Koje god da je ovo Torcida uradila, dobila je po pice i to pravo!! Prvo su zasrali spektakl, pa su onda stavili tacku po pitanju stvaranja regionalne lige, a trece ono najvaznije, da su popusili PRAVO!!! I to mi je posebno drago, jer su USTASE POPUSILE a ne prava TORCIDA!!!Imp je napisao/la:Ne brukaj se, škripari su išli u SA poslije 4.10.2009.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: zasto poslije 4.10.2009 niste dosli u sarajevo, zasto ?
Drugo, darmar vam je napravila Torcida Mokošica. Tko izere prati navijački svijet tu je informaciju već čuo, ili će je čuti kroz par sati, a vi nastavite laprdati od nekakvim kiseljacim, livnim itd. :ugeek:
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Capt_Billy
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
-
- Kontakt:
MINISTAR policije kantona Sarajevo Muhamed Budimlić u Dnevniku FTV potvrdio je broj od 11 ozlijeđenih navijača nakon neviđene tučnjave Torcide i Manijaka kod Grbavice. Ministar je potvrdio da nema poginulih, slijedom informacija koje su objavili pojedini mediji, no prema posljednjim informacijama iz Sarajeva dva su navijača u teškom stanju-. Neslužbene informacije kažu da se radi o navijačima splitskog kluba.
Uoči utakmice Željezničar - Hajduk, koja je trebala biti dio proslave 90. rođendana sarajevskog kluba, huligani su blokirali grad. Zapaljeno je devet automobila, a više od petsto navijača gađalo se bakljama. Oko Grbavice vladao je neviđen kaos.
Trebala je to biti i utakmica trojca Željezničara, članova najtrofejnije poslijeratne generacije Željezničara Edisa Mulalića, Almira Gredića i Bulenda Bišćevića. Upravo je Bišćeviću, koji je nosio i Hajdukov dres, trener Hajduka Krasimir Balakov došao reći da se boji za sigurnost svoje momčadi. Utakmica je otkazana, Torcida je pod jakom policijskom pratnjom ispraćena iz grada. Napadnuta je i novinarska ekipa BHT1. Kada se situacija umirila, na prilazima stadionu ostao je velik arsenal palica i kamenja.
Iz Sarajeva se za Index javio naš kolega Armin Hasanbegović.
"Desetak minuta prije utakmice oko 200 navijača Hajduka iz svojih su kombija krenuli prema stadionu, naoružani bakljama. Trčali su prema stadionu, a s druge strane krenuli su navijači Željezničara. Njih 300-tinjak. Policija je došla tek nakon 15 minuta. Tada je počela potjera Manijaka za Torcidom: skakali su im po glavama, bacali ih u rijeku. Strašne scene"
Uoči utakmice Željezničar - Hajduk, koja je trebala biti dio proslave 90. rođendana sarajevskog kluba, huligani su blokirali grad. Zapaljeno je devet automobila, a više od petsto navijača gađalo se bakljama. Oko Grbavice vladao je neviđen kaos.
Trebala je to biti i utakmica trojca Željezničara, članova najtrofejnije poslijeratne generacije Željezničara Edisa Mulalića, Almira Gredića i Bulenda Bišćevića. Upravo je Bišćeviću, koji je nosio i Hajdukov dres, trener Hajduka Krasimir Balakov došao reći da se boji za sigurnost svoje momčadi. Utakmica je otkazana, Torcida je pod jakom policijskom pratnjom ispraćena iz grada. Napadnuta je i novinarska ekipa BHT1. Kada se situacija umirila, na prilazima stadionu ostao je velik arsenal palica i kamenja.
Iz Sarajeva se za Index javio naš kolega Armin Hasanbegović.
"Desetak minuta prije utakmice oko 200 navijača Hajduka iz svojih su kombija krenuli prema stadionu, naoružani bakljama. Trčali su prema stadionu, a s druge strane krenuli su navijači Željezničara. Njih 300-tinjak. Policija je došla tek nakon 15 minuta. Tada je počela potjera Manijaka za Torcidom: skakali su im po glavama, bacali ih u rijeku. Strašne scene"
Zadnja izmjena: kakavdanakneiskustvu, dana/u 06 okt 2011, 20:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Očito ne raspolažeš pravim informacijama, ali to u realnosti ne mijenja stvari, jedino u tom svijetubimbrlica je napisao/la:Kakvi skripari,nisu vidjeli Federacije a kamoli Sarajeva od 4.10.2009.Imp je napisao/la:Ne brukaj se, škripari su išli u SA poslije 4.10.2009.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: zasto poslije 4.10.2009 niste dosli u sarajevo, zasto ?
Drugo, darmar vam je napravila Torcida Mokošica. Tko izere prati navijački svijet tu je informaciju već čuo, ili će je čuti kroz par sati, a vi nastavite laprdati od nekakvim kiseljacim, livnim itd. :ugeek:
P.I.C.K.E

evo ovo procitah sad na jednom rvatskom port
Tada je počela potjera Manijaka za Torcidom: skakali su im po glavama, bacali ih u rijeku. Strašne scene"
Tada je počela potjera Manijaka za Torcidom: skakali su im po glavama, bacali ih u rijeku. Strašne scene"
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
- ultra_CImanija
e ovako uletili su ocigledno zbog katastrofalne organizacije i porusili koreografiju koju je kreiralo 10-tak momaka i to uglavnom mladjih dok se ta inf. prosilira do ostalih manijaka koji su bili vani u obliznjim prakovima, kaficima itd ovi su valjda izasli, eh tek su nahebali oni ostali navijaci hajduka sto su tek trebali doci jer su tada svi znali i otrcali do mosta (naselje socijalno) gdje im je vatrena ceka pripremljena... to je prava istina jer sam bio ocevidac (park hrasno, kafe valentino) to je to sve ostalo je laz i nista drugo...Capt_Billy je napisao/la:Ajmo vako!!! Neka mi netko objasni kako su ti sto su usli navodno momci iz Kiseljaka i iz Livna, i pojebali koreografiju uspjeli pobjeci sa stadiona!!! Mozes uci, nije se prolem obuci kamuflaznu kao manijak, ali je problem izaci sa stadiona ako su se poceli mlatiti!!!
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Hahahahhaah i ti mi navijac Zelje ,vidim redovan si na utakmicamafelix123 je napisao/la:kakav fol si ti skontao, ne vidis dalje od nosa bolan, 20 vas dodje na pecaru i ti mi pricas o necemu, mrs tamo idio.te jedan, jesi mozda ti sad sa grbavice ili sam ja ? zasto poslije 4.10.2009 niste dosli u sarajevo, zasto ?ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Dobro je vi nikad ne dobijate ,vi samo dajte skontali smo fol
Pa bas protiv Zelje u kupu 12 momaka je doslo ,aje majke ti ubij se
Kad dobijete po pi..cki izmisaljte da je mlada ekipa ,djeca mlada od 15
Kada smo vam oduzeli trans govorili ste da je kupljen Manijaci Breza
Vozdra i zadaji se mislima da ste najjaci i najbolji i ne bili kad dolazite iz polumilijunskog grada[/quote]
čak 12 momaka, vas iz hercegovine samo po 12 dolazi u sarajevo, prvo vi na grbavicu(mada se ja toga ne sjecam, al nek ti bude), pa onda gabeljani protiv olimpica, vi ste skroz neozbiljna navijacka grupa, vi transa svog nemate, a kamoli da ga nekom uzmete, budi pozdravljen, bok
Za zivot cijeli!
Naravno da su dobili PRAVO, ito USTAŠE, one ustaše s crnim odjelima i slovom U? Ali su dobili samo na internetu. Hajde pozz. neda mi se tući na netu, tu ste dokazano najjačiCapt_Billy je napisao/la:Koje god da je ovo Torcida uradila, dobila je po pice i to pravo!! Prvo su zasrali spektakl, pa su onda stavili tacku po pitanju stvaranja regionalne lige, a trece ono najvaznije, da su popusili PRAVO!!! I to mi je posebno drago, jer su USTASE POPUSILE a ne prava TORCIDA!!!Imp je napisao/la:Ne brukaj se, škripari su išli u SA poslije 4.10.2009.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: zasto poslije 4.10.2009 niste dosli u sarajevo, zasto ?

- Capt_Billy
- Kontakt:
Njih 100 ulazi!!! Hvala buraz na objasnjenu a onda treba treba nasim iz organizacije **** sve glupo!!! Znaci momci udu, vi najebete, tu koji zivite za Zelju a onda oni pobjegu osiguranju!! SMIJESMO!!!THC je napisao/la:E ovako je bilo naših 15-20 momaka (bilo je i omladinaca) postavljali su koreo koji je bio pripremljen, u to je bilo 3-4 zaštitara (Biga,gama) njih 100 ulazi na nas, i desilo se što se desilo.Capt_Billy je napisao/la:Ajmo vako!!! Neka mi netko objasni kako su ti sto su usli navodno momci iz Kiseljaka i iz Livna, i pojebali koreografiju uspjeli pobjeci sa stadiona!!! Mozes uci, nije se prolem obuci kamuflaznu kao manijak, ali je problem izaci sa stadiona ako su se poceli mlatiti!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
- Seahawks Boy
- Kontakt:
ultra_CImanija je napisao/la:zamolio bih djecu da ne komentarisu koji stadiona ocima vidjeli nisu, upravo sam dosao i ne sirite dezinformacije... tacno je da su upali na jug i tu je bilo 10-tak nasih, al su poslije na socijalnom i na mostu dobili zestoke batine i to je istina prava pitajte ostale ocevidce, a i pogledajte izjave odakle su povrijedzeni izazvali su bijes navijaca i onda su se svi skupili i presreli kombije i razmontirali ove hercegovce...
Nisam dijete al' nez. gdje je bilo osiguranje i kornjače Bgt.-e?

Arsenal FC <3
Željo 1921 <3
Victoria Concordia Crescit !
Željo 1921 <3
Victoria Concordia Crescit !
Prestanite više pričati o hercegovcima. Isto da ste slijepi majke mi! Loše obezbjeđenje tekme, torca došla sa namjerom da napravi akciju, manijaci napravili propust na tribini i kažnjeni zbog toga.
Prema onom infu koji imam, manijaci se na ulici držali dobro i raznijeli jednu veću grupu torce.
Ne lupaj te o hercegovcima, kiseljaku itd. Bili su iz HR.
I mislim da vam je vrijeme da prestanete sa uvlačenjem, znate dobro kome.
Ako je info koji imam tačan (a mislim da jeste) respect za kontraudar na torcu.
Prema onom infu koji imam, manijaci se na ulici držali dobro i raznijeli jednu veću grupu torce.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
Hahahahhaah i ti mi navijac Zelje ,vidim redovan si na utakmicamafelix123 je napisao/la:kakav fol si ti skontao, ne vidis dalje od nosa bolan, 20 vas dodje na pecaru i ti mi pricas o necemu, mrs tamo idio.te jedan, jesi mozda ti sad sa grbavice ili sam ja ? zasto poslije 4.10.2009 niste dosli u sarajevo, zasto ?ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Dobro je vi nikad ne dobijate ,vi samo dajte skontali smo fol
Pa bas protiv Zelje u kupu 12 momaka je doslo ,aje majke ti ubij se
Kad dobijete po pi..cki izmisaljte da je mlada ekipa ,djeca mlada od 15
Kada smo vam oduzeli trans govorili ste da je kupljen Manijaci Breza
Vozdra i zadaji se mislima da ste najjaci i najbolji i ne bili kad dolazite iz polumilijunskog grada[/quote]
za razliku od tebe koji dolazis iz vuko*ebine, koji si pun seoskih kompleksa, na netu si da prospes neki svoj seljacki komentar, idi u skolu papak, obrazuj se, razvi taj maloumni mozak, emancipuj se... sam sebe demantujes neznas sta pises koji si kloc...
kakve ba prijateljske sa ****, bolje da ste doveli sturm a ne ove klosare...
- KB-TM87
- Kontakt:
Evo šta misle navijači, oni pravi, Splićani.
upravo zbog ovih fašista koji se navijaju torcidašima je kljub u qu..rcu goinama.....zato molin ove bosanske hrvate seljake da navijaju za tamo neke kiseljake, kupuse, zrinjske i ostale a pustite vi nas hajduk bolje nam je bez vas gamad us-ra-na
Zaključajte temu.mi nismo za Bliskog istoka, a da ne pricam o europi
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Koji je mozak dogovorio prijateljsku utakmicu protiv Hajduka u trenutku opstog haosa na navijackoj sceni u BiH? Hebo me svak ako u momentu kad sam cuo da Hajduk dolazi u Sarajevo nisam ocu reko da ce bit krvi i belaja.
Toliko o Neletu i pjesmi "Dobri jarani"bparena je napisao/la:Yebo vas Nele Karajlic vise - smrdo vam pljuvo i pljuje po gradu a vi i mu i dalje gladite muda. Ma mrssss od Bosne.AlemC85 je napisao/la:[youtube][/youtube]
treba nam jedan dobar HEPEK, pa da se smire strasti...![]()
![]()
ZA SVE DUSEBRIZNIKE :
U TOKU UPADA GRUPE OD 150+ LJUDI NA JUZNU TRIBINU NIJEDAN TRANSPARENT MANIJAKA SE NIJE NALAZIO NA ISTOJ.
U TOKU UPADA GRUPE OD 150+ LJUDI NA JUZNU TRIBINU NIJEDAN TRANSPARENT MANIJAKA SE NIJE NALAZIO NA ISTOJ.
Belaj na jugu je bio oko 17h , kad su usli busevima i napali 10ak djecaka uzrasta do 15 godina. To je bio povod svih ostalih belaja
Ti z tomislavgrada (autobusi Tomislavgrad) su ušli sat i po prije tekme na stadion (policija ih pustila da uđu- kakva glupost
), kad nije nije bilo nikoga osim par likova i pošli kidati koreografiju koja se vec pripremila za tekmu.
Kasnije ,kad su se manijaci skupili i culi za to sranje...e onda je nastao belaj opšti na ulicama...najviše se najebali oni jadnici na mostu koji nisu imali nikakve veze sa onim na stadionu, vec su ljudi tek dolazili na utakmicu.
jbt grob 4 momka leže na cesti u besvjesnom stanju, a hitna ne smije prici

Ti z tomislavgrada (autobusi Tomislavgrad) su ušli sat i po prije tekme na stadion (policija ih pustila da uđu- kakva glupost

Kasnije ,kad su se manijaci skupili i culi za to sranje...e onda je nastao belaj opšti na ulicama...najviše se najebali oni jadnici na mostu koji nisu imali nikakve veze sa onim na stadionu, vec su ljudi tek dolazili na utakmicu.
jbt grob 4 momka leže na cesti u besvjesnom stanju, a hitna ne smije prici

torcida je torcida i nema podijele na livno split zagreb zadar đakovo ... na hercegovce dalmatince purgere , torcida je pokret a vi ste za njih mali mravi 

Zadnja izmjena: 195, dana/u 06 okt 2011, 20:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Daj molim te prosvijetli nas o ti veliki drzavljaninu hrvatske nacionalnosti.kksiroki je napisao/la:Sramota da moderatori dozvoljavaju ovoliko blaćenje HRVATSKOG naroda iz bh a nigdje jos ni jedna informacija nije objavljena gdje kazuje da je netko uhapšen ili povrijedjen iz Livna, Kiseljaka, Tomislavgrada ,Mostara ,Sirokog i ostalih HRVATSKIH mjesta .
Sramota ali pošto ovdje piše 80% 12-15-godišnjaka onda i ništa nije čudno .
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
- BluesForever
- Kontakt:
U Sarajevu nije bilo navijaca iz splita,tako da su ovo najvjerovatnije naši ako se tako mogu nazvati...prigoda je napisao/la:Prestanite više pričati o hercegovcima. Isto da ste slijepi majke mi! Loše obezbjeđenje tekme, torca došla sa namjerom da napravi akciju, manijaci napravili propust na tribini i kažnjeni zbog toga.
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Momak grupa od 150 kretena je usla na stadion prije dogovorenog vremena a da nije bilo policije i napala petnaestak djecaka koji su bili sami i nije bilo starijih navijaca.Ovo pisem jer je istina fala Bogu niko od te djece nije povrijedjen.Odakle su bili ovi iz torcide dal iz Splita ili Hercegovine nije bitno ovim su pokazali koliki su jadovi,junacine zasto ne krenuste na onu masu ispred juga kasnije.Capt_Billy je napisao/la:Ajmo vako!!! Neka mi netko objasni kako su ti sto su usli navodno momci iz Kiseljaka i iz Livna, i pojebali koreografiju uspjeli pobjeci sa stadiona!!! Mozes uci, nije se prolem obuci kamuflaznu kao manijak, ali je problem izaci sa stadiona ako su se poceli mlatiti!!!
Zadnja izmjena: dino lj, dana/u 07 okt 2011, 06:52, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.