BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

hamo_pipa
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs...

Post Postao/la hamo_pipa » 12 okt 2011, 13:54

Evo šta Irci misle:

"Bosnia/Herz and Turkey are certainly teams I would like to avoid. Couldn't see us going through against either ."

"I really hope we avoid Bosnia and Herzegovina."

"Its actually a pretty good achievement by Ireland to be seeded above teams like Bosnia and Turkey."

"Estonia would be the obvious choice ,then Montenegro.I wouldnt like to face Turkey or Bosnia,both of them are nightmare away trips."

"Ya think once we avoid Bosnia and Turkey we have chance."

Ljudi nas se baš boje.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 12 okt 2011, 13:55

Mislim da bi nam Česi najbolje odgovorali :)
🔵⚪

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 13:55

hamo_pipa je napisao/la:Evo šta Irci misle:

"Bosnia/Herz and Turkey are certainly teams I would like to avoid. Couldn't see us going through against either ."

"I really hope we avoid Bosnia and Herzegovina."

"Its actually a pretty good achievement by Ireland to be seeded above teams like Bosnia and Turkey."

"Estonia would be the obvious choice ,then Montenegro.I wouldnt like to face Turkey or Bosnia,both of them are nightmare away trips."

"Ya think once we avoid Bosnia and Turkey we have chance."

Ljudi nas se baš boje.
Al' baš bukvalno :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 12 okt 2011, 13:56

trenutno bih igra bolje od hrvatske...doduše trenutno jako puno reprezentacija igra bolje od hrvatske

al opet svaka utakmcia je nova....hrvatska po ima nešto jaču ekipu od bih,ali ima i bolji mentalitet..nismo toliko opterečeni plasmanom jer smo veće 100x igrali na prvenstvu....samo da bilić **** 4-2-3-1 i nek postavi 4-4-2 i bit će dobro...vjerujem da našim igračima u baražu neće falit motiva..protiv grčke su idioti igrali na remi

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 12 okt 2011, 13:56

Johnyx95 je napisao/la:Ovo su moje želje, poredane od idealne Češke do 'molim te Bože da ne igramo sa njima' Hrvatske:
1.Češka
2.Irska
3.Portugal
4.Hrvatska

Jedno pitanjce: Da li se sutra izvlači i ko će biti domaćin/gost ili je to već unaprijed određeno u korist postavljenih timova ?
Da, izvlaci se sutra i domacin/gost u prvoj utakmici ;)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Petko
Kontakt:

Post Postao/la Petko » 12 okt 2011, 13:57

Češka ili Croati ,vec sad zamišljam put u Zagreb, Croati su sinoc pokazali svoju igru koja je ocajna
Šejtani Cazin 1999 !

Rekao sam neću kriti, Krajina će mi život biti -.-

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 13:58

dean_ je napisao/la:trenutno bih igra bolje od hrvatske...doduše trenutno jako puno reprezentacija igra bolje od hrvatske

al opet svaka utakmcia je nova....hrvatska po ima nešto jaču ekipu od bih,ali ima i bolji mentalitet..nismo toliko opterečeni plasmanom jer smo veće 100x igrali na prvenstvu....samo da bilić **** 4-2-3-1 i nek postavi 4-4-2 i bit će dobro...vjerujem da našim igračima u baražu neće falit motiva..protiv grčke su idioti igrali na remi
Slažem se za ovaj mentalitet, zato bi u ovom slučaju šanse bile podjednake. Ali je činjenica da i mi moramo jednom prelomiti ovo, ko zna, možda je kucnuo čas...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 12 okt 2011, 14:03

Zaista mi je muka od sistema vrijednosti koji vlada ovim kontinentom. Priznajem, često i sam upotrebljavam neke civilizacijske tekovine pokušavajući ukazati na neophodnost progresivnih promjena u Bosni i Hercegovini. Međutim, ono što se sinoć desilo u Parizu, kada je Bosna i Hercegovina bila bolja od Francuza, a ipak nije pobijedila, ukazuje mi na jednu tendenciju koja je prisutna u razvijenom svijetu barem od polovine dvadesetog stoljeća.

Naime, sudija je bio udaljen od Nasrija i Spahića manje od dva metra kada je naš kapiten oborio tijelo prodane duše Samira Nasrija i mogao je vidjeti da između mjesta incidenta i pada tijela Francuza stoji dobro označena bijela linija šensaesterca. Hajde, zamislimo da se možda incident desio na samoj liniji pa je ostavio mogućnost Škotu sudiji da odluči da li je više s ove ili one strane linije debljine pet centimetara Spahićeva noga omela Nasrijev trk, ali onda se moramo pitati čije su ruke zagrlile Spahića koju minute kasnije s više strasti nego ijedna djevojka u Gružu i okolini njegovog djetinjstva. Ako su te ruke bile francuske a mjesto zagrljaja francuski šenaesterac, onda je morao biti penal za Bosnu i Hercegovinu.

To me iznerviralo. Prije šest godina bila je Valencia i gol Španije nakon 97 minuta i petnaest sekundi. Poznat mi je samo jedan slučaj dužeg produžetka (Arsenal - Liverpool prošle sezone) utakmice i ubijeđen sam da bi se još uvijek igralo da jedna druga prodana duša, Marchena, nije postigao jedan od svega nekoliko golova u svom životu. Sudija je bio Englez.

Ovo sve me vratilo u 1982. godinu kada je, u jednom drugom španskom gradu, Sevilli, Velimir Zajec faulirao, što jest jest, jednog od španskih napadača dvadeset metara od gola Pantelića. Danski sudija Sorensen svirao je penal jer je Španac pao nekih devetnaest metara od gola Jugoslavije, a onda se poče kotrljati po travi i nakon gotovo cijele minute stao unutar šenaesterca. Penal i gol postiže otac Xabi Alonsa iz Reala (zato uvijek mrzim ovog inače dobrog igrača).

Kakve veze sve ovo ima? Zaista mi je muka da kada, rijetko doduše, Bosna i Hercegovina nađe kvalitetu, prikaže je svijetu i učini sve da se digne iz pepela, uvijek postoji neka neprepoznatljiva sila, sudija iz Škotske, sudija iz Engleske, nekada davno u jugoslavenskom slučaju bio je sudija iz Danske, koja ti kaže ‘sjedi dole’ i učini golemu nepravdu.

Bosna i Hercegovina može ostati siromašna, vjerovatno nikada neće ući u Evropsku Uniju kakvu je danas poznajemo, može postati zadužena kao Hrvatska, može ostati ustavno nedovoljno definisana, ali igrači Bosne i Hercegovine su pokazali da su bolji od Francuske i da su zaslužili da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo.

Međutim u Bosni i Hercegovini živi vjerovatno nešto manje od četiri miliona stanovnika, dok francusko tržište ima oko šezdeset miliona. Oni su razvijena, demokratska Evropa gdje se poštuje vladavina prava. To i takvo pravo je dalo sudiji iz Škotske, prije iz Engleske, a davno prije iz Danske, mogućnost da slobodno presudi na štetu nas. Mi smo divljaci, mi ne poštujemo vladavinu prava, mi smo tu za začin u priči o Evropi različitosti.

Hajde da poštujemo pravila! Poštovali smo pravila o glasanju na Pjesmi Evrovizije i šta su razvijeni zapadnjaci uradili. Promijenili ih čim su shvatili da će Balkanci ili istočnjaci pobjeđivati u demokratskom odlučivanju. Sada imamo Britance, Njemce, Francuze i Špance koji se uvijek kvalifikuju čak i sa lošom pjesmom, a svi ostali u kvalifikacije.

Ovo je sljedeći stadij u fudbalu. Već je donekle primijenjen. Postoje nosioci u ovoj fazi i oni manje vrijedni. Od svih reprezentacija u ‘play-offu’ Bosna i Hercegovina može imati problem jedino protiv Portugala, ako se analizira kvaliteta. Međutim, Turska je ogromno tržište, Hrvatska je skoro u Evropskoj Uniji, pa i Česka je duplo veća od Bosne i Hercegovine. Skeptičan sam da ako sudija opet dođe iz zemlje gdje je osigurana vladavina prava, naši ljudi neće imati druge nego da se odluče hoće li navijati za Crnu Goru (ako i njih ne otkači pravični sudija iako je priča o najmanjoj zemlji ikada koja se kvalifikovala predobra za takvo nešto) ili odabrati tim koji najljepše igra. Bosna i Hercegovina teško da može postati inosilac u play-offu ako će uvijek u odsudnom trenutku neki Evropejac, Škot ili Englez danas ili jučer, sutra ko zna ko, možda Nijemac ili Španac, svirati faul na protivniku.

Zašto Evropa ne dozvoljava da se digneš iz pepela kada to zaslužuješ? Možda cijela ideja Evrope i nije tako privlačna kao pto se u prvi mah čini. Jeste, sve ove misli hrle zbog trivijalne stvari poput fudbala, ali može li se dopustiti uspjeh kada si donji makar u trivijalnoj stvari?

LJUT SAM by Neven Andjelić
Semper Fidelis

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 12 okt 2011, 14:04

NoName je napisao/la:
dean_ je napisao/la:trenutno bih igra bolje od hrvatske...doduše trenutno jako puno reprezentacija igra bolje od hrvatske

Slažem se za ovaj mentalitet, zato bi u ovom slučaju šanse bile podjednake. Ali je činjenica da i mi moramo jednom prelomiti ovo, ko zna, možda je kucnuo čas...
Ma prelomiti cemo mi racku. Kada sinoc nismo mogli prelomiti onako rastereceni i sa vodstvom do 80 minuta, kako cemo prelomiti u barazu kada nam fali kljucnih igraca i gdje nam svaki pogresan potez moze biti zadnji.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 12 okt 2011, 14:08, ukupno mijenjano 1 put.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 12 okt 2011, 14:05

Protiv Ceske i Irske imamo 60% sanse po meni
protiv Hrvatske 40% kao i oni a ostalih 20% dajem nekoj ekipi koja nije u barazu zbog nekih moguci scenarija :?
a protiv Portugala nam jedino ostaje navijanje i neki mizeran procenat realno. Volio bih da grijesim ali tesko...

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 12 okt 2011, 14:05

NoName je napisao/la:

realno hrvatska ima jači vezni red da modrićem,rakitićem,srnom,kranjčarom ,perisićem..bosna u napadu ima dijamanta ali i za hrvatsku mogu zabit eduardo,mandjukic,petrić,klasnić,olić

hrvatski je problem obrana....čorluka i lovren igraju u jačim klubovima od papca i spahića i veće se pare vrte oko njih,al ipak su puno mlađi i neiskusniji....kao i strinić....domagoj vida se tek treba prodat u neki veliki klub iako je protiv reala i lyona odigrao odlično za dinamo...šimunić će odradit kvalifikacije na iskustvo

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 okt 2011, 14:06

NoName je napisao/la:@Valencia, očekujem snježne padavine uskoro :mrgreen:

Ma moglo bi se nas nazvati nekakvim favoritima ako nas zapadne Irska ili Češka, stvarno nisu bogzna šta. Doduše, samo u slučaju da zadržimo maksimalno ozbiljan pristup kakav imamo u posljednjih 4-5 utakmica. Što se tiče Hrvata to je 50/50 jer smo mi u naletu a oni iskusniji, i što veliš, nemaju taj kompleks manje vrijednosti kao mi. Portugal nikako ne želim, možda bi se moglo nešto napraviti ali ne želim o tome ni da mislim. Sve je bolje od njih.

Nisi ti nešto pametniji od ostalih ako primjetiš da bi bilo bolje da smo i u drugom poluvremenu nastavili u ritmu iz prvog ;) Ali, da li si razmišljao o tome da čak ni Španija ne bi mogla u onakvom presingu držati Francuze cijelu utakmicu? Da nas je sudija počeo zajebavati na pravdi Boga sa tim da je nama sve svirao i mahao a njima ništa? Meni srce plače, ali sam ponosan jer znam da su momci dali sve od sebe, da je bilo nerealno očekivati da Francuzi ništa ne urade. Ali, bolan, mi Bosna, ovakva kakva jeste, se u po Pariza nosamo sa Francuzima, hej! Ne treba biti nerealan.

Daće Bog da se i mi plasiramo kroz ovaj baraž, time bi se sve promjenilo, nestao bi taj **** kompleks koji nas uvijek drma u važnim utakmicama. Haj' priznaj jesil se i ti tresao kao Skoplje kad si prvi put guzio? Treseš li se sad? Naravno da ne.

I još jedno: Teško je bolan igrati pred onoliko protivničkih navijača, na onakvom stadionu. Kada im se himna zaorila meni zima u kosti ušla a mi još himne nikako nemamo :mrgreen:
Pa igracki smo svakako favoriti, al' u ovakvim tekmama odlucuju nijanse, a tada na vaznosti dobijaju mentalne osobine. Al' vazno je da mozemo odigrati ravnopravan mec, pa ko bude bolji neka pobjedi.

Dobro, al' ne treba od poraza praviti pobjede. To me podsjeca na price o 'kosovskom boju' kada je malobrojna srpska vojska stala na put visestruko ljudski i tehnicki dominantnijim Osmanlijama. Zabiljezen je poraz, al' se poraz slavi kao pobjeda :mrgreen: . To je tako karakteristicno za nase prostore. A vidi Slovenaca, imaju daleko manje talenta od nas, al' opet su igrali na velikim takmicenjima.

A sigurno da bi se neke stvari promjenile ako bi se plasirali na EP,.. A sjecam se da sam se tres'o, samo ne znam je l' bilo radi uzbudjenja ili januarske zime :mrgreen: .

I to je tacno. Sve je to proces odrastanja. Frustrira kada se vidi da znanjem mozemo, al' nam psiha vazda zakaze (u svim sportovima) :twisted: . Al' jbg, bice da je to jace od nas, takakv narod,.. Zato moramo biti dosta jaci od protivnika da bi pobjedili :twisted: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Petko
Kontakt:

Post Postao/la Petko » 12 okt 2011, 14:06

Lulic :D http://www.goal.com/en/news/2898/euro-2 ... a-head-the" onclick="window.open(this.href);return false;
Šejtani Cazin 1999 !

Rekao sam neću kriti, Krajina će mi život biti -.-

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 okt 2011, 14:07

dean_ je napisao/la:
NoName je napisao/la:

realno hrvatska ima jači vezni red da modrićem,rakitićem,srnom,kranjčarom ,perisićem..bosna u napadu ima dijamanta ali i za hrvatsku mogu zabit eduardo,mandjukic,petrić,klasnić,olić

hrvatski je problem obrana....čorluka i lovren igraju u jačim klubovima od papca i spahića i veće se pare vrte oko njih,al ipak su puno mlađi i neiskusniji....kao i strinić....domagoj vida se tek treba prodat u neki veliki klub iako je protiv reala i lyona odigrao odlično za dinamo...šimunić će odradit kvalifikacije na iskustvo
bih igra dosta bolje od hrvatske,nasi uopce nisu gladni gola niti se bore nit ista,a pogledaj bih svi ginu za loptu,gladni.............ne bi volio taj mec zbog posljedica koje bi ostavio u bih
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 12 okt 2011, 14:08

Samo ne Hrvatsku (zbog nereda) i Protugal jer moraju proci.
Inace, posteno gledamo mozemo dobiti svakoga svugdje.
Cuva Bog Zelju svog!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 okt 2011, 14:09

Nadam se Irskoj ili Češkoj, mislim da b ih prošli glat.
Irska je tipična ostrvska ekipa, fizički su superiorni od nas, ali naša tehnička superiornost bi neutralisala tu njihovu prednost bez po muke. Iz ovog dvomeča bi izašli neporaženi u to sam siguran, remi i pobjeda u najgorem slučaju.
Kod Čeha je smjena generacija, daleko su od ekipe iz vremena Rosyckog i družine, također ko i u slučaju Irske ne vjerujem da bi pretpjeli poraz u dvije tekme s njima. Plus, Prag je fino gostovanje, blizu i jeftino.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 12 okt 2011, 14:09

Petko je napisao/la:Lulic :D http://www.goal.com/en/news/2898/euro-2 ... a-head-the" onclick="window.open(this.href);return false;
To Lula macko, ode cijena za jedno 50 do 100% :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 okt 2011, 14:11

Ako cemo imati sudjenje kao sinocsnje, baraz ne treba ni igrati. Realno fudbal je sve manje nadmetanje ko je bolji, a sve vise ekonomija na kome vise zaradit !

Uefa/Fifa/Platini/Blater = M.A.F.I.A
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 12 okt 2011, 14:13

Izbjeći Portugal, jer oni moraju proći zbog Ronalda na EP, nadati se da ćemo dobiti Irsku ili Češku...
YOU'LL NEVER WALK ALONE

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 12 okt 2011, 14:14

Uefa će to rješit ovako
Hrvatska BiH-riješavaju se jednih Balkanaca
Portugal-CG-rješavaju se drugih Balkanaca
Irska-Estonija-imaju dužni Ircima krađu od prošlog baraža
Češka-Turska-ko ih hebe,isti klinac
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.