ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 09 okt 2011, 12:26

I onda kad mi kazu kako je Nadal i dalje isti kao i prosle godine.Kad kazu da nije do njega vec da je Djokovic daleko iznad njega i da je samo zbog toga pobjedio Nadala u 6 finala.
Ovo nije onaj Nadal iz prosle godine...

Steta za ovaj poraz od Marreya.Imao je odlicnu priliku da doda jos jedan osvojen turnir u ovoj jako susnoj godini za njega.

Da li Djokovic i Federer igraju ovaj turnir u Shangaju ?

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 09 okt 2011, 12:32

samosarajvo je napisao/la:
Otkazali obojica.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 okt 2011, 12:39

Jok, kozmičke sile su se udružile protiv Rafe ! ;)
R.Nadal - A.Murray 6:3 2:6 0:6

Je li neko gledao meč ? Da napiše riječ-dvije o istom !
Zaista šteta za Murraya što je takav "panj" u glavi, jer ima sve potrebno da osvoji GS, osim tog mentaliteta i psihe !
Ima dobre udarce, fizički izuzetno pripremljen, kretanje dobro, ali glava je čudo ! :roll:

samosarajvo je napisao/la:Da li Djokovic i Federer igraju ovaj turnir u Shangaju ?
Ne.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 09 okt 2011, 13:17

Odlican mec. Nije Rafa ni bio toliko los, naprotiv. Ali je Endi odigrao vrhunski.
Poveo Rafa 3:0 na pocetku, lezerno, svojom igrom. I onda se ovaj probudi. Bekend je funkcionisao samo tako. Puno blize je stajao i bio daleko ofanzivniji od Nadala. Izlazio je i na mrezu cesto, imao par sjajnih voleja. Bilo je par poena koji su oduzimali dah. U trecem setu, na 0:1 i servis Rafe, Marej je uhvatio dva voleja u trku i onda probio Nadala na mrezi.
Prvi set je Marej isto mogao uzeti, vratio se i imao brejk loptu ali nije isao do kraja jednostavno. Udarao je nekako djevojacki, sa 80% snage i nije proslo. U drugom i trecem setu je tukao iz svih oruzja. 6:2 je bilo. Servis besprekoran. U jednom gemu se vratio sa 0:40 sa tri vezana asa. Gadjao je linije stalno, bekendom nije grijesio. Cim mu Nadal namjesti loptu za iole dobar bekend, on odvali dijagonalu pod noge. Jednostavno odlicna igra.
A u trecem setu je samo potvrdio svoju igru. Nije dao Nadalu da dise. Mnogo je trcao i kretao se dobro. Bio na svakoj lopti.

+ ne volim ga ja nikako, jer je smrad. Ali svaka mu cast na ovom turniru.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 09 okt 2011, 14:08

Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.
Izdržati, to je temelj vrline!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 okt 2011, 18:27

rogeRF je napisao/la:Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.
Ja sam siguran da nece, jer su svi GS turniri vec prosli. ;)

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 09 okt 2011, 18:34

samosarajvo je napisao/la:I onda kad mi kazu kako je Nadal i dalje isti kao i prosle godine.Kad kazu da nije do njega vec da je Djokovic daleko iznad njega i da je samo zbog toga pobjedio Nadala u 6 finala.

Steta za ovaj poraz od Marreya.Imao je odlicnu priliku da doda jos jedan osvojen turnir u ovoj jako susnoj godini za njega.

Ma upravu si 100% Nadal iz 2008. bi pregazio Djokovica :D

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 09 okt 2011, 18:36

rogeRF je napisao/la:Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.

Ne nije on jos dovoljno sazro za tako veliki zalogaj k'o sto je Grand Slam , max. polufinale .

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 okt 2011, 22:18

hamid je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:I onda kad mi kazu kako je Nadal i dalje isti kao i prosle godine.Kad kazu da nije do njega vec da je Djokovic daleko iznad njega i da je samo zbog toga pobjedio Nadala u 6 finala.

Ma upravu si 100% Nadal iz 2008. bi pregazio Djokovica :D
:lol:
"Indija,Pakistan..."

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 09 okt 2011, 22:51

MaGiCa je napisao/la:
Ja sam siguran da nece, jer su svi GS turniri vec prosli. ;)
Ups, pogrijesio sam. Mislio sam reci naredne godine. Uostalom, svako (pa i ti) je razumio sta sam htio napisati.
Mislis, prosli su, sto se ove godine tice? ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2011, 08:55

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 okt 2011, 11:45

Nastavlja se tradicija da Rafa ne osvaja turnire kada je u njegovom dijelu zdrijeba Mardy Fish.
Nadal nikada nije osvojio turnir, kada je tu Fish. :D
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2011, 12:13

retro je napisao/la:Nastavlja se tradicija da Rafa ne osvaja turnire kada je u njegovom dijelu zdrijeba Mardy Fish.
Nadal nikada nije osvojio turnir, kada je tu Fish. :D
Nije to jedina tradicija koja se nastavlja. Nadal nikada nije odbranio titulu na podlozi koja nije sljaka.
Kako bese ono: Rafa=GOAT :?: :!: :lol:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 10 okt 2011, 13:19

E da, opet nije odbranio titulu na betonu. :?
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2011, 14:40

retro je napisao/la:E da, opet nije odbranio titulu na betonu. :?
Nije on kriv, kriv je dominator iz Danblejna. Da su sa druge strane stajali Sampras, Borg i Federer zajedno, rezultat bi na kraju bio isti :lol:

Naravno, Novak bi ga sredio u dva seta, jbg, ipak je to Novak nepobjedivi, vladar sedam kontinenata.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2011, 14:57

Virtu4l je napisao/la: Nije on kriv, kriv je dominator iz Danblejna. Da su sa druge strane stajali Sampras, Borg i Federer zajedno, rezultat bi na kraju bio isti :lol:
Da. Taj Skot je Nadala sprecavao 7-8 godina da ovaj odbrani titulu na betonu. Jel tako :?:
Naravno, Novak bi ga sredio u dva seta, jbg, ipak je to Novak nepobjedivi, vladar sedam kontinenata.
Ja bas mislim da ne bi to Novak uradio. Dao bi mrvice svom dobrom drugaru, cisto da se amidza Toni ne sekira. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 okt 2011, 15:08

O'ladi malo. Ne moraš svaki pokušaj zezancije skrenuti u neki svoj smjer.

slika

P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest? Kako se zvao onaj što je u Alan Fordovim romanima imao sve bolesti ovog svijeta, Jeremija?

Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2011, 15:57

Virtu4l je napisao/la: P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest? Kako se zvao onaj što je u Alan Fordovim romanima imao sve bolesti ovog svijeta, Jeremija?
Zbog tih preseka ledja, Djokovic ne igra u ovom delu sezone. Zbog istih stvari, smanjio je servis u 4om setu protiv Nadala i predao mec Del Potru u DCu. Ne bih rekao da je fer sa tvoje strane smejati se tome.
Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.
Pa da bude repriza ovoga:

[youtube][/youtube]

:?:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 10 okt 2011, 16:03

Virtu4l je napisao/la: P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest?
Kakva ba nova bolest, nisi ni sve stare (dobro poznate) nabrojao. Hajd' sve, al', nije mi jasno kako si zaboravio problem sa socivima, ili probleme otezanog disanja?! Problemi, koji su ga dosta puta kostali titule, i bili jedina prepreka za osvajanje iste. Da toga nije bilo, mozda bi i bio rame uz rame s Rogerom, ko zna...
Virtu4l je napisao/la: Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.
Da, ali Rafa sigurno nije bio povrijedjen za razliku od svog drugara, koji je bio primoran predati mec zbog povrede. Nije covjek kriv, kad' god izgubi, povreda je uzrog toga. Ko zna gdje bi mu bio kraj (da li bi ga i uopste bilo) da nije tih glupih povreda...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2011, 16:11

rogeRF je napisao/la: Kakva ba nova bolest, nisi ni sve stare (dobro poznate) nabrojao. Hajd' sve, al', nije mi jasno kako si zaboravio problem sa socivima, ili probleme otezanog disanja?! Problemi, koji su ga dosta puta kostali titule, i bili jedina prepreka za osvajanje iste. Da toga nije bilo, mozda bi i bio rame uz rame s Rogerom, ko zna...
Djokovic nije taj "kalibar" da bi bio uz rame Rogeru, ali je i pored svih svojih nedostataka (zdravstvenih) izmislio tenis na tvrdoj podlozi za Nadala.
Da, ali Rafa sigurno nije bio povrijedjen za razliku od svog drugara, koji je bio primoran predati mec zbog povrede. Nije covjek kriv, kad' god izgubi, povreda je uzrog toga. Ko zna gdje bi mu bio kraj (da li bi ga i uopste bilo) da nije tih glupih povreda...
A kad zatrolujes temu, onda budi spreman da odgovoris na ovo pitanje: Ko je u Open eri tenisa odigrao 66 meceva, izgubivsi samo 2, i uzeo 3GSa i 10 titula + DC u periodu od 10 meseci :?: Mala pomoc: nije u pitanju ni RF, a ni RN. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.