MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la kad_kako » 24 sep 2011, 17:28

SaltCityAttack je napisao/la:Cubsi Cardinalsima umanjili sanse za playoff :)..Samardzija odlicno pitchio ovu utkamicu
Castro!!! 200-201 hits sezone ... Najmladji Cubie (21 godina) u istoriji koji je udario 200 hits u sez. i tek 10ti igrac u istoriji Baseball-a, od 1900 koji je sa 21 ili manje godina udario 200 hits u sezoni.

Tako sam ponosan na momka!

A bas je fino gledati, kako unistavamo snove o Play Offu, pticicama iz STL. :D
Postovanje treba zaraditi.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 24 sep 2011, 22:27

I opet JEB'ENI marmol!!! ohhhh fuck!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 sep 2011, 00:29

joj marmol ebo ti svog oca i mater :(

Lopeza nesot ne gotivim, ali covjek je pitchio odlicno danas....usra mu Marmol utakmicu onakvu stvarno mislim nema vise smisla..pa po koji put vise ovo ovako da se njima desava?....ebiga moras se odreci Ramireza da bi doveo closera i pitchera za 16m po godini ebajiga nema nam druge to nam jedino fali
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 25 sep 2011, 01:00

SaltCityAttack je napisao/la:joj marmol ebo ti svog oca i mater :(

Lopeza nesot ne gotivim, ali covjek je pitchio odlicno danas....usra mu Marmol utakmicu onakvu stvarno mislim nema vise smisla..pa po koji put vise ovo ovako da se njima desava?....ebiga moras se odreci Ramireza da bi doveo closera i pitchera za 16m po godini ebajiga nema nam druge to nam jedino fali
Ni ja licno ne gotivim Lopeza, ali danas je bio odlican, i vidjeti ovako da mu Marmol usere utakmicu ... hhhh. Ja bi ga odmah zadavio u bullpenu. Definitivno trebamo novog closera, jer ovako vise neide. Marmol nije ni sjenka sta je bio. Hem mu je brzina fastball, opala, hem mu preciznost otisla u helac.

Ma nemamo se mi sta odricati Ramireza, kad su On, i njegov menadjer, vec rekli da ce "testirat" slobodno trziste. Kaze hoce samo u "konkurentsku" ekipu.

Sretno mu bilo! dao nam je dosta finih godina.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 sep 2011, 04:45

brate nije on rekao tako bas...on nije nikad zelio da ide iz Cubsa i sam znas da su ga trazili NYY, Angelsi ekipe koje se bore za playoff uvjek, ali on nije zelio...on je jednostavno vido i zna da Cubsi ga vise ne zele i da zele podmladiti ekipu i on je samo rekao da je uvjeren da ce biti free agent, jer ga Cubsi nece zeljeti...problem je sto on ne govori najbolje engleski gramaticki i sto to ipak drugacije je ispalo...svi znaju da je on dobar momak i nije kao recimo mnogi....uglavnom puno je 16m za godinu, ali Cubsi mogu Princu dati te pare...ja vec Princa vidim u Cubsima...Brewersi ga ne mogu platiti, a Cubsi kazu da imaju najvise novca za slijedecu sezonu...neki dan je sam Prince izjavio da vjerovato odlazi i Brewersa i da je njegova zadnja sezona...logicno brate pa Cubsi imaju vise sovjih navijaca gore nego sto imaju Brewersi :)...vidio si mu ponasanje protiv Cubsa kako je gledao stadion i kako se ponasao :)...imam osjecaj da je on vec Cubs...samo bice meni zao pravo ako ode Pena, jer i on je imao jako dobru sezonu...nekako bi volio, ako kojim sluzajem Ramirez ode, da Pena bude na trecoj bazi, jer mislim da je igrao par utkamica i da moze tu igrati dosta dobro.

Izgleda da ce Cubsi dobiti 200m za rekonstrukciju stadiona :)...prosirit ce se tribine i bice sve novo na njemu...ne znam kako ce to uraditi, ali morat ce se reflektori mjenjati....razlog zasto Cubsi ne igrjau puno nocnih utakmica su upravo reflektori, koji su okrenuti prema stanovima , zato manje od ostlaih igraju nocne utakmice.
Posotji mogucnost da igraju na stadionu Soxa, ali navijaci to ignoriraju...inace poznato je da navijaci kada se igra utkamica izmedju SOxa i Cubsa ignoririsu odlazak na njihov stadion da gledju utkamicu i u manjini odu oni koji ne misle bas tako....zato su navijaci rekli da kao domacini mi igramo na stadionu Brewersa, jer i tu imamo veliki broj nasih navijaca, tkao da bi se osjecali pravo kao kod kuce.
Naranvo ovo je sve kad pocne rekonstrukcija staidona koja ce sigurno da traje godinu i vise, ako budu sve gradili ponovo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 sep 2011, 12:47

U petak počinje Play-off, ima još nekoliko dvojbi oko učesnika. U Američkoj ligi Yankeesi su sigurno prvi, sigurno u PO-u su Texas i Detroit, Texas je pobjedu u prednosti i vrlo blizu su 2.mjestu. Za preostalo mjesto koje vodi u PO bore se Boston i Tampa Bay koji su izjednačeni. Boston u preostalim utakmicama gostuje kod Baltimora a Tampa dočekuje Jenkije.
U Nacionalnoj ligi Philliesi su davno osigurali 1.poziciju, Milwaukee i Arizona će biti na pozicijama 2 i 3 dok se za preostalo mjesto bore Atlanta i St.Louis koji zaostaje pobjedu za Atlantom. U preostalim utakmicama Atlanta dočekuje Philliese a St.Louis gostuje kod najslabijeg tima lige, Houstona. Treba još napomenuti da branitelji naslova Giantsi neće biti u prilici braniti naslov jer se nisu plasirali u PO
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 sep 2011, 12:52

a levata Yankeesa umjesto da puste boston oni ih pobjede mislim da bi im oni bili puno laksi protivnik nego tampa , sinoc boston od baltimora zijan ih neznam bas neocekivano :D bice interesantno ko ce od ove dvije ekipe proci dalje ...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 27 sep 2011, 12:54

bob je napisao/la:a levata Yankeesa umjesto da puste boston oni ih pobjede mislim da bi im oni bili puno laksi protivnik nego tampa , sinoc boston od baltimora zijan ih neznam bas neocekivano :D bice interesantno ko ce od ove dvije ekipe proci dalje ...
Yankeesi i Boston se ne mogu, mislim ko god bio protivnik očekujem prolaz Jenkija. Go Yankees
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2011, 00:23

bob je napisao/la:a levata Yankeesa umjesto da puste boston oni ih pobjede mislim da bi im oni bili puno laksi protivnik nego tampa , sinoc boston od baltimora zijan ih neznam bas neocekivano :D bice interesantno ko ce od ove dvije ekipe proci dalje ...
ma kakva Tampa :)... ebo Tmapu prazan im stadion bore se za playoff, sto si mogo i sinoc da vidis ... kakva je to ba ekipa?...ti mislis da su oni bolji do Bostona.. pa jesu u regularnom dijelu sezone mozda, ali poslije njih nigdje nema ...Boston je puno tezi protivnik za NYY i ako nisu u formi ljudi.. prije svega rivelitet, a drugo sto Boston uvjek moze proigrati i nikad ne znas sa njima
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2011, 16:10

Kako Garza pitchi :)..sad je jedan od najboljih pitchera u ligi...joj steta sto Zambrano nije barem malo noralni, imali bi slijedece sezone odlicnu ekipu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 sep 2011, 01:01

Ja mislim da Yankeesi ne mogu igrati u 1.krugu Play-offa protiv Bostona ili Tampe, ovisi ko prođe, jer su to klubovi iz iste divizije. Yankeesi bi trebali igrati protiv Detroita(neka me Salty ispravi ako griješim).

Inače počinju utakmice odluke
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 sep 2011, 05:57

Ted Mosby je napisao/la:Ja mislim da Yankeesi ne mogu igrati u 1.krugu Play-offa protiv Bostona ili Tampe, ovisi ko prođe, jer su to klubovi iz iste divizije. Yankeesi bi trebali igrati protiv Detroita(neka me Salty ispravi ako griješim).

Inače počinju utakmice odluke
NYY igraju protiv Detroita , dok Rengersi dobijaju Bostona ili Tampu to je sigurno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 29 sep 2011, 06:10

Woooooow, ja sta se desava na zadnji dana regularne sez... Atlanta popusila veliku lulu zvanu looservile, pa ispustila 8.5 utakmica prednosti u Septembru u wild card trci. WOW! Cardinals, su danas pobjedili, Atlanta malo prije zinula i to je to ...

Boston isto izgubio, i sad cekam evo da vidim kako ce zavrsiti TB - NYY utakmica. SAd je 7:7 rezon, i donji dio 12 ininga je (TB udara).

OPAaaaaaaaaaaaaaaaaa TB pobjedila u 12 iningu!!! Crvene corape su OUT!!! hollu shit, dvije ekipe ispustile prednost od 8.5 utakmica, ili je Boston imao 9.5 prednosti u Sep?! holly shit!

... da bi to jos malo dramaticnije napravio ... TB je gubila 7:0, da bi izjednacila u 9om, i onda pobjedila u 12om ... wow. jedna od najuzbudljivijih zavrsnica regularnog dijela, od kako ja gledam.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 sep 2011, 07:31

nevjerovanto i ja sam gledao, ali nisma ulazio online da napisem nista :)..ne mogu vjerovat Boston kao i Cubsi dvije uklete ekipe moglo bi se reci..nije djaba neki dan trajala emisija 1 sat na ESPN samo o Bostonu Soxima i Cubsima..jedan odlican dokumentarac kojeg morate pogledati...zbog svega toga mozda zato te dvije ekipe imaju mozda i najvise navijaca u ovom sportu...zaista odlican dokumentarac.

Veceras Boston vodi 3-2 9 ining i 1 out za kraj price, da bi to prokockali nevjerovatno, ali istinito..jednostavno prokleta ekipa samo ovako moze zijaniti...kao i Cubsi protiv Floride 3:0 vodit i 5 outa do kraja i zijanit nevjerovatno :(
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 sep 2011, 07:41

Brate pogledaj dio utkamice ove :(...gledaj napolju navijaca iza stadiona to je bilo puno...i ja sam tad bio tu vani i ako nisam kako treba ni razumio bejzbol :)...tad sam bio ovdje dosao 6 mjeseci u posjetu te godine ...gledaj tuge ba kod navijaca majkemi pa to je jednostavno uklet field sve zivo..ovo im se desava uvjek te jarac, te crna macka :(

[youtube][/youtube]

Ovo ce ti se svidjeti.. legendarni navijac Cubsa Woo-Woo :)...lik bio beskucnik, ali preko 3000 utkamica Cubsa je pogledao....kazem nema veze sto ova ekipa nema neke rezultate, ali historiju i sve ostalo kao Cubsa malo koja ekipa u ovom sportu ima i zato uvjek imaju svoje navijace gdje god igraju

Ocaj video ne moze ovako da se postavi, pa evo ovako

http://www.youtube.com/user/TheSoulOfWr ... nd=15&ob=5" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 29 sep 2011, 08:35, ukupno mijenjano 4 puta.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 sep 2011, 08:29

Ja mislim da su Yankeesi malo i tankirali sinoć. Protiv Detroita su veliki favoriti mada je ovo baseball, nikad se ne zna.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 29 sep 2011, 15:08

Ted Mosby je napisao/la:Ja mislim da su Yankeesi malo i tankirali sinoć. Protiv Detroita su veliki favoriti mada je ovo baseball, nikad se ne zna.
Protiv Verlandera, niko nije favorit.

Sto se tice da su Yankeesi tankirali ... to je njihovo pravo koje su zasluzili skorom koji imaju. Nema sad Bostonu traziti izgovor nigdje drugo nego u svojoj kuci. Oni su prokockali 9 utakmica ...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 sep 2011, 16:32

i prosle godine Bosotn je prokockao tu prednost i u zadnjoj utkamici izgubise ovako isto i na isti nacin... ukupno 3 godine evo gube i prokockaju prednost ...ma jednostavno oni i Cubsi su uklete dvije ekipe ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 sep 2011, 16:39

Verlander je vrlo dobar pitcher, ali s druge strane CC Sabathia, vjerovatno najbolji pitcher u ligi. Očekuje nas vrlo dobar dvoboj
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 29 sep 2011, 19:24

Ted Mosby je napisao/la:Verlander je vrlo dobar pitcher, ali s druge strane CC Sabathia, vjerovatno najbolji pitcher u ligi. Očekuje nas vrlo dobar dvoboj
Verlander, je najbolji pitcher u ligi, po mom misljenju. CC, je dobar, ali nije na nivou Verlandera. V, ima 2.40ERA, dok Sabathia ima 3.00... Verlanderov skor pobjede/porazi ove sezone je 24-5, CC 19-8.

Nevjerovatna stvar kod Verlandera, da moze bacati velik broj pitcheva, a da se to ne osjeti na kvaliteti, cak sta, postaje bolji kako kasni ininzi dolaze. Sjecam se dvije utakmice sa Carapama, ove sezone. Covjek baca 120ti pitch, u 8 iningu, i umjesto da mu brzina oslabi, kod njega raste i baca 100milja u tako kasne sate. Nevjerovatan je. Nekazem da je sad CC neki levat, dapace ... ali, ovaj dvoboj vidim kao prednost Detroita.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.