FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
Ma za sve smo mi krivi...otkud nama pravo da pokazemo zube i igramo kako znamo i umjemo,otkud pravo Amaru da takticki izbezumi ekipu Borca,otkud nam pravo da i pokusamo igrati a mi se jos i drznemo zabiti im go..nase je bilo da skinemo gace i naguzimo se,a da nam oni za onih pola sata utrpaju tri komada..tako bi se zadovoljila razjularena masa na tribinama,svrsavali bi svi redom zbog stanja na terenu i nikom nebi padalo na pamet da uradi ono sto su uradili..nego mi hocemo igrati lopte sa COBANIMA.
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
- vidovitadjemila
Dobar post,ako ovo svi svatimo iskreno i od srca sta je covjek napisao ,a ne samo kao demagogiju ,rjesili smo sve probleme...Ali ako svatimo...ili da svi prestanemo ovo gledati ,bolje i to nego se zivcirati svaki vikend i stalno se vracati unazad...bagrcavi je napisao/la:konačno neki normalan navijač Borcabojan-vultures je napisao/la:Sve je ovo žalosno što nam se dešava. Bilo je tužno sinoć biti istinski ljubitelj fudbala i gledati sve ono. Nažalost, i mnogi ovde pucaju u pogrešnom smjeru. Odmah se ide na priču "Srbi, Hrvati, Bošnjaci" umjesto da se ide na priču "huligani i normalni navijači". Ovi što su sinoć utrčali na teren bi trebali doživotno dobiti zabranu ulaska na stadion, isto kao i u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Širokom Brijegu... gde se god desi neki incident, odmah treba reagovati, snimiti te huligane i pucati zatvorske kazne. Kad mi malac poraste želim ga voditi na utakmice, ali se zapitam jel to sigurno, sada sigurno nije.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Ne ide to tako lakojasko_juve je napisao/la:Borac i Slaviju izbacit iz lige i zdravooooo..problemi u drzavi---ZDRAVOOOOO!!!

A sto se ide na tu pricu, sta mislis?!?bojan-vultures je napisao/la:Sve je ovo žalosno što nam se dešava. Bilo je tužno sinoć biti istinski ljubitelj fudbala i gledati sve ono. Nažalost, i mnogi ovde pucaju u pogrešnom smjeru. Odmah se ide na priču "Srbi, Hrvati, Bošnjaci" umjesto da se ide na priču "huligani i normalni navijači". Ovi što su sinoć utrčali na teren bi trebali doživotno dobiti zabranu ulaska na stadion, isto kao i u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Širokom Brijegu... gde se god desi neki incident, odmah treba reagovati, snimiti te huligane i pucati zatvorske kazne. Kad mi malac poraste želim ga voditi na utakmice, ali se zapitam jel to sigurno, sada sigurno nije.
I prije nereda je navijanje bilo "obojeno"; kad se pjeva o Borcu, navija 50-100 ljudi, kad krene pjesma republika Srpska, ma grmi stadion, pjeva se pet minuta.
Kad su krenuli neredi, sta se jedino moglo cuti s tribina? Turci, balije...
I mi sad treba da zatvorimo oci na to i kazemo da su to "samo" huligani?
Ne druze, to su smrdljivi sovinisti.
- Principatus
- Kontakt:
Mislim da postoji jedan veliki problem u ovoj diskusiji. A to je da pokusavamo argumentima i apelovanjem na razum da nekako komuniciramo sa onima koji bas taj razum i nemaju. Nije stvar u 10-20 ljudi ili 100, problem je dublji i mnogo siri. Banja Luka je jedno veliko, zaostalo leglo nacionalizma i zaostalosti.
Tu se razvila jedna vrsta "alternativne kulture" koja uzdize samo ono lose u covjeku i klanja mu se, nacionalizam, mrznja, zatupljenost, jedna "kultura" koja rezultira mozda i iz frustracija, losih uvjeta za skolovanje, ne preradjivanje sopstvene proslosti, dnevnog ispiranja mozga "alternativnim", specijalno pripremljenim TV programom bez drugih alternativa informisanja, jedan koji ide suprotno civilizovanom svijetu. Jedno veliko kolektivno ludilo. Onaj mali stotinjak normalnih ljudi tamo se ne usudjuje da normalno dise, a kamoli da ispolji svoje misljenje. To nije samo u BiH tako, u USA takve ljude zovu hillbillies ili rednecks, zaostali dio populacije. Mozda ce se neki naci uvrijedjeni ovim, ali cilj nije uvreda nego samo konstituiram tuznu stvarnost.
Isto tako ovo upucujem ne "navijacima Borca" nego normalnim ljudima koji ovdje pokusavaju argumentovati.
Tu se razvila jedna vrsta "alternativne kulture" koja uzdize samo ono lose u covjeku i klanja mu se, nacionalizam, mrznja, zatupljenost, jedna "kultura" koja rezultira mozda i iz frustracija, losih uvjeta za skolovanje, ne preradjivanje sopstvene proslosti, dnevnog ispiranja mozga "alternativnim", specijalno pripremljenim TV programom bez drugih alternativa informisanja, jedan koji ide suprotno civilizovanom svijetu. Jedno veliko kolektivno ludilo. Onaj mali stotinjak normalnih ljudi tamo se ne usudjuje da normalno dise, a kamoli da ispolji svoje misljenje. To nije samo u BiH tako, u USA takve ljude zovu hillbillies ili rednecks, zaostali dio populacije. Mozda ce se neki naci uvrijedjeni ovim, ali cilj nije uvreda nego samo konstituiram tuznu stvarnost.
Isto tako ovo upucujem ne "navijacima Borca" nego normalnim ljudima koji ovdje pokusavaju argumentovati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Amar jučer nakon onog da je nastavio utakmicu pokazao bi da je Željo klub u nivou Laktaša.Dule 078 je napisao/la:Ja vise uopste ne znam sta vi hocete? Dobili ste tri boda na guzove,nama slijede gubitak bodova i drakonske kazne,niko vam nije ogreban...Pa sta jos hocete?
Da se naguzimo da nas karate?
Mislio sam da je samo Amar gay,ali koliko pisete od sinoc na ovoj temi,sve mi se cini da vas ima jos koji bi guzili!
S druge strane ovi ostali nek malo ohanu, nema stadiona u BiH na kojem nije bilo sličnih s.r.a.nj.a i sad pametuju ovde. Nije tako davno navijač u sred Grbavice uletio i udario golaman Slavije.
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ne znam ja u vezi tog izbacivanja iz lige. Jer odnos uprave Borca i Zelje nije isto kao TM87 i Lesinari. Ovakva je sitvacija bila i 2009 u Mostaru, kada je Zeljo igrao protiv Zrinjskog polufinale kupa BIH. Tada su za promjenu Ultrasi uletili u teren i prekid je trajao isto 1h. Samo tada se mec nastavio. I naravno, nista se tada nije dogodilo, nikakvih mjera bila i jedina razlika je da nije bilo ovoli frke i prepucavanja medu ljudima. Zasto?, Zato sto medijski uospte nije bio popracen taj dogadaj.
Tako da od ovoga u vezi izbacivanja nekoga nece biti nista, a uopste ne ocekujem neke velike kazne. Bice opet nesto jadno, malo. I bojim se za ova tri boda, jer ce se ovo dijeliti politicki i mislim da ce ovdje biti odluka da se igra novi mec pred praznim tribinama.
Tako da od ovoga u vezi izbacivanja nekoga nece biti nista, a uopste ne ocekujem neke velike kazne. Bice opet nesto jadno, malo. I bojim se za ova tri boda, jer ce se ovo dijeliti politicki i mislim da ce ovdje biti odluka da se igra novi mec pred praznim tribinama.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
E pa vidis razlika jeste upravo u tome uletio jedan navijac i udario golmana ovdje je malo drugacija situacija, znaci ovdje je u slucaju da gubi ili izgubi ekipa borca navijaci zvezde i partizana organizovano ulijecu na teren i imaju spremno kamenje za gadjanje.Ja se nesto licno i ne cudim ovom postupku jer sam ocekivao nesto slicno od njih.Rade Paprica 9 je napisao/la:Amar jučer nakon onog da je nastavio utakmicu pokazao bi da je Željo klub u nivou Laktaša.Dule 078 je napisao/la:Ja vise uopste ne znam sta vi hocete? Dobili ste tri boda na guzove,nama slijede gubitak bodova i drakonske kazne,niko vam nije ogreban...Pa sta jos hocete?
Mislio sam da je samo Amar gay,ali koliko pisete od sinoc na ovoj temi,sve mi se cini da vas ima jos koji bi guzili!
S druge strane ovi ostali nek malo ohanu, nema stadiona u BiH na kojem nije bilo sličnih s.r.a.nj.a i sad pametuju ovde. Nije tako davno navijač u sred Grbavice uletio i udario golaman Slavije.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- nookey
- Kontakt:
Ne može se igrati novi meč!Capt_Billy je napisao/la:Ne znam ja u vezi tog izbacivanja iz lige. Jer odnos uprave Borca i Zelje nije isto kao TM87 i Lesinari. Ovakva je sitvacija bila i 2009 u Mostaru, kada je Zeljo igrao protiv Zrinjskog polufinale kupa BIH. Tada su za promjenu Ultrasi uletili u teren i prekid je trajao isto 1h. Samo tada se mec nastavio. I naravno, nista se tada nije dogodilo, nikakvih mjera bila i jedina razlika je da nije bilo ovoli frke i prepucavanja medu ljudima. Zasto?, Zato sto medijski uospte nije bio popracen taj dogadaj.
Ovo je 'ladno 0-3

Čak i kad bi se u nekoj nevjerovatnoj situaciji u kojoj bi se NASTAVILA znači ne igrala nova nego NASTAVILA utakmica, mi vodimo 0-1!
Ali na to ne treba ni u ludilu pristati, jer da se ovo desilo na Grbavici sinoć bi bio registrovan 0-3!
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
-
- Kontakt:
A normalno je znači da akter utkamice na terenu bude napadnut od strane 1 navijača? Mislim da nema razlike bi0 1 ili 50 navijača, to je u oba slučaja propust u organizaciji. Pri čemu je fakat da se igrači Slavije nisu morali osjećati sigurno. Slavija je izašla na teren ponovo jer dva kluba imaju dobre odnose i jer je u tom trenutku Salviju vodio Odović. Da nije bilo kojim slučajem tako, meč bi bio prekinut i po mom mišljenju sa razlogom.pile87 je napisao/la:E pa vidis razlika jeste upravo u tome uletio jedan navijac i udario golmana ovdje je malo drugacija situacija, znaci ovdje je u slucaju da gubi ili izgubi ekipa borca navijaci zvezde i partizana organizovano ulijecu na teren i imaju spremno kamenje za gadjanje.Ja se nesto licno i ne cudim ovom postupku jer sam ocekivao nesto slicno od njih.Rade Paprica 9 je napisao/la:Amar jučer nakon onog da je nastavio utakmicu pokazao bi da je Željo klub u nivou Laktaša.Dule 078 je napisao/la:Ja vise uopste ne znam sta vi hocete? Dobili ste tri boda na guzove,nama slijede gubitak bodova i drakonske kazne,niko vam nije ogreban...Pa sta jos hocete?
Nije normalno da bilo ko udje sa tribnina na teren taman da ne dohvati nikoga a kamoli da nekog udari.Ali postoji razlika izmedju jednog hajvana i 50-100 ljudi koji imaju pripremljeno kamenje pored terena da bi nekog napali to je osmisljeno...Treba nam zakon koji kaze da ulazak u teren na bilo kome stadionu donosi toliko i toliko zatvora + ako neko udari nekog aktere utakmice jos toliko i toliko i vidjeces da nece biti ovakvih scena.Ako malo bolje pogledas nije bas ni bilo neke volje da se pohapse oni koji su usli u teren sinoc....Rade Paprica 9 je napisao/la:A normalno je znači da akter utkamice na terenu bude napadnut od strane 1 navijača? Mislim da nema razlike bi0 1 ili 50 navijača, to je u oba slučaja propust u organizaciji. Pri čemu je fakat da se igrači Slavije nisu morali osjećati sigurno. Slavija je izašla na teren ponovo jer dva kluba imaju dobre odnose i jer je u tom trenutku Salviju vodio Odović. Da nije bilo kojim slučajem tako, meč bi bio prekinut i po mom mišljenju sa razlogom.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- nookey
- Kontakt:
Ma gdje ćeš porediti, proslavu kupa i titule Borca na Grbavici sa onim sinoć??aleksandar_veliki je napisao/la:Paprica, doista sad tebe ne kontam, ili da te pitam kako ti ne kontas. Nije bilo uslova za nastavak igre niti nakon sat prekida, to je sudija u svom zapisniku napisao. Mislim da tu sva prica zavrsava. Porediti Grbavicu sa ovim, mislim taj slucaj u najmanju je ruku cudno. Ne opravdam ni to, normala, ali tu si imao uslove za igru nakon minut, a ovdje niti nakon sat vremena.
Ne vrijedi uopšte raspravljati, treba sačekati kaznu i to je to...
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
A normalno je znači da akter utkamice na terenu bude napadnut od strane 1 navijača? Mislim da nema razlike bi0 1 ili 50 navijača, to je u oba slučaja propust u organizaciji. Pri čemu je fakat da se igrači Slavije nisu morali osjećati sigurno. Slavija je izašla na teren ponovo jer dva kluba imaju dobre odnose i jer je u tom trenutku Salviju vodio Odović. Da nije bilo kojim slučajem tako, meč bi bio prekinut i po mom mišljenju sa razlogom.[/quote]
Bilo kako bilo, Zelji 3 boda,Borcu jedno 5 tekmi bez gledalaca (da ne upotrijebim neku dr rijec), jedno 10 000 km kazne (mozda i vise) i vozdra. Ako se to ne uradi nikada se ovakve stvari nece zaustaviti,NIKADA.
A zaboravljate takodje kad je prije 2-3 sezone navijac borca utrcao i udario igraca Sarajeva sakom.Nisu htjeli da nastave tekmu,a borac je dobio 3 boda-izgleda da zelite to vrijeme da se vrati kad se ucjenama dobijala 3 boda za stolom?
Ovih stvari ima na svim nasim terenima,ali u BL je najucestalije i najgore,od ulijetanja u teren,gadjanja i udaranja gostujucihi navijaca i igraca ,nacionalizma,sovinizma najgore vrste,izjava rukovodstva kluba.Vrijeme je da se tome stane u kraj,makar se svaka druga tekma rjesavala za zelenim stolom..
Bilo kako bilo, Zelji 3 boda,Borcu jedno 5 tekmi bez gledalaca (da ne upotrijebim neku dr rijec), jedno 10 000 km kazne (mozda i vise) i vozdra. Ako se to ne uradi nikada se ovakve stvari nece zaustaviti,NIKADA.
A zaboravljate takodje kad je prije 2-3 sezone navijac borca utrcao i udario igraca Sarajeva sakom.Nisu htjeli da nastave tekmu,a borac je dobio 3 boda-izgleda da zelite to vrijeme da se vrati kad se ucjenama dobijala 3 boda za stolom?
Ovih stvari ima na svim nasim terenima,ali u BL je najucestalije i najgore,od ulijetanja u teren,gadjanja i udaranja gostujucihi navijaca i igraca ,nacionalizma,sovinizma najgore vrste,izjava rukovodstva kluba.Vrijeme je da se tome stane u kraj,makar se svaka druga tekma rjesavala za zelenim stolom..
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ja ne znam sta ste se sada dokopali meca Zeljo vs Slavija. SVi koji su bili na tom mecu, na juznoj tribini, znali su da su neki od navijaca Slavije upali medu manijake na jug. ZNam dobro da je veliki belaj bio na ulazu u juznu tribinu. Odatle sve se prenjelo na teren. Pa onda belaj sa navijacima Slavije, i BEZSMISLENO IZBACIVANJE NAVIJACA SLAVIJE KROZ JUZNU TRIBINU, sto do sada nikada nije bio slucaj. Naravno tu je dosto do artiljeriske paljbe na obje strane.
A meni nesto nije jasno, pa tko zna molio bih da mi objasni. Kada igra Zeljo na Grbavici, toliko je policije raspodeno, da covjek misli da dolaze Grobari ili Delije. A kada igra Borac u Banja Luci, samo su tri drota poslavljena na Istocnoj strani, a na skeli, tocnije ispred skele gdje su manijaci, samo jedan drot!!!
A meni nesto nije jasno, pa tko zna molio bih da mi objasni. Kada igra Zeljo na Grbavici, toliko je policije raspodeno, da covjek misli da dolaze Grobari ili Delije. A kada igra Borac u Banja Luci, samo su tri drota poslavljena na Istocnoj strani, a na skeli, tocnije ispred skele gdje su manijaci, samo jedan drot!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
-
- Kontakt:
Eto prilike da Borac istupi iz lige ap vidite da svaku tekmu pjevaju,titula nam ne treba Bosna nije nasa drzava il kako vec,pa kad je tako bujrum istupite zasto uopste igrate ligu?
Fina Gradska sarajevska raja
Ti si jedna bolesna,psihicki jako poremecena osoba.Eto,ti meni vjeruj na rijec...Principatus je napisao/la:Mislim da postoji jedan veliki problem u ovoj diskusiji. A to je da pokusavamo argumentima i apelovanjem na razum da nekako komuniciramo sa onima koji bas taj razum i nemaju. Nije stvar u 10-20 ljudi ili 100, problem je dublji i mnogo siri. Banja Luka je jedno veliko, zaostalo leglo nacionalizma i zaostalosti.
A za ostale,ljudi dobili ste bodove,mi cemo dobiti rigorozne kazne,i to je to.Ne znam cemu diskusija.Desio se sukob izmedju navijackih grupa,ni Manijaci nisu cvjecke,dosta puta su kamenovali prije buseve Lesinara,pa onda razni drugi sukobi,zakljucno sa Vogoscom prije 7 dana.To je to.
Desavale su se slicne stvari mnogo puta,navijacki sukobi u SB,zatim par sukoba u I Sarajevu,pa onda sukobi na putu kada se sretnu grupe,pa uletanje HZ u Trebinju,itd,itd...
Borcu slijedi gostovanje u Gradaccu,i tu ce biti prelomna tacka cini mi se,pukovnik ili pokojnik sto se tice izlaska na Evropu ove sezone.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
DERBI utakmica u Banja Luci između posljednja dva prvaka Premijer lige BiH završena je nakon samo 30 minuta igre. Lešinari, navijači Borca, nezadovoljni primljenim golom par minuta ranije i ispunjeni mržnjom prema Željezničaru koji ih je dvaput izbacio iz Premijer lige upali su na travnjak i napali gostujuće igrače i navijače.
Željini igrači spas su potražili u svlačionici, a navijači domaćih su se okomili na Manijake opremljeni bakljama, ciglama, letvama koje su bez problema unijeli na stadion. U utrci stotinjak Lešinara na 100 metara mnogi od njih su pokazali odlične sprinterske i bacačke sposobnosti, međutim nakon što im je nestalo oružja, nestalo im je i hrabrosti pa nisu preskočili ogradu i sukobili se sa Manijacima, već su se brže bolje vratili na istočnu tribinu Gradskog stadiona.

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Sinoć bi se utakmica nastavila da je kojim slučajem gost Borca bio Čelik ili Zvijezda Gradačačka. Isto kao što bi meč u Sarajevu bio prekinut da je kojim slučajem na Grbavicu došao Borac, a ne Slavija.aleksandar_veliki je napisao/la:Paprica, doista sad tebe ne kontam, ili da te pitam kako ti ne kontas. Nije bilo uslova za nastavak igre niti nakon sat prekida, to je sudija u svom zapisniku napisao. Mislim da tu sva prica zavrsava. Porediti Grbavicu sa ovim, mislim taj slucaj u najmanju je ruku cudno. Ne opravdam ni to, normala, ali tu si imao uslove za igru nakon minut, a ovdje niti nakon sat vremena.
Ja se u potpunosti slažem što utakmica nije nastvaljena samo kažem da bi sve bilo puno transparentnije da se i ista u Sarajevu nije nastavila.
Šta ti znače uslovi za igru?
Sam primjer Slavije je naveden zbog bolida na ovoj temi koji neshvataju da su ove stvari realnost naših stadiona bez obzira na entitet, grad ili općinu. I sad kao neki pametuju ovdje o navijačima Borca, identične se stvari već događale u Sarajevu, Širokom Brijegu ili Mostaru. I što ne bi kad su kazne mizerne, prosto stimulativne. Ovo nije problem Banja Luke, nego općenito svih klubova sa ozbiljnijim navijačkim skupinama. I to se mora početi rješavati sistematski, a ne od slučaja do slučaja.
- vidovitadjemila
E izvini ali mislim da ovdje i nisi u pravu.Pa ako cemo tako gledati kad su stvoreni uslovi da bi se trebalo nastaviti,onda se i u Travniku protiv Borca trebala nastaviti tekma ,jer je bilo uslova da se igra i 2 min .poslije tog incidenta ako ga je i bilo.Isto je bilo i na Grbavici i tamo je akter susreta udaren od navijaca.Ili sudija mozda vrijedi vise od igraca.aleksandar_veliki je napisao/la:Paprica, doista sad tebe ne kontam, ili da te pitam kako ti ne kontas. Nije bilo uslova za nastavak igre niti nakon sat prekida, to je sudija u svom zapisniku napisao. Mislim da tu sva prica zavrsava. Porediti Grbavicu sa ovim, mislim taj slucaj u najmanju je ruku cudno. Ne opravdam ni to, normala, ali tu si imao uslove za igru nakon minut, a ovdje niti nakon sat vremena.
Ma nema tu crte to se sve mora prekidati i rigorozno kaznjavati.Ono na Grbavici je bila sramota i trebalo je prekinuti tekmu i rigorozno kazniti organizatora.Mozda nam se onda ni ovo sinoc nebi desilo...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.