RK Čelik

denipet
Kontakt:

Re: RK Celik

Post Postao/la denipet » 24 sep 2011, 13:29

Eto Krivaja i Bosna Visoko imaju itekakvu tradiciju pa niste ni prosjecna ekipa ni jedni ni drugi, pa kako ocekivati da Celik igra neku ulogu u rukometu u BiH.Fudbaleri vam igraju u kantonalnim ligama, a rukomet vam nije nista posebno,natalost!Cak stavise jedva sastavjlate kraj s krajem,pogotovo visocaci..

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 24 sep 2011, 14:28

Kao prvo nisi me shvatio.. Hocu da kazem da ste svojim igrama trebali privuci dosta više Robijaša jer pravite zavidne rezultate, a to da je loša podrška nije..

Što se tice drugih klubova i navijackih grupa, za primjer cu uzeti svoj Rukometni klub VELEŽ iz Mostara

[youtube][/youtube]
Video sa derbija, nekih 800 navijača, neki su i vraceni sa ulaza zbog nedostatka prostora u dvorani
Kadar snimanja je preloš ali ipak, mozete viditi na šta sam ciljao..
Onda, Zrinjski kojeg prate Ultrasi, bude nekih 300 navijača svaku malo jaču tekmu.. Koliko znam Goražde
U PITANJU JE PRVA LIGA FBIH - JUG
Pozdrav

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 24 sep 2011, 14:53

denipet je napisao/la:Eto Krivaja i Bosna Visoko imaju itekakvu tradiciju pa niste ni prosjecna ekipa ni jedni ni drugi, pa kako ocekivati da Celik igra neku ulogu u rukometu u BiH.Fudbaleri vam igraju u kantonalnim ligama, a rukomet vam nije nista posebno,natalost!Cak stavise jedva sastavjlate kraj s krajem,pogotovo visocaci..
Samo mi reci kad si pogledo prvu rukometnu utakmicu?? Rukomet mozda zadnje dvije godine nije na nekom nivou u Visokom. Jbga nema se para igraci odlaze igraju juniori (kao sto je ove godine slucaj) uz 3-4 iskusnija. Bosna ima titula (govorim poslije rata) kolko ih celik nece imat u narednih 15 godina sigurna (i kup i prvenstvo). Pa pogledaj samo da u Sarajevskoj Bosni igraju cak 4 igraca iz Visokog, u Vogosci 2 ili 3, vasi begagic i bubi su nekad igrali u Visokom, a gdje su bili prije tog, pogotov Bubi?? Bosnini juniori i kadeti redovno igrraju zavrsnice u svojim kategorijama (nije ih bilo 2 godin jer nisu uopste postojali). Uglavnom ti se prvo pobrini za svoj Celik koji jos uvijek nije nista pokazao u rukometu, pa se tek onda brini za "institucije" (naspram vas) Bosnu i Krivaju.
Ja pretpostavljam da ce Celik vecerass pobijedit jer objektivno je jaci i da ces ti onda pocet opet pricat kako je Bosna losa i sve to... al nema problema. Bosna ce uvjek bit u PL za razliku od nekih koji tu dodju samo na izlet. I da kazem nesto u vezi navijaca. Na bosninm utakmicama nikad ne bude manje od 300-400 ljudi, a do sredine prosle sezone bosnu su redovno pratili navijaci (Green boys) koji su zbog loseg vodjenja kluba od strane uprave prestale organizovano navijat.
Al vi to nista jos ne znate jer vi ste ovdje novi!! ;)

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 24 sep 2011, 16:42

Green boys :mrgreen: :D pozzz

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 24 sep 2011, 16:45

denipet je napisao/la:Green boys :mrgreen: :D pozzz
Ljubomora :$ pozz

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 24 sep 2011, 16:48

adn_sah je napisao/la:
denipet je napisao/la:Eto Krivaja i Bosna Visoko imaju itekakvu tradiciju pa niste ni prosjecna ekipa ni jedni ni drugi, pa kako ocekivati da Celik igra neku ulogu u rukometu u BiH.Fudbaleri vam igraju u kantonalnim ligama, a rukomet vam nije nista posebno,natalost!Cak stavise jedva sastavjlate kraj s krajem,pogotovo visocaci..
Samo mi reci kad si pogledo prvu rukometnu utakmicu?? Rukomet mozda zadnje dvije godine nije na nekom nivou u Visokom. Jbga nema se para igraci odlaze igraju juniori (kao sto je ove godine slucaj) uz 3-4 iskusnija. Bosna ima titula (govorim poslije rata) kolko ih celik nece imat u narednih 15 godina sigurna (i kup i prvenstvo). Pa pogledaj samo da u Sarajevskoj Bosni igraju cak 4 igraca iz Visokog, u Vogosci 2 ili 3, vasi begagic i bubi su nekad igrali u Visokom, a gdje su bili prije tog, pogotov Bubi?? Bosnini juniori i kadeti redovno igrraju zavrsnice u svojim kategorijama (nije ih bilo 2 godin jer nisu uopste postojali). Uglavnom ti se prvo pobrini za svoj Celik koji jos uvijek nije nista pokazao u rukometu, pa se tek onda brini za "institucije" (naspram vas) Bosnu i Krivaju.
Ja pretpostavljam da ce Celik vecerass pobijedit jer objektivno je jaci i da ces ti onda pocet opet pricat kako je Bosna losa i sve to... al nema problema. Bosna ce uvjek bit u PL za razliku od nekih koji tu dodju samo na izlet. I da kazem nesto u vezi navijaca. Na bosninm utakmicama nikad ne bude manje od 300-400 ljudi, a do sredine prosle sezone bosnu su redovno pratili navijaci (Green boys) koji su zbog loseg vodjenja kluba od strane uprave prestale organizovano navijat.
Al vi to nista jos ne znate jer vi ste ovdje novi!! ;)
Znam ja da vi imate jaku rukometni skolu i da cete mozda za dvije tri sezone biti dosta jaki,samo sto vi vec godinama zivite od stare slave.Cak poznajem licno jednog ambicioznog kadeta bosne(Travancic).Sve dok budete tako radili da vam Bosna S.uzima djecu pa i ostali klubovi vi cete biti prosjek zesci!pozz

denipet
Kontakt:

Post Postao/la denipet » 24 sep 2011, 16:50

adn_sah je napisao/la:
denipet je napisao/la:Green boys :mrgreen: :D pozzz
Ljubomora :$ pozz
;)

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 24 sep 2011, 16:54

Sta se tu prepirete bez veze...ljudi su u pravu kada kazu da nismo dvoranska ( u ovom slucaju rukometna ) publika i to jest tako ... rezultati, mrtav taj sport, godinama bez rezultata je uticao na to da raja u Zenici na to "zaboravi" ... ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 24 sep 2011, 16:58

Ko da mi ne bi voljeli da oni igraju svi u Bosni. Problem je sto nema para i svi idu tamo gdje im je bolje. Ja sam siguran da bi se vise od pola njih vratilo kad bi bosna imala para. I ovdje nije reko da Bosna zivi od stare slave. Samo ti govori da Bosna i Krivaja nisu prosjecni klubovi. Mozda u zadnje dvije godine ne biljeze rezultate kakvi se ocekuju, al svaki klub kad tad upadne u jednu krizu. Bosna uz jos 5-6 klubova je na pocetku svake sezone skoro pa sigurna da nece ispast. Ambicije su uvijek ili sredina tabele ili gornji dio. Jedino ove godine kao neki govore da joj predstoji borba za opstanak ali ja sam vec negdje rekao. Ocekujem da Bosna bude oko sredine tabele i ove sezone.

Sto se tice celika mislim da ce se sa zrinjskim i gorazdem borit za vrh. Mozda se tu jos Sloga ubaci. Ali tek kad se prikljuce ekipe koje igraju SEHA ligu vi ce te vidjet kolko ste jos uvijek daleko od vrha

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 25 sep 2011, 01:19

adn_sah je napisao/la:Ko da mi ne bi voljeli da oni igraju svi u Bosni. Problem je sto nema para i svi idu tamo gdje im je bolje. Ja sam siguran da bi se vise od pola njih vratilo kad bi bosna imala para. I ovdje nije reko da Bosna zivi od stare slave. Samo ti govori da Bosna i Krivaja nisu prosjecni klubovi. Mozda u zadnje dvije godine ne biljeze rezultate kakvi se ocekuju, al svaki klub kad tad upadne u jednu krizu. Bosna uz jos 5-6 klubova je na pocetku svake sezone skoro pa sigurna da nece ispast. Ambicije su uvijek ili sredina tabele ili gornji dio. Jedino ove godine kao neki govore da joj predstoji borba za opstanak ali ja sam vec negdje rekao. Ocekujem da Bosna bude oko sredine tabele i ove sezone.

Sto se tice celika mislim da ce se sa zrinjskim i gorazdem borit za vrh. Mozda se tu jos Sloga ubaci. Ali tek kad se prikljuce ekipe koje igraju SEHA ligu vi ce te vidjet kolko ste jos uvijek daleko od vrha
Ma džaba ti to pišeš kad pojedinci to ne razumiju, ne znaju šta je rukometna publika, i rukometni gradovi kao što su Visoko, Zavidovići i da dalje ne nabrajam. Ja Čeliku želim svu sreću,i pratim detaljnije već duže vremena ali znam da neće još dugo, čak su i večeras zijanili od realno igrački slabije ekipe, ali Bosna i Krivaja su ekipe koje i kad nemaju bog zna kakav igrački kadar uvijek su nezgodne po mnogo veće klubove nego što je Čelik, jednostavno imaju ono nešto. Eto kunu se u Šabanovića, dovoljno je samo da vide odakle je i šta je, i sve će im biti jasno.
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 25 sep 2011, 09:33

Bio je to derbi u pravom smislu te riječi. Čelik sa velikim ambicijama, a Bosna-Prevent u naletu dobrih rezultata. I publika je prepoznala čari ovog meča, pa se na tribinama KSC "Mladost" skupilo nekih 700 gledalaca, što je više nego dobra posjeta, a rukometaši Bosne-Prevent su od prve minute bili spremni da ih obraduju. Počelo je bolje za goste koji imaju dva gola prednosti u otvaranju utakmice. Ipak, u 22. minuti Bosna je na plus četiri (14:10), koji se do 27. minute potpuno tope, a na poluvremenu je domaćin uspio ostvariti dva gola razlike. Početak drugog poluvremena nagovještava da bi to mogla biti još jedna uzbudljiva i dramatična završnica. Igra se gol za gol sve do sredine drugog poluvremena, kada se Bosna uspjela odlijepiti na dva, pa zatim i na tri gola prednosti. Čelik se drži tu negdje na tom zaostatku, a onda u posljednjih pet minuta Bosna odlazi i na plus pet i bilo je jasno da bodovi ostaju u Visokom. Rijetko izdvajamo pojedince, ali ovoga puta to jednostavno moramo učiniti, jer je mladi golman Bosne-Prevent, Enes Sirćo na ovoj utakmici zabilježio, vjerovali ili ne 25 odbrana, uključujući i jedan sedmerac iskusnom Emiru Šahinoviću, te se tako prometnuo u pravog junaka ove pobjede. Njegove bravure na golu su bacale u trans prilično ispunjene tribine i zbog toga moramo biti posebno sretni, jer je njegov kolega Faris Žiga bio junak pobjede u Gračanici, a njih dvojica zajedno imaju jedva preko 30 godina, što je prosjek godina jednog vrhunskog golmana. I svi ostali rukometaši Bosne-Prevent su ostavili srce na terenu i nije bilo slabog pojedinca u domaćim redovima, a kao i obično najefikasniji su bili Bećar, Selimović i Ahić. Bosna-Prevent je nakon četiri kola na sjajnom učinku od tri pobjede i jednog poraza i potpuno mirno mogu čekati nastavak prvenstva.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 25 sep 2011, 10:54

Nisam vas vidio sinoc u Visokom! A bilo je najavljeno da ce doc 200 navijaca

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 25 sep 2011, 11:32

adn_sah je napisao/la:Nisam vas vidio sinoc u Visokom! A bilo je najavljeno da ce doc 200 navijaca
Pa ne možemo na sve strane :mrgreen:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 25 sep 2011, 12:46

hamlet je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:Nisam vas vidio sinoc u Visokom! A bilo je najavljeno da ce doc 200 navijaca
Pa ne možemo na sve strane :mrgreen:
Samo sam pito ! :D

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 25 sep 2011, 12:56

adn_sah je napisao/la:
Samo sam pito ! :D
I ja samo kažem :mrgreen:
Sinoć fudbal, Čelik - Zvijezda!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 26 sep 2011, 17:00

shaman7 je napisao/la:Kao prvo nisi me shvatio.. Hocu da kazem da ste svojim igrama trebali privuci dosta više Robijaša jer pravite zavidne rezultate, a to da je loša podrška nije..

Što se tice drugih klubova i navijackih grupa, za primjer cu uzeti svoj Rukometni klub VELEŽ iz Mostara

[youtube][/youtube]
Video sa derbija, nekih 800 navijača, neki su i vraceni sa ulaza zbog nedostatka prostora u dvorani
Kadar snimanja je preloš ali ipak, mozete viditi na šta sam ciljao..
Onda, Zrinjski kojeg prate Ultrasi, bude nekih 300 navijača svaku malo jaču tekmu.. Koliko znam Goražde
U PITANJU JE PRVA LIGA FBIH - JUG
Pozdrav

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 29 sep 2011, 09:41

ČELIK - VOGOŠĆA [petak, 20 h]

U petak, 30. septembra, rukometaši ,,,Čelika'' biju svoj novi prvenstveni žestoki ,,boj''. Ovoga puta ,,Čeliku'' na megdan dolazi vrlo dobra ekipa ,,Vogošće'', koju kao trener vodi vrsni bivši jugoslovenski reprezentativac Zdeno Antović.

- Spremni smo za ovaj meč. Nakon šoka u Visokom, gdje smo iskreno govoreći očekivali pobjedu, a doživjeli prvi poraz u prvenstvu – naša ekipa se ,,prestrojila'' i u miru se priprema za meč sa ,,Vogošćem''. Konsolidovali smo redove, jer objektivno svima nam je ovaj poraz u Visokom teško pao. Biće to teška utakmica, jer RK Vogošća ima dobar tim, i njihov neuspješan start u prvenstvu može da zavara. Međutim, na ,,krilima'' i uz pomoć naše publike i navijača očekujemo novu pobjedu – izjavio je trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

Procjenjuju da će se protiv ,,Vogošće'' u Gradskoj ljepotici Areni Zenica ponovo okupiti rekordan broj posjetilaca u Premijer ligi BiH i da će bodriti ekipu ,,Čelika''. S duge strane, igrači ,,Čelika'' obećavaju, kao i do sada, veliku borbe-nost, što navijači kod njih najviše cijene.
- Ne može se reći da nam je i u Visokom nedostajalo borbenosti. Jednostavno – nije nam išlo. Siguran sam da će u petak u Areni biti bolje i pozivamo publiku da se u to uvjeri – kaže Davor Lučić, desni bek ,,Čelika''.

Rukometaši ,,Čelika'' su se sa ,,Vogošćom'' sastali u finalu međunarodnog rukometnog turnira u Bugojnu, svega sedam dana prije početka prvenstva. U toj utakmici ,,Čelik'' je pobijedio ,,Vogošću'', koja se tada pokazala kao izvrstan tim. Zato ,,Čelikovci'' oprez!

I ove sedmice osnovna parola RK ,,Čelika'' je SVI NA RUKOMET! UTAKMICA JE PETAK, 30. SEPTEMBRA U 20.00 SATI. DOĐITE! I PODRŽITE NAS U JOŠ JEDNOJ DERBI UTAKMICI!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 30 sep 2011, 22:19

Celik dobio Vogoscu 40:26 hahahaha pa to je previse i za kosarku :lol:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 30 sep 2011, 22:27

Emir ZENICA je napisao/la:Celik dobio Vogoscu 40:26 hahahaha pa to je previse i za kosarku :lol:

cestitke momcima :P

imal tog "soka" emire :lol: :lol: :lol:
UNITED CONVICTS ! ! !

Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 30 sep 2011, 23:03

Emir ZENICA je napisao/la:Celik dobio Vogoscu 40:26 hahahaha pa to je previse i za kosarku :lol:
jos su dobro prosli, da se nasi nisu poceli zaje..... kod 20 razlike i da nisu mladji usli minimalno bi bilo 25 razlike ;)
Republika Zenica

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.