Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Monolog » 28 sep 2011, 13:28

Sjetimo se samo američke turneje City-ja. Situacija u kojoj Baloteli ne dodaje loptu Džeku, već pokušava neku fintu i upropaštavanje klasične situacije 2 na 1. Šta se desilo? Mancini ga izvodi vani, Baloteli se svađa sa pomoćnim trenerom i mlatara rukama. Nakon toga se i nije nešto naigr'o u City-ju. :mrgreen: Može li se to desiti Edinu? Moglo bi da nije bilo ovog slučaja sa Tevezom. Sada ima samo 3 napadača u rosteru (Mancini ne računa na Teveza), tako da će ipak biti nešto blaža kazna.

Koliko god mi voljeli Edina, on je pogriješio. Ne treba ulaziti u to da l' je bilo gorih pojedinaca na meču (ipak su dozvoljene samo 3 izmjene, a ne 10 :mrgreen: ), već treba sagledati situaciju 'ladne glave. Zašto mu je ono trebalo? Pa taj isti Mancini je vjerov'o u njega kada smo i mi forumaši pomislili da će se dijamant uspavati i nikad ne probuditi. :mrgreen: Mancini mu je dao priliku, rek'o da neizmjerno vjeruje u njegove kvalitete i da je samo pitanje vremena kada će Edin povratiti samopouzdanje i uhvatiti formu. To se i desilo.

Reakciju nakon izmjene ne bi niko treb'o hvaliti. Edin je igrač, a ne trener. Nebitno kako trener loše postavi igru i kako vuče loše poteze, Edin je mor'o izaći s terena i to je to. Gestikulacija sa palcem gore i sa ciničnim osmijehom nikako ne valja. Nije tajna kako Mancini nije neki strateg. Al' ipak je trener kluba on, a ne Edin. I, kako neko može opravdavati to Džekovo ponašanje? Kako? Ukoliko Mancini bude doslijedan onim što je izjavio, mogli bismo dugo gledati Edina na klupi za rezervne igrače. Sve dok ne prihvati činjenicu da NIJE ON GLAVNI.

Sinoć je samo Hart zaslužio prolaznu ocjenu. Džeko nije im'o lopti, nije ih im'o ni Aguero. Dva napadač su odsječena od svog veznog reda. Silva i Nasri su bili nevidljivi, Toure i Barry nisu mogli pratiti Schweinijev i Kroosov tempo. Tu su i izgubili utakmicu - na sredini terena. A Džeko je utakmicu izgubio svojim ponašanjem. Ponašanjem koje ne dolikuje profesionalnom sportisti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 28 sep 2011, 13:34

Sinoć kao da sam gledao BiH-Francuska 0:2 na Koševu. "Niđe veze s vezom" igra City-a!
U mom svijetu važe moja pravila

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 sep 2011, 13:43

Dzeko je sinoc odigrao i dobro kako su ostali igrali i onakve rekacije jesu normalne. Radili su to skoro svi veliki igraci, ali opet trener je taj (kakav god on bio) koji sastavlja ekipu. Edine mozda bi imao i drasticnije posljedice, ali Tevez ti je ucinio medvjedju uslugu. Iskoristi to. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 sep 2011, 13:51

Mancini nije smio izjaviti da je Dzeko odigao losu utakmicu i zato ga zamjenio u 55 minuti sa defanzivcom,a usput nije spomenuo katastrofalno izdanje Aguera,Nasrija,Silve i ostalih,koji su bili puno losiji od Dzeke,cak sta vise nas reprezentativac je bio i najopasniji igrac Citya,trudio se ,trcao,igrao i na sredini terean da dodje do lopte...ali nije on kriv sto je pored sebe imao totalno indisponirane igrace,i na kraju vadi njega,bas da ga ponizi u sred Njemacke,gdje Dzeko ima veliku reputaciju!!! razumijem reakcije Edina,pa 99% napadaca u svijetu bi onako reagovalo! njemu je ovo jedini ispad u ovih godinu dana u Citya,a ostali igraci se redovno blamiraju,od Balotelija do Teveza,i opet njima se uvijek gledalo kroz prste,iako cesto nisu bili u pravu,a sinoc je Dzeko reagovao emotivno i s razlogom,na kraju krajeva on je jedini pravi napadac u ekipi,Mancini mu ne moze nista,prije ce Seik njega otjerati nego se odreci svojih najboljih igraca Dzeke i Teveza!!! na kraju krajeva Dzeko moze birati klub u Evropi,nije City jedini,samo nek Seik malo spusti cjenu,otice Edin bez problema gdje pozeli,ako ne u januaru onda sigurno na ljeto!..

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 28 sep 2011, 14:09

[youtube][/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

Il Pinturicchio
Kontakt:

Post Postao/la Il Pinturicchio » 28 sep 2011, 14:23

slika
Zabaleta: Daj bolan Dzeko sta ti je sto se sekiras bezze :D

slika
Dzeko: Ma j*bem ti i pare i sve :x

slika
Dzeko: Sto ti Carlos nisi usao da igras :?:
Tevez: Mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

STORIA DI UN GRANDE AMORE!
LA STORIA CONTINUA!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 28 sep 2011, 14:33

Onaj incident sa Mancinijem mu nije trebao, jer Roberto mu je već počeo vjerovati i sada je pitanje šta će se desiti. Glavne zvijezde su nezadovoljne, da li se sprema smjena Manciniju vidjet ćemo.
Livin' La Vida Loca ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 28 sep 2011, 14:35

Anti NWO je napisao/la:Interesantno je da je izjavio javno da je Edin bio los i da ga je zato izvadio. Nije spomenuo da taj isti Edin nije imao jednu potrebnu loptu, nijedan direktan pas pred 16 metara koji moze upotrebiti, apsolutno odsjecen od ostalog tima, borio se, bio je na cjelom terenu prisutan.

Kada je oborio Lahma komentar spikera je bio, "ovaj momak trci po cjelom terenu, nevjerovatno koliko je pretrcao do sada".

Za ove koji tvrde da je Edin igrao lose, moram reci da ja neznam sta su oni gledali, komentari eksperta sa Sky Germany direktno uz izmjenu Edinu su konstatovali da ovakvu izmjenu nerazumiju te da je Edin igrao dobro. Poslije utakmice je i Effenberg zakljucio da izmjene nisu valjale i jos jedan Sky ekspert, koji je vodio razgovor je rekao, kako to da se vadi Edin a gubi se 2:0?

Sto se tice Edine reakcije, ja je apsolutno razumijem, bio je razocaran, gubili su 0:2, nisu imali nikakve sanse da preokrenu rezultat, taktika i formacija defenzivne, on odsjecen od ekipe, sta je trebao, da se smije na sve to?

Ovo se u fudbalu desilo 999999 halijda puta da igrac ovako reaguje. Sjetim se samo kako je Ibrahimovic reagovao u Interu kada ga je isti ovaj Mancini smjenio. Medutim, na Ibrahimovcu nije gradio autoritet i nije davao poslije utakmice ovakve izjave nego je Ibra igrao i sledece utakmice, dok ce nas Edin sjediti "next to him".

Koji idiotizam Boze me sacuvaj, nije sramno izgubiti ni 5:0 ako imas ljepu igru, ali onako ruzan fudbal. 1 sut Kolarova u 45 minuta drugog poluvremena, 0 akcija, 0 prodora sa strane, nikakva kombinacija ama bas nista i eto Dzeko je bio kao los. Nikoga dodatno nije krivio nego iskljucivo samo Dzeku, kako je to samo kukavicki i gubitnicki od Mancinija, uzas jedan. Isto tako gubitnicki kao sto je pri rezultatu od 0:2 stavljati gubitnicki jos jednog defanzivca da se neosramoti, to je kukavicki da nemoze biti vise.

Slazem se sa postom u potpunosti.
Od ukupno Sitijevih 8 suteva ka golu Dzeko je sam imao 4(1 u ovkri)...Imao solidnu sansu na startu kad je opucao u golmana. Jos 1 ili 2 suta izvan 16 kad je izblokiran.
Trco od svog 16 erca do njihovog.Istrosio se vise za 60 minuta nego bilo koji igrac citiya za 90 minuta. I kad se vraco u sredinu nije grjesio u dodavanjima vec je uspjesno par puta razigravao Silvu i Nasrija na krilima.
Bez razloga ga je izbacio, bio je sigurno ali sigurno bolji od Aguera, plus je isti imao zuti karton i jos par startova.

O njegovoj taktici(dokaz je da se Dzeko mora vracati na centar po loptu) i kukavicluku(kad ubacije defanzivca umjesto Edina) je suvisno govoriti.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 28 sep 2011, 14:59

Ako se napadac mora vracati na centar po loptu onda logicno da nesto ne stima u veznom redu,ok neki defanzivni zadaci,ali valjda je zadaca napadaca da iskoristi priliku i da gol.Medjutim ako konstantno iz utakmice u utakmicu nemas lopti to je jako tesko.Po meni da ima 2-3 bas prilike za gol,a ne iskoristi ih onda je lose odigrao.Ovdje je problem taktike,gdje vezni red se samo medjusobno dodaje,a zadnjeg pasa,a da ne govorim centarsuta sa strane nema ni za lijeka.
Npr.3 Dzekina gola protiv Totenhema su dosla nakon centarsuta sa strane,zasto nema cesce tog nacina igre?
Praviti onakvu izmjenu ko da vadi juniora i najgoreg igraca je bez komentara.
Ali mala bara,a puno krokodila,ondje ne moze niko igrati normalan fudbal pa ni Dzeko.
Do sad sam mislio da je napravio dobru stvar,ali onakvih ekipa sa onakvim nacinom vodjenja definitivno treba klonuti.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 28 sep 2011, 16:05

Dzeko je dosao u tim pun placenika i umisljenih zvijezdica, nema tu timskog duha, ako sta osvoje to ce biti zahvaljuci individualnim ucincima, ono ko kad bude raspolozen, ovakav tim moze vodit samo Mourinho ili Ferguson, cisto nako da ponekad podjele koji samar u svlacionici :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 28 sep 2011, 16:20

Il Pinturicchio je napisao/la: Dzeko: Sto ti Carlos nisi usao da igras :?:
Tevez: Mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Tevez je toliki panj da još uvijek nije naučio Engleski jezik, a toliko godina je u Engleskoj.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 28 sep 2011, 16:34

Neznam kako vi ljudi neshvatate jednu stvar da je Edin Dzeko veliki profesionalac momak koji uziva u onome sto radi ,momak koji zeli da napreduje koji je zeljan uspjeha koji zeli da osvaja samo zlatna odlicja ,zeli da bude prvi nije tu samo radi kesa,i ja ga podrzavam za onu sinosnju reakciju Edin je odigrao vise no odbro u odnosu na svoje kolege iz ekipe,sta je to kun pokazao silva nasri a da ovim ostalim nepricam...sta je trebo reci manciniju bravo nek si me izveo ma ja bih ga pljuno jel je rupa od trenera daj molim te gubis 2:0 i umjesto da pojacas napad il sredinu ti vadis napadaca a ubacijes jednog defanzivca koji nezna u napadu ni opucat loptu kako treba....van svake pameti...EDINE KRALJU IZDRZI TVOJI VJERNI NAVIJACI SU UZ TEBE I KAD DAJES GOLOVE I KAD IH NEDAJES SVEJEDNO TI SI OPET NAS PONOS TI SI OPET NAJBOLJI !!!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 sep 2011, 16:52

ma mani te šuplje da ga boli za parama ... Najveća greška je bilo produženje ugovora sa Vukovima i eto mu sada neka se je*e u ekipi gdje se nezz ko koga kerebeči i gdje kad postignes 3 gola ides na klupu ...

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 28 sep 2011, 19:08

Mancini je sad najsretniji, uspio je izgurati Balotelija u prvu postavu.

PS. Zar je Aguero vec toliko nedodirljiv?
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 sep 2011, 19:37

szlaja je napisao/la:Mancini je sad najsretniji, uspio je izgurati Balotelija u prvu postavu.

PS. Zar je Aguero vec toliko nedodirljiv?
Ne postigne li gol tekmu dvije nece ni on biti nedodirljiv.
Inace velika glupost imati suvise vrhunskih napadaca u ekipi.Dva ili vise svjesno upropastavas sjedeci na klupi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 28 sep 2011, 19:44

Balo, Tevez, Aguero, sve i jedan igrac sa prevelikim egom da bi sjedio na klupi.
Kad tad je moralo doci do ovoga...eto Tevkan je zapoceo, Bog sami zna ko ce biti sljedeci.
Kako god nije ni ovome Manciniju lako, valja savit' ovu marvu. :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 sep 2011, 19:51

Ima li ko kakav link gdje Dzekson galami, nisam gledo sinoc jbga 8-)

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 28 sep 2011, 19:55

AboveTheLaw je napisao/la:Ima li ko kakav link gdje Dzekson galami, nisam gledo sinoc jbga 8-)

" onclick="window.open(this.href);return false;
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 sep 2011, 19:57

Mancini nije kritikovao Dzeku tako kako vi govorite - on je samo izjavio u revoltu u smislu - ako se Dzeko buni onda ce sjedit pored mene i to je to, kao ono (nece meni Dzeko reci hoce li igrat ili ne, ja cu reci) sto je ispravno - ali je onda isto tako nastavio da objasnjava da Dzeko igra svako 3 dana i da je to puno.

Mancini je samo ljut na Teveza prvenstveno jer ovo sto se desilo je velika stvar - da njemu igrac koji prima onoliku platu kaze "necu na posao za koji sam placen".... Mogao bi Tevez bez para ostat... i bez kluba.

A Dzeko ovdje nije toliki problem.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 28 sep 2011, 19:59

Tihi je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Ima li ko kakav link gdje Dzekson galami, nisam gledo sinoc jbga 8-)

" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala puno :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 27 gostiju.