FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 04 okt 2011, 16:15

England je napisao/la:Institut za povijest nogometa objavio ljestvicu, gdje je shalke ispred Bayerna.
Ljestvica IFFHS-a:
1. Barcelona, 331 bod
2. Real Madrid, 305
3. Manchester United, 282
4. Porto, 245,5
5. Schalke, 244
6. Velez Sarsfield, 243
7. Bayern München, 240
8. Inter Milano, 231
9. Manchester City, 225
10. Universidad Catolica, 224
Vecu glupost nisam vidjeo Porto ispred Bayerna :lol: :lol: :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 okt 2011, 16:19

England je napisao/la:Institut za povijest nogometa objavio ljestvicu, gdje je shalke ispred Bayerna.
Ljestvica IFFHS-a:
1. Barcelona, 331 bod
2. Real Madrid, 305
4. Porto, 245,5
5. Schalke, 244
6. Velez Sarsfield, 243
7. Bayern München, 240
8. Inter Milano, 231
9. Manchester City, 225
Zar još neko vjeruje ovim glupanima iz IFFHS-a.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 okt 2011, 17:09

dr.adnan je napisao/la:Snimku ja nisam mogao naći, ali evo par slika da zagolica maštu. Inače, par je bio u sekciji navijača Bayerna :D :D :D
http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/03 ... 3.bild.jpg
http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/02 ... 3.bild.jpg
http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/01 ... 3.bild.jpg

Da ne lijepim slike golotinje po forumu, da me admin ne pošalje na privremeni rad u BANoviće :lol:
Dobre slike. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 04 okt 2011, 17:24

Saurman je napisao/la:
Ljestvica IFFHS-a:
1. Barcelona, 331 bod
2. Real Madrid, 305
4. Porto, 245,5
5. Schalke, 244
6. Velez Sarsfield, 243
7. Bayern München, 240
8. Inter Milano, 231
9. Manchester City, 225
Zar još neko vjeruje ovim glupanima iz IFFHS-a.
Nemoj pricati ruzno, ipak su to braca Nemci :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 okt 2011, 14:13

FRANCK RIBERY je napisao/la:U suštini BAyernu nije potreban napadač ako dovede ofanzivca koji može igrati sve pozicije.Ja uz Petersena vidim i Mullera kao zamjenu za špicu jer je Muller to igrao protiv Schalkea kad je Petersen izašao i čak je na toj poziciji i dao gol.Nama su potreban dva prava pojačanja.Mislim da Uli u ofanzivi želi samo Gotzea i nikog drugog.Dalo bi se i pretplatiti samo da ga imamo u timu.Od štopera mislim da će se ići ili po Hummelsa ili po Howedesa koji su udarni tandem u reprezentaciji.BVB je u ne baš povoljnoj poziciji i po trenutnoj formi jako su daleko od Lp.

Gotze 35-38 mil eura
Howedes ili Hummels 25 mil eura
Veliko je pitanje da li se možemo kockati da imamo samo jednog klasičnog napadača. Ja osobno mislim da je itekako važno da se dovede napadač.

Petersen nije loš ali nema trenutno tu kvalitetu da bi zamijenio prvog strijelca lige prošle sezone a da pritom ne gubimo na kvaliteti. On će napredovati to je sigurno ali ne vjerujem da će napredovati toliko za samo 1 godinu. Evo za sada koliko sam primjetio Petersen ima tehniku, šut ali mu fali agilnosti, brzine i završnice ( koja će doći s vremenom ). Dalje ne mogu reći jer ne možeš procijeniti igrača na temelju 3 utakmice.

Dakle, mi moramo imati dva klasna napadača. Jedan je Gomez ali tu je bitno da dođe još jedan odličan napadač koji će pojačati konkurenciju, donijeti kvalitetu i dodatnu širinu i koji će malo Gomezu dati do znanja da nije nezamjenjiv pa će se ovaj morati potruditi da zabija i najmanju šansu.

Muller je za mene klasičan napadač jer imati takav osjećaj za gol je nevjerojatno ali ekipa ga sada više treba na drugim pozicijama. Isto tako, on sam je izjavio da ne želi igrati klasičnog napadača pa je veliko pitanje da li će ga trener protiv njegove volje dugoročno stavljati na poziciju klasičnog napadača.

Goetze trenutno a ni slijedeće godine neće biti dostupan našem klubu. Kratko i jasno: dok god će Dortmund imati uspjeha on bude igrao u Dortmundu.

Hummels - njega bi se dalo dovesti no pitanje je koliko on sam želi napustiti Dortmund jer kako vidim taj klub mu je zbilja prirastao srcu.

Howedes - teško da možemo njega dovesti zbog zadnjih problema sa Neuerom. Veoma teška situacija, gotovo neprocjenjiva svakom realnom navijaču glede njegova transfera u Bayern.

Osobno bih želio kad tad vidjeti Goetzea i Hovedesa kod nas. To bi bila ta klasna pojačanja. Tome Bayern treba težiti. No, zbog iznimno složene situacije definitivno nije realno da oni pređu kod nas slijedeće ljeto.

Tvoje formacije su odlične, to ne treba citirati posebno.

Slažem se sa većinom stvari ali kakve igre prikazuje Jerome Boateng na poziciji stopera ne bih ga nikako stavljao na desnog beka. On sam je napomenuo masu puta da želi igrati stopera i da tamo može najbolje odigrati. Kako se ta izjava pokazuje/pokazala iznimno točnom onda ne vidim potrebu da igra beka.

Can je svakako strašan potencijal. Ono što mu nedostaje jest agilnost i izdržljivost no to bi trebao dobiti sa jakim treninzima (što mu i slijedi ako želi biti profesionalni igrač a ne samo prolaznik).

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 okt 2011, 15:50

secer je napisao/la:kros je sa loptom na ´ti´, tj. zna sve: odlican tehnicar, odlican pregled igre, odlican sut(treba samo da ga krene, tj. da ´procepi´ i vjerujem da ce se nadavati golova). ok, mnogi ce reci kako mu fali brzina da bi bio odlicna desetka. hmmm, najbolje desetke koje je svijet upamtio uopste nisu bile brze.
dobro, mogu se sloziti da kros nije klasicna ´desetka´ nego da mu vise odgovara ´sestica´, pa cak i ´osmica´.
ali, zar jednoj vrhunskoj momcadi kakav je bayern uopste treba pojacanja u sredini :?:
misljenja sam da ne treba. dovoljno smo tehnicki, a bogami i trkacki potkovani tako da nema potrebe za nekim rezovima.
Apsolutno se slažem da Kroos ima sve to što si naveo. Kroosa treba početi forsirati kao zamjenu za Švajnia jer je on njegova idealna zamjena a kad tad može i preuzeti njegovu rolu za nekih 4-5 godina. Ovaj igrač je definitivno odličan igrač ali za mene je njegova prirodna pozicija na centralnom veznom, znači ona klasična 8-ca.

Naravno da si dobro zaključio da najbolji playmakeri nisu bili brzi. To je jednostavno činjenica. Slažem se sa time dakako.

No jednostavno su ti svi playmakeri imali potez na malom prostoru kojim su izbacili igrača, napravili višak i stvorili zicer drugim igračima koji su imali sve na pladnju samo zbog ovog poteza. No dobro neću ovdje ići dalje jer jasno da shvaćaš što želim reći. Sad je veliko pitanje da li to Kroos može ispuniti u velikim utakmicama gdje je prostor puno manji i puno teže je doći do izražaja. Ponavljam, pojest ću svoje riječi ako će Kroos odigrati odlično na poziciji 10-ke u velikim utakmicama.

Što se tiče playmakera tu sam malo subjektivan jer iako Muller na toj pozicij nije nimalo loš ipak mislim da je nakon mojih postova jasno da sam i dalje razočaran što nismo doveli majstora svojeg zanata = Ozil-a.

Dakle, objektivno je da Muller može igrati tu 10-ku jer je najkorisniji igrač Bayerna i tu nema dileme. Tražiti mu sada neke nedostatke (kojih ima, ali ima ih i svaki igrač) nije nimalo pošteno do njega i njegovog doprinosa igri.

secer je napisao/la:u modernom fudbalu nema klasicne desetke(organizatora ciji je zadatak da uputi sto veci broj upotrebljivih lopti u napadu. naravno, zanemarujuci defanzivu). u modernom fudbalu imaju slican zadatak ali na skroz drugom mjestu - upareni su sa defanzivnom sesticom. ofanzivna sestica postaje kreator igre tako da sredinu terena pojacavas samo u slucaju da ti nedostaje kvalitetan napadac ili kvalitetna krila. barcelona, mancester, arsenal i bayern - 4 top-kluba u kojim nema klasicne desetke(a ide im dobro, sto jes´, jes´ :lol: ).
Kad malo razmislim dođem do zaključka da to opet zavisi od taktike pojedinih klubova odnosno trenera. Jednostavno, ova pozicija mnogo ovisi o treneru ili klubu. Neki klubovi imaju svoju filozofiju taktike pa se treneri moraju prilagođavat a neki treneri donose u klub novu taktiku.

E sad, da je za mene najbolja taktika sa trojicom u sredini to sam već puno puta ponovio. Jasno je naravno da Bayern trenutno ne može igrati sa 3 vezna u sredini jer bi Muller morao ispasti a to niko ne želi napraviti iz više razloga.

Kad se povuče crta: Bayern igra sa 10-kom ali zbog nedostatka određenih karakteristika niti jedna opcija nije idealna 10-ka, dakle ovdje se ne slažem s tobom jer je očito da i Muller i Kroos igraju na poziciji 10-ke. Za ostala 3 kluba se slažem da ne igraju sa klasičnom 10-kom.
secer je napisao/la:sad, postavlja se pitanje kako popraviti bayinu igru, tj. kako postici da bajern bude jos ubojiti, jos opasniji :?
hmmm, vrlo lahko :!:
mnogi ce pomisliti da moramo odstraniti mr. großchancenkillera, tj. gomeza, a da nj. mjesto predje muller, dok bi se roben vratio na svoju poziciju. nije li tako? ne, nije :!:
manje - vise, svi znamo koje su to osobine koje krase vrhunskog napadaca, a to su: brzina, dobar sut, urodjeni osjecaj za loptu, tehnika, eksplozivnost itd. ali, svi zanemaruju jednu osobinu koja je, barem po meni, od krucijalne vaznosti. vrhunski napadac mora imati dozu sebicnosti. ostali igraci je ne smiju imati, bilo bi katastrofalno po ekipu, ali napadac mora. to su momenti koji odlucuju velike utakmice. to je vjecno pitanje po kojem se razlikuju vrhunski od prosjecnih napadaca: pokusati asistirati iz nezavidne poziciji rizikujuci gol, a samim time i prvenstvo, ili finale velikog takmicenja. ili ce se, pak, odluciti za sut. u teskim prilikama, kada su ti saigraci pokriveni pa samim ttim nemaju sansu za sut, vrhunski napadac se odlucuje za drugu varijantu.
Slažem se svim, nema potrebe puno nadopunjavati ovaj odlomak. Dakle, sve što si nabrojao je stvarno na mjestu. Ovdje fali još samo jedna činjenica koja krasi vrhunskog napadača: hladnokrvnost u završnici.

Po meni je ova osobina itekako važna da bi napadač bio uspješan, naravno uz ove koje si ti nabrojao. Ako nemaš smirenost onda ti niti tehnika niti brzina ne pomažu. Sada ću opet navesti samo jedan primjer te hladnokrvnosti: Giovane Elber.

secer je napisao/la:roben mora igrati umjesto gomeza! da, napraviti ono sto je barca napravila sa mesijem.
mislim da bismo bili daleko ubojitiji u napadu, da bismo kreirali mnogo vise sansi, postizali vise golova, bili pokretljiviji, brzi itd.
Šta reći nego da je ovaj potez Pepa Guardiole ( barem za mene jer nisam toliko star pa se ne sjećam kako su igrale momčadi prije 20,30 godina ) apsolutni presedan u nogometu. Da, definitivno to mogu tako nazvati jer igrati bez prave špice je za mene nešto nevjerojatno. Još je fascinantnije vidjeti da igra dobiva ovim potezom jednu dimenziju više.

E sad da li bi taj potez don Jupp bio spreman napraviti ne mogu predvidjeti. Jedno je sigurno: tako dugo dok se Gomez ne ozlijedi ovaj potez nećemo gledati u Bayernu, barem po mojem mišljenju.

A kad pogledam u dubinu ovog poteza ( Guardiola ) moram priznati da, koliko kod to izgledalo privlačno, izazovno i donosilo neku novu dimenziju, ne bih ovaj potez koristio kao dugoročno riješenje jer se onda postavlja paradoksalno pitanje trebamo li uopće pravog napadača u budućnosti nogometa???

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 okt 2011, 16:04

farinelli123 je napisao/la:Posto vidim da svi pisu o pojacanjima koja bi hteli da vide u ekipi, da iznesem i ja svoje misljenje, sto u vezi toga, sto u vezi igre Bajerna.
Iako igramo odlicno, cini mi se da nam ekipa stoji previse pozadi. Jupu ne zameram nista, sem toga. Kada bi se svaka linija povukla malo napred. Cesto delujemo dosta povuceno. A inace ja bih pokusao formaciju 4-1-2-2-1 ili 4-3-3 (mada mu to dodje isto).
................neuer..................
raf.....boat...........badst....lam
.............gustavo...............
......kros..............svajni......
robb.............................rib
............mull/gomez............

A sto se tice pojacanja, jurio bih stopera ( Humels, Hevedes, Vertongen....)
Zadnjeg veznog (lasana diara, posto timoscuk ide siguno na kraju sezone)
Ofanzivni vezni (gece, sakiri, rojs, azar, )
Cak ni neki napadac ne bi bio lose resenje, ili ako bi doveli nekog od ovih ofanzivnih veznih, miler bi mogao da uleti na tu poziciju.
A na kraju sezone bih se resio: pranjica, van bujtena, timoscuka.
Slažem se sa taktikom i postavom igrača. Ova taktika već nekoliko godina pruža nevjerojatne mogućnosti i stvarno je na vrhu svih taktika, barem po mojem mišljenju.

E sad, ekipa u ovom trenutku stoji odlično u obrani. Ja stvarno ne vidim razlog zašto da sada podižemo obranu kad smo stvarno granitni u ovako postavljenoj. Zaboravljaš da bi podizanjem taktike protivniku otvorili puno više prostora a samim time i prilika.

Dakle, jedino Barca sa tako visokom obranom može igrati jer imaju stvarno ekstra brze igrače kao što su Alves, Puyol, Abidal pa i Pique (koji doduše nije prebrz ali nije ni prespor kao Badstuber).

Ja se osobno ne bih rješio Tymoščuka jer on još može odigrati 1-2 sezone na ovom nivou.

farinelli123 je napisao/la:..................neuer.......................
raf......boat............hum.........lam.
.........svajni.........vidal..............
roben..........ozil..............riberi...
.............dzeko.....................
Apsolutno se slažem ova ekipa bi pravila kaos u Europi.......... :D :D :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 okt 2011, 16:23

@Effenberga nema, al' kad se pojavi baš napiše nešto što vrijedi pročitati uz dnevnu dozu kofeina. Aferim momčino. :mrgreen:

Nisam ni vidio do danas da je @šećko stavio kako bi Robben mog'o biti Bayina verzija Messija (dakle, da igra tu lažnu devetku). To bi donekle i uspjevalo u Bundeski, al' vjerujem da u Evropi i ne bi bilo na nivou. Prvo, mora se priznati da je Messi tehnički potkovaniji igrač od Robbena. Messi će podvaliti zadnji pas milimetarski precizno, te ćemo se svi zajedno pitati "kako je dođavola to uspio". :mrgreen: Robben to nema. Ima brzinu, ima odličan trzaj, al' nije Messi. Mnogo je produktivniji na poziciji desnog krila (naravno, kada je zdrav :mrgreen: ), a vjerujem da se Jupp ne bi kockao u ovom trenutku sa Roberimentom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 okt 2011, 17:54

@Stefan Effenberg ima sjajne poglede na fudbal i zaista sve analizira na fantastičan način isto kao da je pravi fudbalski trener/stručnjak....Inače @Effenberg spomenuo si Petersena i slažem se da mu još fali bolje završnice, ali za sad je on ispunio moja očekivanja, čovjek vidi se da ima petlje, već je i zabio po neki gol, a protiv Schalkea jako bitan gol, vodeci...Inače velika odlika je igrača da bude tu kada onaj iz prve postave ne nastupa, u ovom slučaju Gomez, znači Petersen kada nam treba tu je da uskoči, ali ko što si sam rekao ne treba od njega odmah čuda očekivat, tipa da čovjek utakmice protiv nekog velikana sam odluči, ali može nas još dosta iznenadit.
E onda smo još kod Kroosa...Hmmm...o njemu se dosta može diskutovati, mislim da mu je najbolja pozicija ipak desetka, ta osmica se nekako u fudbalu izgubila, hajd ove šestice postoje, ali nekako je fudbal postao fleksibilniji, a opet na šestici ga ja ne vidim i ove sezone je pokazao da može odradit desetku dobro, ali u pojedinim utakmicama kao da čovjek spava, mora se malo trznut, malo više... Još se opuštenije igre od njega očekuje, da baš cijeli potencijal iscrpi...Znači bolji je dosta, napreduje ali njegov je talenat ogroman i još može puno bolje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 okt 2011, 18:53

robben nije neki igrac za lazne devetke, prvenstveno zbog toga sto je izraziti ljevak, zato je i najbolji kad igra krilo, u sredini se vjerovatno ne bi vidio jer niti je priblizno tehnicki jak kao mesi, niti fizicki da se vraca nazad, niti ima kvalitete veznog igraca sa sjajnim pasovima kakve ima messi itd, uglavnom mislim da nema teorije da ikada tu poziciju igra, tu bi bolji bio miler kad jos malo sazri, ili mozda riberi, al roben mislim nema sanse, on je tipicni krilni napadac i izraziti ljevak

ako vec pricati o barci i o nekim takticki zamislima koje bi mogli "hapiti" od guardiole, onda bi najkorisnije za bayern bilo da koristi pepovu taktiku pretvaranja 4-3-3 formacije u 3-4-3, to bi moglo jer imate sjajne ofanzivne bekove lahma i rafinju koji bi bili sjajni kao krila, ali opet fali vam zato mozda jedan dobar zadnji vezni koji bi se vracao na poziciju stopera, kao kod nas sergio, mada mozda bi to mogao raditu timoscuk. tako bi dobijali puno u fazi napada, to barci puno koristi, vjerovatno bi i vama

mozda ce te opet sad drvlje i kamenje po starom romariu kojeg ste ismijavali zbog izjava kako je gomez nevjerovatno sretan igrac, ali ako je neko pratio izjave nakon pobjede protiv citija, mogli ste fino vidjeti kako je i sam gomez izjavio kako je odigrao losu utakmicu, ali ipak je postigao dva gola, sto dokazuje da je romariooo ponovo bio u pravu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 okt 2011, 19:09

Romariooo je napisao/la: mozda ce te opet sad drvlje i kamenje po starom romariu kojeg ste ismijavali zbog izjava kako je gomez nevjerovatno sretan igrac, ali ako je neko pratio izjave nakon pobjede protiv citija, mogli ste fino vidjeti kako je i sam gomez izjavio kako je odigrao losu utakmicu, ali ipak je postigao dva gola, sto dokazuje da je romariooo ponovo bio u pravu
Nečemo drvlje i kamenje nego ćemo se ponovo nasmijat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 okt 2011, 19:46

efenberze, trebam li napominjati da vrlo rado citam tvoje postove 8-)
moj problem je taj sto sam vrlo ´tezak na tastaturi´, ma pretezak, tako da je prava borba natjerati me da naskrabam neki duzi post. vjerovao ili ne, svaki malo duzi post pisem na triput´, tj. dopustim si najmanje tri debele pauze, odem do wc-a, pogledam sta ima na tv-u, popricam sa hanumom, itd.
rjesenje je u tome da angazujem monologa koji je vrlo lak na tastaturi, debelo ga platim i izdiktiram mu ono sto planiram postati :D
Stefan Effenberg je napisao/la:No jednostavno su ti svi playmakeri imali potez na malom prostoru kojim su izbacili igrača, napravili višak i stvorili zicer drugim igračima koji su imali sve na pladnju samo zbog ovog poteza.
slazem se. toni kros nema zidaneovu, xavijevu, pa ni misketovu genijalnost.
ustvari, kako mi uopste znamo da je nema? svi ti genijalci su imali potporu kompletne ekipe, apsolutnu slobodu i garanciju da ni nakon x pogresnih dodavanja(svaka ih desetka ima) nece zavrsiti na klupi.
konkurencija u bayernu, barem na toj poziciji je yebeno brutalna tako da se svaka greskica gleda pod lupom i bez obzira koliko pojedini bio uspjesan, zavrsice na klupi ako zareda par takvih, bezazlenih gresaka.
najbolji primjer j aktuelna debata oko robena i supljak pojedinih ´eksperata´ koji vjeruju kako je ovaj bayern jaci bez robena.
Stefan Effenberg je napisao/la:Što se tiče playmakera tu sam malo subjektivan jer iako Muller na toj pozicij nije nimalo loš ipak mislim da je nakon mojih postova jasno da sam i dalje razočaran što nismo doveli majstora svojeg zanata = Ozil-a.
hmm... ni muler, a bome ni kros nemaju ulogu klasicne desetke. desetka je organizator, tzv. mozak ekipe, pokretac gotovo svih napada, covjek ciji je glavni zadatak ´hranjenje napadaca´ upotrebljivim loptama, covjek koji zna uputiti tzv. ´smrtonosni pas´.
sto se tice ozila, pa ja sam prvi koji bi se usprotivio njegovom dolasku.
ekipa mora biti izbalansirana, a sa ozilom to definitivno ne bi bili. mi vec imamo dva igraca koji gotovo nikako ne ucestvuju u odbrani. dovodjenjem ozila napravili bi bayern kakav je bio za vrijeme van gaala, tzv. ´hura fudbala´ u kojem imas previse ofanzivaca koji ne ucestvuju u odbrambenim zadacima.
Stefan Effenberg je napisao/la:Kad malo razmislim dođem do zaključka da to opet zavisi od taktike pojedinih klubova odnosno trenera. Jednostavno, ova pozicija mnogo ovisi o treneru ili klubu. Neki klubovi imaju svoju filozofiju taktike pa se treneri moraju prilagođavat a neki treneri donose u klub novu taktiku.
joj, hocemo li vise zavrsiti s tom raspravom o desetkama :lol:
poznavaoci interneta :) postoji li neki program kojeg bi se moglo instalirati pa da moja malenkost s mukrofonom u ruci diktira post a ´on´ da pise :D da imam takvo cudo svaki drugi dan bi vas docekala kolumnica u kojoj bi se imalo sta procitati.
jah, desetka. vec napisah koji su zadaci te, klasicne desetke, ali cu dodati to da su tti igraci pravi dembelani koji slabo ili gotovo nikako ne ucestvuju u odbrani. taj svu energiju koristi na protivnickoj polovini terena.
majku mu, nisu ljudi dzaba izmislili ofanzivnu sesticu :D
Stefan Effenberg je napisao/la:Ovdje fali još samo jedna činjenica koja krasi vrhunskog napadača: hladnokrvnost u završnici.
bez iskustva nema hladnokrvnosti tako da ista nije talenat vec nesto sto se da utrenirati.
dakle, potrebna je minutaza, ali i povjerenje saigraca i trenera.
Stefan Effenberg je napisao/la:A kad pogledam u dubinu ovog poteza ( Guardiola ) moram priznati da, koliko kod to izgledalo privlačno, izazovno i donosilo neku novu dimenziju, ne bih ovaj potez koristio kao dugoročno riješenje jer se onda postavlja paradoksalno pitanje trebamo li uopće pravog napadača u budućnosti nogometa???
ak´ ne vjerujes meni, barem vjeruj saf-u i gvardioli.
klasicni napadac je zlo za jednu ekipu koja puca na velike ciljeve. klasicni napadaci su igraci kojima se mora podrediti ekipa, moraju biti hranjeni loptama. sad, bez obzira koliko on bio uspjesan u jednoj ili dvije sezone, koliko nagrada osvojio, u trecoj sigurno nece biti ni blizu. zasto? zato sto je najlaksi recept zaustaviti napadaca koa sto su dzeko ili ibrahimovic. potrebno je markirati ga, pa ako treba i duplirati i njegova ekipa je izgubljena jer ne znaju kako bez nj. posto je njihov jedini zadatak uputiti sto vise korisnih lopti koje bi taj trebao pospremiti u mrezu. u proslosti se to rjesavalo tako sto bi se uz nj. dodavao jos jedan slican napadac pa ako bi odbrana ustopala jednog, ostajao je prostor za drugog. ovo je smrt u modernom fudbalu jer pravis najgoru mogucu gresku -slabis svoju sredinu. ovo su najbolji moguci pokloni za vrhunske ekipe koje ce pojesti svakog protivnika koji se usudi igrati sa dva klasicna napadaca.

ali, uhranjeni mozgovi, daleko uhranjeniji od nas, shvatise da su krilni napadaci najbolje moguce rjesenje jer se pos´o klasicnog napadaca prenosi na tri igraca koji, pak, daleko vise ucestvuju u odbrambenim zadacima, ali imaju i dozu sebicnosti tako da su uvijek medju najboljim strijelcima. brzi, eksplozivni, jaki tehnicari, neumorni - oni su sve ono sto nemaju klasicni napadaci. ´klasicni´ mora biti gorostas, dovoljno jak da bi se gurao sa protivnickim stoperima, dok krilni rade nesto sasvim drugo, ali su ipak daleko veca nocna mora za svakog stopera.

farineli, obje formacije su yebeno dobre ali pod uslovom da barem na jednom krilu imas igraca kao sto je valensija iz mancestera, ili di maria iz reala koji je u stanju kompenzirati riberijevo, odnosno robenov neigranje u odbrani.
barca na krilima ima pedra i vilu, real ronalda i di mariju. problem je sto mi imamo dva ronalda ili dva davida :lol:
ps
romario, ti si tinejdzer kojeg nijedan ´bavarac´ ne uzima za ozbiljno.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 05 okt 2011, 21:29

secer je napisao/la: poznavaoci interneta :) postoji li neki program kojeg bi se moglo instalirati pa da moja malenkost s mukrofonom u ruci diktira post a ´on´ da pise :D da imam takvo cudo svaki drugi dan bi vas docekala kolumnica u kojoj bi se imalo sta procitati.
Novi iPhone 8-)
[youtube][/youtube]
#divovi

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 okt 2011, 23:36

Skype?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 okt 2011, 06:32

moustapha je napisao/la:Novi iPhone
mobitel ne dolazi u obzir.
vjerovali ili ne, drug seco vec 5 ili 6 godina ne koristi tu zlu igrackicu. drug seco cak nema ni sat, jer vrijeme definitivno nije novac. ali, neograniceno vrijeme koje provedem igrajuci se sa svojom djecom, setajuci u prirodi, plivajuci, itd., bez da budemo smetani tim dosadnim zvrcanjem i cestim gledanjem u lijevu ruku - neprocjenjivo.
mobiteli su jedno od najvecih zala i kao takvi nemaju pristup mom domu.
Trasimaco je napisao/la:Skype?
moze li malo opsirnije :?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 okt 2011, 10:36

Ma šećo ti si skroz star il ti bolje rečeno staromodan čovjek :D :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 06 okt 2011, 10:54

Stefan Effenberg je napisao/la:
Veliko je pitanje da li se možemo kockati da imamo samo jednog klasičnog napadača. Ja osobno mislim da je itekako važno da se dovede napadač.

Petersen nije loš ali nema trenutno tu kvalitetu da bi zamijenio prvog strijelca lige prošle sezone a da pritom ne gubimo na kvaliteti. On će napredovati to je sigurno ali ne vjerujem da će napredovati toliko za samo 1 godinu. Evo za sada koliko sam primjetio Petersen ima tehniku, šut ali mu fali agilnosti, brzine i završnice ( koja će doći s vremenom ). Dalje ne mogu reći jer ne možeš procijeniti igrača na temelju 3 utakmice.

Dakle, mi moramo imati dva klasna napadača. Jedan je Gomez ali tu je bitno da dođe još jedan odličan napadač koji će pojačati konkurenciju, donijeti kvalitetu i dodatnu širinu i koji će malo Gomezu dati do znanja da nije nezamjenjiv pa će se ovaj morati potruditi da zabija i najmanju šansu.

Muller je za mene klasičan napadač jer imati takav osjećaj za gol je nevjerojatno ali ekipa ga sada više treba na drugim pozicijama. Isto tako, on sam je izjavio da ne želi igrati klasičnog napadača pa je veliko pitanje da li će ga trener protiv njegove volje dugoročno stavljati na poziciju klasičnog napadača.
Ovo pitanje sam si i ja postavio ne tako davno i došao sam do drugačijeg zaključka kojeg ću argumentirati. Bayern nemora dovesti još jednog klasnog napadača.

Moram priznati da sam se nasmijao kad si napisoa, da bi sa klasnim napadačem na klupi Gomez bio pod takvim pritiskom da zabije i najmanju šansicu! Pa kolko bi on gomova onda po sezoni zabijao? 70? :lol:

Al dobro krenimo sad na posao...I ja sam si u jednom trenutku mislio da bi Bayern trebao dovesti još jednog napadača, naravno ako se riješi Olića...Poanta je u tome što je Olić bio ozlijeđen ali isto tako je i Robben bio ozlijeđen u tom trenutku i naravno da me malo uhvatila panika kad se i Gomez ozlijedio pa je Petersen morao zaigrati...No ta panika bila je samo trenutna i ti si već u svom opisu Mullera napisao zašto. Muller i je ta druga špica koju mi možemo koristiti. Baš zbog tog razloga ja sam za produživanje ugovora sa Olićem jer smatram da samo takav igrač može mirno sjediti na klupi a da se od njega ima kakve takve koristi kad uđe u igru. Jedan od razloga zašto sam ja protiv kupovine napadača koji bi koštao dosta, ajmo reći 15 miljona eura je primjer koji nam zorno pokazuje Miro Klose u Laziu. Miro je itekako još uvijek super napadač. No takav napadač se nemre nositi sa tim da sjedi na klupi i da igra kada se to treneru prohtije. Takvi napadači jednostavno moraju igrati u kontinuitetu da bi pokazali svoju klasu. Nemojmo se zavaravati, Bayern trenutačno nemože dovesti igrača koji bi Gomeza istisnuo iz prvih 11 i nesmije si dopustiti da ima takva dva igrača jer to može donjeti samo probleme - vidi City.

Umjetso toga ja smatram da Bayern ima svoj najveći deficit na poziciji krila. I sa dovođenjem krila Bayern bi si i t IMAGINARNO doveo ŠPICU u obliku Mullera. To znači kada Robben ili ribery nebi mogli igrati na njihovu poziciju se nebi morao gurati Muller već to zamjensko krilo, neka to bude reus primjera radi. Umjesto toga po potrebi ,a da se neosjeti preveliki pad kvalitete Muller ode u napad, ako baš treba.

da ponovim još jenput...

Kod nas uvijek postoji taj strah od gužve i to bi nam se olako moglo dogoditi kad bi doveli i krilo i nekog napadača koji je ajmo reći kvalitete kao Papis Demba Cisse. Olić bi iz kurtuoznosti trebao ostati kod nas i fino tu završiti karijeru te poginuti na terenu kako on zna kada Gomeza nema! (Ako i to).

Jer mi bi sa Reusom dobili 6. igrača za 4. prednje (ofenzivne pozicije) i to bi bilo čist dovoljno ako se zna da su tu još Alaba, Usami, Petersen i Ico profesinoalac...

zbog dolaska Reusa, Mullera bi se prema potrebi moglo gurati na poziciju špice kako to sada JUPP prakticira i tako bi se održala neka minutaža kod ovih bitnijih igrača i nezadovoljstvo bi bilo točno na granici. Kada bi doveli tu još jednu ŠPICU, mogli bi sa njom dovesti i probleme.

Ja smatram da su za krilne pozicije kao prvi izbor: Robben, Ribery i Reus čist dovoljno i još uz to za poziciju špice i polušpice su Kroos, Muller i Gomez čist dovoljno, s tim da su tu još Olić i Petersen. Kad se sve oduzme i zbroji za dvije pozicije se dobije po 3 igrača i nebi trebalo biti previše nezadovljnih...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 okt 2011, 14:34

Reus je dobar i iz razloga jer bi njegovo dovodjenje bilo realno. Prelazak iz Gladbacha u Bayern je veliki napredak, tako da bi tesko neki igrac to mogao odbiti.
S druge strane, znamo svi kako Uli voli dovesti nekog igraca kako bi oslabio konkurenciju. S obzirom kako igraju, upravo su nam oni konkurencija za titulu. Ne bi cudilo da ga Uli dovede vec u januaru. 8-)

EDIT:
Jao sminkera. :lol:
slika
#divovi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 okt 2011, 16:48

Robben opet povrijeđen na treningu reprezentacije pa od čega je ovaj čovjek napravljen od kartona možda :evil: , u januaru ga treba staviti na transfer listu i uzeti bar nešto para za njega jer ovako više ne ide .
1974---1975---1976---2001---2013---2020

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 06 okt 2011, 16:56

Saurman je napisao/la:Robben opet povrijeđen na treningu reprezentacije pa od čega je ovaj čovjek napravljen od kartona možda :evil: , u januaru ga treba staviti na transfer listu i uzeti bar nešto para za njega jer ovako više ne ide .
Zbog toga je njega Chelsea sto prije pordao, covjek ima noge od stakla !
Glory Glory Man United !!! :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.