La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 sep 2011, 19:00

AllGunsBlazing je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Ma *ebo tempo gdje nema tehnike,nabiji loptu ka napadu ako je tko primi dobro je,ako ne idemo dalje.Nesto mi se taj tempo kada se susretnu međusobno ekipe i ne primjeti,a o povredama koje zadesavaju Real i Barcu necu komentarisati jer to nema veze sa ligom.
Ima veze sa ligom, ukoliko se u EPL dopusta jaca igra, a i igraci samim tim jaci, onda mi nesto govori bi bili gori startovi na Messija, Inijestu i ostale nego sto su to sda kad su zasticeni kao kakve zivotinje sto izumiru.. Drugo pogledaj utakmicu EPL-a pa onda nesto reci, ove godine United lijepo igra, Arsenal polahko vraca formu, i da ne spominjem kako igraju Wolvesi ili Bolton, jedino Stoke je defanzivna ekipa i bas se i ne trude lijepo igrati..
@spizz dje si mandrle, sa tobom covjek ne moze o fudbalu, jer imas znanja o istom kao i sin Laporte..
Ok upravu si ima sa ligom,zato se nikad nije culo da je u BBVA ligi nekom slomljena noge,dok znamo da je to u Engleskoj cest slucaj.
To je do sudaca,koji ne zele grubim startovima pokvariti tehnicku igru kakvu gaji Španjolska.Sto se igre tice Arsenal (onaj stari) je imao lijepu igru jer je imao dosta stranaca,ostalo brate van mog ukusa :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 23 sep 2011, 19:00

Faraon iz Visokog je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
Ma popišaj se na te nekakve koeficijente slobodno ;)

Je.beš koeficijent, teren je mjerilo....a znamo koga je Sevilla pobjedila u finalu UEFA, koja je Atletico pobjedio u finalu, koga je Zaragoza pobjedila u finalu '96 ;) koga je Barca tri puta pobjedila u finalima LP...i znamo odakle tj. iz koje lige dolaze ti klubovi, plus što znamo kakvo je stanje na reprezentativnom fudbalu (zna se ko su šampioni i Svijeta i Evrope i iz koje lige dolaze) tako da se na te koeficijente i te price treba kvalitetno popišati i ništa više.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 19:01

Pogledaj slobono Bolton(dobro sad nisu u formi) ili Wolvese, ili Cak i Tottenham je uvijek lijepo igrao, ima tu finog fudbala samo se mora gledati..
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 sep 2011, 19:02

AllGunsBlazing je napisao/la:Pogledaj slobono Bolton(dobro sad nisu u formi) ili Wolvese, ili Cak i Tottenham je uvijek lijepo igrao, ima tu finog fudbala samo se mora gledati..
Ja redovno gledam EPL,jer volim nogomet,ali pogledaj ti Betis,Zaragozu,Racing pa ces vidjeti takođe lijepog nogometa ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 19:03

Adi_Zepce je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Pogledaj slobono Bolton(dobro sad nisu u formi) ili Wolvese, ili Cak i Tottenham je uvijek lijepo igrao, ima tu finog fudbala samo se mora gledati..
Ja redovno gledam EPL,jer volim nogomet,ali pogledaj ti Betis,Zaragozu,Racing pa ces vidjeti takođe lijepog nogometa ;)
Nisam ja nigdje ni osporio ljepotu La Lige, samo kvalitet je na strani EPL-a a ni ljepota nije toliko daleko koliko si predstavio :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 19:04

Bertrand@ Tog Villareala,United u 4 susreta nije mogao pobjediti :D naravno da bi united bio medju 4 ekipe ali za Arsenal i Liverpool moglo bi se razmisliti ,ove sezone sigurno nebi pored Atletica 8-) i Valencie.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 23 sep 2011, 19:07

juznjak> je napisao/la:Bertrand@ Tog Villareala,United u 4 susreta nije mogao pobjediti :D naravno da bi united bio medju 4 ekipe ali za Arsenal i Liverpool moglo bi se razmisliti ,ove sezone sigurno nebi pored Atletica 8-) i Valencie.
Šta ti je bolan, Liverpool bi bio oko 7-8 mjesta, a Arsenal je svakako odron i to bi bila borba za goli opstanak...pa vec se bore tamo u engleskoj, vec su u zoni ispadanja nakon svega par kola.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 19:10

spizz je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Bertrand@ Tog Villareala,United u 4 susreta nije mogao pobjediti :D naravno da bi united bio medju 4 ekipe ali za Arsenal i Liverpool moglo bi se razmisliti ,ove sezone sigurno nebi pored Atletica 8-) i Valencie.
Šta ti je bolan, Liverpool bi bio oko 7-8 mjesta, a Arsenal je svakako odron i to bi bila borba za goli opstanak...pa vec se bore tamo u engleskoj, vec su u zoni ispadanja nakon svega par kola.
Kljucne rijeci, ali to vi sa 13 godina jos ne kontate, kad odrastes shvatiti ces .
Celik!3,2,2.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 23 sep 2011, 19:15

juznjak> je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Pa i ne bio totalni fudbal kad ekipe od 3. do 20. mjesta bez obzira na sastav(kako mi ne bi prigovarali za Arsenal) spuste gace Realu i Barci..
Jel United imao poraza prosle sezone u EPL? Stvarno ne znam ako mores odgovori mi .
Izgubio je od Wolvesa, Liverpoola, Arsenala i Chelsija.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 19:20

spizz je napisao/la:
Kljucne rijeci, ali to vi sa 13 godina jos ne kontate, kad odrastes shvatiti ces .
Iskreno se nadam da cete biti medju 4 ekipe na kraju ,ipak drazi mi je klub Arsenal nego li Chelsea ili City .

Rizah@ Hvala na odgovoru ,stvarno nisam znao ...mislio sam da nije imao poraza .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 23 sep 2011, 19:20

A zadnji meč je bio prije tri godine...

Inače, rasprava mi je bezveze. Ako ćemo statistički, tu je taj koeficijent, u kojem je Engleska kroz zadnjih pet ili šest godina, uvijek uspješnija (bila je sezona 2009/2010, ako se ne varam, gdje je bilo izjednačeno). A tu su i rezultati. Neko će gledati zadnjih petnaest, neko zadnjih pet godina. Ja gledam zadnjih pet, tako da od ove sezone brišem ''Liverpoolovu LPa''. Realno, Englezi su bili do pred neku godinu u vodstvu. Eto, Španija je ''povela'' kada su finale igrali Barca i Arsenal (u polufinalu još Villarreal i Milan). Englezi ''izjednačavaju'' sljedeće sezone, sa tri predstavnika u polufinalu (tu je još bio i Milan). Englezi su ''poveli'' sa 2:1, ponovnim pojavljivanjem tri predstavnika u polufinalu (Barca je bila četvrti). Dalje, Englezi treću godinu za redom imaju tri predstavnika u polufinalu (četvrti ponovo Barcelona). Eh, tek od pretprošle LPa, Englezi su počeli sa nešto slabijim rezultatima, no opet, Barca je jedina sačuvala obraz Špancima. I dođoh do prošle godine, gdje Španci imaju dva predstavnika u završnici, a United biva jedini engleski predstavnik. I koliko nam to dođe? 3:3, ne gledajući konačnog pobjednika već broj timova u polufinalu.

Sa druge strane, tu je ta neka ljepota fudbala. Neko voli čvršću, grublju igru. Neko voli atraktivnost i mnoštvo golova. I to su, manje-više, svi argumenti koji se mogu koristiti.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 19:25

Jel ko vidio kakav je igrac ovaj Benat iz Betisa? lika su iscupali iz Segunde koja je prepuna velikih talenata . Pogledajte sta radi Nolito u Benfici .

Bertrand Sve si fino napisao kako jeste ,ja ne kazem da je Primer jaca liga,ali isto tako nije ni EPL nikakva sila za Primeru ...e u tome pretjeruju neki .

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 23 sep 2011, 19:27

Adi_Zepce je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Ma *ebo tempo gdje nema tehnike,nabiji loptu ka napadu ako je tko primi dobro je,ako ne idemo dalje.Nesto mi se taj tempo kada se susretnu međusobno ekipe i ne primjeti,a o povredama koje zadesavaju Real i Barcu necu komentarisati jer to nema veze sa ligom.
Ima veze sa ligom, ukoliko se u EPL dopusta jaca igra, a i igraci samim tim jaci, onda mi nesto govori bi bili gori startovi na Messija, Inijestu i ostale nego sto su to sda kad su zasticeni kao kakve zivotinje sto izumiru.. Drugo pogledaj utakmicu EPL-a pa onda nesto reci, ove godine United lijepo igra, Arsenal polahko vraca formu, i da ne spominjem kako igraju Wolvesi ili Bolton, jedino Stoke je defanzivna ekipa i bas se i ne trude lijepo igrati..
@spizz dje si mandrle, sa tobom covjek ne moze o fudbalu, jer imas znanja o istom kao i sin Laporte..
Ok upravu si ima sa ligom,zato se nikad nije culo da je u BBVA ligi nekom slomljena noge,dok znamo da je to u Engleskoj cest slucaj.
To je do sudaca,koji ne zele grubim startovima pokvariti tehnicku igru kakvu gaji Španjolska.Sto se igre tice Arsenal (onaj stari) je imao lijepu igru jer je imao dosta stranaca,ostalo brate van mog ukusa :D
[youtube][/youtube]
Plus Deportivo vs ManU, ako se sjecas, lom noge Beckhama, nisam uspio naci na tubeu :)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 19:28

juznjak> je napisao/la:
Bertrand Sve si fino napisao kako jeste ,ja ne kazem da je Primer jaca liga,ali isto tako nije ni EPL nikakva sila za Primeru ...e u tome pretjeruju neki .
Nije EPL sila za La Ligu, ali je trenutno jaca liga, koliko toliko ali jaca, sad zbog toga sto novci nisu ravnopravno rasporedjeni u La Ligi ili nesto drugo ali je slabija..
Celik!3,2,2.

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 23 sep 2011, 19:30

[youtube][/youtube]
David Beckham Deportivo La Coruña's Aldo Duscher, lom noge!
Da neko pogresno ne shvati, povrede su sastvani dio sporta, a fudbal je muska igra!
Zadnja izmjena: Bjelasnica, dana/u 23 sep 2011, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 23 sep 2011, 19:32

Bjelasnica je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovaj je poznati mesar,u Racingu i Sevilli pravio je ovakve faulove . Mislim da se nije radilo o lomu nege,laksa je povreda bila u pitanju ...

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 23 sep 2011, 19:33

Ovaj Blazing se ne umara sa glupiranjem :shock: ...samo u njegovom dijetinjastom svijetu (u kojem su najbolji igraci Bergkamp, a Arsenal najbolji klub) - je EPL najbolja liga...najjaci su mi oni likovi koji dođu ovdje i ne prestaju spamati o toj smiješnoj mesarskoj ligi, pri tome davajuci joj neku mitsku i nadrealnu snagu :lol: :lol: ....a realnost je sasvim drugacija.

Bjelasnica
Kontakt:

Post Postao/la Bjelasnica » 23 sep 2011, 19:35

juznjak> je napisao/la:
Bjelasnica je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovaj je poznati mesar,u Racingu i Sevilli pravio je ovakve faulove . Mislim da se nije radilo o lomu nege,laksa je povreda bila u pitanju ...
U pitanju je lom stopala zbog kojeg je Beckham odsustvovao sa svjetskog prvenstva!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 sep 2011, 19:46

spizz je napisao/la:Ovaj Blazing se ne umara sa glupiranjem :shock: ...samo u njegovom dijetinjastom svijetu (u kojem su najbolji igraci Bergkamp, a Arsenal najbolji klub) - je EPL najbolja liga...najjaci su mi oni likovi koji dođu ovdje i ne prestaju spamati o toj smiješnoj mesarskoj ligi, pri tome davajuci joj neku mitsku i nadrealnu snagu :lol: :lol: ....a realnost je sasvim drugacija.
Ne znam ja bas ko zivi u djetinjastom svijetu, sudeci po postovima ne bih rekao da imas vise od 13 godina..
slika
Ustani kad spomenes ovog covjeka, siguran sam da i Guardiola ustane..
Celik!3,2,2.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 23 sep 2011, 20:30

spizz je napisao/la:Ovaj Blazing se ne umara sa glupiranjem :shock: ...samo u njegovom dijetinjastom svijetu (u kojem su najbolji igraci Bergkamp, a Arsenal najbolji klub) - je EPL najbolja liga...najjaci su mi oni likovi koji dođu ovdje i ne prestaju spamati o toj smiješnoj mesarskoj ligi, pri tome davajuci joj neku mitsku i nadrealnu snagu :lol: :lol: ....a realnost je sasvim drugacija.
da ne bi bilo opet su spanci poceli raspravu o jacini lige,kompleks manje vrijednosti
Rođen s tobom da budem

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.