FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bordo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bordo » 07 okt 2011, 10:58

Trebalo se je odmah dogovoriti da dva gradska rivala proslave rodendan!! Uz vatromet,bakljadu itd!!!
To su desavanja koja trebaju nasem gradu!!! A i ovim dosljama koji se furaju da jedni druge bodu
nozevima!! Mom starom je prije rata znala folcika biti ofarbana u plavo kada bi se kladio,
a nazalost nase Sarajevo zijanilo!! Toga nam treba!!!! Jer se nadam da je ostalo jos Sarajevskog duha!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 okt 2011, 11:01

TORCIDA123 je napisao/la:DIO TORCIDE IZ HRVATSKE JE DOŠAO DO STADIONA. zar torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(i ostatka slavonije)kao i iz metkovića, dubrovnika, nije iz Hrvatske. Prije ulaska u sarajevo je zaustavljena Torcida iz Splita, točnije svi oni koji su organizirano krenuli iz Splita. Ali torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(slavonije) je ušla u grad i došla do stadiona jer oni u bih ulaze sa sasvim druge strane, a ušli su u grad i došli do stadiona i torcidaši iz metkovića, dubrovnika jer nisu išli organizirano sa ekipom iz Splita i pošli su ranije. . Nije istina da je sranje započela isključivo ekipa iz bih, tu je bila torcida iz zagreba, osijeka, karlovca, slavonskog broda, kao i ovi sa juga(metković, dubrovnik) iz koji nisu išli sa ekipom iz splita-organizirano. to se jako dobro vidi na brojnim slikama nereda, registracije kombija, auta(index i drugi portali objavili slike), a to i znaju svi koji nisu indijanci. Bilo je ekipe iz Kiseljaka, Livna, a najmanje onih iz hercegovine. A sarajevski mediji su odmah požurili okriviti navijače hajduka iz bosne i hercegovine, koristeći to u političke svrhe, zna se kakva je situacija u bih. A manijaci su jaki u bacanju kamenja... da su ušli u sarajevo i oni autobusi iz Splita, pomeli bi vas, a i ovako su manijaci osramoćeni u svome gradu na svome stadionu.
ne rise ziv bio :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 okt 2011, 11:05

TORCIDA123 je napisao/la:DIO TORCIDE IZ HRVATSKE JE DOŠAO DO STADIONA. zar torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(i ostatka slavonije)kao i iz metkovića, dubrovnika, nije iz Hrvatske. Prije ulaska u sarajevo je zaustavljena Torcida iz Splita, točnije svi oni koji su organizirano krenuli iz Splita. Ali torcida iz zagreba, karlovca, slavonskog broda(slavonije) je ušla u grad i došla do stadiona jer oni u bih ulaze sa sasvim druge strane, a ušli su u grad i došli do stadiona i torcidaši iz metkovića, dubrovnika jer nisu išli organizirano sa ekipom iz Splita i pošli su ranije. . Nije istina da je sranje započela isključivo ekipa iz bih, tu je bila torcida iz zagreba, osijeka, karlovca, slavonskog broda, kao i ovi sa juga(metković, dubrovnik) iz koji nisu išli sa ekipom iz splita-organizirano. to se jako dobro vidi na brojnim slikama nereda, registracije kombija, auta(index i drugi portali objavili slike), a to i znaju svi koji nisu indijanci. Bilo je ekipe iz Kiseljaka, Livna, a najmanje onih iz hercegovine. A sarajevski mediji su odmah požurili okriviti navijače hajduka iz bosne i hercegovine, koristeći to u političke svrhe, zna se kakva je situacija u bih. A manijaci su jaki u bacanju kamenja... da su ušli u sarajevo i oni autobusi iz Splita, pomeli bi vas, a i ovako su manijaci osramoćeni u svome gradu na svome stadionu.
Ne seri Alaha ti Isusa i Krista!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 okt 2011, 11:05

Obzirom da je objavljen policijski opis svih dešavanja, dalje analize tuče na ovoj temi smatraće se trolovanjem, te ću primjereno i postupiti prema onim koji to rade.

Ovo je sportski, a ne huliganski forum. Ima dosta toga da se analizira i bez opisa skokova na glavu ili trganja transparenata.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 okt 2011, 11:20

[youtube][/youtube] ne ponovilo se. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 07 okt 2011, 11:28

DERBI svakako ........ al prvo dogovor navijača , pa da se pokaže ko smo i šta smo i jedni i drugi.
Bliži se derbi i u premijeri trba OBRAZ OSTAVIT ČIST ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Jer si JEDAN JEDINI...........

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 07 okt 2011, 11:43

Jesu li ukrali koji trans?
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 07 okt 2011, 11:50

mokhe je napisao/la:Jesu li ukrali koji trans?
Ne, sto puta ponovljeno.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 07 okt 2011, 11:57

DooVe je napisao/la:
mokhe je napisao/la:Jesu li ukrali koji trans?
Ne, sto puta ponovljeno.

Dobro, sto se ljutis odmah, pregledah par stranica unazad i ne nadjoh, zato pitam. Haj dobro je sto nisu.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 07 okt 2011, 12:08

molotovljev je napisao/la:
edinedin je napisao/la:POD HITNO organizovati proslavu rođendana tekmom sa FK SARAJEVO i to 25. Novembra za DAN DRŽAVNOSTI naše JEDNE JEDINE , pa da vide levati iz hercegovine i ostali kako se slavi............
BRAVO!!! :D :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

_plavac_
Kontakt:

Post Postao/la _plavac_ » 07 okt 2011, 12:48

Velika steta zbog neodigrane utakmice,ja ne mogu opisati koliko mi je zao iako nisam mogao doci na utakmicu! Ipak ovo je trebalo da bude fina proslava ali eto!Zao mi je i svih onih sto su radili na koreografiji,sav ulozen trud ode u nepovrat. Sto se tice navijaca(gostujucih),pa zna se da vecinom idu da naprave neku p.izdariju zato i ne treba da cude ova sva desavanja. Neko govori da ovo nije "prava" torcida,ma sve je to isto,"nastupili" su pod tim imenom,i na kraju krajeva hvale se da su pocijepali koreografiju ,a naravno kao torcida,i da su uspjeli neki trans uzeti sve bi to bila torcida,tako da :roll: ...
Svakako da sam protiv ovakvih desavanja,i svake vrste nasilja,ali mislim da oni koji su dosli da prave belaj(nije bitno iz hr. ili bih),belaj su i dobili,samo su se malo preracunali i ne treba sada kukati,i s.rati po medijima i forumima kako su napadnuti i ta s.ranja...
Uglavnom pokvareno slavlje od strane maloumnika koji sebe nazivaju navijacima,ccc...
VOLIM TE ZELJO
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 07 okt 2011, 12:52

Sad pročitah policijski opis... mene samo zanima kako to da su oni dozvolili da se tih 200 idiota (za koje se kasnije ustanovilo da neće da kupe karte, nego su došli da naprave njesra) pusti bez ikakve zaštite da divljaju, svako živ zna da između sa istoka na Jug može proć ko hoće, nek preuzmu odgovornost za ovo ili nek ih FK Željezničar tuži, oni su uz ovih 200 retardiranih huligana glavni krivci za šoru kod EP-a i za sve ostale nerede...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 07 okt 2011, 13:00

edinedin je napisao/la:POD HITNO organizovati proslavu rođendana tekmom sa FK SARAJEVO i to 25. Novembra za DAN DRŽAVNOSTI naše JEDNE JEDINE , pa da vide levati iz hercegovine i ostali kako se slavi............
hehe...
jarane,o tome nisam htjeo da pisem prije utakmice,mozda bi me pogresno shvatili,ali evo sad par recenica...
FK Zeljeznicar i FK Sarajevo,su oduvijek bili i ostali simboli ovoga grada,dvije institucije,
dva renomirana protivnika,dva kluba sa tradicijom,dva sportska prijatelja...
zasto,na inicijativu uprave Zelje nije organizovana prijateljska utakmica u okviru obiljezavanja i proslave
90 godina FKZ,sa starim gradskim i vjecitim rivalom FCS :?:
sa ciljem poboljsanja odnosa izmedju dva kluba i dvije navijacke skupine :!:
napraviti pressicu,pa i partiju,druzenje igraca...
a onda na terenu odigrati utakmicu,onako za raju,3-3,sa sto vise atraktivnih poteza...
navijaci,napraviti koreografiju i sa jedne i sa druge strane,poslati pozitivnu sliku u svijet...
nakon svih desavanja u zadnje vrijeme...

sa vama bi bilo još gore a i opet nam je draže proslavljati i sa " crnim ciganinom" nego šta se više patate eno vam zenica pa gledajte sušića a imate i kk bosnu i rk bosnu samo dalje od nas smradovi. uživali ste u frci i u tome što se neće odigrati utakmice a za naše moraliste nek se samo sjete kolko su imali pitarskih poziva u kojima pokazuju radost zbog svega što je sinoć bilo
sarajevo grade moj...
FKŽ !

scootyTM87
Kontakt:

Post Postao/la scootyTM87 » 07 okt 2011, 13:03

Znaci da mediji lazu, da ima mnogo vise povrijedjenih.

http://imageshack.us/photo/my-images/338/hajduku.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!!!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 07 okt 2011, 13:05

hehe...
jarane,o tome nisam htjeo da pisem prije utakmice,mozda bi me pogresno shvatili,ali evo sad par recenica...
FK Zeljeznicar i FK Sarajevo,su oduvijek bili i ostali simboli ovoga grada,dvije institucije,
zasto,na inicijativu uprave Zelje nije organizovana prijateljska utakmica u okviru obiljezavanja i proslave
a onda na terenu odigrati utakmicu,onako za raju,3-3,sa sto vise atraktivnih poteza...
navijaci,napraviti koreografiju i sa jedne i sa druge strane,poslati pozitivnu sliku u svijet...
sarajevo grade moj...
Svaka cast za post brate.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 07 okt 2011, 13:07

TeaM87 je napisao/la:
hehe...

sa vama bi bilo još gore a i opet nam je draže proslavljati i sa " crnim ciganinom" nego šta se više patate eno vam zenica pa gledajte sušića a imate i kk bosnu i rk bosnu samo dalje od nas smradovi. uživali ste u frci i u tome što se neće odigrati utakmice a za naše moraliste nek se samo sjete kolko su imali pitarskih poziva u kojima pokazuju radost zbog svega što je sinoć bilo
sarajevo grade moj...
zvalo me mozda jedno 4-5 pripadnika njihove navijacke grupe i niko se nije nasladjivao niti radovao, svi su se bili zabrinuli, pitali su sta se desava i tako to, znaci niko, ama bas niko, sto se mene tice, bilo je naravno par idiota po forumima koji su se radovali i tako te stvari, ali njih ne racunam, sve u svemu nisu se radovali, tako da ne budali bezveze
Za zivot cijeli!

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 07 okt 2011, 13:10

mogli ste napraviti bolji plan za proslavu 90 godina zelje kao npr.turnir:

partiza,zvijezda,hajduk,dinamo,zeljo i sarajevo :lol: :lol: a

ma nebi bilo jaceg turnira u svijetu :lol: :lol:

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 07 okt 2011, 13:13

Zbog nereda koji su se u četvrtak dogodili na Grbavici žale, naravno, i u redovima splitskog Hajduka.
Foto: Sarajevo-x.comGlasnogovornik "Bilih" Toni Bilić o incidentu u Sarajevu i sukobu navijača dobio je informacije u trenutku kada su se igrači Željezničara i Hajduka počeli zagrijavati na Grbavici.

"Iskreno nam je svima u Hajduku žao što se utakmica nije odigrala i žao nam je što naši navijači nisu došli na tribine na Grbavici kako bi 90. rođendan Željezničara bio proslavljen na pravi način. Delegat je 50 minuta nakon zakazanog termina odlučio da se utakmica neće igrati i tek kada smo svi - nakon što su se igrači istuširali - došli u hotel, pola sata kasnije putem portala i TV-a saznali smo šta se događalo na ulicama Sarajeva", rekao je Bilić za Gol.hr.

"Željezničar je bio gost Hajduka na 99. rođendan 'Bilih' i zaista nam je krivo što se utakmica nije odigrala. Kada su se igrači zagrijavali na Grbavici do nas su stizale informacije o navodnim sukobima navijača, no nikakve detonacije koje su se spominjale nisu se čule na Grbavici. Većina sukoba, koliko sam saznao jutros iz novina, događala se daleko od stadiona. Kao glasnogovornik kluba moram reći kako se vodstvo i igrači ni u jednom trenutku nisu osjećali nesigurno. Ekipa je prespavala u hotelu u Sarajevu i uskoro se vraćamo u Split", dodao je Bilić.

Na pitanje je li neko od navijača Hajduka tj. članova Torcide kontaktirao klub u vezi ulaznica ili kasnije u vezi incidenta zbog čega je utakmica otkazana Bilić je rekao:

"Niko nije kontaktirao klub jer je poznato kako navijači uvijek dolaze u privatnim angažmanima. Isto tako želim reći kako je delegat, nakon što je dobio izvještaj o incidentima, sam odlučio da je bolje da se utakmica ne odigra. I to je jedina istina. Još jednom, žao nam je što je sve tako ispalo".

Propust policuje,organizacije,balkanizam,i na kraju šta reći neko sretan i trlja ruke jer se ovo događa,tuga i jad!
Fi hajati.
GO Bosno.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 07 okt 2011, 13:14

hehe...

sarajevo grade moj...[/quote][/quote]
zvalo me mozda jedno 4-5 pripadnika njihove navijacke grupe i niko se nije nasladjivao niti radovao, svi su se bili zabrinuli, pitali su sta se desava i tako to, znaci niko, ama bas niko, sto se mene tice, bilo je naravno par idiota po forumima koji su se radovali i tako te stvari, ali njih ne racunam, sve u svemu nisu se radovali, tako da ne budali bezveze[/quote]

hočeš da kažeš da im nije bilo drago što nam je uništena koreografija i što nije igrana utakmica. možda su se neki brinilu da nisi lično povrijeđen zato što te znaju. ali reči da njima nije bilo drago je smiješno i glupo gdje ti živiš i kolko godina imaš kad još nisi skonto
FKŽ !

Casper_kb
Kontakt:

Post Postao/la Casper_kb » 07 okt 2011, 13:20

TeaM87 je napisao/la:hehe...

sarajevo grade moj...
[/quote]
zvalo me mozda jedno 4-5 pripadnika njihove navijacke grupe i niko se nije nasladjivao niti radovao, svi su se bili zabrinuli, pitali su sta se desava i tako to, znaci niko, ama bas niko, sto se mene tice, bilo je naravno par idiota po forumima koji su se radovali i tako te stvari, ali njih ne racunam, sve u svemu nisu se radovali, tako da ne budali bezveze[/quote]

hočeš da kažeš da im nije bilo drago što nam je uništena koreografija i što nije igrana utakmica. možda su se neki brinilu da nisi lično povrijeđen zato što te znaju. ali reči da njima nije bilo drago je smiješno i glupo gdje ti živiš i kolko godina imaš kad još nisi skonto[/quote]
valjas gluposti ;)
R.I.P. Vedran Puljic Pulja.. vole te tvoji sa Kosevskog Brda!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.