amho je napisao/la:
dajte ba kakva zavrsnica kakvi bakraci... mi jos nismo ni blizu plasmana na zavrsnicu, a ovdje se vec prica kako cemo u drugi krug i cak do polufinala... halo ba... ovo je ona ista repka koju je rumunija, a prije toga ova ista francuska rastavila na proste faktore... spustite se na zemlju... pobjede protiv fudbalskih patuljaka bjelorusije, albanije, luksemburga i na guzove protiv rumuna ne daju nam za pravo da mislimo da smo fudbalska velesila... bjelorusija je fudbalski patuljak i nista vise... to sto su dobili francuze u utakmicu u kojoj su sutnuli jednom na gol, a trebali primt' realno 10 gledano po stopostotnim sansama ne stavlja bjeloruse ispred francuza... ista stvar i s abancima... ti isti albanci i bjelorusi odu u luksemburg i ne mogu pobijedit'... da ne spominjem koliko smo se mi patili i s jednim i drugim u zenici... poredimo se s grcima, i to ovim trenutnim, medjutim svi zaboravljaju da nas je grcka koja je osvojila EP rasturila 2 puta, a mi smo tada imali ujednaceniju postavu...
mi spadamo medju 20-25 repki u evropi... ni manje ni vise.. od top 10 ili top 5 smo udaljeni svjetlosnim godinama...
amho slazem se da bih nije fudbalska velesila i mi koji smo pricali o medalji to nismo ni tvrdili...ja i koliko sam shvatio drugi optimisti , zapravo samo tvdim da drugi nisu mnogo bolji od bih i da je sve to u 5 deka, a cemu najbolje svjedoci
stanje na tabeli... dakle ta svemirska repka francuske ima samo bod vise od nas i samo 2+ vecu gol razliku...ako je onakva grcka mogla osvojit EP zasto ne bi mogla i bih? i ta je tvrdnja istinita...cak i ako ne odemo na EP.... sto je dokazala danska koja se nije kvalifikovala za EP 92, ali kad su ih pozvali da zamjene diskvalifikovanu Jugu uzeli su EP 92'....
ako se potrefi sreca inspiracija motivacija atmosfera i jos neki misticni faktor kojeg mozda nismo svjesni to je moguce... ko tvrdi da je to nemoguce malo zna o sportu...ili se boji razocarenja...
to je razumljivo jer su se ljudi toliko puta brzo razocarali nakon dobrog rezultata...evo npr licno ja se nadam pobjedi veceras i znam da se moze desiti, ali ako bi po nekom iskustvu sudio nasi ce popiti 2 gola u prvih 15 minuta....
ali realno moze biti i obrnuto...sve zavisi kakav ce se dan potrefiti jednim i drugima i zato
sta god da se desi ne treba izvlaciti prevelike zakljucke iz toga jer to je samo jedna utakmica...i to je samo jedan protivnik, jer ma kako da si dobar neki protivnici ti jednostavno ne leze (kao npr bjelorusi francuzima)
licno ja bi bio zadovoljan i bodom sa Francuzima...i ono sto se meni zaista svidja je da je ova ekipa nanizala 4-5 utakmica bez poraza i primljenog gola i svaki drugi put odigra zaista lijep i dopadljiv fudbal...samo neka se tako nastavi plasman na EP nije nuzan...
još jedna stvar volio bih da ih vidim kako grizu i ginu i izgaraju na terenu npr poput albanaca..ali realno možda to nije ni fer očekivati, ipak njima je najvažnija privatna karijera i oni ne mogu rizikovati povredu i slično za neke navijače koji će ih popljuvati nakon prvog lošeg rezultata...ali nije to samo kod nas evo čitam kako vaha juče kaže da je publika na Stade de france takva da ce poceti zvizdati nakon 20 minuta ako pocnu gubiti
dakle daleko od toga da sam ja neki maštar ...ja vjerujem da je najbolje imati nekakav realan plan i dati jednom treneru sansu da radi na duge staze, a ne nadati se da ce se postici dobar rezultat iz vedra neba....npr 5-6 godina, dakle na duge staze da bude neko trener i odradi 2 ciklusa svjetkog prvenstva da uigra jedan tim , ali i to je neka iluzija i izgleda niko danas nema strpljenja da radi tako....i najvece selekcije odmah bi da promjene trenera igraca itd a te stvari najmanje imaju utjecaja, samo mozda na kratke staze...
@ arnelinho -svaka cast dobro si to objasnio o ocekivanjima, vjeri i psihologiji....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw