Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

__EmIr__
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la __EmIr__ » 21 sep 2011, 02:33

gloryhunter je napisao/la:4-3 eto prosli smo dalje
iako je zadnja linija bila ferguson--perch--coloccini--simpson
brinu ova 3 primljena gola
izgleda da se na percha definitivno ne treba racunati na niti jednoj poziciji!
IDEMO DALJE! :D
Kljucna rijec za primljene golove = PERCH :mrgreen:
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 sep 2011, 10:29

Danas je meč kontra nesuđenog Vedadovog tima, Blackburna. :mrgreen:

Ono što ne ide u prilog Svrakama je 5 uzastopnih poraza na St. James Parku od Roversa. :( Dakle, malo je reći da im ne odgovaraju. :mrgreen: Također, ne treba zaboraviti ni da su gosti osokoljeni nakon velike pobjede nad Arsenalom. Yakubu je u formi, te će sigurno biti najveća opasnost po gol Krula.

No, koliko god da su oni nezgodni, mora se napisati da je Newcastle u formi. I to odličnoj formi, da ne bi bilo zabune. Helem, i dalje su neporaženi i primaju veoma malo golova (nećemo računati Carling Cup i trojku od Nottinghama). :mrgreen: Uostalom, meč protiv Ville je pokaz'o da ovo nije bljesak. Sreća i Given su spasili Villu čistog poraza na Villa Parku. :D

Danas će valjda Svrake biti miljenici sreće. :mrgreen: Bio bi red. A, trebalo bi se nastaviti u ovom ritmu s početka sezone. Blackburn će se sigurno boriti za opstanak, a takve ekipe su najnezgodnije. Dakle, odmah im dati do znanja da bodove traže negdje drugdje (u Mančesteru ili Londonu :mrgreen: ).

Postava bi trebala biti ista kao u meču kontra Ville:
Krul, Simpson, Coloccini, Taylor, Taylor, Tiote, Cabaye, Obertan, Gutierrez, Ba, Best.

Ben Arfa bi treb'o biti na klupi (igr'o je u kupu), te bismo ga možda danas mogli vidjeti na terenu u 2. poluvremenu. Također, Gutrhie, Ameobi, Marveaux, Abeid, Ferguson, Elliot bi svoje mjesto pronašli na klupi za rezerve. :mrgreen:

Howay the lads :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 sep 2011, 16:33

Bra'o Demba :!:
Kako stvari stoje, Blackburn će čekati sljedeći meč kako bi dobili Svrake. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 24 sep 2011, 17:19

Monolog je napisao/la:Bra'o Demba :!:
Kako stvari stoje, Blackburn će čekati sljedeći meč kako bi dobili Svrake. :mrgreen:
ja dembe budale pa dosta vise sramota je :D. Ima li kakav link da radi kako ttreba meni svaki radi po 5 min pa stane helpppp :(

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 24 sep 2011, 18:51

3 boda :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 sep 2011, 11:00

Ja sam samo gled'o 1. poluvrijeme. Poslije moradoh na pijanku (jbg, znam da sam poranio, al' dužnost je zvala :mrgreen: ) i ne vidjeh treći gol Dembe Ba. :D

Nek je i on pročepio. Bilo je pitanje vremena, što jes' jes'. Prošli meč (kontra Ville) je bio odličan, tada se primijetilo da se može nositi sa odbranom. Jučer? Jučer je to dokaz'o na najbolji mogući način.

Plašio sam se ove utakmice, moram priznati. Jbg, kad ti neko u posljednjih 5 mečeva na tvom stadionu uzme sva 3 boda, onda moraš u meč ući sa velikom dozom respekta. No, Pardew i ekipa su to odlično odradili i riješili ovo u svoju korist.

Imponuje činjenica da Newcastle ima najbolju odbranu u ligi (3 primljena gola na 6 mečeva), a mjesta za napredak u napadačkom segmentu ima. To svakako stoji. Ne moram ni govoriti kako je lijepo baciti pogled na tabelu i ugledati Newcastle na 4. poziciji. Ok, početak je sezone, a i najoptimističniji navijači i simpatizeri Svraka ovo nisu očekivali. Šest utakmica, 3 pobjede i 3 remija. Bolje nije moglo. :mrgreen:

Ah, da ne zaboravim. Blackburn je naredni protivnik u liga kupu. :mrgreen:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 25 sep 2011, 15:16

igramo kao strojevi :lol:

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 26 sep 2011, 13:17

http://www.skysports.com/story/0,,12040_7204296,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo jedan tekst napisan od strane Sky Sportsa. Vrijedi pročitati.

A vidi, vidi @gloryhuntera, kako ga prođe onaj pesimizam pred početak sezone. Nisam se ovome nadao. :mrgreen:

Maloprije odgledah snimak utakmice na SKu. Toon je sve bolji, moram priznati. Ne izgleda kako će tek tako pasti i onda se tražiti mjesecima da bi konačno ušli u formu krajem maja. :D

Tiote/Cabaye, vezni dvojac, je, mislim, najjača karika tima, uz vrlo dobru odbranu. Tiote, kao što smo već navikli, fantastičan u defanzivi, dok je Cabaye kao neki Alonso, centar cijelog tima. Jonas je kao neko defanzivnije lijevo krilo, koji pokriva česte izlete Cabayea u napad dok je Obertan ofanzivno desno krilo, kojeg Tiote spašava kada uslijedi kontra protivnika. Raduje i činjenica da su i napadači sada eksplodirali. Demba Bu je ramazan, kako čitam, spriječavao da se ranije prilagodi timu, ali mu se da oprostiti, pogotovo nakon ova tri gola i sada je realno očekivati da se vrati u formu iz West Hama. I na sve to, Ben Arfa se vratio tako da Pardew ima slatke muke pred gostovanje na Molineuxu, sa Wolverhamptonom, koji je nakon sasvim dobrog starta sada posustao i ne bi bilo preveliko iznenađenje ako bi Newcastle uspio izvući bod/ove i tako ostati u vrhu i nakon sedmog kola.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 sep 2011, 22:57

@BertranŽe,

Bio si u pravu za Cabayea (ovo ti govorim 2-3 put :mrgreen: ). Moram priznati da nisam očekiv'o ovakvu prilagodbu na Premiership. On i Tiote stvarno drže vezni red na najvišem mogućem nivou. Nadopunjavaju se k'o da su dugo u timu (ne bi niko rek'o da su odigrali 10-ak utakmica). :mrgreen:

Pobjednički tim se ne mijenja, al' kako ne ubaciti Ben Arfu? :mrgreen: Stvarno će Pardew biti na slatkim mukama. Dugo nijedan menadžer Newcastle-a nije bio u tim "problemima". :mrgreen:

Odbrana + gorenavedeni dvojac u veznom redu + Krul + nenadyebiv timski duh = odličan start sezone. Za nadati se da će ovako nastaviti (naravno, ne očekujem ovakav plasman na kraju sezone, jer to je ipak nemoguća misija), ako ništa onda zbog navijača. :mrgreen:

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 27 sep 2011, 00:18

Ovakav newcastle odavno nisam gledao ne mogu nam naci slabe tacke . Mislio sam da ce to biti R.Taylor ali kako igra trenutno pogotovo me iznenadio u odbrani koliko se poboljsao. Mozda je Santon dzaba doveden :D.
Ali naravno sto jaca konkurencija to bolje. Ovo mi mirise na BAS dobru sezonu izgleda da bi mogao biti upravu s glasom na anketi (prva 4 mjesta :D ). Uh ponavljam to ima unazad oar utakmica a momci mi drze tu nadu. Do kada vidjet cemo :)

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 28 sep 2011, 01:26

protiv wolvesa postava kao i prosli put....treba cuvat ben arfu, ne bi ga stavljao protiv tih mesara..zadnjih 20min da...
santon se takodjer oporavlja....nadam se da je bolji od raylora pa da budemo jos 10% jaci sa njime!! :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 sep 2011, 13:02

@Gloryhunter,
Ipak se nećemo riješiti Jonasa. Evo ga, potpis'o je produženje ugovora na još 2 godine. Sada je do 2015. na St. James Parku. :mrgreen:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 28 sep 2011, 13:34

Jonas se zavario za tim Svraka... neka, neka, lijepo je kad je neko vjeran klubu :mrgreen:

Samo da nastave u istom ritmu.. 8-) :D
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 28 sep 2011, 14:11

ne znam da sam ikad rekao ista protiv Jonasa ili da bi ga se trebalo prodat... meni jedan od najdrazih u Newcastleu :mrgreen:
Sad je red da i Colo produži ugovor :!: :!:

slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 sep 2011, 14:24

Ma nisi rek'o protiv njega, već da očekuješ kako će Ashley njega i Cola prodati (nakon prodaje Carrolla, Bartona, Enriquea i Nolana). :D Dobro je pa te Ashley nije čuo. :lol: Neka nama njih dvojice (Colo i Jonči), ne brinem se ja za ovu sezonu. :D

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 28 sep 2011, 14:40

Monolog je napisao/la:Ma nisi rek'o protiv njega, već da očekuješ kako će Ashley njega i Cola prodati (nakon prodaje Carrolla, Bartona, Enriquea i Nolana). :D Dobro je pa te Ashley nije čuo. :lol: Neka nama njih dvojice (Colo i Jonči), ne brinem se ja za ovu sezonu. :D
Slažem se, Colo zlata vrijedi, to produženje treba što prije, dok je ova euforija....onda ostane još Simpson jer njemu ističe 2013. i to je to.....

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 sep 2011, 14:47

NEka nama spidermana ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 okt 2011, 14:06

Danas meč kontra Wolvesa. Možda ću samo pogledati 1. poluvrijeme, jer se moram pripremati za svadbu. :mrgreen: Dobra vijest je da se ja ne ženim. :mrgreen: :mrgreen:

Helem, Wolvesi su izgubili posljednja 3 meča, tako da im danas igra pobjeda. S druge strane, Svrake će sigurno željeti nastaviti niz neporaženosti. Znamo da u ovih 6 mečeva imaju 3 pobjede i 3 remija, tako da je i danas misija "ne izgubiti". :mrgreen: Također, bitno je istaći da je ovo najbolji start Newcastle-a, još od 1995. godine kada je trener bio KK.

Sve su prilike da će i danas biti ista postava. Dakle: Krul, Simpson, Coloccini, S. Taylor, R. Taylor - Tiote, Cabaye, Obertan, Gutierrez - Best, Ba. Funkcionisalo je do ove utakmice, zašto ne bi i danas? :D Ben Arfa će biti na klupi za rezervne igrače, a to se može pozitivno odraziti na ekipi. Također, i Santon bi treb'o danas pronaći svoje mjesto na klupi za rezervne igrače. Uh...

Ključ pobjede je u nogama veznog reda (Tiote - Cabaye prvenstveno). Ukoliko oni budu kontrolisali utakmicu, onda ne sumnjam u bod(ove). S druge strane, ukoliko zakažu, onda...No, ne želim o tome ni misliti.

Odigr'o sam 2 na kladionici (navijački, al' i objektivno bi ona trebala doći), pa ćemo vidjeti da l' sam dobar prognozer. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 okt 2011, 16:39

Ba i Gutierrez. Odlično, odlično, odlično. Haman ću se napit na svadbi. :lol:

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 01 okt 2011, 18:13

3. Newcastle..........7.....4..3..0....+5....15

Perverzno! :D
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.