Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 okt 2011, 22:32

Hehe, Bosco lave. :mrgreen: E vala kada nije Anzi uspio da ga dovede za silne pare, teško da će Wenger odriješiti kesu. :)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 12 okt 2011, 22:36

OTNYS_YNWA je napisao/la:Hehe, Bosco lave. :mrgreen: E vala kada nije Anzi uspio da ga dovede za silne pare, teško da će Wenger odriješiti kesu. :)
Pa dje si ti prijatelju, nema te 100 godina, mora da su te obaveze neke pritisle. Nisam ni ja čest u zadnje vrijeme, ali sam redovniji od tebe. :mrgreen: Dodji bolan cesce, ti si jedan od rijetkih skouzera čije postove volim čitat.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 22:55

@Bosco: Ne valja ti biti tako pesimističan , nije to zdravo. :roll:

I ne može se reći "Kad nije Anzhi kako će Arsenal", jedino obrnuto. ;)

PS:
Arsenal track Jose Rondon

Arsenal are reportedly tracking Malaga's Jose Rondon and plan an approach in the winter transfer window.

The Venezuelan netted 14 times in 30 La Liga appearances for Los Boquerones last year, and although he has failed to score thus far in this season, he has been attracting plenty of interest from various clubs across the continent.

According to Spanish publication AS, Arsenal are looking to replace the seemingly ineffectual Chamakh and monitoring Rondon, 22, and view the Venezuela international as a possible replacement.

The Moroccan forward has been linked to mega-rich Paris Saint-Germain, who, reports claim, are looking to make a bid for the Arsenal flop in January.

Chamakh has been rather unimpressive in his stint at Arsenal since his Bosman transfer to the North London club in 2010.

The 27-year-old started his Arsenal career in promising fashion, but after his impressive early season form for Arsenal, he has only scored once in 23 games, a statistic which has seen him spend most of his time at Arsenal on the bench.

Chamakh now serves purely as a backup option for Robin van Persie, the Gunners’ skipper, and could leave the club if the right offer is made.
Gledao sam ovog igrača, nije loš. Zvijezda u usponu. ;)
Fabianski may leave Arsenal
Aymen Abdennour on Arsenal hitlist

Aymen Abdennour is the latest name to have been linked with a transfer to Arsenal. The Tunisia and Toulouse defender is very highly rated in France.
Arsenal could make Gourcuff January offer
Ova zadnja mi se posebno svidja. ;)

Edit: Evo i izvor http://www.eyefootball.com/club/1/Arsenal/" onclick="window.open(this.href);return false; ; nisam sve kopir'o jer je preveliko, pa sam samo (čitajte: većinom ) naslove.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 12 okt 2011, 23:50

http://www.givemefootball.com/premier-league/?id=159345" onclick="window.open(this.href);return false;

da malo refresham, arsenal sa manchesterom se uključio u borbu za montoliva !

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 12 okt 2011, 23:58

@arnelinho..

Daj Boze da se hoce to desiti, da mi oborimo taj rekord. Stoper, CM, i dobar napadac.

Pun mi je qrac gledat kako nam playmakera igra Ramiz :S ne ide mi to u glavu al nikako.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 okt 2011, 00:16

Bosco je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Hehe, Bosco lave. :mrgreen: E vala kada nije Anzi uspio da ga dovede za silne pare, teško da će Wenger odriješiti kesu. :)
Pa dje si ti prijatelju, nema te 100 godina, mora da su te obaveze neke pritisle. Nisam ni ja čest u zadnje vrijeme, ali sam redovniji od tebe. :mrgreen: Dodji bolan cesce, ti si jedan od rijetkih skouzera čije postove volim čitat.
Ma nemam vremena, upravu si. Promjena posla je na mene djelovala tako da sam zapustio forum. I dalje sam tu, čitam sve i pratim, ali jednostavno ispao iz fazona i ne znam da li imam pravo da nešto komentarišem. Lakše je ovima koji su stalno tu. :)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 okt 2011, 11:03

Ne treba Arsenalu HULk, bar ne za 100 miliona, za tolike pare mogu se 3 extra dobra pojačanja dovest...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 okt 2011, 15:51

Arsenal iz ove krize moze izvuci neko kalibra Hulk ali ne samo on, jos jedan jak igrac i dva manje velika imena ali jaki igraci.
Citao sam kako ce Arsenal navodno tih 100 miliona pokusati smanjiti jer ce ponuditi i Chamakha.

Nadam se da ce se tako nesto desiti. To je ono sto sam vec govorio, Arsenal mora odrijesiti kesu i mora dovesti neko vece svjestsko ime. U proslom prelaznom roku se potrosilo preko 60 miliona a dovelo se svasta. Svega ima, i za kriticare i za pozitivce, svima puna usta ovih (panicno) dovedenih igraca.
Ja ipak mislim da je bolje dovesti manje igraca ali da su kvalitetniji. Ovo sto se dovelo nisu losi igraci ali nisu za borbu za sami vrh. Za tako nesto moras imati mnogo kvalitetnije igrace.

Arsenal nema mnogo velikih igraca (3-4 max.) a i ono sto ima je na izlaznim vratima i otici ce u slucaju da se ne dovedu POJACANJA a ne PRINOVE. Nije vise igrac od 10-15 miliona pojacanje za EPL, sad su to samo prinove.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 13 okt 2011, 18:05

@SamoZeljo:

Ja se slažem i uopće ne sporim da ovo nije pobjedniča ekipa i već par puta sam ovde govorio da se prvenstvno (tekuća sezona) može uzeti samo ako Chamberlain bukne (i to ne na način kako je već, nego da zabija na svakoj tekmi minimalno 1 gol, nekad i više), to je naravno ravno SF, al' ja se nadam. Ne znam kakav bih bio kad se ne bi' nad'o ? Jednostavno, uvijek sam vjerov'o dokle god postoji makar matematička mogućnost, pa čak i onda kad je bilo 3 kola prije kraja 9 bodova iza Uniteda- i tada sam se nad'o da ćemo uzeti 9 bodova ,a oni nijedan. :mrgreen:

Što se tiče konstatacije, već se slažem, al' bih dod'o da je ,iako se čini kao protpuno promašeni transVer rok, ovakav izbor igrača ipak donio nešto i dobro. A to dobro je iskustvo.

Prije ovih transfera jednostavno bilo je situacija kad više nisi znao koga dovesti. Trebaš zvijezde (imao si Fabregasa, RvP-a,Sagnu, Nasri i Vermaelen su se gradili), trebaš iskustvo, opet trebaš i dodatnu mladu snagu, koja može unijeti svježine, trebaš savremenika (ja izmislio riječ, neko ko je u najboljim igračkim godinama) da donese novi kvalitet itd...

Sad je to ipak prekinuto. Sada imaš kvantitet i imaš dovoljan broj iskusnih igrača, a pored toga solidnu zalihu mladih. Za one koji ne prate Arsenal nabrojaću iskusne : Sagna, Squillaci,Santos, Arteta, RvP, Arshavin, Rosicky, Benayoun, pa nije bitno koliko su kvalitetni, važno je da donose i prave mir medju "djecom", koja pojma nemaju šta će se desiti kroz sezonu, a oni donekle i mogu predvidjeti.

Što se tiče klinaca: Jenkinson, Frimpong,Coquelin, Miyaichi, Ozyakup i Alex Chamberlain.Oni su ti koji će donijeti novu dimenziju igre, unijeti malo dječijog duha, al' su po drugoj (i onoj relnoj, gruboj) strani oni ti koji ne mogu donijetit titulu.

I ovo trubim već duže vrijeme.

Konačno je sad Arsenal došao u situaciju gdje može (mora i treba) kupovati isključivo zvijezde (istina i nema ih previše u kadru), jednog ili dva igrača, ali zvijezde. Ja u dovodjenju Hulka ne vidim nikakvu nerealnu mogućnost. Arsenal je veliki klub, koji je spreman i mora da potroši i tu se završava priča. Koliko znam špekulacije oko dolaska Hazarda na Emirate još se nisu ugasile, naprotiv traju već duže vrijeme (isprekidano oko 2 godine, a u kontinuitetu već od augusta). Cahill je slobodan igrač, iako je za njega zainteresovana i Barcelona, al' pitanje je koliko ozbiljno, a u svakom drugom slučaju mislim da je Arsenal u prednosti (osim ako nije neki ekstremno samouvjeren tip, pa misli da može igrati u bilo kojoj postavi na svijetu).

I kad na kraju sagledaš, ovo ne bi bilo astronomsko rasipanje, nego nešto što klubovi redovno troše na pojačanja- neki više neki manje. Vjerovatno bi Chamack, Arshavin i Denilson otišli, time bi gubitak smanjili pod 100 mio. , a što se tiče plata novih igrača one bi mogle biti kompenzirane platama ove trojce i odlascima još nekih igrača (kojima se neće produžiti ugovor-tipa: Almunia,Squillaci).

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 okt 2011, 22:08

Koliko god da je Arsenal slab reci da ima 3-4 kvalitetna igraca je smijesno i pokazuje ustvari koliko je tvoje fudbalsko znanje...
Celik!3,2,2.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 14 okt 2011, 00:33

Arsenal možda ima finih imena al ta imena nikako da buknu. Nikako da pokažu ono zbog čega su dovedeni u Arsenal. Rosicky, nikad ništa, Arshavin, hmm, može on punoo bolje, Chamack malo, malo... Stvarno takvih igrača imamo hejbet. To se treba promjenut. Trebamo igrače koje nečemo čekat 2 godine da se pokažu, nego da to urade odmah ( 2-3 mjeseca poslije max. ) al et...opet, in boss we trust ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 okt 2011, 13:10

AllGunsBlazing je napisao/la:Koliko god da je Arsenal slab reci da ima 3-4 kvalitetna igraca je smijesno i pokazuje ustvari koliko je tvoje fudbalsko znanje...
Arsenal ima mnogo kvalitetnih igraca, neki su vise a neki manje kvalitetni ali ja sam govorio o "VELIKIM" igracima, oni koji mogu igrati i biti pojacanje svakom velikom timu u EPL i Evropi! Robin van Persie je jedan takav igrac ali i jedini napadac Arsenala koji se moze svrstati u tu kategoriju.
Slicno je i u odbrani a i na sredini terena.

Molim te da drugi put ostavis neki konkretan komentar ili me nikako ne prozivaj. Demantuj me normalno a ne tako bezze. Jos mi utrpavas rijeci koje nisam rekao.
Eto, ja ti postavljam pitanje. Kojih 5 ili vise igraca Arsenala mogu imati mjesto u prvih 11 u Barsi, Realu, Unitedu. Chelseau, Cityu?? Da cujem??
Ja sam rekao max. 3-4 i stojim iza toga. Mozda sam cak i ja pretjerao. :shock:

P.S. Arsenalu je potreban Hulk ili neko slican njemu. Kad nisu bili pametni da na vrijeme dovedu neke velike igrace, nek sad placaju duplo vise za igraca koji nije duplo bolji.
Sto se duze ceka, sve ce biti potrebnije dovesti vec dokazane igrace ali ce oni biti jos skuplji. Dodatni problem je sto u medjuvremenu odlaze najbolji igraci pa ce se i to morati nadoknaditi a sve zato sto se tvrdoglavo vjerovalo da se jeftino moze proci, zaraditi a imati i dobar tim. TO NE MOZE! Nadam se da su konacno shvatili!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 14 okt 2011, 13:47

Igrači Arsenala koji mogu igrati bilo gdje:
-Sagna
-Vermaelen
-Wilshere
-Song
-RvP

Za godinu ili dvije u ovu skupinu ulazi i Poljak, a mogao bi tu biti i Arshavin. Rus je velika klasa samo je prigušen u Arsenalu.

Znači imamo 5 igrača svjetske klase koji mogu igrati bilo gdje i još 2 eventualno što je ipak premalo, da bismo bili ozbiljan tim moramo imati barem (najminimalnije) još toliko istih igrača.

Plus od ove gore petorke trenutno su nam čak 2 igrača ozlijeđena na duži period, jedan je čitavu prošlu sezonu bio povrijeđen a ove sezone je isto propustio mnogo utakmica zbog povreda, Song je dosad (hvala nebesima) ostajao prilično zdrav dok za Robina svi znamo nažalost. Ako ove godine bude odsutan recimo samo neka 2 mjeseca to će bit odlično.

Spominje se Bergkamp kao nasljednik Wengera kada (ako) ovaj ikad ode. Daleko je misliti o tome, ali Dennis bi 100% bio naš Guardiola.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 okt 2011, 14:25

Slazem se sa vecinom sto si rekao ali kad bi npr. svih 5 ubacio u Barsu a izbacio nekih drugih 5 (najlosijih), sumnjam da bi taj tim bio jaci. Zato mi to 5 zvuci malo previse.
Ja mislim da svi nisu bas toliko dobri ali sve i da jesu dovoljno dobri, ipak poredimo najbolje igrace Arsenala sa najlosijim igracima Barcelone a to dovoljno govori o igrackom kadru Arsenala.
Slicno poredjenje se moze napraviti i sa drugim klubovima koji imaju velike igrace, npr. United, Real, Chelsea i City.

To jednostavno nije dovoljno! Arsenal MORA vise!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2011, 15:24

Ja sam siguran da i Poljak vec sda moze uci u bilo koji tim, samo ako dobije priliku ne bi je ispustio, jedini problem je sto nema izgradjeno ime, a sto se tice sezone imao malo goru od Jacka, pa njih dvojica su uz Robina i Nasrija i bili najbolji prosle godine.. Znaci 6 imena, ne 3 ne 4 nego 6, sad jel to dovoljno ili ne, ja necu o tome da raspravljam, ali ocigledno da si fulao u broju..
Celik!3,2,2.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 14 okt 2011, 15:40

Mislim da je glupo razpravljati o navodnim pojacanjima a do prjelaznog roka ima jos puno. Hulk, Hazard ovaj onaj. Pa ovu pricu sam vec cito prije 3-4 mjeseca, ali me kraj bas i nije zadovoljio. Pustite sad te price, treba vidjet kako ce Arsenal doci na kraj sa Sunderlandom, ko ce igrat umjesto Sagne i slicno. Jer crno nam se pise ako cemo ovisiti o Jenkinsonu.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 okt 2011, 20:14

Stvarno je previše imena povezanih sa nama. Jeste daleko prelazni rok, al' mene to baš zabavlja. :mrgreen:

Evo samo danas (sad ) šta sam pročit'o, ko dolazi: Drogba, Kagawa, Honda, Vargas, Torje, Doumbia, M. Kovačić, M'Baye Niang, M. Martin, M'Villa. Samo za ovaj sat vremena što sam na kompjuteru sam naš'o ovoliko vijesti o ovoliko prelazaka u Arsenal. :lol:

Btw. što se tiče Sunderlanda mislim da je će tu sjest kec. ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 okt 2011, 20:45

Arsenal (Probable, 4-3-3): Szeczeny; Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Andre Santos; Arteta, Ramsey, Walcott; Gervinho, Van Persie, Arshavin.
Out: Sagna (broken leg), Diaby, Wilshere (both ankle), Vermaelen (Achilles).
Test: Rosicky (groin), Koscielny (ankle), Djourou (hamstring).

Sunderland (Probable, 4-5-1): Mignolet; Elmohamady, O'Shea, Brown, Richardson; Wickham, Gardner, Colback, Vaughan, Larsson; Sessegnon.
Out: Bendtner (ineligible), Gordon, Campbell (both knee).
Suspended: Bardsley, Bramble (club ban).

Mislim da će neko od ove dvojce odlučiti tekmu prekosutra. :)

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 14 okt 2011, 23:41

Nije li bilo nekog govora da bi se TV trebao vratiti poslje kvalifikacijskih utakmica za EP ??

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 okt 2011, 00:49

Profesor je napisao/la:Nije li bilo nekog govora da bi se TV trebao vratiti poslje kvalifikacijskih utakmica za EP ??
Za sedmicu ili dvije, trebao se vratiti, ali su produzili na tu sedmicu ili malo duze..
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.