FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jel Maxa sad pauzira protiv Cluja? sinoc je zuti dobio,i u Svedskoj je takodjer dobio zuti
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Da.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
Pih jbg to znaci da ce Dudo na stopera,mada bolje ga je gledati na stoperu nego u veznom redu 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Samo da uputim ovog gore Engleza iz Sirokog brijega u 3 lijepe.
Danas ko je gledao BHT,FTV poslije dnevnika sport mogao je cuti da je SARAJEVO PROSLO U PLAY OF NA PENALE PRED 25 000 GLEDALACA(nije receno pred OKO 25 000).
SAD SE VIDI KO JE UPRAVU,I JOS JEDNOM BRUKA ZA SPORTSPORT-strumfete.
Danas ko je gledao BHT,FTV poslije dnevnika sport mogao je cuti da je SARAJEVO PROSLO U PLAY OF NA PENALE PRED 25 000 GLEDALACA(nije receno pred OKO 25 000).
SAD SE VIDI KO JE UPRAVU,I JOS JEDNOM BRUKA ZA SPORTSPORT-strumfete.
Predstavljamo
Cluj, bordo tim iz Transilvanije
Zanimljivo da im je ovo tek 15. sezona u elitnom rumunskom razredu. Naslov prvaka prvi put su osvojili u sezoni 2007/08. kada su poslije sedamnaest godina prekinuli dominaciji klubova iz prijestolnice Rumunije, Bukurešta (Steaue, Rapida i Dinama).
Sarajevo je već do sada napravilo sjajan posao u Evropskoj ligi, s obzirom na stanje u našoj ligi, uslovima rada i finansijskom situacijom. Ipak, da bi eventualno ušli u grupnu fazu takmičenja koje je po rejtingu odmah iza Lige prvaka ostala je još jedna prepreka. Ta posljednja prepreka je rumunski CFR Cluj koji je 90-tih godina došao na rub bankrota, no ipak se uspio održati. Najvažnije stvari desile su se prije sedam godina kada se vraćaju u drugu ligu, a klub je preuzeo bogati Mađar, Arpad Paszkany (jedini vlasnik kluba koji nije Rumun). Nakon toga uslijedio je brzi uspon. Već 2004. godine su se nakon 28 godina vratili u elitni razred rumunskog nogometa.
Godinu dana poslije su prvi put zaigrali u evropskim takmičenjima i u Intertoto kupu izbacili Vetru iz Vilniusa, Athletic Bilbao i St. Etienne. Promjene su došle i u sezoni 2006/07. kada je potpisan ugovor o saradnji s Benficom. Nakon toga u klub su počeli stizati nogometaši sa cijelog Starog kontinenta i Južne Amerike.
Munteanu najbolji u historiji
Jedan od najboljih igrača rumunskog kluba Culio, stigao je prije dvije godine iz Deportesa La Serene za 300.000 eura. Prošle godine učestvovali su u elitnom klupskom takmičenju, a najveću senzaciju priredili su na otvaranju Lige prvaka savladavši Romu na Olimpicu. Dvostruki strijelac bio je upravo Culio. Već tada počeli su ga porediti sa Munteanuom, najboljim igračem CFR Cluja svih vremena.
U to vrijeme počeli su razmišljati da mu daju rumunsko državljanstvo. Zanimljivo da je ovaj nogometaš u svojom domovini Argentini radio kao zidar. I to šest godina. No, on je samo jedan u nizu stranih nogometaša koji nose dres ovog kluba.
Protivnik bordo tima osnovan je 1907. godine. Zanimljivo da im je ovo tek 15 sezona u elitnom rumunskom razredu. Nose bordo dresove kao i naš predstavnik. Naslov prvaka prvi put su osvojili u sezoni 2007/08. kada su poslije sedamnaest godina prekinuli dominaciji klubova iz prijestolnice Rumunije, Bukurešta (Steaue, Rapida i Dinama).
Na kraju su imali bod više od Steaue, a samo nekoliko dana poslije osvojili su i nacionalni kup. Ta sezona ostala je upisana je zlatnim slovima u historiji kluba. Posljednju takmičarsku sezonu završili su na četvrtom mjestu u prvenstvu i osvojili kup.
Nedavno su u superkupu su savladali aktuelnog prvaka Unireu nakon jedanesteraca. Istog suparnika porazili su rezultatom 2-0 u prvom kolu ove sezone.
Agresijom lome suparnika
Najopasniji igrači pored pomenutog Argentinca su Y. Cone, Perleta, Duberbiera i Dani. Igraju ofanzivan nogomet, napadaju tokom cijelog meča. Agresijom lome protivnika, a često im poentiraju i igrači iz veznog reda.
Strateg kluba je Portugalac Antonio Conceicao. Na klupi je naslijedio Italijana (iz Udina) Maurizia Trombetta koji ih je vodio u klupskoj eliti. Bili su u grupi sa Romom, Chelseaom i Bordeauxom. Na kraju su bili posljednji na tabeli sa četiri boda. Pored senzacije u Rimu i trijumfa nad Vučicom odigrali su kod kuće neriješeno sa londonskim plavcima. Postigli su ukupno pet golova (dva Culio, dva Y. Kone i jedan Dani). Kapiten tima je Cadu.
Kako bi prikupili što više informacija kontaktirali smo bivšeg reprezentativnog golmana, Adnana Gušu koji je pet godina proveo u Rumuniji. Za naš portal je rekao:
"Tim sa Koševa izvukao je izuzetno jakog suparnika. Iskreno i realno, mislim da nemaju previše šansi. Cluj je apsolutni favorit u obje utakmice. Kao što je poznato prošle godine su igrali u Ligi prvaka. Za njih je karakteristično da konstantno napadaju, bukvalno svih 90. minuta. U ekipi imaju dosta stranaca. Posebno su opasni preko bokova. Stadion im prima oko 25 hiljada gledalaca, a nema atletske staze. Jako je neugodno igrati. Čim su saznali suparnika iz Rumunije me čitav dan zovu i raspituju se o Sarajevu“.
Iako sve nabrojano Rumune stavlja u apsolutnu ulogu favorita vjerujemo da će strateg Sarajeva, Mehmed Janjoš dobro pripremiti ekipu za prvi meč koji se igra 20. avgusta na Koševu. Veliki hendikep za bordo tim biće neigranje Ajdina Maksumića koji je protiv Helsingborga dobio drugi žuti karton i preskače dvoboj na najvećem bh. stadionu.
Treba napomenuti da ovo neće biti prvi sudar Sarajeva sa rumunskim ekipama. Naime, u sezoni 1982/83. tim sa Koševa je odmjerio snage sa Kornuvulom. U gostima su odigrali 4-4, a kući su predvođeni sjajnim Pašićem slavili 4-0. Prije tri godine sastali su se i sa Rapidom iz Bukurešta. U to vrijeme na klupi bordo tima sjedio je Husref Musemić. Pobjeda u glavnom gradu BiH od 1-0 nije bila dovoljna, jer je Rapid u uzvratu slavio 2-0.
Cluj, bordo tim iz Transilvanije
Zanimljivo da im je ovo tek 15. sezona u elitnom rumunskom razredu. Naslov prvaka prvi put su osvojili u sezoni 2007/08. kada su poslije sedamnaest godina prekinuli dominaciji klubova iz prijestolnice Rumunije, Bukurešta (Steaue, Rapida i Dinama).
Sarajevo je već do sada napravilo sjajan posao u Evropskoj ligi, s obzirom na stanje u našoj ligi, uslovima rada i finansijskom situacijom. Ipak, da bi eventualno ušli u grupnu fazu takmičenja koje je po rejtingu odmah iza Lige prvaka ostala je još jedna prepreka. Ta posljednja prepreka je rumunski CFR Cluj koji je 90-tih godina došao na rub bankrota, no ipak se uspio održati. Najvažnije stvari desile su se prije sedam godina kada se vraćaju u drugu ligu, a klub je preuzeo bogati Mađar, Arpad Paszkany (jedini vlasnik kluba koji nije Rumun). Nakon toga uslijedio je brzi uspon. Već 2004. godine su se nakon 28 godina vratili u elitni razred rumunskog nogometa.
Godinu dana poslije su prvi put zaigrali u evropskim takmičenjima i u Intertoto kupu izbacili Vetru iz Vilniusa, Athletic Bilbao i St. Etienne. Promjene su došle i u sezoni 2006/07. kada je potpisan ugovor o saradnji s Benficom. Nakon toga u klub su počeli stizati nogometaši sa cijelog Starog kontinenta i Južne Amerike.
Munteanu najbolji u historiji
Jedan od najboljih igrača rumunskog kluba Culio, stigao je prije dvije godine iz Deportesa La Serene za 300.000 eura. Prošle godine učestvovali su u elitnom klupskom takmičenju, a najveću senzaciju priredili su na otvaranju Lige prvaka savladavši Romu na Olimpicu. Dvostruki strijelac bio je upravo Culio. Već tada počeli su ga porediti sa Munteanuom, najboljim igračem CFR Cluja svih vremena.
U to vrijeme počeli su razmišljati da mu daju rumunsko državljanstvo. Zanimljivo da je ovaj nogometaš u svojom domovini Argentini radio kao zidar. I to šest godina. No, on je samo jedan u nizu stranih nogometaša koji nose dres ovog kluba.
Protivnik bordo tima osnovan je 1907. godine. Zanimljivo da im je ovo tek 15 sezona u elitnom rumunskom razredu. Nose bordo dresove kao i naš predstavnik. Naslov prvaka prvi put su osvojili u sezoni 2007/08. kada su poslije sedamnaest godina prekinuli dominaciji klubova iz prijestolnice Rumunije, Bukurešta (Steaue, Rapida i Dinama).
Na kraju su imali bod više od Steaue, a samo nekoliko dana poslije osvojili su i nacionalni kup. Ta sezona ostala je upisana je zlatnim slovima u historiji kluba. Posljednju takmičarsku sezonu završili su na četvrtom mjestu u prvenstvu i osvojili kup.
Nedavno su u superkupu su savladali aktuelnog prvaka Unireu nakon jedanesteraca. Istog suparnika porazili su rezultatom 2-0 u prvom kolu ove sezone.
Agresijom lome suparnika
Najopasniji igrači pored pomenutog Argentinca su Y. Cone, Perleta, Duberbiera i Dani. Igraju ofanzivan nogomet, napadaju tokom cijelog meča. Agresijom lome protivnika, a često im poentiraju i igrači iz veznog reda.
Strateg kluba je Portugalac Antonio Conceicao. Na klupi je naslijedio Italijana (iz Udina) Maurizia Trombetta koji ih je vodio u klupskoj eliti. Bili su u grupi sa Romom, Chelseaom i Bordeauxom. Na kraju su bili posljednji na tabeli sa četiri boda. Pored senzacije u Rimu i trijumfa nad Vučicom odigrali su kod kuće neriješeno sa londonskim plavcima. Postigli su ukupno pet golova (dva Culio, dva Y. Kone i jedan Dani). Kapiten tima je Cadu.
Kako bi prikupili što više informacija kontaktirali smo bivšeg reprezentativnog golmana, Adnana Gušu koji je pet godina proveo u Rumuniji. Za naš portal je rekao:
"Tim sa Koševa izvukao je izuzetno jakog suparnika. Iskreno i realno, mislim da nemaju previše šansi. Cluj je apsolutni favorit u obje utakmice. Kao što je poznato prošle godine su igrali u Ligi prvaka. Za njih je karakteristično da konstantno napadaju, bukvalno svih 90. minuta. U ekipi imaju dosta stranaca. Posebno su opasni preko bokova. Stadion im prima oko 25 hiljada gledalaca, a nema atletske staze. Jako je neugodno igrati. Čim su saznali suparnika iz Rumunije me čitav dan zovu i raspituju se o Sarajevu“.
Iako sve nabrojano Rumune stavlja u apsolutnu ulogu favorita vjerujemo da će strateg Sarajeva, Mehmed Janjoš dobro pripremiti ekipu za prvi meč koji se igra 20. avgusta na Koševu. Veliki hendikep za bordo tim biće neigranje Ajdina Maksumića koji je protiv Helsingborga dobio drugi žuti karton i preskače dvoboj na najvećem bh. stadionu.
Treba napomenuti da ovo neće biti prvi sudar Sarajeva sa rumunskim ekipama. Naime, u sezoni 1982/83. tim sa Koševa je odmjerio snage sa Kornuvulom. U gostima su odigrali 4-4, a kući su predvođeni sjajnim Pašićem slavili 4-0. Prije tri godine sastali su se i sa Rapidom iz Bukurešta. U to vrijeme na klupi bordo tima sjedio je Husref Musemić. Pobjeda u glavnom gradu BiH od 1-0 nije bila dovoljna, jer je Rapid u uzvratu slavio 2-0.
Sto se tice prebijem te lige,nasi trazili odgodu meca u modrici a modrica nas glat odbila,hoce da nas lafo uhvate na umor.
Pa sad im treba otici gore i srusit selo.
Pa sad im treba otici gore i srusit selo.
nakon fantasticne noci( umalo da me srce strefi,a ovako mlad
) ono sinoc nema rijeci opist jednostavno neprocjenjivo ,magicno ono navijanje u produzecima kad cijeli staddion ma perverzija cista ( sav se najezim) al ljudi ne znam da li je ko spomeno al on je nevjerovatna repriza tekme sa sigmom od rezultata do kise
i narvano sretnim zavrsetkom,u gradu poslije ludnicA ma ono morAS dozivjet ,a sad malo i o tekme fakat oni momci su pokazali da znaju, da mogu, da hoce jer kad onakav sjever a bogami i istok i zapad zapjeva mora te ponijeti
al i imali smo srece u one precke i stative i naj sut sto mi se urezo u glavi
al opet kad skontam kako prije nismo imali srece ovo je sigurno bila "povratna karta" ,ko sta stari kazu negdje dobijes a negdje izgubis(to je bilo u nedelju
)a za ovaj cluj pa ako usporedimo s rapidom kad smo igrali mislim da imamo dobre sanse e sad kakvi su kao ekipa u odnosu na proslu godinu to ne znam al definitivno ima sanse pa akb. vidjecemo
i ono sto sam vvidio na ovom temi je brate ta ne dosadna nego IRITIRAJUCA rasprava oko posjete pa ko je bio zna otprilike kolko j raje bilo i sad se raspravljat s nekim ko nije bio je fakt debilski,za mene je fakat dobra posjeta oko 20 milja i to je to ba ljudi uzivajmo u jedno fantasticnom uspjehu i idemo dalje tj. daj cluj da se igramo
malo je duzi post al nisam mogao prije da nesto kazem pa et

i ono sto sam vvidio na ovom temi je brate ta ne dosadna nego IRITIRAJUCA rasprava oko posjete pa ko je bio zna otprilike kolko j raje bilo i sad se raspravljat s nekim ko nije bio je fakt debilski,za mene je fakat dobra posjeta oko 20 milja i to je to ba ljudi uzivajmo u jedno fantasticnom uspjehu i idemo dalje tj. daj cluj da se igramo

malo je duzi post al nisam mogao prije da nesto kazem pa et

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Zašto bi se odgodila utakmica? Ovako nešto ste tražili i prije par godina koliko se sjećam, ali bez ikakve osnove. Ostali klubovi koji su igrali EL će igrati svoje mečeve, a vi bi kao neku odgodu? Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ritam srijeda-subota ,odnosno četvrtak-nedjelja je sasvim normalan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako Sarajevo bude igralo maximalno motivisano protiv Modrice ,ocekujem pobjedu. Ali treba imati na umu da protiv Sljaka nije lahko igrati. Ipak sve osim poraza je dobro za Sarajevo..
ZAsto je odgodjeno onda Siroki-Slavija, ako nije zbog Evrope?A ispali kad i kad iz Evrope.HAj ba kako te nije stid.Virtu4l je napisao/la:Zašto bi se odgodila utakmica? Ovako nešto ste tražili i prije par godina koliko se sjećam, ali bez ikakve osnove. Ostali klubovi koji su igrali EL će igrati svoje mečeve, a vi bi kao neku odgodu? Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ritam srijeda-subota ,odnosno četvrtak-nedjelja je sasvim normalan.
eee lakse malo...krcko je napisao/la:Rodila te mama tako pametnog..ups GLUPOGjocker123 je napisao/la:Izgleda da samo lokalna RTV Vogosca prati Sarajevo u Europi
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 07 avg 2009, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
pojedi seVirtu4l je napisao/la:Zašto bi se odgodila utakmica? Ovako nešto ste tražili i prije par godina koliko se sjećam, ali bez ikakve osnove. Ostali klubovi koji su igrali EL će igrati svoje mečeve, a vi bi kao neku odgodu? Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ritam srijeda-subota ,odnosno četvrtak-nedjelja je sasvim normalan.
Zamalo atletic da dobijemo. A bolje da smo bilbao, ipak je puno poznatiji i atraktivniji klub i vise bi medijski bila popracena utakmica. Zamislite samo veliki naslov u Marci SARAJEVO IZBACILO ATLETIC BILBAO IZ EVROPE, pa kud ces bolje.. To prije svega govorim jer Atletico nije neki super jak tim, pa usudicu se reci da su losiji od cluja,.. Al pustite mene, za nadati se da ove izbacimo pa dolazice poslije na kosevo i najatrajtivniji.VOLIM TE SARAJEVO, SAMO ZA LJUBAV NAJVECU
koji je vama k...c ??harishp je napisao/la:Cluj oko 30 000 000 € sarajevo?briznice
Ocigledno nije fazon u parama vec u necemu drugom sto siroki nema za razliku od FKS.
Spartak 5 milona E
Helsingborg 18 miliona E
Cluj 30 miliona E
Genk prije dvije godine 35 miliona E
Neigraju miloni na terenu vec srce,zelja,borbenost,ali i znanje i sposobnosti.
Cluj je bio 4 u Rumuniji,a FKS nema budzeta jer plate i ostalo se dobija kad se zasluzi ili kad nalete kakve pare od prodaje.Budzet ove godine oko 100 000 eura.
Podsjeticu da smo zbog dvije greske gomana Alaima prije par godina zamalo izbacili Rapid Bukurest koji nije nista slabiji trenutno od Cluja.
ALI VIDJECEMO,SIGURNO SU PUNO KVALITETNIJI ALI DA SE IGRATI PROTIV NJIH.
koji je tebi..kakve veze ima Široki..ali eto ajde mi reci šta to Široki nema?
ja sam samo pitao koliko je proracun onako radi usporedbe!
Providna prica![]()
Znas koliki je budzet u klubu tamo sa Drakulove Transilvanije a ko biva nepoznat ti budzet kluba dva sata voznje od tebe.Providan si ko najlon kako rekoh
ne smije se nista ni pitati...odakle ja znam koliki je budžet Sarajeva,neznam ni koliki je Širokog...šta ste nadrkani koji ku...c
sretno vam protiv Cluja i ćao...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
- Kontakt:
sta je sa ovim fksinfo.com?jel nesto prave na serveru ili je pao server!!!
Zbog malih tehnickih problema fksinfo.com ce biti offline do sutra ujutru.aakiica_sa je napisao/la:sta je sa ovim fksinfo.com?jel nesto prave na serveru ili je pao server!!!
Ma ne,novoosnovana tv zuban polje.jocker123 je napisao/la:Izgleda da samo lokalna RTV Vogosca prati Sarajevo u Europi
Kazu da je najgledaniji serial Nekada davno-Zeljo u Evropi.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
harishp je napisao/la:Ma ne,novoosnovana tv zuban polje.jocker123 je napisao/la:Izgleda da samo lokalna RTV Vogosca prati Sarajevo u Europi
Dasi stavio jos ovi

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
kako kome,meni je smijesno.123456 je napisao/la:harishp je napisao/la:Ma ne,novoosnovana tv zuban polje.jocker123 je napisao/la:Izgleda da samo lokalna RTV Vogosca prati Sarajevo u Europi
Dasi stavio jos ovi![]()
![]()
![]()
mozda bi bilo smjesno.Ovako propo ti vic
Ne fakat neznam sta vi cupovci izmisljate neke sale kad na svaku vasu salu na nas racun moze se naci tri sale na vas racun.
Sto se mene tice volio bih da nikako nebude na tv-u tekme FKS nego da se neke ljencuge dignu i odu na tekmu,samo mi je zao dijaspore i onih koji nisu u SA pa nemogu doci i zbog toga bi pustio prijenos pa i na stetu FKS.
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, JavierBosnia i 39 gostiju.