Henry nije bio prosjecan napadac, nije ni mogao biti jer nije bio pravi napadac dok nije dosao u Arsenal. Bio je lijevo krilo u Juventusu a tako i u Monaku. Tek u Arsenalu je poceo igrati kao spic.Arnelinho je napisao/la:Kad je prvi put Wenger osvojio titulu sa Arsenalom bilo je to sa Adamsom, Winterburnom , DIxonom i Keownom. Naravno bilo je i drugih, al' ovaj bedem je bio ključan.
Drugi put ju je osvoji kada je rasformirao cijelu jednu generaciju. Znamo ko su došli:Pires, Campbell, Henry itd. (Oni su opet ponovili uspjeh 2004).
Nekako me ovo navodi na razmišljanje o Wengerovim kvalitetima kao menadžera.
Uvijek bi rasformir'o ekipu, da bi pravio novu koja će u sl. nekoliko godina nešto i osvojiti.![]()
I u toj generaciji "nepobjedivih" nije doveo world star igrače nego prosječne, uz jednog ili dva kvalitetna. Ljungberg recimo nije bio WC, kao ni G.Silva ili Viera, Henry je bio prosječan napadač. U Juveu je u 16 tekmi dao tek 3 gola (čak je i Chamack bolji).Nije ni Pires bio nešto blistav prije Arsenala, al' je bio bolji od prethodnih itd.
Arsenal ga je platio 11 miliona funti, sto je u to vrijeme bila ogromna cifra. Valjda je to dokaz kakav je to igrac bio. U istu recenicu staviti rijec prosjecan i ime Henry i nije bas na mjestu.

Pored toga zaboravljas Bergkampa koji je bio tu svo vrijeme. Cini mi se da njega Wegner nije doveo, dosao godinu prije Wegnera ali je bio tu i imao ogroman doprinos u osvajanju trofeja.

Nisam bas 100% siguran, mislim da je Bergkamp dosao 95. a Wegner 96. (nek me ispravi neko ako grijesim)
Najveci problem Wegnera i uprave je sto su igraci poskupili. Ono sto je prije desetak godina bilo 11 miliona funti je danas mnogo vise ali to neko ocigledno ne zeli da shvati.
Igrac kao Henry se vise ne moze dovesti za 11 miliona funti, ne moze ni za 22 a mozda ni za 33 i vise. Mozes dovesti 3-4 talenta i nadati se da ce neko od njih postati jedan od najboljih igraca svijeta ali u medjuvremenu nemas rezultate i velika je sansa kad taj talenat odraste da ce otici u klubove koji imaju rezultate i bore se za osvajanje trofeja.
Ja ne mislim da je Mancini veci strucnjak od Wegnera ali, KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE!
Arsenal treba da odrijesi kesu i kupi DOKAZANE IGRACE kao sto su bili npr. Henry i Bergkamp u ono vrijeme kad je Arsenal dominirao. Samo tako se moze zaustaviti ovo osipanje kluba. U protivnom ce otici sve sto valja.