Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Bundesliga
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Bundesliga » 22 sep 2011, 17:05

Bjelasnica je napisao/la:"Ne, Bayern nije nikada napravio ništa konkretno. Drago mi je što sam u Manchesteru, gdje se osjećam ugodno, igram Ligu prvaka i u najjačoj ligi na svijetu", dodao je Džeko.
Pa mislim da je Bayern institucija za ovaj Man city ...
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 22 sep 2011, 17:11

Bundesliga je napisao/la:
Bjelasnica je napisao/la:"Ne, Bayern nije nikada napravio ništa konkretno. Drago mi je što sam u Manchesteru, gdje se osjećam ugodno, igram Ligu prvaka i u najjačoj ligi na svijetu", dodao je Džeko.
Pa mislim da je Bayern institucija za ovaj Man city ...
Po rezultatima svakako da jest,međutim pitaj danas City ili Bayern svi će izabrati ovaj prvi,em ovi imaju više para,i još igraju u mnogo jačoj ligi...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 26 sep 2011, 20:23

Suske su glavni razlog.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 26 sep 2011, 22:54

Arnelinho je napisao/la: Nije, al' u skorije vrijeme je za očekivat. Jedina liga koja može prestići EPL. ;)
daj mi reci kojih droga si se ti najeo? i ja bi malo! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 sep 2011, 23:21

anton 1983 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Nije, al' u skorije vrijeme je za očekivat. Jedina liga koja može prestići EPL. ;)
daj mi reci kojih droga si se ti najeo? i ja bi malo! :lol:
Ne treba tebi droga, ti si rodjen nadrogiran. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 26 sep 2011, 23:28

Arnelinho je napisao/la: Ne treba tebi droga, ti si rodjen nadrogiran. ;)
Pa to se niti u snu neće dogoditi. BUNDESLIGA je za tvoju informaciju dosta nazadovala u svom razvoju u protekle dvije godine ili bolje rečeno u dva prošla ljetna prelazna roka i onom zimskom između. PARA je jednostavno premalo i samo 8 svjetsko čudo more izrežirati takav Scenarij...

previše je zvijezda napustilo BUNDESLIGu i to će se opet dogoditi, a kupci će biti baš Englezi...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 00:00

anton 1983 je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la: Ne treba tebi droga, ti si rodjen nadrogiran. ;)
Pa to se niti u snu neće dogoditi. BUNDESLIGA je za tvoju informaciju dosta nazadovala u svom razvoju u protekle dvije godine ili bolje rečeno u dva prošla ljetna prelazna roka i onom zimskom između. PARA je jednostavno premalo i samo 8 svjetsko čudo more izrežirati takav Scenarij...

previše je zvijezda napustilo BUNDESLIGu i to će se opet dogoditi, a kupci će biti baš Englezi...
Engleska strategija (kojom sad obrću lovu) pali, al' samo kraktoročno (to može potrajati i decenijama, al' ne vječno), dok je BPL zdrava liga, koja ne grca u dugovima.

Ona je trenutno na diobi treće najjače lige na svijetu, Italijani sve više zaostaju za njom i sumnjam da će je u bliskoj budućnosti sustići, trebaju kompletno renoviranje.

Sa druge strane La liga je polarizirana i ona je osudjena na kolaps u dogledno vrijeme, dok samo BPL ima zdravu osnovu, na kojoj se može graditi jaka liga sa lijepom budućnošću.

I da ne izostavim EPL , za njen kolaps potrebno je ili da Sky sports propadne ili da se desi kriza nakon koje će Sky sports (odn. relevantne TV kuće) ostati bez pretplatnika.

Možda ne budem u pravu, al' ovo je moje poimanje i prognoziranje budućnosti. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 sep 2011, 09:17

Arnelinho je napisao/la:
Možda ne budem u pravu, al' ovo je moje poimanje i prognoziranje budućnosti. ;)
50% si u pravi i 50% ti je tvoja vizija budučnosti točna.

To što si ti gore napisao u postu nije ništa pametno, novo ili da se ovako izrazim, nisi otkrio toplu vodu. ovo što si ti napisao je u rangu toga, da čovjek svaki dan mora jesti i piti vodu. Činjenica koja će se kad tad ostvariti...

Onaj ko prati nogomet ZNA da nikada niti jedna liga neće moći vječno biti prva! Razumiješ? Normalno je da će odči vrijeme kada će EPL pasti, pa će neko drugi zauzeti primat. nekad su talijani prvi, nekad španjolci, nekad Englezi i to je najnormalnija pojava.

A što se tiće BUNDESLIGE, da će ona zauzeti prvo mjesto, ja bi rekao da neće i to iz razloga što ti zdravlje klubova ne znači ništa, ako uz to zdravlje nisi ODVRATNO BOGAT, a BUNDESLIGAŠKi klubovi to nisu. Ajmo reći da jednog dana BUNDESLIGa i bude prva, naći će se neko ko ti i reći će sličnu stvar da će BUNDESLIGa izgubiti to mjesto. I on će biti u pravu jer to tako ide! ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 09:34

Kratkoročno = decenijama. :lol: :lol:

Haj' dobro. Engleska liga će i dalje biti najbogatija, zbog sponzorskih ugovora. Sumnjam da će je u bližoj budućnosti stići ijedna druga liga. Dakle, s tog aspekta će Premiership i dalje biti na samom vrhu hranidbenog lanca. :mrgreen: Nijemci imaju odličnu infrastrukturu, to se mora priznati, al' da bi oni mogli parirati Englezima, potrebne su i zvijezde koje će konstantno dolaziti u ligu. Naravno, ovo se ne odnosi na mlade nade (s te strane niko ne može parirati Nijemcima, da se razumijemo), već na izgrađene i dokazane fudbalere. Takvi se rijetko odlučuju za odlazak u Njemačku. Pitate li se zašto? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 sep 2011, 09:43

Monolog je napisao/la:Kratkoročno = decenijama. :lol: :lol:

Haj' dobro. Engleska liga će i dalje biti najbogatija, zbog sponzorskih ugovora. Sumnjam da će je u bližoj budućnosti stići ijedna druga liga. Dakle, s tog aspekta će Premiership i dalje biti na samom vrhu hranidbenog lanca. :mrgreen: Nijemci imaju odličnu infrastrukturu, to se mora priznati, al' da bi oni mogli parirati Englezima, potrebne su i zvijezde koje će konstantno dolaziti u ligu. Naravno, ovo se ne odnosi na mlade nade (s te strane niko ne može parirati Nijemcima, da se razumijemo), već na izgrađene i dokazane fudbalere. Takvi se rijetko odlučuju za odlazak u Njemačku. Pitate li se zašto? :mrgreen:
Pa kaj nije lik napisao "glupost"?

Smjena na vrhu je normalna stvar...

E sad ak bumo raspravljali ko će MOŽDA preuzeti vrh Englezima to je druga stvar, samo ja svoje pare na švabe nebi stavio, baš iz razloga što nemaju para...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 sep 2011, 09:55

Neće ni Englezi dominirati u tv pravima i u jačini lige, to stoji. Al' ne može se staviti znak jednakosti između pojmova decenijama i kratkoročno. Zamisli da još 90 godina bude Premiership broj 1. Da l' je to kratkoročno? Naravno da nije, to je prema ostalim ligama VJEČNOST. :mrgreen:

Nijemci su najzdraviji, al' vjerujem da baš iz tog razloga i ne dolaze zvijezde u Bundesku. :mrgreen: Osim Bayerna, ne postoji ekipa koja će igraču ponuditi nenadyebiv ugovor (ok, možda tu i tamo bljesne Wolfsburg, al' nije to to). S druge strane, u Premiershipu je 6 ekipa koje se i bore za sami vrh, koje i u evropskim okvirima važe za favorite u takmičenjima u kojima nastupaju, tako da je razumljivo zašto novac putuje tamo i zašto se igrači okreću toj ligi. U Španiji bi moglo biti mnogo mnogo bolje. Evo, pogledaj sada. Iako je dvojac (Real i Barca) igrački iznad ostalih, mora se priznati da poslije slijedi par ekipa koje također ne žive od mrvica (Sevilla, Villareal, Atl. Madrid, pa sada i Malaga, a nemojmo zaboraviti ni Baskijce). Jbg, Real i Barca su posebni za svaki klub na svijetu. Ne samo za ove iz Primere. :mrgreen:

Helem, bez obzira na sve, ja ću opet tipovati na Talijane kao povratnike u sami vrh. Sjetimo se samo njihove dominacije 90-tih godina, pa i prije. Sjetimo se Milana, Juventusa, sjetimo se jakog Intera, Lazia, Rome pa i Parme. Dakako, mukotrpan je put do povratka na staze stare slave, al' vjerujem da će to doći na svoje. Kad? To niko ne zna, ponajmanje ja. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 sep 2011, 10:04

Monolog je napisao/la: Zamisli da još 90 godina bude Premiership broj 1. Da l' je to kratkoročno? Naravno da nije, to je prema ostalim ligama VJEČNOST. :mrgreen:
S tim se ja slažem, zato i velim da to kaj on piše ne drži vodu ili ti je propuh ;)

I talijani i španjolci mogu to u teoriji napraviti jer će se tamo u tim ligama uvijek vrtiti malo više love, bar u ovim jačim klubovima nego kaj je to u BUNDESLIGi. E sad ono kaj bi moglo promijeniti stvari je to da klubovi u BUNDESLIGI promjene svoj kodeks i puste ulagačima da ulete unutra...E onda bi BUNDESLIGA mogla preuzeti primat, no nevjerujem da će se to dogoditi iz razloga što Njemci imaju takav mentalitet i poštuju svoje navijače, a klub za navijača NIKADA NESMIJE POSTATI PRESKUP...recimo za Bayern je najskuplja karta koju obićni navijač more kupiti za tekmu 50-60 eura, e sad si zamisli da ta cifra skoči na 100-120, brijem da bi neredi nastali sam tak!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 sep 2011, 11:28

Monolog je napisao/la:Kratkoročno = decenijama. :lol: :lol:
Kao ukleta ateista vjerujem da se slažemo da je decenija ili dvije kratkoročno u odnosu na vječnost. :mrgreen:

Sa tom svojom rečenicom razmišlj'o sam ovako: Ne mogu prognozirati koliko dugo će EPL biti najjača na svijetu, al' jednog dana doće neko ko će je srušiti (i u beskonačnoj budućnosti je vladavina u deceniji-dvije duga?).
Pored toga svaka liga obilježi otprilike jednu deceniju ili dvije. Možda sam trebao ograničiti tu množinu dvojinom, jbg, al' stoji to što mislim. Od 10-20 godina je sasvim normalna primat jedne lige, jer jačina lige zavisi od para koje se vrte u njoj (Italija je dominirala 80-tih i 90-tih,tako da to nije ništa čudno).

Možda samo nisam naš'o adekvatniju i bolju riječ ,al' eto, to tebi prepuštam. :mrgreen:

Što se tiče moje prognoze da će BL postati najbolja liga na svijetu i dalje mislim tako, a razloga je mnogo.

Bundesliga već godinama ima jaku infrastrukturu i mnogo se ulaže u nju, a znajući kakvi su Njemci majstori što se tehnologije tiče ona nikada neće dočekati dane u kojima će zaostajati za vodećim ligama. Za EPL po tom segmentu jedino ona ne zaostaje, tj. možda su čak i u prednosti.

Pored toga ,Njemačka je napredna država, 2/3 svjetska sila , a opet smatram i to da Njemci svojom transfer politikom skupljaju pare, koje će im se jednog dana vratiti sa kamatama (oni su za mene prototip Dinama Zagreba).

Pored svega, Arsenal je uspješan klub (za neke :D ), koji nema nenadyebivih ugovora i vlasnika, al' je ipak 3. najskuplji nogometni klub na svijetu. Barcelona i Real imaju (donekle) slične politike , al' je njima problem što je liga, kako sam rek'o ,polarizirana. Kad ne bude ovih igrača u Realu i Barceloni, mislim da će svaki iole veći talenat iz drugih klubova La lige otići u ta dva kluba, čak i iz Atletica ili Seville, sada ne idu, jer ta dva kluba imaju bolje.

U Italiji je problem zaostalost i teško je tu vrstu problema nadoknaditi. Juventus je napravio prvi korak, sad trebaju i ostali. Ne gledam baš uvijek Serie A, al' kad pogledam vidim da se igra pred praznim tribinima (polupraznim) i na lošim stadionima (starinskim).

Dolazak zvijezde u neku ligu je samo odraz trenutne moći, al' ne znači da će to ligu činiti moćnom i u budućnosti.
anton 1983 je napisao/la:Onaj ko prati nogomet ZNA da nikada niti jedna liga neće moći vječno biti prva! Razumiješ?
Što se tiče ove konstatacije: Da, znam, al' mislim da ljudi toga nisu svijesni. :)

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 29 sep 2011, 00:36

1. PL

2. La Serie A
3. Primera Division

4. Der Bayernliga

5. Le Championnat
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 29 sep 2011, 00:51

D1n0 je napisao/la:1. PL

2. La Serie A
3. Primera Division

4. Der Bayernliga

5. Le Championnat
:D
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 sep 2011, 12:04

D1n0 je napisao/la:1. PL

2. La Serie A
3. Primera Division

4. Der Bayernliga

5. Le Championnat
Morel kakvo obrazlozenje slika sto se tice Bundeske ...hm , kako sinoc OM isamara sampiona te drzave :? taj isti OM nije iste kvalitete kao Lyon ili PSG. Varaju se oni koji misle da Bundes liga napreduje ,ne napreduje BL koliko je nazadovala Seria A ,ali mislim da ista ta Seria A lagano se dize ,Napoli igra jako dobro u najtezoj grupi,ocekivati je da ce Talijani imati 3 predstavnika medju 16 najboljih,dok ce od njemackih klubova vjerovatno samo Bayern proci.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 15:14

juznjak> je napisao/la: Morel kakvo obrazlozenje slika sto se tice Bundeske ...hm , kako sinoc OM isamara sampiona te drzave :? taj isti OM nije iste kvalitete kao Lyon ili PSG. Varaju se oni koji misle da Bundes liga napreduje ,ne napreduje BL koliko je nazadovala Seria A ,ali mislim da ista ta Seria A lagano se dize ,Napoli igra jako dobro u najtezoj grupi,ocekivati je da ce Talijani imati 3 predstavnika medju 16 najboljih,dok ce od njemackih klubova vjerovatno samo Bayern proci.
Upravo to. BL iz 2001>>>BL iz 2011. Poenta je samo sto je to isti slucaj sa Serie A i Primerom. Jedina liga koja je sada jaca nego 2001 je EPL. Naprosto, veliki novci Rusa, Amera, sheikha i ostalih tajkuna koji vladaju
Premiershipom je nesto sa cim se ne moze takmiciti - ni na kratke ni na duge staze. Samo zakon o regulisanju potrosnje moze da izbije moc EPLu.

La Liga puca po savovima. Ogromni dugovi + duopol na vrhu, koji niko ne moze da srusi + osetan pad Valencie, Villareala, Seville, Mallorce, Deportiva i skoro svih ostalih klubova su put u jednom smeru - gubljenje pozicije #2 u Evropi.

Serie A je daleko slabija nego 2001., ali je daleko jaca nego 2007e. Napoli i Genoa su se digli, Roma konacno ima para, Juventus gradi novi projekat oko stadiona, Inter i Milan su sada tamo gde su bili 2007e, samo sto je top konkurencija u Evropi dosta jaca. Jeste da je Parma propala, Lazio u vestackom odrzavanju i da je Fiorentina regresirala, ali mnogo je vise pluseva, nego minuseva u odnosu na 2-3 prethodne sezone. Dokle ce to sve dovesti - videcemo. Ali, ja vidim Serie A na mestu #2 u dogledno vreme i kao prvog izazivaca EPL.

BL je i dalje #4 po kvalitetu. Dosta je veliki odliv igraca iz nje, a top igraci dolaze u nju samo ako ih menadzeri zayebu. Dokle god je to tako, BL ne moze da bude top3 liga Evrope. Ako bi se otvorili za strane tajkune, onda bi bez ikakve sumnje mogli da zasednu na mesto #1, jer sem engleskog jezika, ne vidim niti jednu komparativnu prednost koju ima Engleska spram Nemacke, a koja bi igrace odvlacila u njenu ligu.

Francuzi su za sada nepoznanica. Otvorili su vrata naftaskom novcu, ali i dalje dosta zaostaju za top4 ligama. Eventualno bi na duze staze mogli da udju u tu grupu, ali samo uz jos vise stranih para. A posto im je ekonomija u qrcu, te fudbalska tradicija daleko ispod Spanije, Italije ili Nemacke - pisi propalo.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 29 sep 2011, 15:39

Spanci i Italijani su smijesni, spanska liga ispod dva kluba propada i grca u dugovovima(iako i ova dva grcaju u dugovima njima ce se preci preko toga pogurace politika svoje projekte). Dok dominantni premiership od tv prava godisnje da preko 115 miliona funti onim ligama ispod Championshipa taj novac ne mogu da vide smijesni spanski klubovi koji su u vrhu te jos smijesnije lige. Italijani su korumpirani i skandala kod njih uvijek ima oni su prvi uveli tajkune u ovaj sport a vole pametovati o tajkunima u Premiershipu, ali jednostavno ni ti tajkuni ne zele da bacaju pare u nesto sto je neprofitabilno kao serija a. Nema love od tv prave nema ni od publike na stadionima, ruzan fubal, najbolji igraci te lige su svoj vrhunac karijere dozivjeli u proslom stoljecu ko to zeli da gleda? Izgubili su i jednog predstavnika u Ligi Prvaka, kojeg ne mogu vratiti, Njemci ce vrijedno skupljati bodove sto kroz Ligu Prvaka sto kroz Evropa ligu kako bi zadrzali tesko stecena 4 predstavnika jedino mozda da ovi spanci propadnu vise nego oni pa da im uzmu mjesto. Opet tu je Francuska liga koja je sve jaca i jaca i uskoro ce se Francuska i Njemacka boriti za tu titulu najbolje lige na svijetu poslije fudbalskog NBA-a.
Dio Arsenala

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 sep 2011, 15:49

La Liga puca po savovima. Ogromni dugovi + duopol na vrhu, koji niko ne moze da srusi + osetan pad Valencie, Villareala, Seville, Mallorce, Deportiva i skoro svih ostalih klubova su put u jednom smeru - gubljenje pozicije #2 u Evropi.

Koja liga nije u ogromnim dugovima ? Valencia je isplatila preko 200 mil eura dugovanja ,nije vise u teskoj financijskoj situaciji ,mnogo veca dugovanja ima Roma i slicni . Kad sam kod Sismisa ,pa odavno nisu bili mocniji kao tim,ne vidim nikakav pad kod njih.

Zamisli jos kada zavrse novu Mestallu ...kakav ce gigant tek onda biti ,takodjer i Atletico prelazi na novi stadion,Athletic Bilbao na novi Mames ,ima jos dosta manjih klubova koji imaju nove stadione poput,Cordobe Murcie,Cadiza ili Sporting. Istina nema Depora ali ima Malage koja ove sezone jako mocna,a sta ce tek sljedece sezone biti¨?! Sevilla je i dalje prepuna kvalitetnih igraca . Druga je stvar sto ih vode nekakvi debili od trenera,znas sam koliko je Juve trazio Perottia,imas Navasa ili Negreda koji mogu igrati u svakom timu svijeta.

Iskreno po meni nema neke razlike izmedju EPL>Primere i Serije A ,svaka liga ima 6-7 jakih klubova a onda slijede dosta nekvalitetni klubovi. Drugo je sada sto Marketing odradi svoje za nekakve Wigane pa obicni covjek stekne utisak da je to neki jak klub i slicno,a nije nista kvalitetniji od Sportinga ili Chieva.

Osjetan je pad i EPL. Niko ne spominje da oni predprosle sezone nisu imali kluba u polufinalu LP,prosle samo samo je bio United,ove sezone od engleskih klubova jedino Chelsea ili United mogu do finala .

Sto se tice Bundes lige? Marseille isamara Dortmund k'o da se radi o nekom klubu iz Rumunije , a ne sampionu Bundes lige .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 sep 2011, 16:25

juznjak> je napisao/la:
Sto se tice Bundes lige? Marseille isamara Dortmund k'o da se radi o nekom klubu iz Rumunije , a ne sampionu Bundes lige .
Jesi se ti toga uhvatio....Pa Lyon je u sezoni 2000/01 razbio Bayern s 3-0 u grupnoj fazi pa je Bayern bio prvak evrope. Koliko je puta Real izgubio od Lyona, pa znači Lyon odmah jači od Reala i francuska liga jača od španske...A možemo iz ove sezone uzet i Villareala koji totalno nemoćno djeluje...Onda remi Valencije s Genkom...Ako ćemo sad uzimat neke banalne primjere po kojima ćemo ocjenjivat snagu liga onda ih možemo naći još mali milion.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.