Safet Sušić - Pape

mirzza
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la mirzza » 12 okt 2011, 12:42

NoName je napisao/la:Sinoć se jednostavno nije moglo više. Ali, ono što meni nikako ne izlazi iz glave je:

Eh Bože moj dragi...
Dobro Svabo rece, postavili smo ciljeve nisko, a doduse i Pape je tek starto, sluso je Usketa, bilo je dosta pogani oko repke, ail da smo ono uzeli, sada bi mahali Francuzima, jbg, sve je to dio skole valjda.
Cuva Bog Zelju svog!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 12:45

slana_krv je napisao/la:zaista nemam nista protiv cire ali me nerviraju ovi ciroljubic koji su sinoc prizeljkivali nas debakl kako bi se mogli nasaldzivati i pisati et kako bi to ciro, kako bi to ja, sto nije stavio oba golmana na gol itd.(spram njihovi postova mislim da vjeruju da je i to moguce)...a da je ciro bio umjesto papeta i da smo na onom nivou (kao nikad do sada) puna bi usta bilo cire.. npr cirini lalovi poderali pjetlove, ciro trener svih trenera ocitao lekciju blanc-u...itd

ne treba dizati euforiju ali treba odati priznanje ako neko nesto napravi dobro...kod u Bosni i Hercegovini ako neko nesto dobro napravi odma ili je imao srece ili je ukrao...ono sinoc nije bila sreca on je bio samo produk rada papeta i njegovog strucnog staba, mirno, tiho i dostojanstveno ( "mirna voda brijege valja")
Ne treba omalovažavati ono što je Ćiro uradio, nama je trebao upravo jedan takav selektor, da malo razdrma sve oko sebe. On je, htjeli ili ne priznati, stvorio kostur ove današnje reprezentacije. Sušić danas, može se reći, dolazi otprilike na Ćirin nivo, ko god voli Bosnu draže mu je da selekciju vodi Pape a ne Ćiro ako su po kvalitetu jednaki. Ali, ne smije se zaboraviti šta je Ćiro napravio za nas, na kraju krajeva, pokazao je koliki je gospodin kada je bez halabuke odstupio i uvijek podržavao Papeta.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 12 okt 2011, 12:45

Treba biti realan i reci da je Ciro obicni cirkuzant za Safeta,pa Safet je samo takav gospodin,bez nekih bombasticnih izjava,bez mahalskog postupanja u vodjenju reprezentacije,ma trener kakvog sam zelio da vodi nasu repku.Sto se tice Cire daleko mu kuca od Bosne,za vrijeme agresije sprdao se s nasom zemljom,a posle kao voli Bosnu,jedan obicni cirkuzant kojem je jedina taktika "hebacemo im mater".Safete hvala ti sto si nas ucinio ponosnim!!
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 okt 2011, 12:50

mene se chini kako je susic u mnogo toga poslusao savjete starog lisca osima, nas nacin igre podsjeca u mnogome na igru kakvu preferira i kojoj govori osim
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 12 okt 2011, 12:51

NoName je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:zaista nemam nista protiv cire ali me nerviraju ovi ciroljubic koji su sinoc prizeljkivali nas debakl kako bi se mogli nasaldzivati i pisati et kako bi to ciro, kako bi to ja, sto nije stavio oba golmana na gol itd.(spram njihovi postova mislim da vjeruju da je i to moguce)...a da je ciro bio umjesto papeta i da smo na onom nivou (kao nikad do sada) puna bi usta bilo cire.. npr cirini lalovi poderali pjetlove, ciro trener svih trenera ocitao lekciju blanc-u...itd

ne treba dizati euforiju ali treba odati priznanje ako neko nesto napravi dobro...kod u Bosni i Hercegovini ako neko nesto dobro napravi odma ili je imao srece ili je ukrao...ono sinoc nije bila sreca on je bio samo produk rada papeta i njegovog strucnog staba, mirno, tiho i dostojanstveno ( "mirna voda brijege valja")
Ne treba omalovažavati ono što je Ćiro uradio, nama je trebao upravo jedan takav selektor, da malo razdrma sve oko sebe. On je, htjeli ili ne priznati, stvorio kostur ove današnje reprezentacije. Sušić danas, može se reći, dolazi otprilike na Ćirin nivo, ko god voli Bosnu draže mu je da selekciju vodi Pape a ne Ćiro ako su po kvalitetu jednaki. Ali, ne smije se zaboraviti šta je Ćiro napravio za nas, na kraju krajeva, pokazao je koliki je gospodin kada je bez halabuke odstupio i uvijek podržavao Papeta.
napisao sam da ja nemam nista protiv cire niti ga omalovazavam, on je zaista stvorio kostur reprezentacije( iako mi imamo samo ovih 11 igraca i svaki selektor bi pozvao iste) ali et on ih je uvjerio da vrjede i da mogu to stoji i Hvala mu, ja sam naveo ko mene licno i sta me nervira na ovom nasem forumu...ne ciro vec ciroljubci.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 12 okt 2011, 12:55

Ciro samo jednom koliko se ja sjecam pozvao Lulica,a kod Saje najvazniji igrac u koncepciji,nije bilo ni Mujdze(zbog administracije),Pjanic i Misimovic nisu igrali zajedno,Pandza nije igrao nikako,Zhiroviha Safet iskopao,pa Medunjaninu dao pravu priliku,nije ovo ni slicna ekipa onoj cirinoj.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 12 okt 2011, 12:58

Juve-TZ je napisao/la:sta je ciro to ko imao para od nas? da mu je bilo do para otisao bi negdje u emirate ili katar i trenirao neki klub za masne pare

ja vam govorim da morate biti realni oko dvije stvari:
1.ciro je imao dosta nesigurniji tim, tim koji tada nije mogao vise...ovaj tim koji pape ima sad je vec izgradjen, svi su zreliji i mozemo na to prvenstvo ako izbjegnemo portugal
2. druga stvar je da papetove odluke variraju od perfekcije do ocaja....sto mu je trebo hasagic sinoc, beze smo izgubili jednu veoma vaznu izmjenu, sto medunjanina kasnije? :shock:

svaka cast papetu, 20 bodova...treba biti ponosan, ali treba biti nekad i realan

ja sam za to da ostane ako treba i 10 godina ;)
pa jel Pape sam sinoc rekao da je ovaj tim milion puta bolji od onog prije 2 godine i vi ga opet napadate

"Ovo nije ista reprezentacija kao prije dvije godine kada smo igrali sa Portugalom. Možemo igrati sa svima. Fudbal je takva igra, ali nikada se ne bih volio plasirati na ovakav način. Ovo nije kraj, vjerujte da će nas nakon ove utakmice više cijeniti. U baražu će igrači biti još više motivisani zbog ove nepravde i nadam se da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", dodao je Pape.
15.10 - 15.06 ...

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 12 okt 2011, 13:24

Pape je sacuvao ugled i sebi i Keni i Asmiru i pokazao da ovaj posljednji nije usao u igru zbog ultimatuma. Kenana ovdje napadamo kao da je primio tri gola. Covjek je ocito vjerovao u sebe, htio sve najbolje i kad je vidio da ne ide sam se izvadio.

E sad da je Ciro umjesto Papeta, bile bi ovakve izjave: "Keno me izdao, sine. Covic je izvrsio pritisak na Papca o Pandzu da dobiju druge crvene kartone u ovoj tekmi da ne mogu igrati u barazu. (i ko zna sta jos sto mi ne moze pasti na pamet)"

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 12 okt 2011, 13:36

Ljudi, shvatite vec jednom. Ko radi, taj i grijesi. Saurman, ne razumijem tvoju frustraciju. Ja sam uvjeren da cemo uz Boziju pomoc proci na EP.

Igramo trenutno najbolji fudbal na balkanu, a mozda i sire. Sa cetvoricom u liniji smo u zadnji 5 (ili 6?) utakmica primili samo jedan gol, a ni taj nije bio iz igre, a sve to sa cetvoricom u zadnjoj liniji, sto se prije 2 godine cinilo kao nemoguca misija.

Ne samo da igramo najbolji fudbal, vec igramo tzv. totalni fudbal, sa fantasticnim zalaganjem kada smo bez lopte, sa prelijepim duplim pasovima, pa ono je Barcelona u malom. Nisam to jednom rekao. Ovaj tim svakog dana sve vise i vise raste, ko god to ne vidi, neka upali svjetlo u svojoj sobi.

Ja sam ponosan na ove momke i radostan sto je broj sumnjivaca i pausalnih kriticara svakim danom sve manji. Mi smo sinoc moralni pobjednici, odigrali smo fenomenalno i ova nepravda ce nam biti jos samo jedan motiv vise da zagrizemo jos jace u barazu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 okt 2011, 13:44

Mene bi bilo stid da nakon sinocsnje utakmice i zalaganja igraca neko moze da napise nesto negativno za selektora.

Fakat ima bezobraznih ljudi, pa budala vidi da smo mi sinoc po 200-ti put pokradeni i prevareni, nemamo tu sportsku srecu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 12 okt 2011, 13:46

Susic je prije svega covjek ,pa tek onda selektor ...sinoc kada je pricao sa novinarem poslije utakmice na bht bilo je vidno da mu je mnogo krivo zbog remia.. izgledalo je kao da su mu oci suzne :cry: :cry: bile su nekako crvene..
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 12 okt 2011, 14:05

meho-medo je napisao/la:izgledalo je kao da su mu oci suzne :cry: :cry: bile su nekako crvene..
Ma sjedio opet sa Osimom do sabaha
100% sportski i krajnje opušten potpis

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 okt 2011, 14:36

Za nadati se da ćemo u baražu biti miljenici sreće i da će ljudi u crnom biti objektivni, a ne navijački nastrojeni kada su jače reprezentacije u pitanju.

Pape zaslužuje ocjenu 9.5. Bila bi čista desetka da je Begović dobio priliku od prvog minuta, al' ni ovako mu ne možemo ništa prigovoriti. Jbt, pa Francuska je sinoć izgledala poput mojih jarana i mene sa termina. :lol: Klasično čitanje fudbalske lekcije + klasično pomaganje od strane UEFA-e = 1:1. Jbg, valjda tako mora biti. Barem kada smo mi u pitanju. Iskreno se nadam da neće biti blackout kada su naši igrači u pitanju, te da ćemo nastaviti i u baražu sa ovakvim igrama. Nemamo se koga plašiti, sada smo i mi reprezentacija koju bi mnogi željeli izbjeći.

Jednostavno, onaj ko ne vidi napredak od Gane pa do Francuske, taj treba posjetiti nekoga. :mrgreen: Pape je lutao dok nije pronašao formaciju i igru kakvu trenutno imamo. A, treba biti realan i reći da mi nismo nikada igrali ovakav fudbal. Nikad. Disciplinovano i u napadu i u odbrani. Šteta bi bilo ne otići na EP, jer i ovi momci to zaslužuju, a vala i Pape. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 okt 2011, 14:39

Monolog je napisao/la:Za nadati se da ćemo u baražu biti miljenici sreće i da će ljudi u crnom biti objektivni, a ne navijački nastrojeni kada su jače reprezentacije u pitanju.

Pape zaslužuje ocjenu 9.5. Bila bi čista desetka da je Begović dobio priliku od prvog minuta, al' ni ovako mu ne možemo ništa prigovoriti. Jbt, pa Francuska je sinoć izgledala poput mojih jarana i mene sa termina. :lol: Klasično čitanje fudbalske lekcije + klasično pomaganje od strane UEFA-e = 1:1. Jbg, valjda tako mora biti. Barem kada smo mi u pitanju. Iskreno se nadam da neće biti blackout kada su naši igrači u pitanju, te da ćemo nastaviti i u baražu sa ovakvim igrama. Nemamo se koga plašiti, sada smo i mi reprezentacija koju bi mnogi željeli izbjeći.

Jednostavno, onaj ko ne vidi napredak od Gane pa do Francuske, taj treba posjetiti nekoga. :mrgreen: Pape je lutao dok nije pronašao formaciju i igru kakvu trenutno imamo. A, treba biti realan i reći da mi nismo nikada igrali ovakav fudbal. Nikad. Disciplinovano i u napadu i u odbrani. Šteta bi bilo ne otići na EP, jer i ovi momci to zaslužuju, a vala i Pape. :D
ha, nisi ga ti džaba unaprijedio u generala 8-)
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 12 okt 2011, 14:41

Safet je odlicno postavio igru u Parizu,igrali smo fantatsicno,nikad bolje...nismo imali srece,idmeo dalje u baraz i nadam se prolazu koga god da izvucemo! Susic zasluzuje jos jedan mandat,postao je omiljen u BIH,osvojio je 20 bodova u kvalifikacijama sto je velika stvar! hvala Safete i ostani!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 okt 2011, 14:59

Dug tekst Ahmeda Burića o našem selektoru.

Safet Sušić u jednom smislu fizički i mentalno podsjeća na Aliju
Safeta Sušića kao selektora valja poštovati jer je dobio Reprezentaciju BiH kao vruć krompir, koju niko nije htio nakon što je opsjenar Ćiro Blažević došao do baraža za Svjetsko prvenstvo.
Od mene čestitke i hvala sjajnom Papetu. Odradio je odličan posao, i ako Bog da prvi će biti koji će odvesti našu državu na EURO!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 12 okt 2011, 15:02

Svaka cast Papetu na strategiji...kako smo ih samo uzeli u sred' Pariza!

PAPE,KRALJU!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 okt 2011, 15:11

Bzvezan tekst, stilski vrlodobar, ali ipak bezvezan.
Nismo se mi povukli taktički, nego u prvi mah zbog potrošenosti, izmjena Medunjanin - Zahirović, i ostale dvijesu bile isforsirane. Medunjanin iako nije zadobio povredu, morao je napolje jer se jednostavno potrošio, i Menez ga je bukvalno u svakoj prilici pretrčavao ko da ga nema. Zahirovič ej jedini koji ej mogao donekle odgovoriti toj poziciji u nedostatku Salihage, no naravno Zaha ej više defanzivno orjentisan tako da smo efanzivniej i stajali an terenu. I to je sva mudrost. Izmjene Hasagić, Mujdža, su nam oduzele priliku da osvježimo i napad te ostanemo svježi i opasni i naprijed. Ali jgb..

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 15:14

Ključni momenat utakmice je bio onaj start Malude nad Mujdžom i njegova povreda. Do tada Francuzi nisu mogli ništa da urade jer su na bokovima sjajno ordinirali Mujdža i Lulić a kroz sredinu su napade zaustavljali Rahimić i Medunjanin, naravno, uz pomoć ostalih. To su i Francuzi shvatili i ono je bio namjeran faul da se povrijedi protivnik, e sad što to sudija nije želio da vidi, to je druga priča.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 12 okt 2011, 15:30

NoName je napisao/la:Ključni momenat utakmice je bio onaj start Malude nad Mujdžom i njegova povreda. Do tada Francuzi nisu mogli ništa da urade jer su na bokovima sjajno ordinirali Mujdža i Lulić a kroz sredinu su napade zaustavljali Rahimić i Medunjanin, naravno, uz pomoć ostalih. To su i Francuzi shvatili i ono je bio namjeran faul da se povrijedi protivnik, e sad što to sudija nije želio da vidi, to je druga priča.
Tamam.
Mujdža osim što je u svakoj prilici probio Evru po toj strani i nazad je bio odličan.
Maletić ipak nije mogao pružiti isti nivo, u defanzivi nije bio ni toliko loš, ali prema naprijed je.
I naravno, što nam je ta izmjena oduzela priliku za taktičku izmjenu, ja sam siguran da bi ušao Vedo ili čak Ibričić i prije penala. Odnosno da bi u trenutku ulaska Zahe, bila dvostruka izmjena. zaha i još neko od ofanzivnijih igrača.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 12 okt 2011, 15:32, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.