U pravu si, @Arnelinho. Dobili ste WC igrača u razdjeljku.

Arsenal sam gled'o 4x ove godine. Dakle, u te 4 utakmice Gervinho skoro pa ništa nije pokaz'o. Stvarno ne znam šta si ti gled'o kada si zadovoljan njegovim igrama.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Prošle sezone prvo ime na Emiratima je bio Jack, drugi je RVP, a treći Szczesny, to su 3 igrača koja su pokazala najviše. Gledano po "zvjezdicama" kojekakvim (odn. koliko bi ove sezone doprinijeli), Fabregas je bio prvo ime Arsenala, a Nasri se ne može visoko uvrstiti samo zbog toga jer je odigrao 1/3 sezone (ej! 1/3) dobro. Gervinho je već pokaz'o mnogo toga, mislim da će ovo svako ko je makar 120 min. gled'o Arsenal ove sezone potvrditi.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Htjeli to ili ne prihvatiti, previše ga podcjenjujete. Prošle sezone Nasri je bio odmah druge ime Arsenala nakon Fabregasa. Nisu dovedene nikakve konkretne zamjene, Gervinho se tek triba priviknuti na stil igre u Engleskoj, a ove tinejdžere ne treba komentirati.
Možda nisu propustili? Možda nisu mogli ?Monolog je napisao/la:Nasri >>>>> Gervinho
U pravu si, @Arnelinho. Dobili ste WC igrača u razdjeljku.Ne znam kako su samo ostali klubovi propustili dovesti ovog madžioničara.
Arnelinho je napisao/la:došao je igrač sa iskustvom u EPL- Benayoun
Gervinho je davno rekao da je navijač Arsenala i prije prelaska.Monolog je napisao/la:Voli taj grb? Šta je on? Produkt Arsenalove škole fudbala, je li
Nisam ni rek'o da hoće. Donio je samo potrebnu širinu.bas ce Benayoun donijet prevagu
Kakvi postotci?Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Živimo u 2011.g., što jednom nogometašu iz Obale Bjelokosti znači grb na dresu, apsolutno ništa, glavno da novac svako mjesec dana sjedne određeni iznos na račun, prošla su vremena Tottija, Shearera, Kahnova itd.
Osim toga ne znam odakle ti to da je Gervinho 75% zaslužan sa uspjeh Lillea u Francuskoj? Pa bilo je tu još kvalitetnih igrača Cabaye, Hazard, Landreau itd sad da ne nabrajam koji imaju svoj udio u tom uspjehu. Gervinho nije toliki individualac kolikim ga ti želiš prikazati da je baš samo on toliko zaslužan, osim toga razrađene akcije mu baš i nisu jača strana, više ide na silu.
Osim toga ne znam odakle ti ideja uspoređivati Englesku i Francusku ligu, pa jbt ekipa koja se u Engleskoj vrti po sredini tablice bi u Francuskoj bila ozbiljan konkurent za osvajane prvenstva.
Shvati da je nogometu u kojem igra 11 igrača skupa, a ne svatko pojedinačno i nikada se ne može izraziti koliko je tko zaslužan za određeni uspjeh, pogotovo ne u postotcima
Edit: Evo sam vidim da sam napisao post sa istom poantom kao Monolog.
I Berba je navijač Newcastlea, jednom je izjavio da je kao dječak spavao u Shearerovu dresu, pa nikada nije bio ni blizu prelaska na Tyneside, naprotiv, čak je nekoliko puta bio strijelac upravo protiv Svraka. Osim toga to mi ne drži vodu, ne znam koliko je prosječan stanovnik Obale Bjelokosti (što je Gervinho bio do neke 15-16 godine kada se preselio u Europu) upoznat sa klubovima EPL-a, a pogotovo da će znati neke detalje o klubu. Ne vjerujem da ga je u 18 godini života puklo odjednom da navija za Arsenal.Arnelinho je napisao/la:Ja analogije, svaka čast.
![]()
Porediti BHPL i Francusku...![]()
Gervinho je davno rekao da je navijač Arsenala i prije prelaska.Monolog je napisao/la:Voli taj grb? Šta je on? Produkt Arsenalove škole fudbala, je li![]()
Prvo nauči razliku između 'povezivanja' i 'poslane ponude' u nogometu.Arnelinho je napisao/la: Što se tiče povezivanja-nije tačno, povezivan je i sa Bayernom, bar prema transfermarktu prošle godine.
Kakve veze ima što su oni supertalenti, pa nije stvarnost FM, Pes, što li već igraš, pa da će razvoj igrača ići prema unaprijed određenom planu. Njih dvojica nemaju ni 20 godina, sigurno neće dva mlada igrača od 18-19 godina donjeti Arsenalu četvrto mjesto. Trebaju im stariji i puno kvalitetniji igrači za to koji mogu donjeti prevagu.Arnelinho je napisao/la: Što se tiče mladića, ja stojim iza toga. Oni će Arsenalu donijetu četvrto mjesto, a za nešto više trebaće pomoć starijih. I nije Jenkinson, nego Chamberlain i Miyaichi.
Njih dvojca su supertalenti.
Bio sam premlad da bi pratio nogomet sredinom 90-ih, ali znam za nekoliko godina stariji slučaj Henryja kada je Wenger pogodio. Sa druge strane vrijeme u Arsenalu su dobivali i igrači tipa Jefferson i Hoyte, pa gdje su danas.Arnelinho je napisao/la: Da si bio zreliji, odnosno da je bilo interneta u doba kada je Viera prešao u Arsenal rek'o bi da je Arsene napravio najveću grešku u životu, uvjeren sam, ovako je čovjek dobio vrijeme i dokazao je.
Vrijeme je novac. Dok ti čekaš to da oni postanu kvalitetni EPL igrači prođe još nekoliko godina bez trofeja. Tako da ta teza ne vrijedi.Arnelinho je napisao/la: Svi to trebaju-trebaju vrijeme. Nasri ga je imao i previše i sve što je pokazao je bila ta polusezona, a šta je Gervinho do sada napravio? Bukvalno jedan od boljih topnika, al' dobro i da je loš, njemu samo treba vrijeme, jer je on ipak prvi izbor selektora Slonovače uprkos Doumbii, Koneu, Kalou i drugim igračima...![]()
Arnelinho je napisao/la: Kakvi postotci?
Mene su u školi učili da je 3/4=75%.Arnelinho je napisao/la: Uostalom, ko je bolji igrač? Onaj ko je jedan od trojce zaslužnih za uspjeh 3/4. kluba u Francuskoj da su osvojili double ili onaj igrač koji je odigrao 1/3 , eto i 1/2 sezone dobro i u istoj nije napravio ama baš nikakav rezultat ni lični ,ni sa klubom?
@PCS: Ako ćeš koga čemu učiti onda nauči svog kolegu, ja sam samo slijedio njegovo razmišljanje i kad je razmišljanje u pitanju, tu sam beskompromisan, jer ne idem nikad niz dlaku, mada uvijek kažem da je istina na pola.Monolog je napisao/la: Nešto se ne sjećam da su oni igdje spomenuli Gervinha. On se samo dovodio u kontekst prelaska u Newcastle i Arsenal.
Ostatak neću komentarisati jer je suvišno.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Vrijeme je novac. Dok ti čekaš to da oni postanu kvalitetni EPL igrači prođe još nekoliko godina bez trofeja. Tako da ta teza ne vrijedi.
Mene su u školi učili da je 3/4=75%.
Arnelinho je napisao/la:@PCS: Ako ćeš koga čemu učiti onda nauči svog kolegu, ja sam samo slijedio njegovo razmišljanje i kad je razmišljanje u pitanju, tu sam beskompromisan, jer ne idem nikad niz dlaku, mada uvijek kažem da je istina na pola.Monolog je napisao/la: Nešto se ne sjećam da su oni igdje spomenuli Gervinha. On se samo dovodio u kontekst prelaska u Newcastle i Arsenal.
Per Ciljan Skjelbred je napisao/la: Prvo nauči razliku između 'povezivanja' i 'poslane ponude' u nogometu.![]()
Nemoraš meni objašnjavat tu frazu, u ovom kontekstu taj novac su trofeji koje Arsenal sa ovom politikom već nekoliko godina nema.Arnelinho je napisao/la:Ovu tezu moram ,al' na kratko.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Vrijeme je novac. Dok ti čekaš to da oni postanu kvalitetni EPL igrači prođe još nekoliko godina bez trofeja. Tako da ta teza ne vrijedi.
Znaš odakle je izašla ta fraza "vrijeme je novac"? Iz toga da se biznis pokreće ili vremenom ili novcem. Jednostavno, svi imamo 24 sata na dan i ko pravilnije iskoristi to vrijeme koje ima na raspolaganju biće i bogatiji. Naravno, ako je pri tome u poziciji da ne može ulagati (vlastiti, već zaradjeni) novac.
I kako rekoh, ostalo ne bih da komentarišem, otićemo u nepovrat, a ja vam samo savjetujem ne otpisujte Arsenal prije nego se sezona završila, dajte ovim momcima priliku, jer su do sada igrali u nekim drugim okolnostima i vidjećete da puno ne griješim.
Čekaj, ti stvarno misliš da je jedan prosječni stanovnik Abidijana prije desetak godina bio upoznat sa klubovima u Premeirshipu i odabrao jedan klub za koji će navijati?Arnelinho je napisao/la: Što se Gervinha tiče, on je iz gl. grada Slonovače, Abidjana.
Arnelinho je napisao/la: Uostalom, ko je bolji igrač? Onaj ko je jedan od trojce zaslužnih za uspjeh 3/4. kluba u Francuskoj da su osvojili double ili onaj igrač koji je odigrao 1/3 , eto i 1/2 sezone dobro i u istoj nije napravio ama baš nikakav rezultat ni lični ,ni sa klubom?
Ej, nemoj mene pitati takve stvari, ja nemam pojma koliki im je BDP, prosječna, maksimalna,minimalna plata, koliko ljudi radi u terciarnom, kvartarnom sektoru, o tome blage nemam.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la: Čekaj, ti stvarno misliš da je jedan prosječni stanovnik Abidijana prije desetak godina bio upoznat sa klubovima u Premeirshipu i odabrao jedan klub za koji će navijati?
Čekaj sad, ja sam @Paja ?Monolog je napisao/la:Znači, kada je Gervinho u pitanju važe medijska naklapanja u vezi Bayerna, a kada su Gotze i ostali igrači koji nisu došli u Arsenal u pitanju, onda su to medijske patke?
Ovo je ekstreman primjer. Isto tako Bolt je bolji od Messija, kao što je Gervinho bolji krilni igrač od Nasrija.Monolog je napisao/la:Gervinho je brži igrač od Nasrija, al' to ne znači da je bolji (ovo je jer si spomen'o da se Gervinho naš'o u kontranapadu).Pa i Bolt je brži od Messija, al' sam ubijeđen da nije bolji fudbaler.
![]()
Ovo je tvoje zapažanje.Monolog je napisao/la:Le Championat je iz godine u godinu sve slabiji.
Država u potpunom kolapsu i u kojoj su u posljednjih deset godina bila dva građanska rata, EPL sigurno nije svakodnevna tema.Arnelinho je napisao/la:Ej, nemoj mene pitati takve stvari, ja nemam pojma koliki im je BDP, prosječna, maksimalna,minimalna plata, koliko ljudi radi u terciarnom, kvartarnom sektoru, o tome blage nemam.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la: Čekaj, ti stvarno misliš da je jedan prosječni stanovnik Abidijana prije desetak godina bio upoznat sa klubovima u Premeirshipu i odabrao jedan klub za koji će navijati?Samo prenosim riječi.
![]()
A šta ako je im'o tetku u Londonu aa? Šta sad?Per Ciljan Skjelbred je napisao/la:Država u potpunom kolapsu i u kojoj su u posljednjih deset godina bila dva građanska rata, EPL sigurno nije svakodnevna tema.Arnelinho je napisao/la:Ej, nemoj mene pitati takve stvari, ja nemam pojma koliki im je BDP, prosječna, maksimalna,minimalna plata, koliko ljudi radi u terciarnom, kvartarnom sektoru, o tome blage nemam.Per Ciljan Skjelbred je napisao/la: Čekaj, ti stvarno misliš da je jedan prosječni stanovnik Abidijana prije desetak godina bio upoznat sa klubovima u Premeirshipu i odabrao jedan klub za koji će navijati?Samo prenosim riječi.
![]()
-Paja je napisao/la:Otkud njemu pravo da zeli da predje u Barcelonu? Je li to nesto dao Arsenalu? jel mu to Arsenal duzan? Cuj ti usvojis dijete odskolujesga , napravis covjeka od njega, obezbjedis perfektan zivot i on na kraju ode vrati se starim roditeljima koji su ga napustili davno, jel to normalno?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.