FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

emchoz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la emchoz » 10 avg 2009, 10:05

@ŠB_Fidelis

Široki je igrao pametno. Razvlačili su nas po čitavom terenu i bili konstantno opasni, ali recimo da se ovaj put taktika nije isplatilla iako je jedini logičan zaključak da je u ovom trenutku Široki kvalitetnija ekipa.
Naši su bili indisponirani i izgubljeni, Šeha je jednom zaplivao inače je igrač utakmice uz Mešanovića koji se pokazuje kao pravi laf! Spomenuo bih još Cocalića i novi karton Ćuluma.

Ipak nek se Osim brine za ekipu, em zna bolje em je plaćen za to, ja bih rekao da je lijepo veče na Grbavici bilo, da je još puno Željinih spavača i da Željo ima još veći potencijal.

P.S. Ne mogu da vjerujem da i dalje čitam pohvale na račun Radovanovića :roll:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 10 avg 2009, 10:31

Evo dva amaterska snimka, ali su dovoljna da se osjeti kakva je atmosfera bila na Grbavici.

Ovo je fakat ludnica jer treba imati na umu da su raja još uvijek nekako "isprepadana" i još nemaju povjerenja u ovog Želju. Onako jak Široki je još dodatno doprinio tome. Također, ovi malo realniji vide da to još nije to. U svakom slučaju bilo je sinoć fantastično na Grbavici.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 avg 2009, 10:41

Provukli smo se kao rijetko kad do sada :arrow:

Siroki je realno mnogo bolja ekipa kao sto je Amar i govorio prije utakmice,svaka akcija je smisljena nema srljanja,jednostavno ljudi znaju lopte :!: Nasi se malo izgubili pred punom Grbavicom,jednostavno ne znaju kako je to,jer do sada nisu bili nikada zasluzili takav ambijent,pobijedili smo sa mnogo srece,dok je Siroki pokazao da su najjaci u ovoj ligi :!:

Manijaci svaka vam cast :!:

btw.do kada ce se gostujuci navijaci tjerati sa utakmice 10 minuta do kraja :oops:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 10 avg 2009, 10:44

ma u sustini ja mislim da treba biti realan i biti prezadovoljan sa bodovima, a ostalo ce valjda doci, tu prije svega mislim na uigranost, pa kod nas igra igraca koji su u klubu 10 dana, npr. culum,itd., ja mislim da ce igra doci, bitno je da imamo 6 bodova i do naredne utakmice ce u sastavu biti serdarevic i taj novi spic (za kojeg vjerujem da je dobar jer je prosao amarovu probu), otprilike culuma skroz na zadnjeg veznog, serdarevica malo naprijed umjesto dine (koji me jos jednom uvjerio u svoje kvalitete)....mada amar zna najbolje...samo da pregrmimo jos 4 kola kada 3 igramo na strani, ako bog da ako tad budemo u vrhu kao sto smo sad, za evropu ne smijemo da brinemo...

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 10 avg 2009, 10:49

Radovanovic jest dobar igrac sasvim korektno je obavio svoj zadatak.On je jos bolji u ofanzivi jer ima dobar centarsut,a podatak da je samo jednom dobio loptu da centrira govori kako su odigrali Bekric,Beslija,Dino itd.
AMAR OSIM!

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 10 avg 2009, 10:49

Gledao sam utakmicu preko tv, zelim cestitati pobjedu i nova 3 boda.
Ali budimo realni mogli ste izgubiti najmanje 2-0.
Neznam ili je do bht ili do navijaca jer slabo ste se culi u zadnjih 15 minuta...
Tesko je vas i bilo shvatiti sta pjevate, stalno ste nesto sarajevo spominjali :D

buja
Kontakt:

Post Postao/la buja » 10 avg 2009, 10:55

ulaznica je napisao/la:Gledao sam utakmicu preko tv, zelim cestitati pobjedu i nova 3 boda.
Neznam ili je do bht ili do navijaca jer slabo ste se culi u zadnjih 15 minuta...
Tesko je vas i bilo shvatiti sta pjevate, stalno ste nesto sarajevo spominjali :D
sigurno usi nisi oprao odavno... :!: srajevo se nijednom koliko ja znam pomenulo
Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 10 avg 2009, 11:04

Je li ovo taj novi napadač:

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 10 avg 2009, 11:08

čamac je napisao/la:Je li ovo taj novi napadač:

trebalo bi da je baš taj!

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 10 avg 2009, 11:13

čamac je napisao/la:Je li ovo taj novi napadač:

Jeste!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 avg 2009, 11:21

ulaznica je napisao/la:Gledao sam utakmicu preko tv, zelim cestitati pobjedu i nova 3 boda.
Cuj zadnjih 15 minuta se slabo culi, a zadnjih 15 minuta na tribini delirijum bio,orilo se, pogotovo kad smo gol zabili, tako da pricas nebuloze.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 10 avg 2009, 12:06

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 10 avg 2009, 12:33

spominjalo se pjevajmo zajedno,a ne Sarajevo...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 10 avg 2009, 12:36

imal 13 epizode
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 10 avg 2009, 13:01

19TM87 je napisao/la:imal 13 epizode
I ja zeljno iscekujem novu epizodu, skuzio sam lika s kamerom kako seta po jugu sinoc xd
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 10 avg 2009, 13:06

sto se kaze igru brisi bodove pisi....bitno je da smo pobijedili...iskreno i siroki je jedna od najjacih ekipa nase lige...sto se tice zeljine igre jos moraju da se malo uigraju i pod hitno nam treba jos jedan dobar napadac...a mesanovic samo nek nastavi ovako zabijat aBd i u gradačcu!!!:D:D

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 10 avg 2009, 14:16

Ma ima se pisati o ovoj tekmi bruku postova, ali evo ukratko...
Igra je bila nekako siromašna i "smlatava" ,ali eto dalli smo go...
Što se tiče igrača po meni je najbolji su bili Šehić i Cocalić,,Čolić je se izgubio nekako se prepo ali eto mladost čini svoje(njega ne treba stavljati da izvodi slobodnjake...)
Bešlija je preoštro šuto iz kornera tako da se nije nijedna lopta mogla normalno zahvatit imao je grešaka, ali i imao je veoma dobrih ispada..
Mešanović po meni odlično uradio što se od njega tražilo,,ali jbg nemože čovjek sam u vrhu napada
Lijeva strana koliko sam vidio od one silne raje nije imala puno posla :?
Ćulum proječno uradio poso jbbg imao je nekoliko važnih izgubljenih lopti ali mora se još on i cijela ekipa da uigra
Kovačević nije se nešto puno istico,osim one jedne prilike
Bučan imo izgubljenih lopti bruku nije mogo nikog proć
Sve u svemu ekipa se treba joššš uigrat,i nadam se da će nam ovaj novi napadač pomoći
Ima tu još rada i muke ali ja se nadam dobrom rezltatu u Gradačcu barem bod(vi) :lol: :!:
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 10 avg 2009, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 10 avg 2009, 14:16

KARALIĆ IGRAČ KOLA

Gosti su i u ovom kolu imali priliku uzeti bodove u gostima, a Laktaši nisu propustili priliku uzeti sva tri boda u Tuzli kod Slobode, dok su po bod uzeli Zrinjski u Travniku i Čelik u Prijedoru.
Pogled na tabelu budi nadu u povratak vjere u domaći nogomet, jer realno gledajući, liga bez jakog Želje, Veleža i Borca nije jaka liga.

Koliko god treba da nas raduje konstantni napredak klubova iz manjih sredina poput Širokog Brijega, Laktaša ili Modriče, ipak moramo biti realni da će nogomet u BiH biti na najvišoj razini tak onda kada glavnu riječ o prvaku budu vodili klubovi iz gradova koji su u stanju napuniti stadion od 10.000 gledatelja najmanje.

Primjer nam je Bundesliga prošle sezone. Dok smo se mi svi veselili titulu Wolfsburga zbog naših asova, cijela Njemačka je, izuzev navijača Wolfsburga, navijala za Bayern, čak i navijači Schalkea, koji inače ne mogu ni smisliti nekoga ko navija za Bayern.

Tim Kola

Ibrahim Šehić
Golman Želje je bio najbolji pojedinac plavog tima u derbi utakmici protiv Širokog. Imali su gosti nekoliko velikih prilika, ali je sjajni mladi golman zaustavio sve udarce na njegov gol i sasvim zasluženo ponio epitet igrača utakmice. Da nije bili raspoloženog Šehića na golu Željezničara, rezultat bi vjerovatno bio drukčiji.

Elvir Čolić
Jedan od najboljih igrača, ne samo Veleža, nego i cijele lige, odigrao je maestralnu utakmicu protiv Olimpika. Bio je predvodnik igre Veleža, te s dva gola i asistencijom bio prve ime susreta u Vrapčićima.

Dženan Zaimović
Zaimović je po drugi put našao mjesto u timu kola. Iskusni nogometaš Rođenih ponovo je bio strijelac za Velež. Zaimović je jedna od legendi Veleža, te zasigurno jedan od najboljih igrača Premijer lige u njenoj povijesti. Iako se već nalazi u poznim godinama , još uvijek igra s velikom lakoćoml a kako vidimo trese i mreže.

Aladin Isaković
Mladi Zeničanin je svojim golom donio prvi bod Čeliku u novoj sezoni. Nakon poraza u prvom kolu Zeničani nisu smjeli izgubiti u Prijedoru zbog mira u timu, a zahvaljujući pogotku Isakovića Čelik je donio bod od novajlije u ligi Rudara.

Elvedin Varupa
Iako nije bio strijelac ni jednog od tri gola Travnika Varupa je bio najbolji pojedinac utakmice na Piroti. Igrač koji već dugi niz godina igra za Travnik redovito pruža dobre igre, a ovaj put se istakao sa nekoliko odličnih prodora po lijevom boku.

Vernes Selimović
U trenutku kad su ga mnogi počeli prozivati za nešto slabije igre u odnosu na prošlu sezonu, Vernes je na Piroti pokazao da nije bez razloga jedan od najboljih igrača lige.Bio je strijelac jednog od tri gola Zrinjskog, te najbolji igrač utakmice, koja je ponudila pravi spektakl.

Darko Ljubojević
Vezista Borca je drugim golom ove sezone donio pobjedu Borcu, koji se nalazi na vrhu tabele zajedno sa rivalima iz bivše Jugoslavije Željom i Veležom. Ljubojević je najbolji igrač i pokjretačka snaga jednog novog Borca, koji je spreman da konačno igra zapaženiju ulogu u Premijer ligi.

Igor Radovanović
Povratnik u redove Slavije je u svom prvom nastupu pred domaćim navijačima pokazao sav svoj kvalitet. Bio je strijelac jednog od dva gola Slavije, te najbolji pojedinac meča u Istočnom Sarajevu.

Vladimir Karalić
Bivši mladi reprezentativac naše zemlje je igrom na Tušnju pokazao potencijal zbog kojeg je bio proglašen za jednog od najvećih talenata prije nekoliko godina. S tri gola donio je Laktašima tri velika boda u Tuzli. Ako nastavi igrati kao u Tuzli, vrlo brzo bi mogao doći na spisak selektora reprezentacije.

Alen Mešanović
Iako nije prikazao neku posebnu igru u derbiju protiv Širokog, postigao je gol koji je Želju nakon dugo godina lansirao u vrh tabele. Dva gola u dva susreta velika su naznaka sjajne sezone za nekad najboljeg mladog igrača naše zemlje.

Duško Stajić
Najbolji igrač Modriče s dva gola srušio je jedinog našeg predstavnika u Europi. Stajić je nekad bio član tima s Koševa, ali nije dobio pravu priliku za igru, a možda se ispostavi da je upravo on srušio šampionske nade Sarajeva, jer Bordo tim već nakon dva kola ima velikih pet bodova minusa za vodećim timovima.

Igrač kola

Vladimir Karalić
Nije bilo dileme koga staviti za igrača kola, jer je Karalić odigrao sjajan meč protiv Slobode i donio prvu pobjedu Laktašima u novoj sezoni. Tri gola u mreži Tuzlaka na Tušnju ne daju se svaki dan, to mogu samo pravi majstori.

Trener kola

Abdulah Ibraković
Prihvatio se posla u Veležu kad niko drugi nije htjeo, pa čak ni oni koji se u Velež kunu. Napravio je selekciju igrača, otjerao limitirane, a doveo mlade igrače, željne dokazivanja. Rezultat nakon dva kola je prvo mjesto na tabeli i devet golova u mreži protivnika.

Tragičar kola

FK SARAJEVO

hahaha jadiiii

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-21963.htm

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

aakiica_sa
Kontakt:

Post Postao/la aakiica_sa » 10 avg 2009, 14:33

moze mi neko napisati radno vrijeme udruzenja danas i sutra.Hvala!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 10 avg 2009, 14:40

Ponedeljak,Srijeda i petak od 15-19h 8-)

Uprava i **** se nisu dogovorili oko nastavka ZeljoTV-a :roll:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Cwirek, Hrasno15, Levin, NeSamSafetee, ristagrad, Tramvaji29877 i 57 gostiju.