Van Persie nije dosao zbog 3 miliona eura. To je smijesno pricati. Takve stvari pricaju samo neznalice. Van Persie je dosao zbog MNOGO vece plate od one koju je imao u Rotterdamu + slava i sansa za osvajanje trofeja. Onih 3 miliona je nesto sto su klubovi ugovorili i sto vecim dijelom klub dobije a Van Persie je ugovarao platu i to je ono sto on dobiva. Opet si smijesan.-Paja je napisao/la:Sta se ti neznalico sekiras kolika je palta Arsenalovim igracima, plate su takve i nikad nece biti kao u ostalim klubovima jer Arsenal se nikad nece voditi politikom astronomskih plata za igrace to sto se tebi kao nebitnom faktoru nesvijda to je tvoj problem. Vizija je tu i kao takva je daleko ispred svog vremena naravno da tvoj sicusni mozak ne moze to da shvati i to je opet tvoj problem. Van Persie je presao za 2-3 miliona tako da sumnjam da je novac razlog zbog kojeg je presao, razlog je vizija koju sprovodi profesor doktor Arsene Wenger. Ti koliko nemas pojma govori tvoja prica o tv pravima jer u Engleskoj gdje se najvise novca dobija za tv prava skoro svi klubovi dobiju jednak iznos i razlika izmedju najplacenijeg(prvoplasiranog) i zadnjeg je 3 miliona funti tako da je to jos jedan dokaz koliko pojma nemas a tu prosipas neku pamet. Drugi dokaz je prodaja dresova, jer i primati znaju da od prodaje dresova najvise zaradjuju proizvodjaci istih jer su oni vec platili klubu svoje sponzorstvo kako bi mogli prodavati dresove. Arsenal placa igrace onoliko koliko misli da vrijede i to se nikad nece promjeniti. Razumljivo je da ste vi isfrustrirani jer Arsene Wenger za nekoliko hiljada dovede igraca kojeg smradalona kupi za 40 miliona funti, da kupi igraca za 10 miliona kojeg city kupi za 25 itd itd bezbroj je primjera, i bice ih jos u buducnosti.SamoZeljo je napisao/la:Banove treba dijeliti takvim kao ti jer nazivas ljude ciganima. To delegat ostavi kuci. Plus sto pricas ogromne gluposti kako bi dokazao da si u pravu. Sto je najgore, samo ti gluposti i mogu biti dokazi jer drugih dokaza nemas i ne mozes ih naci. Ne postoje!-Paja je napisao/la:Cuj ti molim te delegata on sad pominje Bergkampa koji je karijeru zavrsio u Arsenalu i Henrya sa ciganom, pa kako te nije stid za ovo treba banove dijeliti. Ti ljudi su vratili ono sto je Arsenal ulozio u njih pogotovo Henry, Bergkamp je vec bio igracina, oni su legende a cigan je propalica. Arsenal ne dovodi glavne igrace drugih timova, ne ciganci preko medijma o tim igracima, mi dovodimo igrace projektom i vizijom, stvorimo od njih zvijezde ucinimo ih poznatim i bogatim i nekima ni to nije dovoljno i odluce se da izdaju one sto su ih stvorili i otrce negdje drugo. Henry to nije ucinio, naosvajao se sa Arsenalom, obarao rekorde otisao kad se vise nije i racunalo na njega on je legenda, Vieira isto tako a cigan nista nije napravio za Arsenal i kao takav nije vrijedan da se spominje u bilo kakvom kontekstu osim izdaje.
Nekad je moglo onako, sad vise ne moze. Problem je sto u Arsenalu misle da se jos uvijek moze kao prije 10-15 godina.
Ponajbolji igrac Arsenala, Robin van Persie ima platu +/- 3 miliona a u drugim (velikim) klubovima su plate od 10 miliona sve cesca pojava. Treba i njega smatrati izdajnikom ako zbog para i slave ode u neki drugi klub? Iz istog razloga je iz Rotterdama dosao u London, prema tome, zasto da ne ponovi jos jednom? Treba ga ispratiti aplauzom kao sto su to uradili ljudi u Rotterdamu.
Arsenal vodi zastarjelu politiku. Ono sto je prije 10 godina bilo dobro, sada vise nije, moras jos bolje inace te nema.
Znam za tu VIZIJU, ali i ti treba da se pomiris s tim da je ta vizija danas nije dovoljno dobra za prva 3 mjesta (vrlo vjerovatno i vise).
Poredim ti vrijeme u kojem je dosao npr. Henry sa ovim sada jer u to vrijeme je Arsenal dovodio IGRACE i placao cifre koje su tada bile ogromne. Henry je 1999. dosao za 10 miliona funti a to je bio ogroman iznos prije 12 godina. Niko tada nije placao 30-40 miliona funti kao sto se to u danasnje vrijeme radi.
Problem koji ti ne shvatas ili neces da shvatis je to sto su drugi veliki klubovi s vremenom isli naprijed, povecavali cifre a Arsenal nije. Arsenal i dan danas hoce da dovodi igrace za 5 ili 10 miliona funti.
Vidis, zato danas imas klubove koji dobivaju vise miliona za TV prava, plus sto dobivaju prodajom dresova, a da ne spominjem sponzore.....
Arsenal sve vise kasni sa tom VIZIJOM koju ti podrzavas i sada je cetvrti klub u Engleskoj po milionima koja se dobivaju za TV prava. Plus milioni koje vjerovatno nece dobiti za Ligu Prvaka jer je ovakav Arsenal ne moze izboriti.
Pa ti skontaj isplati li se dovoditi skupe igrace ili ne.
AKO U ARSENALU NE ODRIJESE KESU (popiske se na tu viziju), NEMA NI L OD LIGE PRVAKA OVE GODINE!
(nema ni narednih godina)
Citam danas njegovu izjavu, kad su ga pitali hoce li ici iz Arsenala, rekao je NE ZNAM. Kad su ga pitali hoce li ici u CITY, opet je rekao ne znam! Kad su trazili da kaze bilo sta, rekao je: Kad sam dosao u Arsenal, pobijedili smo City sa 6:0 a pogledajte gdje je sada Arsenal a gdje City. Mnogo toga se promijenilo u proteklih godina ali jos uvijek najvise volim EPL. (pa ti skontaj ili bar probaj, ostane li ta zaostala vizija, ode i on)
To za TV prava u EPL nije tacno. Svi klubovi su za proslu sezonu dobili po +/- 15 miliona iz Engleske plus jos skoro 19 miliona iz ostatka svijeta. Pored toga se dobije po pola miliona za tekme koje se prenose uzivo u PUBovima a jos nesto se dobije i za internet prenose. Na kraju se dao jos jedan iznos za osvojeno mjesto. Za svako mjesto po 800 hiljada eura. Prvi je dobio 20 x 800 000 a zadnji samo 1 x 800 000. Kad se sve sabralo, United je dobio 70 miliona a Blackpool (iako nije bio zadnji ali vjerovatno manje gledan u PUBovima) nesto preko 40 miliona. To je 30 miliona razlike a ne tri! (opet manje znas nego ja)
Za prodaju dresova si isto tako pravo lose informisan. Potrazi koliko je samo Real zaradio sa prodajom Ronaldovih dresova i sve ce ti biti jasno.
Znam ja vrlo dobro da tim ne dobije najveci dio ali dobije mnogo vise nego sto ti mislis.
Ti ocigledno nisi upucen u najvaznije stvari pa nije ni cudno sto podrzavas ovu politiku kluba.
P.S. Neko ko kaze "Smrdalona" je za mene BALAVAC cak i ako to po godinama nije. Nisi vrijedan diskutovanja, budi mi pozdravljen a kad odrastes, mozda ces i shvatiti neke stvari.