Gledao sam Hrvatsku neki dan protiv Grčke i iskreno sam mišljenja da se i sa njima možemo 'rvat. Imaju solidnu ekipu, "fina" imena, al' ih muče dvije stvari: skok igra i nekonkretnost. Ne umiju akciju izvesti do kraja.
Nelogičan mi je potez Bilića što forsira Pletikosu, namjesto da da priliku Kelavi, meni je i Hajdukov Subašić bolji (meni lično najbolji Hrv. golman). Mislim da će im faliti Vedran (Ćorluka), a na desnoj strani nemaju bog zna kakvu alternativu. Imaju malog Vrsaljka, koji će po meni biti fenomenalan fudbaler, al' je još nezreo , njem je tek 19 godina. Na štoperima muku muče. Šimunić je prop'o i više ni čvrstine nema. Lovren je solidan, al' za moj ukus igra toplo/'ladno. O ostatku ekipe svi sve znamo (bar se nadam).
Što se Iraca tiče, mislim da su oni ono OK ekipa(

). Mogu svakog dobiti. Imaju većinu igrača standardnih u EPL, iako ne u bog zna kako jakim klubovima, al' opet su levela naših Bundesligaša. Njih je očigledno do sada jbala hemija u ekipi, jer su vazda imali solidnu ekipu i men' je uvijek bivalo čudno kad nema njih ili Škota na nekom turniru, jer znam kako jake repke imaju. Ova današnja Irska je nešto suprotno od Hrvata. Sa jakim skokom ( ona stijena Dunne

) i dobrim ,ubojitim napadačima. Napadači su po meni najbolji dio ekipe (Long, kog jako cijenim, onda Kean i Doyle). Keana znamo, Long je po meni netipičan irski napadač , više bih rek'o južnoamerikanac.
Portugalce bi mogli i dobiti (aj da pretpostavimo u fer tekmi). Ne djeluju mi samouvjereno, iako imaju odlične pojedince. Al' eto, ako bih već birao onda ne njih.Svi znamo Portugal, šta da se priča ? K'o što kaže Balašević
A što se tiče Čeha, njih bih najradije. Ekipa čija je najveća zvijezda igrač Bordoa ( polju, golmana ne brojim), druga velika je Rosicky, bolje reći pokojni Mozart.

Meni oni djeluju dosta tromo. Čak ni Cech ne djeluje k'o kad igra u Chelseau. Dosta slabija reprezentacija od nas i realno mogli bi osigurati baraž već u prvoj tekmi sa njima (uz onakav pristup k'o protiv Francuza).
Eto i ja da iznesem zvanični stav minutu prije 00:00, dana kad će se zvanično saznati naš protivnik u baražu.