La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Zabac
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 20:39

jacina lige se odrazava koliko slomljenih nogu ima.Niko nije kriv djecaku Ramseyu sto je od sintelana pravljen i igracima Arsenala sto lome nogu dok ulaze u auto.

Sto se tice ko prodaje svoje najbolje igrace pa to rade svi timovi u Evropi.
Evo Arsenal je jedan ocajan klub koji je morao prodati svoja 3 najbolja igraca.Vracaju se u qrac a ne u formu, njihova igra je ovisila o igri Fabregasa i Nasrija a ovi klaunovi poput Artete i Stakora to ne mogu ni u 4vrtinu nadoknaditi.
Dakle smjesan klub.Prodali 3 glavna igraca.Villareal je prodao Cazorlu ali ostali su Rossi i Nilmar i pored toga doveli jednog od najboljih stopera svijeta Zapatu i De Guzmana.
Valencija je uvalila Matu Chelsea-u jer bez njega mogu samo bolje igrati.Takvih igraca kao sto je on imaju jos 3.
Doveli su Piattija,Jonasa,Ramija itd.Sve vrhunski igraci sto i pkazuje sama igra Valencija koja je sada jaca nego u doba Ville,Silve ,Joaquina.Takodzer uvalili Joaquina Malagi za brutalne pare.
Nakon svega tu dodje Atletico koji je uradio posao decenije.Prodali Aguerra i Forlana.Izvikan napadacki tandem doveli 2 killera Falcao-a i Adriana.
Prodali De Geu jer takvog golmana imaju jos jednog za strasne pare.Doveli Silvia,Ardu i Diega.
Atletico takodzer izgleda fantasticno bolje nego prije 2-3 godine.
Malaga je prica za sebe.Doveli su planski sve i jednog igraca.Kupovali iskustvo i mladost.Doveli par genijalnih igraca i par matorih koji su i dalje svjetsko ime.Za razliku od vecine Engleskih ekipa kupovali su planski i sa postepenim napredkom.Nisu se razbacivali parama i davali glomazne milione za pojedince neko su pokusali ukomponovati tim koji ce prije svega izboriti Evropu a za godinu-dvije ic u LP.
Sevilla je jedan od najstabilnijih klubova u Primeri jer rade striktno i rade planski.Dovode mlade igrace od kojih prave imena i prodaju ga za 10 puta vecu cjenu.

Od svih navedenih klubova jedini totalno van forme je Villareal.Medjutim najveci problem je povreda i suspenzija njihovog "Xavija" Borje Valera.kad se vrati Villareal ce biti potpuno druga ekipa koja je u stanju svakoga pobjediti.uboiti dvojac u Napadu uz odlicna krila i vrhunskog kreativca je poziv na oprez svake svakoj ekipi.

Statistika ti bas i ne ide prilog kada govorimo o Englezima zadnju deceniju : Spanska Liga 7 klubova u finalima
(5 titula)
Engleska liga 7 finala (2 titule)
Od toga 3 finala su bila izmedju Spansko-Engleskih kluba i sva 3 puta je Spanski klub izlazio kao pobjednik.

kada gledamo cjelokupnu historiju Spanski klubovi su najvise puta osvojili LP 13 puta.Engleski klubovi 11 puta.
Spanski klubovi imaju jos 10 izgubljenih finala a Engleski 7.

O nekom tempu u Engleskoj ligi zaista nema potrebe raspravljat,ako je tempo kad se s kraja na kraj terena nabija lopta onda im svaka cast.Tempo se vidio u dva posljednja okrsaja LP izmedju Barce-Uniteda kada su igraci Uniteda nakon 60 minuta izgledali kao da su kopali 3 dana bez prestanka prije utamica.
Bas tim istim tempom je neki dan Valencija unistila Barcelonu.
I kako vecina vas kazete da je Tottenham jedna od najdinamicnijih ekipa u Engleskoj , kad je igrala protiv Reala dinamicni su bili samo u svojih 16.

Engleska liga je u velikom padu ,medjtim to mediji i Engleski"experti" ne zele da prihvate.Svi najbolji igraci iz Engleske lige upravo odlaze u 2 najveca kluba.
Engleska liga odavno ma jednog pretendenta za titulu a to je United.Imaju jednu ekipu koja njihove lose partije moze iskoristiti a to je Chelsea ostalo su dno-dna timovi.
Kad cujem da neko za ozbiljan klub smatra jedan Liverpool koji nema 2 dobra igraca.Pa za tu se ekipu smatra da je jaca od jedog Atletica ili Villareala a ustvari ta ekipa nema ni glavu ni rep.
Imaju ruglo od obrane,u vezi igraju mrtvaci koji vise ni trcati ne znaju i u napadu imaju igraca koji kosta 40 miliona funti a ne zna se okrenuti da mu kompas ne das.Uz duzno postovanje Suareza koji je klasa.

Ali 1 igrac ,maximalno 2.Pogeldaj Villareal koji ima solidnu obranu,fantasticnog kreativca u vezi i imaju napad na kojem bi mu i Real Madrid pozavidio.

Sve je to ok sto vi napisete.Ali reci da Barcelona i Real ne bi bili u prva 4 u Engleskoj je zaista najveca smijurija od svega napisanog.
Pa ljudi moji oni sa ovakvim igrackim kadrom i ovakvim timovima ovom ligom tutnjali.
Kao sto ti rece u Engleskoj nemas ekipa koje se brane.E te bi ekipe primale p 5 komada svaku utakmicu od ova 2 tima.United nije u stanju igrati otvoreno protiv Barcelone a da to igra Wolverhamton,Bolton ili neke ž ekipe.
Mislim daj se kontrolisi.
Pa svima na svijetu je jasno da su barcelona i Real 2 najjace trkacki ekipe na sviejtu iz sve to najjace i tehnicki.a pored svega imaju sve same najbolje igrace u ekipama koji 1 potezom mogu lomiti protivnika.
I pametnjakovic se nadje reci da bi njih natrcao jedan Stoke ili da bi ih nadjacao.
Barcelona se nema razloga nadjacavati fizicki.Ona ce te nadtrcati,nadkombinovati i izluditi.Sta sad treba da se Messi ili Xavi udara sa nekim bez potrebe kada moze gurnuti drugom igracu loptu ???
Messiju bi slomili nogu odma u Premiershipu?
Zaista ne znam odakle taj zakljucak kad je Messi jedan od najjacih igraca ako ne i najjaci na nogama.Toliko ga je tesko uzgurati i uzeti mu loptu bez nekog povlacenja , udarca ili neceg lijevog.Njega u Spaniji pustaju da prolazi ???
Sjeti se utakmice sa Atleticom kad ga je Ujfalussi nagazio krvnicki i izvrno su komplet nogu.I ? Messi propustio 1 utakmicu.
To bi mu u Engleskoj skakali po glavi i vadili nozeve kad ih pocne driblat ?
Mnogo bi lakse tom momku bili igrati u EPL nego u primeri kao i Barceloni.
U Spaniji su ekipe mnogo mnogo takticki jace,mnogo uigranije i agresivnije.
Ne mogu zamisliti sta bi radio protivnickim stoperima.Kad pogledam ono finale LP i bacanje na ledja Vidica i Ferdinanda koji su u Engleskoj najbolji stoperski dvojac.Onda tek pocnem svatati sta bi radio ostalim kvazi ekipama.
Arsenalu je davao po 4 komada , od Uniteda pravi cirkus tim.A to sigurno ne bi mogao protiv Boltona ili Wigana ?????????

Ovo su dviej najjace lige,neko voli fudbal neko anti-fudbal sto je i razumljivo.Neko voli vidjeti jednog cirkusanta koji je placen 40 miliona funti a u proslogodisnjem Zelji bi se grcevito borio sa Popovicem za 1 tim.
A u drugoj jedan fudbalski genijalac i magionicar je placen 20 miliona.(Cazorla)

To je jedina prednost EPL-a napusu igraca,naprave od njega bauk....
Pa onaj Bale odigrao 2 vrhunske utakmice protiv mrtvog Intera i cjena mu 60 miliona HAHAHAHHAHA mislim smijesno.

Jel se vidio taj Bale u utakmicama protiv Reala ? Il ga je mozda Ramos u dzep stavio ???

Al kad cujem ovo tempo to mi je nesto namrze.Kakv crni tempoooooooo ljudi.
I jedni i drugi trce isto,pretrce gotovo identicno.U Spaniji igraju tehnicki jace i takticki.U Engleskoj igraju na nabijanje i na silu ! Uz duzno postovanje par ekipa naravno !
Stranger in the night. SIDA in the morning!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 23 sep 2011, 20:40

Inace ovdje sve sami španci. A englezi, najveca fudbalska nacija iako to nisu pokazali skoro ni na jednom velikom natjecanju, nemaju ljudi srece u izvođenju penala jbg. :)

btw. Cinjenica je da je Premiership zadnjih godina najbolja liga na svijetu, također je cinjenica da se Barcelona poigrala sa skoro svim ekipama iz Engleske (izuzev Chelsea), cak i ekipa koja godinama dominira tamo ne sastavi 20 minuta normalne igre u 2 utakmice.
A realno mnogi ni protiv Reala nebi prosli bolje od Crotenhama, osim Manche.
Don't hate what you don't understand.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2011, 20:46

@Realan čo'ek:
Pa ev odma da ti kazem napisao si o drzavama i o razvijanju talenata msm tu se nikako nemogu slozit.

Prvo spanija vise ima mladih talenata i igraca zato sto u spaniji zakon ne ogranicava vrijeme treniranja dok u engleskoj djeca mogu u nekom klubu max 1,5h trenirat zato i spanija ima rasadnik talenata i to je ispravan zakon.
U pravu si, to sam i htio da čujem. Dakle, La liga je pogodinija za razvijanje nogometaša. To nešto govori, zar ne? Zaključi(te) sam(i).
Isto tako je cinjenica da u Spaniji imas vise kvalitetnih igraca za koje se malo zna.
Ovde se ne bih složio. Svaki kvalitetan igrač se pročuje nadaleko (pr.Javi Martinez ili Lukaku, M.Kovačić,Modrić itd.)
"Zvijezde" recimo imas samo u Realu i Barci dok ostali kolko god kvalitetni bili nemaju neku posebnu paznju javnosti eto npr mata i aguero dok su bili u Spaniji haman ni jedna njihova izjava se nije prenosila "daleko" niti su bili sta zastupljeni jer na marci el mundu itd su previse zaokupljeni barcom-realom tako da ostalima ostane mjesta na zadnjim stranama ili na netu u nekom uglu sitnim slovima ispisano.
Što se medijskog prostora tiče, u pravu si, ali i to oslikava samo to da je u La ligi sve podredjeno Realu i Barceloni.
Isto tako sto si rekao za novac nisi u pravu jer u spaniji nogometasi vise zarade iz razloga sto su manji porezi.
Porezi su negdje 30% vs 40+% u korist (čitaj na štetu) EPL. Pored toga u EPL igrači reklamiranjem sponzora mnogo više zarade, a nadam se da se slažemo da je u EPL daleko više igrača sa bruto većim platama?

Neću dalje (ostalo je stvar ukusa ,a i..), jer ako kojim slučajem repliciraš da ne idemo u širinu. Btw. Drago mi je da postoji neko ko na cijelu stvar može gledati široko i višedimenzionalno, iz više perspektiva.

Ja ti kazem opet da su trofeji i Evropa jedino mjerilo.
Mogu biti za laika, koji ne zna stvar posmatrati na pravilan način. Mislim da tu nema subjektivizma, već je jasno: Ne možeš porediti kvalitet dvije lige po zaslugama(pojedinačnih klubova) u prošlim vremenima.

Ne možeš mi reći da je Italijanska liga jača od Engleske (lupam primjer), jer je Milan osvojio LP, a istovremeno zanemariti činjenicu da su grupu u LP prošla Engleska 4 kluba i Italijanski jedan ili dva(ista analogija vrijedi i za sve druge lige).
Igraci koji su antitalenti vrijede po 20 miliona,kupuju strance jer nemaju sopstvene resurse
Jadna Japanska ekonomija ,a i tvoja bgmi. :roll:
Nema igraca koji pale vojom pojavom.
Nabrojaću 2 koja su došla iz La lige: Aguero i Mata, nabrojaću i par drugih kao Roney,Nasri,Nani,Wilshire itd.

Pa jednostavna računica kaže 2 velika Španska kluba= 30x2 =60 kvalitetnih nogometaša, 4 kvalitetna Engleska kluba= 30x4=120 (ovo je relativno, jer pitanje je koliko je Pinto kvalitetan ili primjerice Mame Diouf).
Nema te neizvjesnosti kako ti kazes i 99% zaljubljenika u EPL.
Ovog ima daleko više nego u La ligi, sasvim normalno je da neki klub obilježi deceniju ili polovicu decenije, al' to je u Španiji već konstanta i postoje samo dva kluba koja to mogu obilježiti, dok što se EPL tiče to nije tako.
Nema vise onoga "svako svakoga moze pobjediti".
Inace sam smatrao tu tvrdnju najsmjesnijom u povjesti te lige.Pa ako svako svakog moze pobjediti lgicno je da je liga nekvalitetna.Nemas onda izrazito jakog kluba niti izrazito kvalitetnog i konstantnog.
Aj priznaj da nemaš više od 11 godina? :roll: :cry:

Da uzmem za primjer: NBA je najslabija liga na svijetu, jer svako svakog može pobjediti (pa se prvaci rasprostiru od San Antonia do LA Lakersa i Bostona). :roll: Hoćeš drugi primjer? Proizvodnja automobila.Treći?

Jednostavno je pravilo, što više konkurencije to više kvaliteta.To nije moja izmišljotina, to je zakon kapitalizma.
Samo me zanima kako si uspio dokazati da u toj ligi imamo 2 kluba,isto tako ja mogu reci mamo 1 klub,ali taj isti klub nije do koljena ovim 2,ju klubova iz Spanije
1. Kup natjecanja ne mogu dokazati ligašku kvalitetu.
2.Arsenal je pobjedio Barcelonu, što ipak govori da je ovo krajnje subjektivna opaska.
3.Real Madrid je klub bez većeg uticaja u svijetu Europskih kupova.
Kad mi izneses dokaz da je ta tzv. sredina tabele Engleske jaca od Spanske moje sve pada u vodu.
Ako kažem transferi igrača, izdvajanje za nove igrače i veća posjećenost, biće dovoljno ili da navodim još?
Kada mi obrazlozis kako jedan Britanac " Downing,Henderson,Adam,Carool" itd vrijede svaki minimum 20 miliona funti.A jedan igrac koji je bolji od sve cetvorice zajedno "Cazorla "vrijedi 20 miliona Eura.
Domena o kojoj obojca ne znamo puno, ali možda zato što u najjačoj ligi ne trebaju radnu dozvolu i domaći su igrači (olakšavajuća okolnost pri kupovini inostranih)? Ili jer su mladji? Manje dana preostalog ugovora? Skuplji stanovi i nekrentine u Engleskoj? Veći standard? :roll:
Za Modrica se trazi nekin 40-45 miliona a takvih u Spaniji imas na bacanje.Zato ????
Zato st u Engleskoj nemas dovoljno tehnicki potkovanih igraca.Pa kupnjom jednog solidnog pravis ogromnu razliku na terenu.Vidjeli smo to dolaskom Silve u City,igrama Fabregasa i Nasrija u Arsenalu itd.
Ipak, vjerujem da se slažeš u ovome, Englezima se ne isplati praviti tehničare i desetke (četvorke, šestice i osmice) jer ipak imaju nepresušan izvor u Španiji, odakle će nabavljati takve igrače, a Španski klubovi niti imaju moć da ih zadrže niti igrači žele da ostanu.
Xavi je na pitanje ; sa kim vam je bilo teze igrati sa Realom u polufinalu ili sa Unitedom u Finalu.K'o iz topa odgovorio sa Realom.
Ne prestaješ da ligu limitiraš na dva kluba (Barcelona i Real). Rooney bi vjerovatno rek'o protiv Chelsea, ništa čudno, po drugoj strani imaš izjave mnogih španskih nogometaša ( a citirano je na prijašnjim str. njih 6-7) kako je EPL kvalitetnija. Ipak je ovo vjerodostojnije. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 23 sep 2011, 20:53

AllGunsBlazing je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Ma *ebo tempo gdje nema tehnike,nabiji loptu ka napadu ako je tko primi dobro je,ako ne idemo dalje.Nesto mi se taj tempo kada se susretnu međusobno ekipe i ne primjeti,a o povredama koje zadesavaju Real i Barcu necu komentarisati jer to nema veze sa ligom.
Ima veze sa ligom, ukoliko se u EPL dopusta jaca igra, a i igraci samim tim jaci, onda mi nesto govori bi bili gori startovi na Messija, Inijestu i ostale nego sto su to sda kad su zasticeni kao kakve zivotinje sto izumiru.. Drugo pogledaj utakmicu EPL-a pa onda nesto reci, ove godine United lijepo igra, Arsenal polahko vraca formu, i da ne spominjem kako igraju Wolvesi ili Bolton, jedino Stoke je defanzivna ekipa i bas se i ne trude lijepo igrati..
@spizz dje si mandrle, sa tobom covjek ne moze o fudbalu, jer imas znanja o istom kao i sin Laporte..
Istina da sin laporte ista zna o fudbalu nebi otisao u onaj engleski klub sto se raspao na proste faktore kako se ono zove? :D
Nekontam kako vi mislite da bi teze bilo barci u engleskoj ligi pa to se pokazalo da je tehnicarima lakse u engleskoj, prave budale od engleskih igraca dokaz silva aguero mata fabregas itd rade(radili) sta oce po engleskoj dok nisu bas to mogli u spaniji nemojte sad reci nije im bilo zanimljivo igrat u spaniji jer je samo u engleskoj zanimljiv fudbal :D
E pa mozete mislit tek onda sta bi jedna ekipa sastavljena od 11 tehnicara (Valdez ima bolju tehniku nego Caroll Kuyt i ostala kompanije ) radila

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 20:55

Ovo jesu klubovi, al' daleko od kvaliteta Arsenala,Chelsea i Liverpoola, tek negdje u rangu sa Tottenhamom (mislim na Sevillu,A.Madrid i Valenciju).
Arsenal je prosjecan engleski klub koji nije u stanju dovesti neku zvijezdu i ako igra LP,s druge strane Atletico i ako igra Evropa ligu privuce takve zijezde tipa Arde ili Falcao ;) cuj kvalitet oni za Atletico i Valenciu :lol: Vidis ti kakav je tim sastavila Valencia ? Najjaci stoperski par u Spaniji imaju ,vezni red im prejak sa Banegom na sredini terena, u napadu imas Soldado ...de mi reci koji napadac Arsenala je bolji od njega ? Jos daleko od kvaliteta navedenih klubova :lol:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2011, 20:58

juznjak> je napisao/la:
Ovo jesu klubovi, al' daleko od kvaliteta Arsenala,Chelsea i Liverpoola, tek negdje u rangu sa Tottenhamom (mislim na Sevillu,A.Madrid i Valenciju).
Arsenal je prosjecan engleski klub koji nije u stanju dovesti neku zvijezdu i ako igra LP,s druge strane Atletico i ako igra Evropa ligu privuce takve zijezde tipa Arde ili Falcao ;) cuj kvalitet oni za Atletico i Valenciu :lol: Vidis ti kakav je tim sastavila Valencia ? Najjaci stoperski par u Spaniji imaju ,vezni red im prejak sa Banegom na sredini terena, u napadu imas Soldado ...de mi reci koji napadac Arsenala je bolji od njega ? Jos daleko od kvaliteta navedenih klubova :lol:
:roll:
Dijete, idi ili gledaj BHTE bebe ili ti predlažem da uzmeš vremena za ozbiljno razmišljanje o samom sebi. :roll:

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 sep 2011, 20:59

Ne da on na Pateticho Arnelinho,vidis da su jaci bolan od Chelsea :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 21:01

A sta bi ta ekipa od 11 tehnicara uradila????? :lol: :lol: :lol: Kad naleti Barton ili neko slican vraga bi nesto uspjeli, prosla bi lopta mozda, a igrac sumnjam, i najsmjesnije u svemu tome sto je to uobicajno i tako radi u Engleskoj.. Sta to Silva radi ?? Pa covjek nije ni medju 10 najboljih igraca EPL-a :lol: :lol: :lol: Uostalom zasto Barcelonini igraci ne mogu napraviti budale od igraca Cska??? Ili Arsenala??? Ako su toliko jaci zasto sudija svaki put uleti da pomogne samo mi to objasnite????
Clichy najbolji igrac Arsenala ili Nasri :lol: :lol: :lol: :lol: Jedino Cesc moze uci u konkurenciju za najboljeg igraca Arsenala i to samo radi svojih prijasnjih uspjeha, zadnju sezonu je bio katastrofa..
@juzniprdez Hej koje klase, jedan igrac koji jednu sezonu blista, i turcin koji je dosao iz Galatasaraja, svakako da su klase ali za male ekipe tipa At. Madrid i slicno, Soldado ne moze u istu recenicu sa Robinom a da ne pricam o drugim igracima, jel to slucajno Rami bolji od Vermaelena ili Banega od Jacka ????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 21:04

On meni dijete ,a najjace je pokusava ispasti filozof sa nekim bilbijskim postovima :lol: e moj sine kada u nedostaktu argumenata nema sta napisati onda slijedi licno omalovazavanje :lol: takva ste vi djeca .

Kakvi likovi :lol: ajde djeco ubjedjujte nas da ste jaci od Barce , zar niste do jucer? :mrgreen: ajde imate mahanje oj skim se ja raspravljam tito te :o
juzniprdez Hej koje klase, jedan igrac koji jednu sezonu blista, i turcin koji je dosao iz Galatasaraja, svakako da su klase ali za male ekipe tipa At. Madrid i slicno, Soldado ne moze u istu recenicu sa Robinom a da ne pricam o drugim igracima, jel to slucajno Rami bolji od Vermaelena ili Banega od Jacka ?????
:lol: cuj Vermalen pa taj nije sastavio 2 tekme kako treba . Turcin dosao iz Galate ,a koga Arsenal dovodi? Tamo neke gigante iz francuskih drugoligasa :lol:
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 23 sep 2011, 21:07, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 23 sep 2011, 21:06

Nemojte tako, Arsenal ima 15 WC igraca, dobro nisu bas svi WC ali imaju sansu da to postanu :lol:
Zadnja izmjena: xaviesta, dana/u 23 sep 2011, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Don't hate what you don't understand.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 23 sep 2011, 21:06

Ma glupo je uopšte stavljati takve timove poput Atletica i Valencie u kontekst sa oronulim Arsenalom, o igrackom kadru da ne pricam...Liverpool se malo trznuo i polako se dižu, Totenhem vazda bio i ostao cirkus klub (to je Real najbolje objasnio prošle godine).
Sve što vrijedi i valja je u Unitedu i Čelziju - jedina dva prava tima trenutno.
Cuj ti njima poimanja i shvatanja jacine lige "Kad naleti Barton ili neko slican vraga bi nesto uspjeli, prosla bi lopta mozda, a igrac sumnjam, i najsmjesnije u svemu tome sto je to uobicajno i tako radi u Engleskoj" :lol: :lol: :lol:
Burton, Taylor, Shawcross i njima slicni kasapini su epski junaci ...mitovi i legende sa Otoka :lol: :lol:
Ne mogu ni Ferdinand i Vidić ,elitni stoperi ništa protiv španskih virtuoza a mogu ovi balvani i mesari koji znaju samo izvaliti nogu suparniku, kao nekad Eduardu ili Ramseyu....i to treba da bude neki kvalitet lige i neki znak :lol: :lol:
Zadnja izmjena: spizz, dana/u 23 sep 2011, 21:07, ukupno mijenjano 1 put.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 sep 2011, 21:06

juznjak> je napisao/la:On meni dijete ,a najjace je pokusava ispasti filozof sa nekim bilbijskim postovima :lol: e moj sine kada u nedostaktu argumenata nema sta napisati onda slijedi licno omalovazavanje :lol: takva ste vi djeca .

Kakvi likovi :lol: ajde djeco ubjedjujte nas da ste jaci od Barce , zar niste do jucer? :mrgreen: ajde imate mahanje oj skim se ja raspravljam tito te :o
koji je tvoj argument da je Atletico jaci od Chelsea :?:
Rođen s tobom da budem

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 21:07

Vi uvijek zaboravljate svoje najvece virtuoze i carobnjake koji vam svaki put kad zaglavi pomognu sa golovima, ljudi u crnom, sudije..
Celik!3,2,2.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 21:09

Faraon iz Visokog je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:On meni dijete ,a najjace je pokusava ispasti filozof sa nekim bilbijskim postovima :lol: e moj sine kada u nedostaktu argumenata nema sta napisati onda slijedi licno omalovazavanje :lol: takva ste vi djeca .

koji je tvoj argument da je Atletico jaci od Chelsea :?:
Daleko od toga , gdje sam ja napisao da je Atletico jaci od Chelsea :?:

Najgore od svega ja volim Liverpool (ciji su navijaci u bratskim odnosima sa nasim) i Arsenal ,ali ovdje neki likovi ne kontaju da su ti timovi dosta oslabili ,za razliku od Atletica i Valencie koji dosta ojacali.
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 23 sep 2011, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2011, 21:11

Pitaš me da navedem Arsenalova napadača a da je bolji od Soldada ? Ja stvarno ne znam koji levati sve imaju pravo tipkati na ovom forumu, možda bi lijepo bilo da mi @admin da trajni ban, da ne gledam ovako nepismen narod. :roll:
Ne znam , stvarno Arsenal nema boljeg napadača od Soldada, daa... Takodje, Valencijina odbrana je najjača u Španiji, naravno ( mogu misliti kakve su tek ostale :roll: ),Arda je zvijezda, daaaa, a oni Arsenalovi klocevi su smeće, djubreta kako kaže Šojić. :roll:

Nemoj više replicirat, jer zbog tvojih replika se moram spustiti nisko da odgovaram tako (nekakvim) ljudima, shvatićeš kakvim.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 21:15

Kaze Totenham u rangu Seville,Atletica i Valencije HAHAHAHHAHAHAHAHAHAh
Dovoljno si rekao.
Liverpool i Arsenal na vecem nivou HAHAHAHAHAHAHAHA
Pa te dvije ekipe nisu na nivou Totenhama a kamoli na nivou jednog Atletica ili Valencije.
zato brate Arsenal,Liverpool i tottenham privlace velike zvijezde.
Vidis doveli su velicini kakva je Carool,Henderson,Adam,Downing za velike pare.Ali mora se reci sve su to WC igraci koji vrijede svaku paru.I naravno prodali otpadak u obliku Torresa,a prije toga Alonsa i Mascherana.
Potom je Arsenal prodao narsija,Fabregasa,Clichya,Ebou-a jer su otpatci a doveli kao pojacanje : Artetu,Benayouna,Mertesackera i Santosa. Sve sami vrhunski igraci.

Vrhunski nema sta!

Dok je Atletico uradio najbolji i naprofitabilniji posao u Evropi.
Prodali izvikani tandem Aguerro i Forlan.Uzeli grdne pare za njih dvoicu.Doveli najbolju 9-ku u svijetu i najboljeg maldog napadaca u Spaniji.
Doveli najbolejg igraca Turske lige i jednog od najboljih bekova na svijetu.
Prodali De Geu i hapili 25 miliona a takvog jos jednog imaju u klubu koji upravo brani.
Doveli Diega za sicu a u narednom prelaznom roku dovode jos 1 WC pojacanje.

Valencija prakticno uvalila Matu Chelsea.
Zasto kazem uvalila.Jer takvih imaju sad trenutno u ekipi.Valencija je takva ekipa koja na taj nacin posluje.Svake godine usredsrede se na jednog igraca kojeg ce za godinu-dvije prodati za 30-40 miliona.A iste te godine napraviti istog takvog igraca ako ne i boljeg.

Vec je vidljivo da Valencija bolje izgleda bez nego sa Matom.
Doveli su jedno od najboljih krila lige (Piatti)
Doveli po mnogima najboljeg mladog stopera Ramija.Rijesili se viska.
I napravili fenomenalne igrace od Mathieu-a i Albe.
fantasticna ekipa koja je na svakoj poziciji jaca i od Arsenala i od Liverpoola.A to sto su kao tim fantaticni i sto su uigrani to je vec druga prica.
Sve ce se vidjeti kada se aBd susretnu u medjusobnim duelima klubovi iz Engleske i Spanije.
Po nekon obicaju Spanski klubovi lagano dobijaju.

btw: Arnelinho jesil to u nedostatku argumenata i ideja o kapitalizmu poceo nas smatrati djecom od 11 godina.
Vrati se historiji i krupnoj burzoaziji.Obnovi gradivo !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 21:18

Sorry sveznalico,ali onako dobar, argumentovani i dubokoumni post morao sam jednostavno .

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 sep 2011, 21:20

@Zabac: Sad se smiri, otidji u sobu, osami se i razmisli šta si napisao. :roll:

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 23 sep 2011, 21:23

Sam Falcao vrijedi ko svi napadaci Arsenala zajedno ;) a kvartet (Turan, Diego,Reyes, Falcao) vrijedi ko citav Arsenal skoro.
Naravno da je i Soldado bolji napadac od 90% napadaca iz EPL-a , i ne samo on vec i Negredo onako usput receno...i to nisu nikakve novost, to se odavno zna.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 21:24

Arnelinho je napisao/la:@Zabac: Sad se smiri, otidji u sobu, osami se i razmisli šta si napisao. :roll:
ne mogu pod nadzorom sam roditelja.
Mlad sam pa cekam da me ljudi isprave(ucim na greskama).Takvi vele znalci poput tebe koji svrstavaju Totenham u rangu Valecije i Atletica.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.