BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Neka sve ode u **
Nikad nismo imali srece za ove zrijebove
Nikad nismo imali srece za ove zrijebove
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.
Ja stvarno neznam cemu toliki strah. Pa nek su bolji, oni to trebaju dokazati u 180 minuta na terenu. A nsi momci samo hrabro trebaju odigrati, a vidjecemo i oko sudjenja, realno bi bilo da na jedno od dvije vtekme sudi onaj madzar Kasai ostavio je jako dobar utisak na mene u prvom mecu protiv Bjelorusa.
u fudbalu je bitno jedno, a to su dvije stvari: rad, red i disciplina
safet je visestruko bolji od cire, tako da pod safetovom palicom imamo i disciplinu, i red, a bogumi i rad.
meni je bitno jedno, a to su dvije stvari
: portugal vise ne vodi fergusonov segrt koji nas je izanalizir´o k´o niko, i
portugalici nikada, ama bas nikada nece biti motivisani kao nasi igraci.
vjerujem da ce prvi golman gristi stative, a da ce igraci preorati bilino. susic ako nije bolji, sigurno nije gori motivator od svire blazevica. to nam je i dokazao kako protiv bijelih rzusa, tako i u ove dvije zadnje tekme.
u zenici su nasi, sigurno, jer nasa ekipa igra najbolje kada se najmanje ocekuje.
bitna je jedna stvar: safete, salihovic ne smije igrati ni na beku, a ni na krilu. salihovic mora igrati u sredini
mona, pazi dobro sta salihovica cini nasim najboljim igracem! svi znamo da je dobar suter, dobar tehnicar, podjednako dobar u odbrani i napadu, ali jednnu stvar niko ne navodi, a ona je najbitnija: salihovic je nas jedini veznjak koji zna diktirati tempo. protiv portugala je najbitnije nedozvoliti da portugal nametne svoj tempo preko brzih krila, a to se radi tako sto ce nas vezni red razbiti njihovu sredinu. krila su bezopasna ako nemaju podrsku sredine, a najgore za njih bi bilo da njihova sredina prespava prvu utakmicu.
u tom slucaju krila su zalijepljena za aut-liniju i dovoljni defanzivno jaki bekovi pa da ih ucinimo nevidljivim.
sad, svi znamo da je jahic pruzao yebeno dobre partije upravo na poziciji lijevog beka i na toj poziciji mora igrati.
rahimic je svakako istureni stoper koji je, ruku na srce, visestruko kvalitetniji od pandze.
desni bek ce biti vranjes za kojeg znamo da je ´provjerena roba´. dakle, svi novi igraci, tj. oni koji moraju
biti naknadno pozvani su ustvari stari, dobri, provjereni igraci koji su vazda igrali dobro, u koje se mozemo pouzdati.
--------------------begovic------------------
vranjes-----rahimic----spahic-------jahic
----------medunjanin----salihovic---------
pjanic------------misimovic------------lulic
-----------------------dzeko------------------
jbg, jedino nemamo pravu zamjenu za desnog beka dok smo na ostalim pozicijama jednako dobri ili bolji.
ova sredina terena ce izdominirati portugalsku dok ce nas napad, prvenstveno lula i pjana, yebati portuhalske bekove koji se ne mogu nadati nikakvoj pomoci ronalda i nanija jer su gola qrcina u defanzivi.

safet je visestruko bolji od cire, tako da pod safetovom palicom imamo i disciplinu, i red, a bogumi i rad.
meni je bitno jedno, a to su dvije stvari

vjerujem da ce prvi golman gristi stative, a da ce igraci preorati bilino. susic ako nije bolji, sigurno nije gori motivator od svire blazevica. to nam je i dokazao kako protiv bijelih rzusa, tako i u ove dvije zadnje tekme.
u zenici su nasi, sigurno, jer nasa ekipa igra najbolje kada se najmanje ocekuje.
bitna je jedna stvar: safete, salihovic ne smije igrati ni na beku, a ni na krilu. salihovic mora igrati u sredini

mona, pazi dobro sta salihovica cini nasim najboljim igracem! svi znamo da je dobar suter, dobar tehnicar, podjednako dobar u odbrani i napadu, ali jednnu stvar niko ne navodi, a ona je najbitnija: salihovic je nas jedini veznjak koji zna diktirati tempo. protiv portugala je najbitnije nedozvoliti da portugal nametne svoj tempo preko brzih krila, a to se radi tako sto ce nas vezni red razbiti njihovu sredinu. krila su bezopasna ako nemaju podrsku sredine, a najgore za njih bi bilo da njihova sredina prespava prvu utakmicu.
u tom slucaju krila su zalijepljena za aut-liniju i dovoljni defanzivno jaki bekovi pa da ih ucinimo nevidljivim.
sad, svi znamo da je jahic pruzao yebeno dobre partije upravo na poziciji lijevog beka i na toj poziciji mora igrati.
rahimic je svakako istureni stoper koji je, ruku na srce, visestruko kvalitetniji od pandze.
desni bek ce biti vranjes za kojeg znamo da je ´provjerena roba´. dakle, svi novi igraci, tj. oni koji moraju

--------------------begovic------------------
jbg, jedino nemamo pravu zamjenu za desnog beka dok smo na ostalim pozicijama jednako dobri ili bolji.
ova sredina terena ce izdominirati portugalsku dok ce nas napad, prvenstveno lula i pjana, yebati portuhalske bekove koji se ne mogu nadati nikakvoj pomoci ronalda i nanija jer su gola qrcina u defanzivi.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Primate se na prepadanja Almeide
http://sportsport.ba/ino_fudbal/moraju- ... nija/66103" onclick="window.open(this.href);return false;
Almeida nas prepada smiješnim pricama, a zapravo iz njih izbija strah jer znaju da su izvukli najtežeg moguceg NEnosioca...oni se ustvari plaše Džeke, Pjanića, Misketa, Vede, Medunjanina, Lulića pa sad se služe psihologijom i obrcu pricu na Ronalda i Nanija a mi se ko bosanske ovce primamo na te price.
Serite sad ,imate mjesec dana da ih velicate i uzdižete u nebesa - e onda cemo vidjeti u dvije utakmice cija majka crnu vunu prede
....dosta smo se sami podcijenjivali i spuštali.
Zaboravili ste šta je Pape izjavio odmah nakon utakmice u Parizu, a i Osim danas nakon izvlacenja.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/moraju- ... nija/66103" onclick="window.open(this.href);return false;
Almeida nas prepada smiješnim pricama, a zapravo iz njih izbija strah jer znaju da su izvukli najtežeg moguceg NEnosioca...oni se ustvari plaše Džeke, Pjanića, Misketa, Vede, Medunjanina, Lulića pa sad se služe psihologijom i obrcu pricu na Ronalda i Nanija a mi se ko bosanske ovce primamo na te price.
Serite sad ,imate mjesec dana da ih velicate i uzdižete u nebesa - e onda cemo vidjeti u dvije utakmice cija majka crnu vunu prede

Zaboravili ste šta je Pape izjavio odmah nakon utakmice u Parizu, a i Osim danas nakon izvlacenja.
Pa evo sad ste mogli vidjeti na Eurosportu da su ih Danci razbili.Trebali su 5 komada primiti
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- Principatus
- Kontakt:
Ma malo se salim, nemojte mi zamjeriti.harishp je napisao/la: Nice try bro
Ma prolaze Portugalci taman se zagrijavali u Celjigovicima.
Znam kakva je situacija, ali znam da se kod nas rado pretjeruje i ne zna se za granice.
Tako i sada. Ja razmisljam tako, da treba sve uraditi (strucni stab i igraci, pa i navijaci), dati ponovo sve od sebe, a pustiti ovo kukanje i plac. Ili se na drugu stranu ispisati iz UEFA/FIFA, jer to bi bilo doslijedno. A posto necemo, onda valja sve moguce uciniti, svaki trun iskoristiti protiv Portugala. A onda sta bude, bude.
Ovo je jedna od mogucih opcija.secer je napisao/la: --------------------begovic------------------
Iako smo osakaceni za jednu utakmicu, imamo jos mogucnosti, vise nego sto mnogi misle.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 13 okt 2011, 17:43, ukupno mijenjano 3 puta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Probisvjet
- Kontakt:
Kakvo ba Kosevo! Dobro znas kakva je atmosfera na Kosevu. Da damo svakome po megafon ko damu je, bio sam!sarajlija89 je napisao/la:Nakon svih nepravdi i pehova, cemu se nadati ???
Nicemu, naravno. Pokazalo se to i današnjim ždrijebom, kada smo dobili najtežeg protivnika.
Dobri smo, ali to nije dovoljno. Kad si mali svi te jbu i tako je to u zivotu. Portugal je velesila, imaju strašnu reprezentaciju i veliki su favoriti. Nije nemoguće da iznenadimo, jer i mi posjedujemo kvalitet, ali jbg... UEFA će učiniti sve da najskuplji fudbaler svih vremena igra i na EP. Pored fudbalskih kvaliteta, Ronaldo je i marketinški privlačan, tako da....šta će mala Bosna ???
Nisu ovo nikakve teorije zavjere, ovo je relanost, valjda smo do sada naučili.
Posao Uefe i Portugala je olakšan i činjenicom da skoro cijela ekipa ima karton i da strahujemo za taj drugi meč. Znači, daj 3-4 kartona glavnim igračima i pred revanš u Portugalu uradio si pola posla, čak i da izvučemo dobar rezultat u prvoj tekmi.
Jbg, nakon onoga u Parizu ja ne mogu biti optimista nikako.
I da, meč se treba na Koševu igrati. Napuniti stadion i sve to. Čak će i bolja atmosfera biti. Ipak 40 000 na odnosu 15 000 je drastična razlika. Mada, koliko znam fale i stolice sa naslonjačima na Koševu, što ne zadovoljava UEFA standarde, tako da je, Zenica, ipak, izvjesna...
Druga stvar Francuzi su imali U Parizu Fracuza ko na dva Koseva, pa?
Zenica i Bilino Polje je dom reprezentacije i to je jasno ko dan. Dobor je rekao Miske "Ne mozemo ovako" to je bilo upuceno za stadion na kojem igraju!
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 13 okt 2011, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- sarajlija89
- Kontakt:
@Špic
Pitamo se onoliko koliko nam dozvole, ali nije više ni bitno to. Portugal je u svakom slučaju favorit. Ljudi imaju reprezentaciju i ekipu, koja je među najjačim u Evropi, bez obzira što direktno nisu otišli. Čak i volim njihov način igre i simpatišem ih na velikim takmičenjima. Mahom, sve sjajni fudbaleri...favoriti su kako god okreneš.
Strašna ekipa, realno.
Isto tako, naša reprezentacija posjeduje veliki kvalitet. Pokazali smo to. Trebaju se neke stvari poklopiti da to pokažemo i ostvarimo do kraja, pa čak i da nadmašimo sami sebe, jer morat ćemo dati i više nego što objektivno možemo da bi prošli "Evropske Brazilce".
U Parizu smo fizički pali i to nas je koštalo.
To je glavni razlog...a sad nam se baš sve mora poklopit pa da napravimo senzaciju. Sad svako sebi može postaviti pitanje, koliko je to relano, obzirom na sve probleme i pehove koji nas prate ??? Možda u nekim "normalnijim" okolnostima...
Našim momcima sve najbolje, niko od nas ne želi biti pesimista i predati se odmah. Treba vjerovati, borit ćemo se, pa šta bude, ali ja sam iz nekog drugog razloga pesimista...kako ono kažu " I Bog je od nas digao ruke" - sve više vjerujem....12 minuta nas je dijelio od EP
a sad povrede, kartoni...pa i današnji ždrijeb
Nemamo sreće.
Pitamo se onoliko koliko nam dozvole, ali nije više ni bitno to. Portugal je u svakom slučaju favorit. Ljudi imaju reprezentaciju i ekipu, koja je među najjačim u Evropi, bez obzira što direktno nisu otišli. Čak i volim njihov način igre i simpatišem ih na velikim takmičenjima. Mahom, sve sjajni fudbaleri...favoriti su kako god okreneš.
Strašna ekipa, realno.
Isto tako, naša reprezentacija posjeduje veliki kvalitet. Pokazali smo to. Trebaju se neke stvari poklopiti da to pokažemo i ostvarimo do kraja, pa čak i da nadmašimo sami sebe, jer morat ćemo dati i više nego što objektivno možemo da bi prošli "Evropske Brazilce".
U Parizu smo fizički pali i to nas je koštalo.

Našim momcima sve najbolje, niko od nas ne želi biti pesimista i predati se odmah. Treba vjerovati, borit ćemo se, pa šta bude, ali ja sam iz nekog drugog razloga pesimista...kako ono kažu " I Bog je od nas digao ruke" - sve više vjerujem....12 minuta nas je dijelio od EP

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Mislim kako Lulić može kvalitetno odigrati po desnoj strani, Salihović neka ide na lijevog beka.
----------------------Begović--------------------
Lulić---------Panža--------Spahić----Salihović
--------------Rahimić-----Zahirović------------
-----Pjanić---------Misimović------Medo------
------------------------Džeko---------------------
Ne znam šta vi mislite, ali po meni je ovo možda i najbolji sastav koji može izaći na teren.
Ne znam šta vi mislite, ali po meni je ovo možda i najbolji sastav koji može izaći na teren.

- ibrakadabra
- Kontakt:
Evo nama opet istoriskog meča
- Cincinnatus
- Kontakt:
Mi smo imali tu jednu pravu sansu, doslo i proslo.
Mozda u jednoj utakmici protiv Portugala bi i imali nekakvu sansu, ovako, tesko.
Mozda u jednoj utakmici protiv Portugala bi i imali nekakvu sansu, ovako, tesko.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
Treba vjerovati da ce nasi igraci zadrzati dobru formu, ili cak, poboljsati je.
Nadamo se na najboljem !
Nadamo se na najboljem !
Slazemo se svi da su oni favoriti i na njima je pritisak i oni to moraju dokazati, pa nek izvole. A nasi igraci mogu biti rasterecni pa kako god bude!
sale su ti odlicne i veoma inteligentne! bas si me pravo razgalio nekoliko puta putaPrincipatus je napisao/la:
Ma malo se salim, nemojte mi zamjeriti.

http://www.goalsarena.org/video/euro-20 ... -h_en.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
- ibrakadabra
- Kontakt:
Pandža ima dva zutaOTNYS_YNWA je napisao/la:Mislim kako Lulić može kvalitetno odigrati po desnoj strani, Salihović neka ide na lijevog beka.
Nevalja haj opet
Pandza nemoze dobio drugi zuti protiv francuskeOTNYS_YNWA je napisao/la:Mislim kako Lulić može kvalitetno odigrati po desnoj strani, Salihović neka ide na lijevog beka.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Još sam pod dojmom baraža, tresem se od ljutnje, **** sve po spisku Platiniju i Thomsonu i osjećam se gore nego kad smo pušnuli u baraža prije 2 godine.
Zadnja izmjena: vOluMme, dana/u 13 okt 2011, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ma treba Pape Vranjesa staviti na poziciju desnog beka nek Naniju polomi noge i olaksa nam posao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.