ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
- Kontakt:
Re: ATP Tour
I onda kad mi kazu kako je Nadal i dalje isti kao i prosle godine.Kad kazu da nije do njega vec da je Djokovic daleko iznad njega i da je samo zbog toga pobjedio Nadala u 6 finala.
Ovo nije onaj Nadal iz prosle godine...
Steta za ovaj poraz od Marreya.Imao je odlicnu priliku da doda jos jedan osvojen turnir u ovoj jako susnoj godini za njega.
Da li Djokovic i Federer igraju ovaj turnir u Shangaju ?
Steta za ovaj poraz od Marreya.Imao je odlicnu priliku da doda jos jedan osvojen turnir u ovoj jako susnoj godini za njega.
Otkazali obojica.samosarajvo je napisao/la:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
Jok, kozmičke sile su se udružile protiv Rafe !
R.Nadal - A.Murray 6:3 2:6 0:6
Je li neko gledao meč ? Da napiše riječ-dvije o istom !
Zaista šteta za Murraya što je takav "panj" u glavi, jer ima sve potrebno da osvoji GS, osim tog mentaliteta i psihe !
Ima dobre udarce, fizički izuzetno pripremljen, kretanje dobro, ali glava je čudo !

R.Nadal - A.Murray 6:3 2:6 0:6
Je li neko gledao meč ? Da napiše riječ-dvije o istom !
Zaista šteta za Murraya što je takav "panj" u glavi, jer ima sve potrebno da osvoji GS, osim tog mentaliteta i psihe !
Ima dobre udarce, fizički izuzetno pripremljen, kretanje dobro, ali glava je čudo !

Ne.samosarajvo je napisao/la:Da li Djokovic i Federer igraju ovaj turnir u Shangaju ?
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Odlican mec. Nije Rafa ni bio toliko los, naprotiv. Ali je Endi odigrao vrhunski.
Poveo Rafa 3:0 na pocetku, lezerno, svojom igrom. I onda se ovaj probudi. Bekend je funkcionisao samo tako. Puno blize je stajao i bio daleko ofanzivniji od Nadala. Izlazio je i na mrezu cesto, imao par sjajnih voleja. Bilo je par poena koji su oduzimali dah. U trecem setu, na 0:1 i servis Rafe, Marej je uhvatio dva voleja u trku i onda probio Nadala na mrezi.
Prvi set je Marej isto mogao uzeti, vratio se i imao brejk loptu ali nije isao do kraja jednostavno. Udarao je nekako djevojacki, sa 80% snage i nije proslo. U drugom i trecem setu je tukao iz svih oruzja. 6:2 je bilo. Servis besprekoran. U jednom gemu se vratio sa 0:40 sa tri vezana asa. Gadjao je linije stalno, bekendom nije grijesio. Cim mu Nadal namjesti loptu za iole dobar bekend, on odvali dijagonalu pod noge. Jednostavno odlicna igra.
A u trecem setu je samo potvrdio svoju igru. Nije dao Nadalu da dise. Mnogo je trcao i kretao se dobro. Bio na svakoj lopti.
+ ne volim ga ja nikako, jer je smrad. Ali svaka mu cast na ovom turniru.
Poveo Rafa 3:0 na pocetku, lezerno, svojom igrom. I onda se ovaj probudi. Bekend je funkcionisao samo tako. Puno blize je stajao i bio daleko ofanzivniji od Nadala. Izlazio je i na mrezu cesto, imao par sjajnih voleja. Bilo je par poena koji su oduzimali dah. U trecem setu, na 0:1 i servis Rafe, Marej je uhvatio dva voleja u trku i onda probio Nadala na mrezi.
Prvi set je Marej isto mogao uzeti, vratio se i imao brejk loptu ali nije isao do kraja jednostavno. Udarao je nekako djevojacki, sa 80% snage i nije proslo. U drugom i trecem setu je tukao iz svih oruzja. 6:2 je bilo. Servis besprekoran. U jednom gemu se vratio sa 0:40 sa tri vezana asa. Gadjao je linije stalno, bekendom nije grijesio. Cim mu Nadal namjesti loptu za iole dobar bekend, on odvali dijagonalu pod noge. Jednostavno odlicna igra.
A u trecem setu je samo potvrdio svoju igru. Nije dao Nadalu da dise. Mnogo je trcao i kretao se dobro. Bio na svakoj lopti.
+ ne volim ga ja nikako, jer je smrad. Ali svaka mu cast na ovom turniru.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.
Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.
Izdržati, to je temelj vrline!
Ja sam siguran da nece, jer su svi GS turniri vec prosli.rogeRF je napisao/la:Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.

Ma upravu si 100% Nadal iz 2008. bi pregazio Djokovicasamosarajvo je napisao/la:I onda kad mi kazu kako je Nadal i dalje isti kao i prosle godine.Kad kazu da nije do njega vec da je Djokovic daleko iznad njega i da je samo zbog toga pobjedio Nadala u 6 finala.

rogeRF je napisao/la:Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.
Ne nije on jos dovoljno sazro za tako veliki zalogaj k'o sto je Grand Slam , max. polufinale .
hamid je napisao/la:Ma upravu si 100% Nadal iz 2008. bi pregazio Djokovicasamosarajvo je napisao/la:I onda kad mi kazu kako je Nadal i dalje isti kao i prosle godine.Kad kazu da nije do njega vec da je Djokovic daleko iznad njega i da je samo zbog toga pobjedio Nadala u 6 finala.

"Indija,Pakistan..."
Ups, pogrijesio sam. Mislio sam reci naredne godine. Uostalom, svako (pa i ti) je razumio sta sam htio napisati.MaGiCa je napisao/la:Ja sam siguran da nece, jer su svi GS turniri vec prosli.rogeRF je napisao/la:Svaka cast Britancu na ovo pobjedi. Zao mi je samo sto nisam gledao mec, zaboravio bio za njega. Od ponedjeljka Britanac 3. na ATP listi, ostvaruje ono sto je i najavljivao. Ono sto je mozda i bitnije za njega je povratak samopouzdanja u mecevima protiv Nadala, pogotovo sad nakon 0-1 u setovima. Siguran sam da ce on ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za naslove na Grand Slam turnirima.
Mislis, prosli su, sto se ove godine tice?

Nastavlja se tradicija da Rafa ne osvaja turnire kada je u njegovom dijelu zdrijeba Mardy Fish.
Nadal nikada nije osvojio turnir, kada je tu Fish.

Genius, outrageous, the best ever! RF!
Nije to jedina tradicija koja se nastavlja. Nadal nikada nije odbranio titulu na podlozi koja nije sljaka.retro je napisao/la:Nastavlja se tradicija da Rafa ne osvaja turnire kada je u njegovom dijelu zdrijeba Mardy Fish.
Kako bese ono: Rafa=GOAT

Nije on kriv, kriv je dominator iz Danblejna. Da su sa druge strane stajali Sampras, Borg i Federer zajedno, rezultat bi na kraju bio istiretro je napisao/la:E da, opet nije odbranio titulu na betonu.

Naravno, Novak bi ga sredio u dva seta, jbg, ipak je to Novak nepobjedivi, vladar sedam kontinenata.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da. Taj Skot je Nadala sprecavao 7-8 godina da ovaj odbrani titulu na betonu. Jel takoVirtu4l je napisao/la: Nije on kriv, kriv je dominator iz Danblejna. Da su sa druge strane stajali Sampras, Borg i Federer zajedno, rezultat bi na kraju bio isti![]()

Ja bas mislim da ne bi to Novak uradio. Dao bi mrvice svom dobrom drugaru, cisto da se amidza Toni ne sekira.Naravno, Novak bi ga sredio u dva seta, jbg, ipak je to Novak nepobjedivi, vladar sedam kontinenata.

O'ladi malo. Ne moraš svaki pokušaj zezancije skrenuti u neki svoj smjer.

P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest? Kako se zvao onaj što je u Alan Fordovim romanima imao sve bolesti ovog svijeta, Jeremija?
Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.

P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest? Kako se zvao onaj što je u Alan Fordovim romanima imao sve bolesti ovog svijeta, Jeremija?
Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zbog tih preseka ledja, Djokovic ne igra u ovom delu sezone. Zbog istih stvari, smanjio je servis u 4om setu protiv Nadala i predao mec Del Potru u DCu. Ne bih rekao da je fer sa tvoje strane smejati se tome.Virtu4l je napisao/la: P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest? Kako se zvao onaj što je u Alan Fordovim romanima imao sve bolesti ovog svijeta, Jeremija?
Pa da bude repriza ovoga:Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.
[youtube][/youtube]

Kakva ba nova bolest, nisi ni sve stare (dobro poznate) nabrojao. Hajd' sve, al', nije mi jasno kako si zaboravio problem sa socivima, ili probleme otezanog disanja?! Problemi, koji su ga dosta puta kostali titule, i bili jedina prepreka za osvajanje iste. Da toga nije bilo, mozda bi i bio rame uz rame s Rogerom, ko zna...Virtu4l je napisao/la: P.S. U posljednoj rečenici nisam mislio na Nadala, već na Mareja. Ko zna, možda bi Novaka opet 'presjekla' leđa, ključna kost, ili bi bila neka nova bolest?
Da, ali Rafa sigurno nije bio povrijedjen za razliku od svog drugara, koji je bio primoran predati mec zbog povrede. Nije covjek kriv, kad' god izgubi, povreda je uzrog toga. Ko zna gdje bi mu bio kraj (da li bi ga i uopste bilo) da nije tih glupih povreda...Virtu4l je napisao/la: Mada je Rafa trebao predati kod 0-3 u trećem setu, po ugledu na svog drugara.
Djokovic nije taj "kalibar" da bi bio uz rame Rogeru, ali je i pored svih svojih nedostataka (zdravstvenih) izmislio tenis na tvrdoj podlozi za Nadala.rogeRF je napisao/la: Kakva ba nova bolest, nisi ni sve stare (dobro poznate) nabrojao. Hajd' sve, al', nije mi jasno kako si zaboravio problem sa socivima, ili probleme otezanog disanja?! Problemi, koji su ga dosta puta kostali titule, i bili jedina prepreka za osvajanje iste. Da toga nije bilo, mozda bi i bio rame uz rame s Rogerom, ko zna...
A kad zatrolujes temu, onda budi spreman da odgovoris na ovo pitanje: Ko je u Open eri tenisa odigrao 66 meceva, izgubivsi samo 2, i uzeo 3GSa i 10 titula + DC u periodu od 10 meseciDa, ali Rafa sigurno nije bio povrijedjen za razliku od svog drugara, koji je bio primoran predati mec zbog povrede. Nije covjek kriv, kad' god izgubi, povreda je uzrog toga. Ko zna gdje bi mu bio kraj (da li bi ga i uopste bilo) da nije tih glupih povreda...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.