FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 10 okt 2011, 00:23

Drugovi :D slažem se sa vama i svi smo odreda sličnog mišljenja kada je u pitanju leteći ili bolje rečeno muhanati Holandez. Ovo su samo moje pretpostavke ili ti nagađanja. Pored toga što svi željno iščekujemo da se on vrati (a kada je tu on ne zna loše odigrati, ili sasvim rijetko) ima tu i pratećih problema, zbog čega sam počeo sumnjati u sretan završetak.
Ne želim ići toliko daleko, ali postoji bojazan da mu ove silne povrede ne dođu glave i da na kraju kaže sam sebi, ne, ne mogu više, bataliću balun. Ništa me ne bih začudilo, ne bi bio prvi (i na vrhuncu karijere) kojeg su povrede uništile. Sjetimo se samo van Bastena ili Sammera.
Nadajmo se najboljem i da ga vidimo na terenu za neke 3-4 sedmice. Od sljedećeg povratka na teren zavisi mnogo toga. Njegovo stanje, forma, rezultati ekipe...i na koncu želja i odluka Ulija šta i kako dalje.

Inače, po Spoxu, Ribery je proglašen ubjedljivo najboljim igračem mjeseca septembra.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 okt 2011, 09:28

geronimo je napisao/la:
Inače, po Spoxu, Ribery je proglašen ubjedljivo najboljim igračem mjeseca septembra.
I bio je ubjedljivo najbolji. Sada nam od Riberyja jako puno zavisi, znači mi i bez Robbena i Riberyja možemo mnoge ekipe pobijedit kada smo u ovakvoj formi, ali u onim največim utakmicama Ribery nam može biti presudan, tako da će od njegovog zdravstvenog stanja mnogo zavisiti. Ja već odavno tvrdim da je u ovoj sezoni premašio onu svoju prvu sezonu u Bayernu, naravno pogotovo ako ovako bude igrao do kraja, jer tada tu svoju prvu sezonu je cijelu igrao na visokom nivou ko što svi znamo.
Inače često se spominje kako će nam Robben biti na raspolaganju u onim bitnim utakmicama u LP, ali nekako smo se previše svi opustili po pitanju BuLi. Od samog starta sam znao da ćemo u ovoj sezoni biti bolji i bio jako uvjeren u titulu, s obzirom na mnoge okolnosti mislim da su naše šanse za titulu već 90 % ali to ne znači da nas niko ne može ugrozit, zato tu titulu treba što prije učiniti sigurnom, mislim dobro bi bilo da se to učini par kola prije kraja, ali treba biti jedno jasno bundesliga je takva da svakog možemo pobijedit (ovakvi kakvi smo sad pogotovo) ali opet možemo i od svakog izgubit, zato baš suviše biti u ovako ranoj fazi sezone siguran u titulu može biti kobno. Ali ako smo se mi opustili Jupp neče dati igračima da se opuste. I ja sam siguran da će dalje stvari dobro ići, ali malo opreza nije na odmet, borba na 3 fronta će biti iscrpljujuca.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 okt 2011, 14:04

Ma Robbenu samo treba one gace navuc sto je nosio nekada, tada je najbolje igrao a povrede mu nisu mogle nista , a kad je vruce neka nabave neki laksi materijal i naprave mu neke ljetne :lol: :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 okt 2011, 16:10

Vjerujem u Müller Wohlfahrta i njegovu iscjeljiteljsku moć da vrati Robbena što prije na travnjak. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 okt 2011, 23:11

Klare je napisao/la:Kad smo već kod Holandeza, obećaše nam utakmicu na kraju prošle sezone, ali ništa, ušutili se kao i mi ovdje. :?
Da, naravno. :lol: Nikako da nađu odgovarajući izgovor što su nas ovako izlevatili. :D
Meč je planiran 22.maja naredne godine, ali to našem bivšem kapitenu ne odgovara, pa zagovara odgodu istog.
Tja, utakmica neće biti oficijelnog karaktera, a to Gertrudi ne odgovara.

Breno je pušten (jel to ko javio :D ), Bayo sređuje ostale formalnosti, tipa wohnung, namještaj i sl. Dok sa druge strane kruže priče kako ga Sao Paulo želi viditi u svojim redovima.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 11 okt 2011, 00:42

Dobro effe, nek' ti bude, sve uredu, sve za pet, fc bayern je za sve. Niđe veze ti ovo, stvarno, ali eto opet kažem nek' ti bude, ako ni radi čega drugog, onda da te ne prozovemo proletač. :lol: :D :D :D

A vidim sad, pokreće se priča oko Robbena, i ono što se činilo kao san, sve više postaje java. Pa tako i Geronimo, inače čvrstog karaktera, uvjerenja da će Robben ostati, počinje da ludi :D , više nije svjestan šta govori, ne zna dal' je san ili java. :lol:

Robben je isuviše prepotentan, ne trebaš previše znati da bi to nakon nekoliko utakmica po njegovom ponašanju i primjetio. Dirao je u naše momke, prvo kapitena, a zatim i Mullera, opravdano ili ne, prosudite sami. Osobno, za Lahma mu nisam oprostio, a Mullera je mislim sasvim opravdano pljusnuo. A nisam mu oprostio ni za svađu sa Gaalom, ono se ne smije dešavati. :oops:
Znači imao je ispada za ove dvije godine, više nego li Breno za tri. :D

Treba sjesti sa ovim čovjekom, trebaju svi sjesti, od predsjednika do čistača, porazgovarati da vidimo misli li raditi za tim, poštovati trenerove odluke, saigrače... Ako prođe, raditi na produženju ugovora, suprotno ne.
Ja bih volio da se razume, ta ljudi su, pa da Arjen produži, i onda nam opet ostaje nada da ćemo ga što češće gledati na terenu.
Ili se misle rješavati njegove plate, dobiti malo para, te dovesti Gotzea, inače veliku želju. :? Ne bih se ni malo začudio, rekao bih sasvim realno.

Iako ne igra, iako igramo dosta dobro, sama pomisao da ga imamo tu povrijeđenog, tu u timu, tu u rezervi nam daje još više razloga za vjeru da je ovaj tim kadar učiniti velike rezultate. 8-) Bez njega, naš tim izgleda dosta blijeđe, slabije, skoro za klasu slabije. :(

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 okt 2011, 01:04

Klare je napisao/la: Robben je isuviše prepotentan, ne trebaš previše znati da bi to nakon nekoliko utakmica po njegovom ponašanju i primjetio. Dirao je u naše momke, prvo kapitena, a zatim i Mullera, opravdano ili ne, prosudite sami. Osobno, za Lahma mu nisam oprostio, a Mullera je mislim sasvim opravdano pljusnuo.
Dobro je, pomislio sam da i previše mijenjaš mišljenje, ali kada sam pročitao da braniš (donekle) Robbenov atak na našeg najkorisnijeg igrača, na našeg budućeg kapitena, na zvijezdu koja nikad neće prihvatiti da je stern, na igrača kojem ništa nije mrsko, na jednog mirnog i nadasve pametnog momka od koga mnogo stariji i iskusniji reprezentativci mogu samo učiti, bilo stvari na terenu ili izvan njega.
Znači, stojiš do svog mišljenja, nisi ga promijenio. Jer znam šta si pisao nakon onog ekscesa.

Mullera ne smije niko da dira! Onaj ko dosad nije vidio šta će od njega biti, neće nikad. Šta ima jedan ćelavac da radi onakve stvari na terenu? Misliš li da je to opravdano? Zbog čega?
Bil' se usudio tako nešto uraditi Kahnu, Effeu, Lizi ili nekom petom? Znamo da Bayi momentalno nedostaju "teški" karakteri i da su mahom curice u ekipi. Ali ipak je primjetno da Robi udara gdje tanko (bez obzira što je ganjao lopove po svom stanu :lol: ).

Pričam totalno nebitne stvari, samo onako da ti bocnem (jer ne bi mogao zaspati bez toga :D ).
Ovo ostalo što si naveo su opštepoznate stvari i niko od nas nema reći ništa novo. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 11 okt 2011, 01:25

geronimo je napisao/la:Dobro je, pomislio sam da i previše mijenjaš mišljenje, ali kada sam pročitao da braniš (donekle) Robbenov atak na našeg najkorisnijeg igrača, na našeg budućeg kapitena, na zvijezdu koja nikad neće prihvatiti da je stern, na igrača kojem ništa nije mrsko, na jednog mirnog i nadasve pametnog momka od koga mnogo stariji i iskusniji reprezentativci mogu samo učiti, bilo stvari na terenu ili izvan njega.
A kako taj isti Muller može povremeno zagalamiti na starijeg, kulturnog, mirnog, izuzetno pametnog, na onog kojem je teško šta mrsko, na onog koji po ponašanju na i izvan terena može služiti za primjer, kako fudbalerima širom svijeta, tako i nadolazećim naraštajima. Dakako riječ je o Marionu. :D

Pravio se važan i dobio malu pljusku, ništa strašno. Od tada je dosta bolji, mora se priznati. :mrgreen:
Muller je važna karika u ovom timu, i tu se nema šta raspravljati. Da nisi možda zaključio da ga baš nešto i ne gotivim. :? Pih, daleko bilo. :)

E j.ebi ga sad za ovaj dio, uspio si, isprovocirao si me. :x :evil:
Pa mišljenje je da se mijenja :D , ne može čovjek glavu zabiti u pijesak i ne gledati stvari koje se dešavaju, pa čvrsto ostajati pri svojim stavovima.
Nemoj više ovakvih izjava.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 okt 2011, 01:35

Klare je napisao/la: Nemoj više ovakvih izjava.
Zbilja? :?

Nisam se dobro obratio :D niti si ti mogao skontati poentu (kako ćeš, pobogu :mrgreen: ).
Dakle, mislio sam na onaj detalj kada se ta scena desila (na znam tačno na kojoj utakmici) i kada smo svi bili iznenađeni Robbenovim postupkom. Samo ti ne, jer si branio isti. Kao i sada.
Zbog toga ovaj boldani dio koji je tebe isprovocirao.

Plus za tebe što si dosljedan, a ne kao što si ti shvatio da te kritikujem ili lupam neke otrcale floskule.
Kapiš sada? :?

Sad si me nahujao, pa ću u potpis staviti sl. citat: Samo budala ne mijenja mišljenje. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 11 okt 2011, 01:51

geronimo je napisao/la:Nisam se dobro obratio
Ama znaš pisati nekim tajanstvenim, misterioznim načinom, misterij. :D Mislim da nije prvi puta da ti ovo govorim. :lol: Čuj previše. :?
geronimo je napisao/la:Sad si me nahujao, pa ću u potpis staviti sl. citat: Samo budala ne mijenja mišljenje. :lol:
Haj' što si taki, ostavi ga meni, vidiš da potpisa nemam. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 okt 2011, 11:05

@Klare: evo stranice ko dokaza http://www.fcb-basketball.de/de/" onclick="window.open(this.href);return false; i onda će ti sve biti jasno :) Malo virni nekad kad ljudi igraju pa me nečeš proglašavat proletačem :) :) stvarno ćeš uništit naše prijateljstvo i izazvat rat sa mnom...što ti to treba??? :D
geronimo je napisao/la: ali kada sam pročitao da braniš (donekle) Robbenov atak na našeg najkorisnijeg igrača, na našeg budućeg kapitena, na zvijezdu koja nikad neće prihvatiti da je stern, na igrača kojem ništa nije mrsko, na jednog mirnog i nadasve pametnog momka od koga mnogo stariji i iskusniji reprezentativci mogu samo učiti, bilo stvari na terenu ili izvan njega.

Mullera ne smije niko da dira!
E ovde se s tobom @gero nakon nekog vremena opet u potpunosti slažem.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 11 okt 2011, 16:19

Neuer nije primio gol punih 1018 minuta.Po tom je parametru Manu je skinuo najbolji rekord Olivera Kahna čiji je najduži niz u svim natjecanjima trajao 1013 minuta.

Još samo 2,5 utakmice i rekord je naš u BL ponovo :D :D :D
Sent from my Philips Smart TV.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 okt 2011, 17:22

Bas bi bilo fora da ne primi gola do kraja sezone. :mrgreen: :lol:
#divovi

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 okt 2011, 00:24

aoo jedva čekam utakmicu bayerna ... BiH, Francuzi i Platini mi nabiše pritisak već u 22 godini života

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 okt 2011, 01:06

thulkazal je napisao/la:aoo jedva čekam utakmicu bayerna ... BiH, Francuzi i Platini mi nabiše pritisak već u 22 godini života
A šta'š tek za mene reći? :D Ebiga 'kazalu, ja mislio ti malo stariji (jer si neki dan pridikovao nekom tipu da se ne sječa rata i tih stvari). Kad ono, tek cvajundcvancih jare. :D
Palac gore, jer bez obzira na sve, mislio sam da si stariji.
Klare je napisao/la: Haj' što si taki, ostavi ga meni, vidiš da potpisa nemam. :lol:
Ubacuj stari, šta čekaš? Vidiš li ti kako @effe napreduje. :D
Prvo je nabacio potpis, pa onda uredno citira, šta je sljedeće? :?

Ubrigens :D sjajan gol Gomeza.
Vom Jäger zum Gejagten

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 okt 2011, 10:58

ako se kada desi da budemo imali problema sa golmanima xD

http://tv.dfb.de/index.php?view=3800" onclick="window.open(this.href);return false;

@gero ... meni dosta :P a tom tipu po načinu pisanja i nekakvom razmišljanju ne bi dao ni 15 godina ...

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 12 okt 2011, 14:40

Kakve su ono spekulacije da bi Drogba moga doci kod nas u Bajern?
Volim te Zeljo!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 okt 2011, 16:46

Ne vjerujem da će nešto biti od toga iako bi došao džaba ipak su mu 33g.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 12 okt 2011, 18:19

Pranja je odlučio pronaći sreću u našem B timu, jer mu 3 minute ukupno odigrane ove sezone u A timu nisu dovoljne... Haman je bio dobar u domaćoj pobjedi od 3:1 ;)
Sent from my Philips Smart TV.

Klare

Post Postao/la Klare » 13 okt 2011, 13:41

Sjajan, sjajan gol Gomeza 8-) , a šta tek reći za onu asistenciju. :o 8-) Marion je u ovih posljednjih 5-6 partija u dresu elfa, mislim i zacementirao mjesto glavne napadačke uzdanice. Schweini nije igrao, 27 godina, već 90 nastupa, idemo rušiti Lothara na vrhu. 8-)
U subotu protiv Herthe, svi spremni osim Brene i Robbena, kod Herthe sva trojica spremni, a niko povrijeđen nije.

Muka mi šta se piše na podforumu reprezentacija , čovjek ne može povjerovati. :roll:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.