BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Juve-TZ
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs...

Post Postao/la Juve-TZ » 12 okt 2011, 12:46

majestic24 je napisao/la:Ceska je idalan protivnik za nas
u uefi ne misle tako :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 okt 2011, 12:46

Omerbavarac je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:papac, pandža i rahimić imaju drugi žuti
Sve se to moze nadoknaditi, ima Sejo, Zahirovic, Mravac, pa sto ne i Nadarevic ili Jahic.
Amin!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 12 okt 2011, 12:48

NoName je napisao/la:Protiv Irske i Češke bi bili favoriti (joooj, i mi dođosmo do toga da budemo favoriti :mrgreen: )
Protiv Hrvatske bi bili u egalu nekom ali njih ne bih volio, čisto radi Mostara, Viteza, Vakufa...
Protiv Portugala teško, iako nije nemoguće. Ali slutim da će nas zapasti ova opcija :?
A zasto tesko? Kome tesko njima ili nama?
Vjerujem da se vise oni mole da ne izvuku nas nego sto to mi trebamo raditi.
Ako nakon sinosnje demonstracije sile nismo sigurni u sebe onda necemo nikad...Ma daj nam Portugalce,imamo neke nerasciscene racune s njima...

Sta hoces.ba ?
Kontakt:

Post Postao/la Sta hoces.ba ? » 12 okt 2011, 12:49

valja opet cekati mjesec dana do prve utakmice baraza :x

nadam se da necemo izvuci Hrvatsku jer bi bilo prepucavanja medija i sa ove i s one strane punih mjesec dana..
Zadnja izmjena: Sta hoces.ba ?, dana/u 12 okt 2011, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sirotinji i pas qrac pokazuje...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 12:49

Denizmare je napisao/la:
NoName je napisao/la:Protiv Irske i Češke bi bili favoriti (joooj, i mi dođosmo do toga da budemo favoriti :mrgreen: )
Protiv Hrvatske bi bili u egalu nekom ali njih ne bih volio, čisto radi Mostara, Viteza, Vakufa...
Protiv Portugala teško, iako nije nemoguće. Ali slutim da će nas zapasti ova opcija :?
A zasto tesko? Kome tesko njima ili nama?
Vjerujem da se vise oni mole da ne izvuku nas nego sto to mi trebamo raditi.
Ako nakon sinosnje demonstracije sile nismo sigurni u sebe onda necemo nikad...Ma daj nam Portugalce,imamo neke nerasciscene racune s njima...
Sve to stoji, i ja bih to silno želio. Ali samo ako budemo morali :D
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 12 okt 2011, 12:50

samo ne portugaaal ,a kakvi smo baksuzi oni ce nas i zapast ,protiv ostalih lagano mozemo ,jer protiv portugala ce se opet navlacit svasta ensh jer je uefi u cilju da **** igra na euru a ostale repke su tu ko i mi po kvaliteti i po nekom ugledu i ne bi trebalo bit navlakusa :D :mrgreen:

dobro je sto je ukinuto pravilo da nosioc drugu utakmicu igra kod kuce ,sad kako nas izvuku izvuku gdje prvu igramo i tu treba srece imat :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 okt 2011, 12:56

na teletextu bht pise da su nosioci turci a ne irci, a na uefinoj stranici pise da su irci nosioci, ovi nasi s televizi su totalno neprofesionalni totalno, a i sinoc su izhebali zivce s onim reklamama, koja sramota ljudi, ubise reklamama ne moze se utakmica normalno gledati, koji ciganluk i ubiranje para na neprofesionalan nacin, po onoj nasoj "uhar je", reklamiraju idioti nekakve firmice, samo sam cekao da pocnu reklamirati i one pecenjare pored puteva
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 okt 2011, 12:58

fera je napisao/la:moja zelja je da dobijemo tursku.... al dobicemo portugal k'o da gledam.
cehe ne bi volio jest da su oni u padu velikom ali taj njihov sistem igre je nama uvijek bio neugodan pa nisam siguran da bi ih i sad prosli jest da smo igracki mozda i jaci od njih.
hrvate ne bi volio zbog navijackih nereda dok sa sportskog nekog gledista mislim da bi se sa njima mogli nositi.
Citas li ti ista,prije nego se logujes i pocnes pisati post??Kako ces dobiti Tursku,kad su NOSIOCI Portugal,Hrvatska,Ceska i Irska!!!???

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 12 okt 2011, 12:59

Jel prvu igramo u gostima, il kuci? ;)
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 okt 2011, 13:00

Idealan protivnik Irska ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 13:01

adis.p je napisao/la:Jel prvu igramo u gostima, il kuci? ;)
http://www.uefa.com/community/feedback/index.html :mrgreen:

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 12 okt 2011, 13:02

NoName je napisao/la:
adis.p je napisao/la:Jel prvu igramo u gostima, il kuci? ;)
http://www.uefa.com/community/feedback/index.html :mrgreen:
Mislio sam da se zna, npr nosioci prvu igraju kod kuce, a ne nosioci vani, il obrnutoo.. ;) ;) :D
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 okt 2011, 13:08

Nositelji su gosti prvu utakmicu.

Volio bih Čehe, sad kad nemaju Nedveda i Šmicera i Bergera i Poborskog i Kuke i Kollera i ekipice, i glavni igrač im je Rosicky. :D

Nikako Hrvatsku i Portugal.

A mogli bi i Irce, nas je pokralo sinoć protiv Francuza, njih prije dvije godine, opet protiv Francuza. Ali njima se vratilo sinoć idiotskim crvenim kartonom za golmana Armenije, pa bi se nama moglo vratiti za mjesec dana.
Hayley <3

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 okt 2011, 13:12

.
.
"A sto necete mene? Ma vi ste samo ljubomorni zbog toga jer sam bogat i lijep."

slika

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 okt 2011, 13:12

Vidim mnogi se pribojavaju Portugala, a ja kažem da su oni qurac od ekipe, i da smo imali kako treba trenera prije dvije godine, da bi ih i onda prošli. Lijepo Safet sinoć reče, da imamo dobru reprezentaciju i da nam je svejedno ko će nam doći u baražu. Mi smo ti koji odlučuju, sve ovisi o nama i našoj igri. Što se uvijek moramo bojati nekoga? I najveće nevjerne Tome su se sinoć uvjerile da imamo tim koji se može nositi sa svima. Ja u baražu ne bih htio samo Hrvatsku, i to zbog politike..ostalo mi je svejedno.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 13:14

Svejedno mi je ko će biti protivnik. Do jučerašnje tekme sam navij'o za Irce i Čehe, a sad mi je baš svejedno. Mogu i oni, a mogu vala Hrvati i Portugalci, što da ne...

Ono što smo mi (biću pošten pa reći- IGRAČI) prezentirali juče je nadmašilo sva moja očekivanja. Očekivao sam da su 'cuzi dominantni ,a mi prijetimo iz kakvog rijetkog napada, ali ne!(ANAM) ONI ZA 45 MINUTA NISU UDARCA UPUTILI NA GOL! 8-)

Sa takvom odbranom i takvim napadom ne bojim se nikog. Ko god nas zapa'ne prvo će se izgubiti kad osjeti atmosferu na BP, a drugu tekmi, onu kod njih, će naši majstori pokazati kakva su vrhunska ekipa, gdje će teren biti dobar ,širok i moći ćemo se nadigravati.

Iskreno, ja ne bih volio samo 3 repke da dobijemo :Špance,Holandjane i Njemce, a kako njih nema u baražu, onda mi je svejedno. 8-) Od svih ostalih igramo ljepše, sa svima ostalima se možemo nadigravati. Ko god nam pokaže nekog svog majstora, mi mu možemo priložiti Džeku, ako se taj nastavi qurčit onda ćemo mu pokazati i Pjanića, lava koji je sinoć razvalio sredinu Francuza, pretrč'o kilometre i kilometre, na kraju je bilo vidno da je bez daha, a ako nastavi i opet imamo konja za utrku: Spahić, standardni igrač jednog od jačih klubova La lige, a i dalje nismo bez oružja, jer imamo Begovića u TOP 3 mlada golmana na svijetu, a pored njih tu su i Papac,Lulić i Salihović. Nabroj'o sam 7 igrača, važnije od toga je jako kvalitetnih igrača, a ima ih još, ne mogu zaboraviti Mujdžu i Misimovića. Evo našeg kvaliteta, jezgra koje imenima i kvalitetom može parirati većini reprezentacija u Europi. Trebamo eventualno 3-4 igrača pa da počnem naveliko priču o medaljama. :mrgreen:

Iskreno se nadam da će to biti Zahirović, Stevanović,Zakarić,Suljić i Višća. Eventualno još lijevi bek nam fali, a Hadžić bi trebao dobiti priliku (i papire) do tekme u baražu, jer može odlično nadoknaditi Pandžu. Mišljenja sam da ga može čak i izbaciti iz prvih 11. A onda bi imali dodobra kompletiranu reprezentaciju.

Baraž prolazimo, ja sam uvjeren. I mogu slobodno, bez imalo stida, konstatovat : Dajte nam Portugal da se igramo. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 12 okt 2011, 13:19

Ako ima Boga onda BiH ne moze dobiti Hrvatsku, a nebi red bio ni Portugal. Hrvatsku iz razloga sto bi ta utakmica unazadila ove prostore koji su vec unazadjeni 20 godina u proslost. Mogao bi i Ivica Osim malo uputiti FIFU u neke stvari, pa da se bira drugi protivnik ako se poklopi ovaj par. Kad ne smije Rusija protiv Gruzije, ne vidim zasto je to ovdje problem.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 13:20

calcio je napisao/la:.
.

slika

LEGENDARNO!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 okt 2011, 13:20

Opet kod nas teorije zavjere :mrgreen: ,.. Pitam se kako se moglo desiti da Engleska ne ode na prvenstvo iako su ubjedljivo najveca marketinska bomba,.. Mi vazda kukamo, uvijek kriv neko drugi - nikada mi. Zbog toga sam prije par mjeseci promjenio potpis :mrgreen: .

Portugal ne bi valjalo izvuci. Oni bi bili apsolutni favoriti. Ne bi bilo nemoguce pobjediti, al' sanse bi bile dosta male. Portugal sa Ronaldom, Nanijem, Mejrelesom, Alvesom, Bosingvom, Pepeom, Karvaljom, Mutinjom je nesto drugo u odnosu na mrtve Francuze (koje svako ziv nabija nogom u posljednjih par godina). Iskreno ne bih volio gledati dominaciju Portugala na sredini terena i duele 1-1 Ronalda i Nanija sa nasim bekovima. Nadam se da ce nas sreca posluziti. Imam osjecaj da cemo ovaj put imati srece. 90 - 10% u korist Portugala :mrgreen: .

Hrvatska je drugi tim koji ne bih volio gledati protiv nas,.. Te utakmice bi dodatno uzburkale situaciju u drzavi sto ne bi bilo dobro. Sto se igre tice, tu je Hrvatska igracki i iskustvom u prednosti,.. Istina, forma im je silaznoj putanji, al' bi se u ovakvoj tekmi sigurno dodatno naostrili. Tekme bi bile prepune tenzije, sto opet odgovara Hrvatima radi njihovog iskustva. Al' sigurno bi mogli igracki parirati, odlucivale bi nijanse. 60 - 40% u korist Hrvatske :mrgreen: .

Ceska bi bila protivnik po mjeri. Ta ekipa je iz godine u godinu sve slabija. Vjerujem da imamo bolje igrace i igru od Ceske. Al' opet, iskustvo je na strani Ceha. A iskustvo je jako vazno u ovakvim utakmicama. Ovdje bi se mi pitali i rezultat bi ovisio od nase odlucnosti i znanja u presudnim momentima. Ne vjerujem u nas mentalit niti u igracki kvalitet Ceske. Nijanse bi odlucivale. Tesko je procjeniti. 50 - 50% :mrgreen: .

Irska bi nam svojim stilom mogla najvise odgovarati od svih protivnika (odlicno sto nas ne mogu zapasti Turci),. Poznato je da im tehnika nije jaca strana, pa bi hrabrom i odlucnom igrom mogli nametnuti svoj ritam. Treba im u startu dati do znanja da smo bolji, jer bi se u suprotnom suocili sa furioznim napadima Iraca,.. Oni su nabrijani igraci, kada im dozvolis da igraju postaju mnogo opasni, izgledaju kao da su na struju prikljuceni,.. Pored trkacki sposobnosti, dosta su opasni u prekidu. Igra i igraci na nasoj strani, mentalitet na strani Iraca. I ovdje bi nijanse odlucivale. 50 - 50% :mrgreen: .

Imam neki osjecaj da necemo izvuci Portugal i Hrvatsku. Imam osjecaj da ce nas zapasti Irska, a mozda i Ceska. Igrali smo dobro ove kvalifikacije, vjerujem da ce nas 'sreca' nagraditi za to :mrgreen: .

Ako kojim slucajem izvucemo Portugal, bilo bi mu dobro probuditi komplekse sa skandiranjima 'Mesi, Mesi,..'.. Volio bih cuti ta skandiranja na svakoj tekmi kad igra Ronaldo :mrgreen: :lol: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 okt 2011, 13:21

Prvo, jer ne pisem cesto na temama na ovome podforumu, svaka cast reprezentaciji, od trenera pa do doktora za sinocnu izvedbu, kao i za cjelokupan ciklus, kapa do poda. Ako nam je neka utjeha, cijela Evropa je navijala za nas, barem sam ja tako stekao utisak, citajuci strane forume, haj mu znaj. :)

Dalje, za nas je Irska najgori moguci protivnik u barazu, ako se mene pita, i njih nikako ne bih volio. Cesi su idealni u ovom momentu, ali opet, baraz je lutrija samo takva, jedan pogresan potez i zdravo.

Nadam se da cemo ostati hladne glave i da ce se ovaj narod, napokon radovati, jer to zasluzujemo.

Sinoc lik gdje smo gledali, kad je vidio koliko nas ima na stadionu, poce da Francuzima pjeva: "Kako cete kuci?" :lol:

Gazi sve! 8-)
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.