Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SamoZeljo » 10 okt 2011, 14:44

Arnelinho je napisao/la:Kad je prvi put Wenger osvojio titulu sa Arsenalom bilo je to sa Adamsom, Winterburnom , DIxonom i Keownom. Naravno bilo je i drugih, al' ovaj bedem je bio ključan.

Drugi put ju je osvoji kada je rasformirao cijelu jednu generaciju. Znamo ko su došli:Pires, Campbell, Henry itd. (Oni su opet ponovili uspjeh 2004).

Nekako me ovo navodi na razmišljanje o Wengerovim kvalitetima kao menadžera.

Uvijek bi rasformir'o ekipu, da bi pravio novu koja će u sl. nekoliko godina nešto i osvojiti. :)

I u toj generaciji "nepobjedivih" nije doveo world star igrače nego prosječne, uz jednog ili dva kvalitetna. Ljungberg recimo nije bio WC, kao ni G.Silva ili Viera, Henry je bio prosječan napadač. U Juveu je u 16 tekmi dao tek 3 gola (čak je i Chamack bolji :lol: ).Nije ni Pires bio nešto blistav prije Arsenala, al' je bio bolji od prethodnih itd.
Henry nije bio prosjecan napadac, nije ni mogao biti jer nije bio pravi napadac dok nije dosao u Arsenal. Bio je lijevo krilo u Juventusu a tako i u Monaku. Tek u Arsenalu je poceo igrati kao spic.
Arsenal ga je platio 11 miliona funti, sto je u to vrijeme bila ogromna cifra. Valjda je to dokaz kakav je to igrac bio. U istu recenicu staviti rijec prosjecan i ime Henry i nije bas na mjestu. :)

Pored toga zaboravljas Bergkampa koji je bio tu svo vrijeme. Cini mi se da njega Wegner nije doveo, dosao godinu prije Wegnera ali je bio tu i imao ogroman doprinos u osvajanju trofeja. :)
Nisam bas 100% siguran, mislim da je Bergkamp dosao 95. a Wegner 96. (nek me ispravi neko ako grijesim)

Najveci problem Wegnera i uprave je sto su igraci poskupili. Ono sto je prije desetak godina bilo 11 miliona funti je danas mnogo vise ali to neko ocigledno ne zeli da shvati.
Igrac kao Henry se vise ne moze dovesti za 11 miliona funti, ne moze ni za 22 a mozda ni za 33 i vise. Mozes dovesti 3-4 talenta i nadati se da ce neko od njih postati jedan od najboljih igraca svijeta ali u medjuvremenu nemas rezultate i velika je sansa kad taj talenat odraste da ce otici u klubove koji imaju rezultate i bore se za osvajanje trofeja.

Ja ne mislim da je Mancini veci strucnjak od Wegnera ali, KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE!

Arsenal treba da odrijesi kesu i kupi DOKAZANE IGRACE kao sto su bili npr. Henry i Bergkamp u ono vrijeme kad je Arsenal dominirao. Samo tako se moze zaustaviti ovo osipanje kluba. U protivnom ce otici sve sto valja.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 10 okt 2011, 17:47

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -deal.html" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]

Još jedan wonderkid, čini se kao vrlo dobar igrač, navikli smo ako išta barem na ovakve investicije.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 okt 2011, 17:56

Pa dobro @SamoZeljo, ima istine u tome što kažeš, ne kažem da nema. Što se Henrya tiče, stoji to da je bio krilo, mislim on je u Monacu dao 20 ili 30 golova (?)( mislim da) za 4-5 sezona, a u Juventusu samo 3 u 16 tekmi- i to je premalo čak i za krilo, i to ofanzivno. Inače sam pogriješio tu kad sam napis'o da je napadač. Na široko je poznata priča kako je Wenger transformir'o Henrya. :oops:

Da, Berkamp je bio i prije Wengera tu, bio je i Ian Wright (kratko u doba Wengera), al' opet stoji činjenica da je Wenger u sezoni 2001(na ovamo) tim podosta promijenio (bar glavne igrače). U medjuvremenu su došli Pires,Silva,Ljungberg,Campbell, Toure itd.Niti jedan od četvorce (osim možda Pires) nije bio igrač sa nekim CV-om u to doba, tek su to u Arsenalu postali.

Ovoj trenutnoj ekipi fali 3 kvalitetna igrača da bi bila vrh. Konkurenciju (unutar ekipe) i kvantitet imaju, hemija postoji, samo fali još malo kvaliteta. Možda Baines, Cahill,Hazard i možda, al' možda neki dobar napadač, Parka do sada nisam vidio u Arsenalovom dresu, a ko zna, možda je novi Henry ili Anelka, neka bude makar Wiltord. :mrgreen:

Mada ja iskreno bih od svih branića ,koji su dostupni i koji se povezuju sa Arsenalom , u Arsenalu najviše volio vidjeti Jagielku, tip je sjajan vodja, al' eto sve su prilike da nikad neće doći. :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 okt 2011, 18:54

Andrey Arshavin has advised Arsenal Football Club to sign Alan Dzagoev.

After a nightmare start to the season, Arsene Wenger is likely to venture into the transfer market when the window reopens to bolster his options.

And Russian international Arshavin has advised the French coach to take a look at Dzagoev, the 21-year-old who is under contract at CSKA Moscow.

Although the midfielder would be ineligible for the Gunners in the UEFA Champions League this season, they could still move for him in January to beat of competition from a host of rival clubs.
Ovu riječ obožavam. :mrgreen:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 10 okt 2011, 20:37

Arsenalov nogometaš Chu-Young Park za dvije godine mora u vojsku u Južnoj Koreji.

Park će stoga još dvije godine igrati u Arsenalu, u koji je stigao ovog ljeta Monaca, gdje je prethodno nastupao tri sezone. Inače, ponikao je u Seoulu.

Ukoliko ne provede 21 mjesec u vojsci prije nego napuni 30 godina, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom ili protjerivanjem iz svoje zemlje.

"Moraću da napustim Evropu za dvije godine i mislio sam da bi ovo bilo najbolje mjesto da završim svoj boravak. Vojska u mojoj zemlji ne može da se izbegne i nema smisla razmišljati kako to zaobići", rekao je 26-godišnjak. da li je ovo istina ili ???
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 okt 2011, 20:48

meho-medo je napisao/la:Arsenalov nogometaš Chu-Young Park za dvije godine mora u vojsku u Južnoj Koreji.

Park će stoga još dvije godine igrati u Arsenalu, u koji je stigao ovog ljeta Monaca, gdje je prethodno nastupao tri sezone. Inače, ponikao je u Seoulu.

Ukoliko ne provede 21 mjesec u vojsci prije nego napuni 30 godina, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom ili protjerivanjem iz svoje zemlje.

"Moraću da napustim Evropu za dvije godine i mislio sam da bi ovo bilo najbolje mjesto da završim svoj boravak. Vojska u mojoj zemlji ne može da se izbegne i nema smisla razmišljati kako to zaobići", rekao je 26-godišnjak. da li je ovo istina ili ???
istina, i to su svi objavili kad je dosao u arsenal, ss.ba kasni za pi cetvrtina :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 okt 2011, 22:42

Da je istina, jeste, da se ne moze izbjeci, moze, pa pogledajte samo Unitedovog Koreanca..
Celik!3,2,2.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 10 okt 2011, 22:52

Ne znam kojeg je k...a uopste dolazio? Fkt mi Wenger ovim potezom nije jasan.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 okt 2011, 08:57

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 okt 2011, 09:01

The return of Koscielny and Djourou - along with Sebastien Squillaci - will give Arsène Wenger plenty of defensive options when Arsenal resume their Premier League campaign against Sunderland next weekend.
:lol: :lol: :lol:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 okt 2011, 09:03

Htio sam da napišem bolje da se ne vračaju al skonta da nam se vraća i Squillaci pa.. :D :lol:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 okt 2011, 09:16

da bogdom squilachi zaigra veceras protiv BiH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 11 okt 2011, 11:09

http://eurosport.yahoo.com/10102011/58/ ... years.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:roll: :roll: :roll:

Wenger kupio gerilca. :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 11 okt 2011, 11:55

I onako ce bit' na klupi, samo mi zao para ..

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 okt 2011, 20:36

Wenger je večeras na Stad de France-u. :)

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 12 okt 2011, 12:45

Ima li pravo igrati protiv vas Bentner?
Nešto se raspucao :D
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 13:00

Rizah je napisao/la:Ima li pravo igrati protiv vas Bentner?
Nešto se raspucao :D
Kako će igrati protiv svog kluba? :P
Bilo mu je ponudjeno da igra, al' je sam Bendtner izjavio da to nikad ne bi uradio. :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 19:14

Toulouse winger Aymen Abdennour, 22, is a target for Arsenal . The £3.5million-rated Tunisia star said: "I'll be happy to play in England." (The Sun)
Prema transfermarktu igra lijevog beka i štopera. Vjerovatno je "winger" mišljeno kao lijevi bek. :?
Arsenal have been in touch with Porto about signing Hulk , the striker's agent has claimed. But Teodoro Fonseca has said the club will only sell the striker if his huge £87m release fee clause is met. (talkSPORT)
Edit: Malo sam se pogubio izmedju tolikih novosti, al' eto da oživim temu. :I Inače, nisu normalni ovi iz Porta, a Arsenal je izgleda engleski Anzhi, čim su se namjerili (bili) na tako visokocijenjenog napadača. :mrgreen:

Liverpool, Manchester United and Arsenal are all circling round Plymouth teenager

Chamberlain je veći talenat od Walcotta

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 22:24

Drago topnici, vidim niDje vas. :mrgreen:

Šta kažete na ove špekulacije o mogućem dolasku Hulka na Emirate ? :)

Iznenada se pojavila vijest, al' evo i na The Sun-u, transfermart.de i još par portala. Navodno bi Arsenal, ukoliko bude trebalo, išao toliko daleko da bi oborio rekord u transferima. :oops: :roll: :mrgreen: Ne znam šta da mislim , eto to je reakcija. :D

Mada bi bilo fino gledati:
------------------------Szczesny------------------------
Sagna-----Cahill------------Vermaelen--------Santos

-------------------------Song----------------------------
---------------Hazard----------Wilshire----------------
Hulk--------------------------------------------Gervinho
-------------------------RvP-----------------------------

:mrgreen:

Pitam se da se ovo ostvari (hipotetički) šta bi rekli ovi kritičari ? :mrgreen:

A naravno, nadam se da će se tako odviti situacija, a po dr. strani da definitivno odu: Almunia (pod muss) ,Squillaci (muss na kvadrat) , Djourou (ako hoće, hoće), Denilson i Nicklas,a kad bi se ovo ostvarilo vrlo vjerovatno bi otišli Rosicky i Arshavin, al' ko ih ybe. :mrgreen:

Uskoro se očekuje da će RvP potpisati novi ugovor, sedmična primanja 90k funti ( :shock: ).

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 12 okt 2011, 22:32

Čuj da Arsenel dovede Hulka. :lol: :lol: :lol: Jedini Hulk kojeg oni mogu dovest je da nabildaju Denilsona, prefarbaju ga u zeleno i promijene mu ime u Hulk. O onom igraču iz Porta iluzorno je pričati.

Inače čak i theo u nedavnom intervju-u kaze da ne zna ništa u vezi svoje budućnosti i da još ne želi ništa pričati o ugovoru. E yebo ti nas kad smo spali na to da trkaći horoz nije spreman ostat. :roll:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.