manite se moralisanja.
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 13 okt 2011, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 13 okt 2011, 18:45

crvenocrni je napisao/la:Taman kad hocu malo sebe dignut nekim pozitivnim stvarima, pogledam ove moguce sastave koje iznosite i dodje mi da placem kad vidim odbranu. Mislim ne zato sto ja to nebi tako nego sto je to realnost :oops: Mislim Jahic, Mravac pa i Lulic ili Salihovic kojima to nije prirodna pozicija i koji su vec pokazalo da im to ne lezi kako u repki tako Lula i u klubu. Preslabo to izgleda uz duzno postovanje i Mravcu i Jahicu pa i ovoj dvojici koji god bude od njih na lijevom beku, jednostavno preslabo...
yebiga, tako nam je kako nam je!ja pomalo dolazim sebi, od silnog razocarenja danas, pa majka mu stara, ako je mala slovenija izbacila onoliku rusiju, pa zasto onda malo veca bosna ne bi izbacila portugal, a ako i ne izbacimo, hajmo casno 'poginuti'..
Volim te Bosno!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 13 okt 2011, 18:48

D€LUX je napisao/la:-------------------Begovic------------------

--Berberovic---Nadarevic--Spahic--Lulic
(vranjes) (Jahic,Torlak)

-----Rahimic---Medunjanin -------------

Pjanic-------Misimovic----Salihovic----

------------- DZEKO -----------------------

Ne navijam za Sarajevo , sto vise mrzim Sarajevo , al bolje Torlak nego Mravac. A i djeluje mi jak i krupan , jos sigurno da bi dao maksimum da se dokaze. I mislim ako bi torlaka stavio mogao bi Jahic na desnog beka...

Lulic jeste jak u veznom al mislim da je Salihovic bio medju boljim protiv portugala prosli put i mogao bi sigurno dosta dobro odraditi.

vase misljenje?
Ma trebaju Semira Kerlu zovnuti maksuz da cuva Ronalda,taj kad se nafura,ronaldo moze proci jedino u kolicima po atletskoj stazi
Bez sale momak je extra stoper,Željo bez njega nije bio isti u odbrani,a i iz kornera je strasno opasan

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 13 okt 2011, 18:49

xavi26 je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Taman kad hocu malo sebe dignut nekim pozitivnim stvarima, pogledam ove moguce sastave koje iznosite i dodje mi da placem kad vidim odbranu. Mislim ne zato sto ja to nebi tako nego sto je to realnost :oops: Mislim Jahic, Mravac pa i Lulic ili Salihovic kojima to nije prirodna pozicija i koji su vec pokazalo da im to ne lezi kako u repki tako Lula i u klubu. Preslabo to izgleda uz duzno postovanje i Mravcu i Jahicu pa i ovoj dvojici koji god bude od njih na lijevom beku, jednostavno preslabo...
yebiga, tako nam je kako nam je!ja pomalo dolazim sebi, od silnog razocarenja danas, pa majka mu stara, ako je mala slovenija izbacila onoliku rusiju, pa zasto onda malo veca bosna ne bi izbacila portugal, a ako i ne izbacimo, hajmo casno 'poginuti'..
Ma jasta cemo. Bice to valjda bolje kako se bude blizila prva tekma mada nemogu rec da se nadam prolazu i sa takvim pristupom bit ce mi lakse ako izgubimo al' u svakom slucaju podrska nece izostat ;)

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 13 okt 2011, 18:49

calcio je napisao/la:
levat je napisao/la:**** vas Messi. Treba vikati, Džeko, Džeko.
Normalna stvar ali kad Cristina dobije loptu onda Meeeeeessiiiiii :D
Laik! ;)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 okt 2011, 18:49

calcio je napisao/la:
ja cu prije pjevati "JEEERKO LEKO!!! klap klap klapklapklap JEEEERKO LEKO!!!"

Uhhh kako ga je samo slomio... Divota.

slika

slika
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 13 okt 2011, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 13 okt 2011, 18:50

Dajte optimizma nemamo šta izgubit dobro odradit u Zenici,sve znamo ,igrali s njima,naši pametno i hrabro sreća nas možda PRVI PUT prati.iskušenje ;) ajmo glave gore,Portugal ništa ekstra nije pokazao s Dancima ih pojeli ,polako ljudi.
Imamo mi jake momke,samo to jbg.suđenje.I ima mjesec dana do utakmice sve se to posloži Salihović se možda vrati jaki smo mi ko Nato ;)

Osim i Pape će to posložit ;) idemo pametno i spartanski ko ih šljivi manikene umišljene ;) ,joj i taj portugal ništa bolji od France! Samo nek pokažu se kao protiv francuske motiva ima.

Uz Božiju pomoć uh danas 13 pamtim! ;)
Zadnja izmjena: bambina, dana/u 13 okt 2011, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 18:50

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma niti jedan tim nije aman zaman. Pa evo real jedva sa dinamom ;) bezbroj takvih primjera
Na papiru su jaci, dobrom organizacijom u odbrani i dobra taktika mogu nam donijeti euro!
Primjer nas i bjelorusa. Nemaju niti jedno poznato ime a namucili su nas 3x vise nego francuzi u parizu :!:
sjajni primjeri, ali cesto puta je dzaba je govorit druze..neki ljudi imaju barijeru u glavi...jer on ne konta ...on razmislja emocijama....on kad cuje ime Portugal to je gotovo.....a da je tako lako prognozirat pobjednika ne bi toliko kladionice prosperirale...eto ko god vjeruje da nema sanse da BIH prodje nek skupi para sta ima i nek odigra na Portugal..ako to ne uradi onda nek zna da kuka i jadikuje samo iz navike,a ne sto je uvjeren da je zaista tako :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dosta je vise i ovih jadikovki kako nam je povredjen ovaj ili onaj igrac ili koliko zutih kartona imamo...steta prava sto mi nemamo igraca kao Kipar, jer Kipar je odigrao 4:4 sa Portugalom u Portugalu!
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 okt 2011, 18:52

Pirke je napisao/la:
calcio je napisao/la:
ja cu prije pjevati "JEEERKO LEKO!!! klap klap klapklapklap JEEEERKO LEKO!!!"

Uhhh kako ga je samo slomio... Divota.

slika

slika

A mozemo i pjevati Braaaaaccco, Haaaaasaaaane :D

[youtube][/youtube]

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 13 okt 2011, 18:52

Dylan Dog je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Joj najgore ce mi biti ako ispadnemo,a kao treba da budemo ponosni,jer smo igrali dobro,nosili se ravnopravno,bili fer i korektni,nismo simulirali :evil:

Ja bi najradije da budemo najgori,da se valjamo po terenu,da simuliramo,da im ne vracamo loptu(nisu ni Francuzi nama) da ih udaramo,provociramo,igramo anti-fudbal ali da odemo na EP.

pa navijaj za Francusku, ko ti brani ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ok,ti uzivaj u nasem nogometu i prati ostale reprezentacije na TV-u u Poljskoj i Ukrajini.
Sto mi moramo biti dobri a jebu nas kako hoce ti "civilizovani evropljani!" :roll:
Mrzim patetiku tipa "mi ovako nebi voljeli da se plasiramo",et ja nisam tako fin nazalost kao ostali,ja bi ipak volio da i mi odemo na prvenstvo pa i sa poklonjenim penalom,manite se moralisanja.
slažem se dylan dože :)

PS: čuvat' go kod nas ,a tamo ful snage :) jer go u gostima je najvažniji
slika

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 13 okt 2011, 18:53

Pusti Ronalda, Nanija i ostale, šta ćemo s Pepeom? Ako se dobro sjećam on je glavni "krivac" što Bih nije dobila Portugala na BP.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 okt 2011, 18:53

VanBasten je napisao/la:I Murinjo napada Bosance?

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... da-Bosance" onclick="window.open(this.href);return false;

tamam, i tebe da naguzimo :mrgreen:
Volio bih Mourinha. :mrgreen: Samo zato da ,u slučaju da prodje, Pape postane bolje cijenjen, kako ovde (u BiH), tako i u trenerskim krugovima. :mrgreen:

Što se same tekme tiče: Očigledno je da možemo držati visok (previsok) ritam nekih 60 minuta, očekujem da se to namjeri na nekih 70 nakon koje komotno možemo napraviti 3 izmjene i držati takav ili približan ritam narednih 20 minuta.

Ne postoji ekipa koja bez lopte može zabiti gol. To su nam neki dan i Francuzi potvrdili. Dok je lopta u našim nogama fakat se nemamo čega bojati, a mi i igramo tako da držimo loptu u nogama, uživamo i kad je izgubimo onda po dvojca napadamo protivničkog igrača. Momci bi takav ritam u Parizu izdržali i duže, al' ko god je igr'o lopte na oranicama zna koliko snage trebaš (BiH-Lux), tako je i ovim našim ponestalo snage nakon 60-te minute.

Pričati o nekim teorijama zavjere (protiv nas) je smiješno, iako sam i sam mišljenja da je ovo dirigovan žrijeb (pa ne zbog nas ili Portugala).

Što se tiče igrača, mislim da smo sinoć više ili manje sve rekli. Slažem se da na gol treba Begović. Njihovi napadači su kljakavi, al' relativno dobri u skok igri i igri na malom prostoru- tu Asmir dominira.

Po drugoj strani, sve pozicije na terenu su relativne. Primjera radi imamo Alvesa koji je više krilni napadač nego bek, čovjek stalno visi kod protivničke korner zastavice. Al' ako se odlučimo za takvog jednog igrača na beku, onda drugu bekovsku poziciju treba zatvoriti igračem koji je defanzivniji.

Što se napada tiče, u vezi sasvim dobro funkcioniraju Pjanić-Misimović. Mire ogromno pretrči, igra i srcem i znanjem, a Misimović mu ogromno pomaže u tom kreiranju lijepih i dopadljivih napada. Džeko je target man, stijena u napadu, gdje Portugalci i imaju riješenja u vidu visokih štopera, al' na krilima i ne toliko, pa se i možemo nadati da će iz jednog od pet nabačaka Džeko dati gol. Po drugoj strani Džeko je dominantiji i od Pepe-a i od Rolanda po zemlji (hoću reći da zna igrati i drugačijeg napadača, onog atraktivnog), tu je jedino Carhvalho dobar (u čitanju), al' sam mišljenja da ovo nije stari Carvalho i da nas ne treba puno brinuti, jer je Džeko jači i čvršći igrač od njega. Već sam rek'o da su im bokovi ofanzivni, gdje je naša prilika.

Eto jedan krakti osvrt i mišljenje moje malenkosti zašto ne treba skinuti gaće protiv takvih ekipa.
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 13 okt 2011, 18:54, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 13 okt 2011, 18:53

joj kad salihovic dobije crveni pa pola kvalifikacija za sp 2014 propusti :lol: :mrgreen:

vjerovatno najveci motiv ce imati upravo on 8-)
ser del barça es el millor que hi ha !

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 okt 2011, 18:55

SarajlijaTM je napisao/la: Ma trebaju Semira Kerlu zovnuti maksuz da cuva Ronalda,taj kad se nafura,ronaldo moze proci jedino u kolicima po atletskoj stazi
Bez sale momak je extra stoper,Željo bez njega nije bio isti u odbrani,a i iz kornera je strasno opasan
naravno da si pokusao da nas nasmijes s ovim postom, ja se barem nadam da je tako :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 13 okt 2011, 18:57

ibrakadabra je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:I Murinjo napada Bosance?

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... da-Bosance" onclick="window.open(this.href);return false;

tamam, i tebe da naguzimo :mrgreen:
ko ga j... imamo i mi ivicu osima za savjetnika :D

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 13 okt 2011, 18:58

Goldy je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:ma niti jedan tim nije aman zaman. Pa evo real jedva sa dinamom ;) bezbroj takvih primjera
Na papiru su jaci, dobrom organizacijom u odbrani i dobra taktika mogu nam donijeti euro!
Primjer nas i bjelorusa. Nemaju niti jedno poznato ime a namucili su nas 3x vise nego francuzi u parizu :!:
sjajni primjeri, ali cesto puta je dzaba je govorit druze..neki ljudi imaju barijeru u glavi...jer on ne konta ...on razmislja emocijama....on kad cuje ime Portugal to je gotovo.....a da je tako lako prognozirat pobjednika ne bi toliko kladionice prosperirale...eto ko god vjeruje da nema sanse da BIH prodje nek skupi para sta ima i nek odigra na Portugal..ako to ne uradi onda nek zna da kuka i jadikuje samo iz navike,a ne sto je uvjeren da je zaista tako :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dosta je vise i ovih jadikovki kako nam je povredjen ovaj ili onaj igrac ili koliko zutih kartona imamo...steta prava sto mi nemamo igraca kao Kipar, jer Kipar je odigrao 4:4 sa Portugalom u Portugalu!

Upravo tako! Sad citam izjavu onoga pacenika iz Hoff..a u pm,pa lik zvuci ko da mu je sve pomrlo,hebo ga Ronaldo u glavu kukavicku.

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 13 okt 2011, 18:59

Ma ovo neki Poljski šibicar kakv fudbaler. Vidim mu na glavi.

[youtube][/youtube]
HZ87

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 okt 2011, 19:00

Skandirati MESSI MESSI je vece ponizenje za nase igrace nego za Ronalda.
Imamo mi SVOJE igrace da skandiramo!

Bez uvrede ali ja bi se stidio da u ovako vaznoj utakmici skandiram ime bilo kojeg igraca koji ne nosi dres nase reprezentacije.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.