Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la SamoZeljo » 06 okt 2011, 01:03

-Paja je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:
-Paja je napisao/la:Cuj ti molim te delegata on sad pominje Bergkampa koji je karijeru zavrsio u Arsenalu i Henrya sa ciganom, pa kako te nije stid za ovo treba banove dijeliti. Ti ljudi su vratili ono sto je Arsenal ulozio u njih pogotovo Henry, Bergkamp je vec bio igracina, oni su legende a cigan je propalica. Arsenal ne dovodi glavne igrace drugih timova, ne ciganci preko medijma o tim igracima, mi dovodimo igrace projektom i vizijom, stvorimo od njih zvijezde ucinimo ih poznatim i bogatim i nekima ni to nije dovoljno i odluce se da izdaju one sto su ih stvorili i otrce negdje drugo. Henry to nije ucinio, naosvajao se sa Arsenalom, obarao rekorde otisao kad se vise nije i racunalo na njega on je legenda, Vieira isto tako a cigan nista nije napravio za Arsenal i kao takav nije vrijedan da se spominje u bilo kakvom kontekstu osim izdaje.
Banove treba dijeliti takvim kao ti jer nazivas ljude ciganima. To delegat ostavi kuci. Plus sto pricas ogromne gluposti kako bi dokazao da si u pravu. Sto je najgore, samo ti gluposti i mogu biti dokazi jer drugih dokaza nemas i ne mozes ih naci. Ne postoje!
Nekad je moglo onako, sad vise ne moze. Problem je sto u Arsenalu misle da se jos uvijek moze kao prije 10-15 godina.
Ponajbolji igrac Arsenala, Robin van Persie ima platu +/- 3 miliona a u drugim (velikim) klubovima su plate od 10 miliona sve cesca pojava. Treba i njega smatrati izdajnikom ako zbog para i slave ode u neki drugi klub? Iz istog razloga je iz Rotterdama dosao u London, prema tome, zasto da ne ponovi jos jednom? Treba ga ispratiti aplauzom kao sto su to uradili ljudi u Rotterdamu.

Arsenal vodi zastarjelu politiku. Ono sto je prije 10 godina bilo dobro, sada vise nije, moras jos bolje inace te nema.
Znam za tu VIZIJU, ali i ti treba da se pomiris s tim da je ta vizija danas nije dovoljno dobra za prva 3 mjesta (vrlo vjerovatno i vise).

Poredim ti vrijeme u kojem je dosao npr. Henry sa ovim sada jer u to vrijeme je Arsenal dovodio IGRACE i placao cifre koje su tada bile ogromne. Henry je 1999. dosao za 10 miliona funti a to je bio ogroman iznos prije 12 godina. Niko tada nije placao 30-40 miliona funti kao sto se to u danasnje vrijeme radi.
Problem koji ti ne shvatas ili neces da shvatis je to sto su drugi veliki klubovi s vremenom isli naprijed, povecavali cifre a Arsenal nije. Arsenal i dan danas hoce da dovodi igrace za 5 ili 10 miliona funti.
Vidis, zato danas imas klubove koji dobivaju vise miliona za TV prava, plus sto dobivaju prodajom dresova, a da ne spominjem sponzore.....
Arsenal sve vise kasni sa tom VIZIJOM koju ti podrzavas i sada je cetvrti klub u Engleskoj po milionima koja se dobivaju za TV prava. Plus milioni koje vjerovatno nece dobiti za Ligu Prvaka jer je ovakav Arsenal ne moze izboriti.
Pa ti skontaj isplati li se dovoditi skupe igrace ili ne.

AKO U ARSENALU NE ODRIJESE KESU (popiske se na tu viziju), NEMA NI L OD LIGE PRVAKA OVE GODINE!
(nema ni narednih godina)
Sta se ti neznalico sekiras kolika je palta Arsenalovim igracima, plate su takve i nikad nece biti kao u ostalim klubovima jer Arsenal se nikad nece voditi politikom astronomskih plata za igrace to sto se tebi kao nebitnom faktoru nesvijda to je tvoj problem. Vizija je tu i kao takva je daleko ispred svog vremena naravno da tvoj sicusni mozak ne moze to da shvati i to je opet tvoj problem. Van Persie je presao za 2-3 miliona tako da sumnjam da je novac razlog zbog kojeg je presao, razlog je vizija koju sprovodi profesor doktor Arsene Wenger. Ti koliko nemas pojma govori tvoja prica o tv pravima jer u Engleskoj gdje se najvise novca dobija za tv prava skoro svi klubovi dobiju jednak iznos i razlika izmedju najplacenijeg(prvoplasiranog) i zadnjeg je 3 miliona funti tako da je to jos jedan dokaz koliko pojma nemas a tu prosipas neku pamet. Drugi dokaz je prodaja dresova, jer i primati znaju da od prodaje dresova najvise zaradjuju proizvodjaci istih jer su oni vec platili klubu svoje sponzorstvo kako bi mogli prodavati dresove. Arsenal placa igrace onoliko koliko misli da vrijede i to se nikad nece promjeniti. Razumljivo je da ste vi isfrustrirani jer Arsene Wenger za nekoliko hiljada dovede igraca kojeg smradalona kupi za 40 miliona funti, da kupi igraca za 10 miliona kojeg city kupi za 25 itd itd bezbroj je primjera, i bice ih jos u buducnosti.
Van Persie nije dosao zbog 3 miliona eura. To je smijesno pricati. Takve stvari pricaju samo neznalice. Van Persie je dosao zbog MNOGO vece plate od one koju je imao u Rotterdamu + slava i sansa za osvajanje trofeja. Onih 3 miliona je nesto sto su klubovi ugovorili i sto vecim dijelom klub dobije a Van Persie je ugovarao platu i to je ono sto on dobiva. Opet si smijesan.
Citam danas njegovu izjavu, kad su ga pitali hoce li ici iz Arsenala, rekao je NE ZNAM. Kad su ga pitali hoce li ici u CITY, opet je rekao ne znam! Kad su trazili da kaze bilo sta, rekao je: Kad sam dosao u Arsenal, pobijedili smo City sa 6:0 a pogledajte gdje je sada Arsenal a gdje City. Mnogo toga se promijenilo u proteklih godina ali jos uvijek najvise volim EPL. (pa ti skontaj ili bar probaj, ostane li ta zaostala vizija, ode i on)

To za TV prava u EPL nije tacno. Svi klubovi su za proslu sezonu dobili po +/- 15 miliona iz Engleske plus jos skoro 19 miliona iz ostatka svijeta. Pored toga se dobije po pola miliona za tekme koje se prenose uzivo u PUBovima a jos nesto se dobije i za internet prenose. Na kraju se dao jos jedan iznos za osvojeno mjesto. Za svako mjesto po 800 hiljada eura. Prvi je dobio 20 x 800 000 a zadnji samo 1 x 800 000. Kad se sve sabralo, United je dobio 70 miliona a Blackpool (iako nije bio zadnji ali vjerovatno manje gledan u PUBovima) nesto preko 40 miliona. To je 30 miliona razlike a ne tri! (opet manje znas nego ja)

Za prodaju dresova si isto tako pravo lose informisan. Potrazi koliko je samo Real zaradio sa prodajom Ronaldovih dresova i sve ce ti biti jasno.
Znam ja vrlo dobro da tim ne dobije najveci dio ali dobije mnogo vise nego sto ti mislis.

Ti ocigledno nisi upucen u najvaznije stvari pa nije ni cudno sto podrzavas ovu politiku kluba.

P.S. Neko ko kaze "Smrdalona" je za mene BALAVAC cak i ako to po godinama nije. Nisi vrijedan diskutovanja, budi mi pozdravljen a kad odrastes, mozda ces i shvatiti neke stvari.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 06 okt 2011, 01:23

Tvoji podatci su apsolutno netacni, u Engleskojo je novac od tv prava pravilno rasporedjen i takva raspodjela je notorna laz. Van Persie je dosao zbog jace lige, zelje da postane igrac svjetske klase a samo zahvaljujuci Wengerovoj viziji on je postao takav igrac kao i mnogi drugi. De mi ti reci koliko Real od dresova zaradjuje? Sta ti mislis da adidas iskrca milione za sponzorstvo da samo eto nako proizvodi Realu dresove od cije ce prodaje Real profitirati i na kraju ispade da adidas tu samo placa da proizvodi Realov dres ciji ce novac od prodaje tog dresa ici Realu? :lol: :lol: BAsu su humanitarci ti iz adidasa plate ti da proizvode tvoje dresove i jos ti od prodaje dresove prepuste taj profit znaci duplo ti plate da proizvode tvoj dres, zauzvrat dobiju reklamu na dresu koja ce posluziti da se reklamira proizvod od kojeg profit ide Realu :lol:

Ti prije nego sto se raspravljas potrudi se da se ne provaljujes, bas mene boli neka stvar kako ti mislis da bi ja trebao izgovarati smradalona, smrdolona, barcelona itd.
Dio Arsenala

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 06 okt 2011, 01:36

Forma je trenutna, klasa vjecna !

Ako RvP ode iz Arsenala, ne vjerujem da ce iko nastavit navijat za njih.

Ali, naravno, to se nece desiti..

Uzivajte..

Paja kralj !

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 06 okt 2011, 01:57

Opet gluposti.....

Za TV prava je istina ali sve sto ti ne znas je nesto sto ne priznajes. Znaci da nema potrebe s tobom dalje diskutovati. Ono sto ti se fino pokaze/dokaze ti kazes da je neko izmislio. Smijesan si opet.

Za dresove i ostalo. Utrpavas mi rijeci usta a pojma nemas o cemu pricas. Ja ti samo mogu reci jednu stvar, onih 95 miliona eura koje su dali za Ronalda je bilo "jeftino" kad se uporedi sa prihodima koji su direktno dosli od prodaje njegovih dresova i onih indirektnih npr. 130 miliona za TV prava i tako te stvari u kojima je njegovo ucesce ogromno. Nisam ja nikad i nigdje rekao da sve te pare od dresova idu Realu ali jedan dio ide. Taj dio je mnogo velik ako se proda par miliona dresova.
Dres u zapadnoj Evropi kosta 85 eura.

Neko ko podrzava zastarjelu viziju to ne shvata. Jednog dana kad vidis da Arsenal placa igraca 40 miliona, bice ti jasno da te vizije vise nema ali ce ti biti jasno i to da je kasno nestala. Ako se to ne desi, RvP ide sigurno jer covjek zasluzuje bar neki trofejcic.
Kako cu ti se smijati kad se to desi. :mrgreen:
Kad vidis da Arsenal kesira cifre kako bi imao sanse da se bori za vrh, kako ces reagovati? :lol:
Ja znam da se to mora desiti, ja to znam godinama ali ti jos uvijek ne znas. Toliko sam ispred tebe. 8-)

http://www.metro.co.uk/sport/oddballs/8 ... id-off-80m" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... no-ronaldo" onclick="window.open(this.href);return false;

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 06 okt 2011, 12:01

Joj sto ne mogu klauna kad pocnu pametovati, Real isplatio transfer Ronalda dobivsi bijedni dio od prodaje dresova kojeg dijeli sa istim Ronaldom i adidasom, taj Ronaldo prodao stotine miliona dresova izgleda :lol: Naravno tvoji argumenti u vidu linkova tako uglednih stranica su toliko jaki da cu i ja da povjerujem u to, ako je jedan goal.com to objavio onda mora da je istina. Nacekaces se ti da se desi da RVP ode, ionako on ima sad tri godine ugovora, cak i da ne produzi dalje on je tu jos minimalno dvije godine znaci vec u 30 bi pravio transfer, a nama se nije problem rijesiti igraca od 30 godina bio on Henry, Van Persie ili bilo ko drugi, tako da kako god okrenes ja cu se smijati. Da se vratimo onoj zabludi o raspodjeli novca u Premier ligi, prosle sezone tu je bio omjer od prvog do zadnjeg 1.5:1 za razliku od spanske gdje je omjer 12:1 i italiojanske 10:1. Ti si nama tu podvalio da je rijec o 30 40 miliona vise zarade uniteda u odnosu na posljednji blackpool a tu je zapravo razlika u 20 miliona, 60 miliona United, 40 Blakcpool. Kad si tako pametan i pricas o novcima o tv prava koje bi Arsenal trebao da kao izgubi ukoliko padne ili se podigne na tabeli a to su smijesne i neznatne cifre od 5 miliona gore-dole, dje si filozofe da kritikujes neki drugi klub u ligi npr WBA koji je sa 45 miliona funti zarade mogao da dovede neku zvijezdu mozda Falcaa, Hulka ili nekog slicnog.

Ti nisi kompetentan da pricas o viziji profesora doktora Arsena Wengera, ako ti se ne svidja ne gledaj Arsenal imas ti klubova koji trose stotine milinoa u ovoj ligi u u cijeloj evropi pa fino njih prati i komentarisi mozda naucis nesto o ekonomiji tih klubova i njihovim ugovorima sa sponzorima.
Dio Arsenala

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 okt 2011, 12:13

Stiže novi napadač. 8-)

Čovjek koji će kroz 2 ili 3 godine činiti veliki trio sa Afobeom i Campbellom u napadu. 8-)

Riječ je naravno o Ousmane-u Drame-u. :mrgreen:

Igrač Padove, vjerovatno od zime ili ljeta dolepršaće na Emirate. ;)

slika

Prema transfermarkt. de-u igra krilnog napadača ili krilo, mada sam nešto siguran da će prema Wengeru igrati napadača. :lol:

---------------------------Szczesny-----------------------
Jenkinson-------Hajrović--------Miquel----------Gibbs

--------------------------Frimpong------------------------
----------------Ramsey-----------Wilshire--------------
Chamba------------------------------------------Miyaichi
---------------------------Afobe----------------------------

Res: Martinez, Boateng, Eastmond, Ebecilio,Coquelin, Aneke, Henderson,Ozyakup,Vela, Watt,Campbell, Drame.

Fabianski, Djourou, Song, Diaby, Walcott. Nema zime. 8-) :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 06 okt 2011, 12:17

Omladinska reprezentacija. Arsenal bi se trebao takmiciti u nekoj U18,U19 kategoriji u Engleskoj ne u Premiershipu.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 06 okt 2011, 12:35

Edin.- je napisao/la:Forma je trenutna, klasa vjecna !

Ako RvP ode iz Arsenala, ne vjerujem da ce iko nastavit navijat za njih.

Ali, naravno, to se nece desiti..

Uzivajte..

Paja kralj !

Nek ide ko hoce ja navijam za Arsenal a ne za pojedine igrace iako sam zbog Henry-a zavolio ovaj klub, ali sad ga volim zbog svih igraca i navijacu za njih dok god budem gledao nogomet iako sam sad malo iznerviran frustiran bjesan ljut na upravu tj. one **** koji vode klub al ipak ARSENAL ZIVI VJECNO a igraci su samo marionete ako ode RVP ili Verminator doce drugi igraci koji ce naslijediti njih i igrati kao oni mozda cak i bolje :D :D :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 okt 2011, 16:39

Koliko ovaj Usmanov ima dionica u Arsenalu?
jbt ima vise para nego Abramovic.

ima pare,zeli uloziti iste i podrzava Wengera.
Zasto nedolazi do preuzimanja?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 06 okt 2011, 17:11

Usmanov zeli da dovodi igrace za velike pare i da im daje astronomske plate sto je nedopustivo jer bi tako ispali kao obicni United, City, Chelsea zato je tu Kroenke koji posjeduje vecinu i Usmanov tu nema sta da trazi.
Dio Arsenala

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 06 okt 2011, 17:15

-Paja je napisao/la:Usmanov zeli da dovodi igrace za velike pare i da im daje astronomske plate sto je nedopustivo jer bi tako ispali kao obicni United, City, Chelsea zato je tu Kroenke koji posjeduje vecinu i Usmanov tu nema sta da trazi.
A tebi je u cilju kao navijaču da Arsenal i dalje ostane zero titoli klub?

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 06 okt 2011, 17:50

http://www.givemefootball.com/premier-l ... r-interest#" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo neke vesele vijesti, još uvijek želi Gourcuffa, što bi bilo odlično pojačanje za nas :D

reddevil16
Kontakt:

Post Postao/la reddevil16 » 06 okt 2011, 17:53

Ne volim da se ukljucujem u ovakve rasprave ali jednu informaciju za one koji misle da Arsenal trosi manje na plate od Uniteda nije istina. Arsenal, City i CSKA trose vise na plate nego United. United ima nekoliko igraca na velikim platama, a to su Rio, Rooney, Nani, Berbatov. Ostatak su svi manje nego u gore nabrojanim klubovima. Vidic ima manju platu nego recimo Vermalen. United na sve rashode ukljucujuci i plate igracima trosi 48% svog budzeta, dok nabrojani klubovi su svi preko 50%. Ali za to sve je razlog sto je United drugi najveci sportski brend u svijetu.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 06 okt 2011, 19:26

Kolika je plata Vidicu :?:
Rođen s tobom da budem

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 06 okt 2011, 19:29

reddevil16 je napisao/la:Ne volim da se ukljucujem u ovakve rasprave ali jednu informaciju za one koji misle da Arsenal trosi manje na plate od Uniteda nije istina. Arsenal, City i CSKA trose vise na plate nego United. United ima nekoliko igraca na velikim platama, a to su Rio, Rooney, Nani, Berbatov. Ostatak su svi manje nego u gore nabrojanim klubovima. Vidic ima manju platu nego recimo Vermalen. United na sve rashode ukljucujuci i plate igracima trosi 48% svog budzeta, dok nabrojani klubovi su svi preko 50%. Ali za to sve je razlog sto je United drugi najveci sportski brend u svijetu.
HAHAH zar vidic nije dobio poboljasani ugovor?A isto tako i da nije ne bi rekao da ima Vermaelenovih 40-50 milja maximum(sedmicno)... :o
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 06 okt 2011, 19:57

Faraon iz Visokog je napisao/la:Kolika je plata Vidicu :?:
Plaće igrača u svakom klubu su naravno tajna, može se otprilike procjeniti, ali nikada sa 100% sigurnošću...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 okt 2011, 20:21

reddevil16 je napisao/la:Ne volim da se ukljucujem u ovakve rasprave ali jednu informaciju za one koji misle da Arsenal trosi manje na plate od Uniteda nije istina. Arsenal, City i CSKA trose vise na plate nego United. United ima nekoliko igraca na velikim platama, a to su Rio, Rooney, Nani, Berbatov. Ostatak su svi manje nego u gore nabrojanim klubovima. Vidic ima manju platu nego recimo Vermalen. United na sve rashode ukljucujuci i plate igracima trosi 48% svog budzeta, dok nabrojani klubovi su svi preko 50%. Ali za to sve je razlog sto je United drugi najveci sportski brend u svijetu.
Drug, malo si pomješ'o stvari. 50% budžeta koji otpada na plate ne znači da je više od 48%. Pr. radi jel' više 50% od 100 eura ili 48% od 1000 eura?
Od "velike četvorke" , sad uključujući i City ,Arsenal ima najmanje plate. Giggs sigurno ima isto veliku platu, dok u Arsenalu je kamara pod 50k, dokaz tome je da se poštuje ljestvica kad su plate u pitanju, a Arteta ima 50 k sedmično (ili 60k, nešto nisam siguran koja od ovih cifri je tačna, al' jedna jeste, sigurno).

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 okt 2011, 21:23

ARSENAL are on the trail of Guinea star Sadio Diallo.

Gunners manager Arsene Wenger sent scout Gilles Grimandi to check on Bastia's attacking midfielder this week.

Diallo, 20, rated at £2million, has scored 10 goals in 35 games, and is under contract until 2014.
ARSENE WENGER is lining up a New Year swoop for Real Madrid's Esteban Granero.

Midfielder Granero, 24, has been frozen out by Jose Mourinho and Arsenal boss Wenger hopes to land him for £15million.
"I still speak to Cesc quite a lot. He texted me the other day after my operation," the young Englishman told The London Evening Standard.

"It [the link with Barcelona] had been going on with Cesc for a couple of years, so I guess we always knew he would go at some point.

"Especially this year, Cesc wanted to leave and when a player wants to leave, the boss did the right thing.

"He'd been great for us and was one of our best players for the last six years.

"If you look at him now, he's flying. It'd be nice if he came back one day - the door is always open for him because of what he did at Arsenal.

"You'd almost say he's an Arsenal legend now and I think the fans would welcome him back as well."
Nešto sam sve sigurniji da će Cesc kroz 3-4 sezone ponovo doći na Emirate. :mrgreen:
Prvo ona klauzula o pravu prvokupnje i već unaprijed odredjenoj cijeni, sad ovo...Ima tu svašta. :D A ako jednog dana zaškripi i Arsenalov kvalitet opadne, a Fabregas postigne cilj eto njega ne Emirate opet. ;)

Szczesny:
“Please continue the 'Szczesny to Barcelona' rumours. Makes me laugh everytime I read it. Haha.”
:lol:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 06 okt 2011, 21:28

Chembo dva gola za Engleze u prvom protiv Islanda
Rođen s tobom da budem

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 okt 2011, 21:33

Faraon iz Visokog je napisao/la:Chembo dva gola za Engleze u prvom protiv Islanda
Upravo hoću da napišem. :mrgreen:

Da je igrač Uniteda svi bi ovde povikali da je najbolji mladi igrač na svijetu. :lol:

Chamberlaine legenda. 8-) Wenger je Nasrija i više nego nadoknadio. 8-) Chamberlaine je majstor, najbolji pojedinac na terenu, daleko najbolji. 8-) :)

Upravo gledam tekmu, poluvrijeme je, pridružite se:
http://www.sportlemon.tv/a-0/4/182/a-58214.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.