Mislim da mi nemamo igru nezavisno od formacije... problem je što očajno reagujemo na pritisak i nismo sposobni da zadržimo loptu na svojoj polovini, a kamoli da je smisljeno prenesemo na protivničku. Ako se sjećate sličan problem smo imali u Rafinoj posljednjoj i Hodgsonovoj jedinoj sezoni, jer su obojica pokušavali da primjene neku kontrolisanu, organizovanu igru a nisu imali kadar za to (Alonso, Aquilani, itd.)
Dalglish taj problem rješava tako što forsira brzu igru bez neke organizacije na centru, sve se rješava brzim i agresivnim napadima... samo što to nije tako lako. Kad se protivnik stoprocentno zatvori (Stoke), ili kad ume da nam pritisne zadnju liniju i Adama (Tottenham), mi te kontre jednostavno ne možemo da otvorimo. Zato bih ja voleo da se najzad uspostavi neka organizovana igra na sredini, makar kao plan B, kad jurnjava ne prolazi.
Rešenje bi možda (ali to je veliko možda) bila ta formacija 4-3-3 sa sredinom Lucas (DM), Adam (CM), Gerrard (CM). Ovu dvojicu bi protivnik teže uspio da pritisne u začetku napada, bar jedan bi bio slobodan da nešto smisli i odigra. A Lucas bi kompenzovao za to što njih dvojica nisu baš sjajni u odbrani.
Problem je u tome što ako igramo 4-4-2 sa tom postavom, to bi značilo da Gerrard igra ili desno krilo ili drugog napadača, a to nisu pozicije iz kojih može da pomogne u organizaciji. Znači, oslanjali bi se opet isključivo na improvizaciju i Suarez-ludilo.
Odbrana je posebna priča, donekle ih opravdava to što nam stalno fali poneki igrač pa ne mogu da se ustale, ali nema opravdanja za onoliko povlačenje Reini u krilo, ma ko ih napadao. Ako Carragher više nije fizički sposoban da postavi ofsajd zamku (a mislim da jeste bar prvih sat vremena), onda ne zaslužuje da počinje utakmice, ****. Lijevo je Enrique sasvim dobar, a desno ostaje da se nadamo da će Kelly ili GJ uhvatiti kakvu-takvu formu kad se oporave od povreda.
Moram da pohvalim Carrolla koji izgleda da se vraca u formu...sjajno kretanje,samo ovako da nastavi..valjda ce i golovi da ga krenu !

U kupu protiv opet Stouka,*ebiga nemamo srece

YNWA !!