FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 okt 2011, 15:33

muXmania je napisao/la:
hz033 je napisao/la:Napisao sam post prije nekih mjesec dana, i očito je da ovo nekima smeta

Postao/la hz033 dana 07 sep 2011, 08:49

Heh jest neko otvorio temu da malo baci kost među Sarajevsku raju. Na veliku žalost ostalu sugrađana BiH, niko od njih neće osjetiti najvećeg derbija. Kad otvoriš oči prvo što ti je na pameti , "Derbi" ! Čitav dan prepucavanja na poslu, zafrkancije. Prije utakmice raja po kafićima lagano ispija kafice, pive a po malo i žestoko . Negdje te negdje sjede navijači i jednog i drugog tima zajedno. Početak utakmice, lagana trema u želudcu, ako postignemo gol, ludilo,dereš se iz petnih žila, ode grlo u lijepu PM . Opet ako primiš gol, jabuka u grlu, gledaš jug "plano". Pobjedimo mi , zna se , sutra na poslu ode džigerica plavcima! Ako zijaniš, lagano leksaurin ujutro pa na posao. Ali bilo kako bilo poslije tekme Sarajevska raja je opet zajedno na kafi, prepričavaju se momenti. Opet se cuga zajedno, što bi se reklo ko braća. Ima individua tipa , joj kako sam ga opalio šakom sinoć, ili je popio šaku sinoć, što bi ja odstranio sa tribina podhitno. Sve u svemu nedamo mi naš derbi nikome a preporuke sugrađanima da dođu na dan derbia, ali uranim jutarnjim satima i samo promatraju ljepotu našeg grada !!
!

Ja pamtim ovakve derbije a ovi klinci od 15 se ni nesjećaju kad je stadion za derbi bio pun jer ga ubiše svojim ponašanjem i glupostima !!!
toliko je ovo otrcano da mi je muka kad čitam, čuj da sjedim i pijem s pitarima pivu, samo mi je dovoljno da znam da je pitar i da ništa s njim nemam ;)
Evo ja npr svaki dan sjedim s par pitara i pijem sto kafu,sto pivu i dalje cu.dvojica su sad bila sa mnom protiv hajduka i stala uz nase kad je trebalo.
majka mu stara,komsija mi je prvi pitar,a drugi manijak,pa necu se s njima svadjati :lol: :lol: :lol:
generalno nisam opterecen mrznjom ni prema kome,a pogotovo ne prema komsijama,samo ih brate volim zezati i krv piti kad god mi to ŽELJO omoguci :lol: :lol: :lol:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 okt 2011, 15:36

SarajlijaTM je napisao/la:
muXmania je napisao/la:
hz033 je napisao/la:Napisao sam post prije nekih mjesec dana, i očito je da ovo nekima smeta

Heh jest neko otvorio temu da malo baci kost među Sarajevsku raju. Na veliku žalost ostalu sugrađana BiH, niko od njih neće osjetiti najvećeg derbija. Kad otvoriš oči prvo što ti je na pameti , "Derbi" ! Čitav dan prepucavanja na poslu, zafrkancije. Prije utakmice raja po kafićima lagano ispija kafice, pive a po malo i žestoko . Negdje te negdje sjede navijači i jednog i drugog tima zajedno. Početak utakmice, lagana trema u želudcu, ako postignemo gol, ludilo,dereš se iz petnih žila, ode grlo u lijepu PM . Opet ako primiš gol, jabuka u grlu, gledaš jug "plano". Pobjedimo mi , zna se , sutra na poslu ode džigerica plavcima! Ako zijaniš, lagano leksaurin ujutro pa na posao. Ali bilo kako bilo poslije tekme Sarajevska raja je opet zajedno na kafi, prepričavaju se momenti. Opet se cuga zajedno, što bi se reklo ko braća. Ima individua tipa , joj kako sam ga opalio šakom sinoć, ili je popio šaku sinoć, što bi ja odstranio sa tribina podhitno. Sve u svemu nedamo mi naš derbi nikome a preporuke sugrađanima da dođu na dan derbia, ali uranim jutarnjim satima i samo promatraju ljepotu našeg grada !!
!

Ja pamtim ovakve derbije a ovi klinci od 15 se ni nesjećaju kad je stadion za derbi bio pun jer ga ubiše svojim ponašanjem i glupostima !!!
toliko je ovo otrcano da mi je muka kad čitam, čuj da sjedim i pijem s pitarima pivu, samo mi je dovoljno da znam da je pitar i da ništa s njim nemam ;)
Evo ja npr svaki dan sjedim s par pitara i pijem sto kafu,sto pivu i dalje cu.dvojica su sad bila sa mnom protiv hajduka i stala uz nase kad je trebalo.
majka mu stara,komsija mi je prvi pitar,a drugi manijak,pa necu se s njima svadjati :lol: :lol: :lol:
generalno nisam opterecen mrznjom ni prema kome,a pogotovo ne prema komsijama,samo ih brate volim zezati i krv piti kad god mi to ŽELJO omoguci :lol: :lol: :lol:
Svi tako rade ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 okt 2011, 15:37

!

Bravo macak :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 08 okt 2011, 15:43

TORCIDA123 je napisao/la:Ultras Lazio: " destroyed birthday coreography??? I can't remember bigger shame for any football firm.....shame on you maniacs!!! Allow another firm to attack you and force you to run away from your stadium in your CITY???? And you call yourself hooligans....you are pussies...respect for torcida from Lazio fans....By the way the fight was great, you have to have balls to do this in so primitive country as bosnia...""
Do kada cemo mi morati trpiti ovakve likove po nasoj temi i ovom forumu
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 okt 2011, 15:45

propuh je napisao/la:
TORCIDA123 je napisao/la:Ultras Lazio: " destroyed birthday coreography??? I can't remember bigger shame for any football firm.....shame on you maniacs!!! Allow another firm to attack you and force you to run away from your stadium in your CITY???? And you call yourself hooligans....you are pussies...respect for torcida from Lazio fans....By the way the fight was great, you have to have balls to do this in so primitive country as bosnia...""
Do kada cemo mi morati trpiti ovakve likove po nasoj temi i ovom forumu
A ŠTA ĆE DEČKO, DOBIO BATINE PA MU SAD KRIVO CCC
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 08 okt 2011, 15:55

chily-rz je napisao/la:Ako ova odluka o zabrani gostovanja bude primjenjena onda se to mora ispoštovati i u gradskom derbiju,.
jel ti drago ?
Za zivot cijeli!

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 08 okt 2011, 15:56

Imal' ko od ovih što idu na treninge info.šta je sa Smajketom?
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 08 okt 2011, 16:46

Ima li danas treninga na Grbavici, vrijeme ?
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 okt 2011, 16:54

babilonTM je napisao/la:Ima li danas treninga na Grbavici, vrijeme ?
oblacno sa kisom

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 08 okt 2011, 17:00

nime_tm87 je napisao/la:
babilonTM je napisao/la:Ima li danas treninga na Grbavici, vrijeme ?
oblacno sa kisom

Uvaženi doktor nauka, satnica ?
Može li ovako ?
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 08 okt 2011, 18:36

spielführer_21 je napisao/la:@Plavetnilo
sve je yebena furka.. sad je furka druge ocrniti i vrijeđati, kad bi sutra bila furka neko prijateljstvo najviše bi se lizali ovi koji danas najviše vrijeđaju. To su klinci sve i oni su nebitni, valjda te navijačke grupe imaju neku hijerarhiju i vođe i oni ako kažu stop onda stop. Ako su ozbiljne grupe- trebali bi imati. Vidiš da sve ode u 3pm, pa ako ne možemo to zaustaviti ne moramo ni gurati.
Nema tu onog osnovnog, elementarnog kućnog odgoja, zato nam i škole jesu takve kave jesu, zato nam ulice jesu takve kakve jesu, pa su nam i stadioni takvi kakvi jesu. Mislim da je o nekim ozbiljnim grupama i još nekim ozbiljnijim vođama iluzorno razgovarati jer ni naša avlija po tom pitanju odavno nije čista.
Kad bi svatko radio svoj posao, i roditelji i škole i klubovi i policija ( mislim da su svi zakazali ) onda bi i situacija na stadionima bila drugačija.
Mogu se složiti u gotovo svemu s tobom ali i dalje mislim da proslava rođendana utakmicom sa Sarajevom nije dobra ideja jer ne moraju nas voljeti kao klub ali nas moraju poštovati, a toga nema.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 okt 2011, 18:46

Plavetnilo je napisao/la:
sve je yebena furka.. sad je furka druge ocrniti i vrijeđati, kad bi sutra bila furka neko prijateljstvo najviše bi se lizali ovi koji danas najviše vrijeđaju. To su klinci sve i oni su nebitni, valjda te navijačke grupe imaju neku hijerarhiju i vođe i oni ako kažu stop onda stop. Ako su ozbiljne grupe- trebali bi imati. Vidiš da sve ode u 3pm, pa ako ne možemo to zaustaviti ne moramo ni gurati.
Nema tu onog osnovnog, elementarnog kućnog odgoja, zato nam i škole jesu takve kave jesu, zato nam ulice jesu takve kakve jesu, pa su nam i stadioni takvi kakvi jesu. Mislim da je o nekim ozbiljnim grupama i još nekim ozbiljnijim vođama iluzorno razgovarati jer ni naša avlija po tom pitanju odavno nije čista.
Kad bi svatko radio svoj posao, i roditelji i škole i klubovi i policija ( mislim da su svi zakazali ) onda bi i situacija na stadionima bila drugačija.
Mogu se složiti u gotovo svemu s tobom ali i dalje mislim da proslava rođendana utakmicom sa Sarajevom nije dobra ideja jer ne moraju nas voljeti kao klub ali nas moraju poštovati, a toga nema.
ma dajte ljudi, kako je Engleska uređena, škole, primanja sve , pa opet su se i kod njih dešavali razni navijački neredi, samo što je kod nas sve nacionalno obojeno i puno nacionalizma ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 08 okt 2011, 19:20

sacekao sam da malo vremena prodje prije nego komentarisem situaciju cijelu
rodjendan je propao ...
za nerede je kriva iskljucivo policija i sramota je da niko od policije nije suspendovan niti da ima ikakvih sankcija kojih bi bilo u svakoj normalnoj zemlji al eto...

sto se tice ove zabrane gostujucih navijaca... mislim da bi trebalo staviti 2-3 godine dok se situacija u zemlji ne popravi
nema smisla ginuti zbog gresaka organizatora

eh hajmo dalje ocekujem bodove protiv goska

mrsko mi je pisati ista vise jer je ovo tema o kojoj se moze uzduz i poprijeko

stole tebe nema niti komentar dajes zanima me tvoje misljenje, jasno mi je ako neces o frci al bar o sansama do kraja polusezone

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 okt 2011, 19:34

Na nastavku 35. sjednice: Vlada KS utvrdila prijedloge zakona o koncesijama i javno-privatnom partnerstvu
07.10.2011
(azra.djozo)

Na nastavku današnje 35. redovne sjednice, Vlada Kantona Sarajevo je utvrdila prijedloge zakona o koncesijama i javno-privatnom partnerstvu i uputila ih poslanicima Skupštine KS na razmatranje i usvajanje. Pomenuta dva prijedloga zakona su od izuzetne važnosti i značaja za Kanton Sarajevo, jer će njihovim donošenjem biti stvoreni uslovi za bolji privredni ambijent planiran Programom rada Vlade KS za 2011. godinu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 08 okt 2011, 21:49

bagrcavi je napisao/la:
Plavetnilo je napisao/la:
ma dajte ljudi, kako je Engleska uređena, škole, primanja sve , pa opet su se i kod njih dešavali razni navijački neredi, samo što je kod nas sve nacionalno obojeno i puno nacionalizma ;)
imam nekad osjecaj da je zeljo izrastao ovaj balkan... skoro svi klubovi na balkanu su nacionalni... sto meni ide na ku.rac

i mi moramo sa ovim majmunima da zivimo u ovoj drzavi... :?

me definitivno pripadamo zapadnoj evropi a ne zatucanoj i otrovanoj balkanskoj rulji
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 08 okt 2011, 22:02

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
chily-rz je napisao/la: Ako ova odluka o zabrani gostovanja bude primjenjena onda se to mora ispoštovati i u gradskom derbiju,.
jel ti drago ?
Drago ili ne,nije ni bitno,samo nek je pošteno ;)

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 08 okt 2011, 22:08

Jbt. još jedan Derbi na Grbavici bez Hordi, ovo prerasta u S*anje od Derbija -.-'
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 08 okt 2011, 22:15

Seahawks Boy je napisao/la:Jbt. još jedan Derbi na Grbavici bez Hordi, ovo prerasta u S*anje od Derbija -.-'
Vala bas. :cry:

Valjda ce se uspjet dogovoriti.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 08 okt 2011, 22:22

Bistrik (Y) :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 okt 2011, 22:45

bistrikboy je napisao/la: ma haj bgt vi ionako ne furate ta gostovanja sta vas briga...
Eto ti znas sta mi furamo.. Bar ne furamo bjezanje u policiju..
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Kabinet1987 i 11 gostiju.